adabo píše:
A rozvest byste to nemohl? Takhle je vase reakce temer zbytecna.
Uz som to pisal niekolko krat, ze piperine ma slabu rozpustnost vo vode, takze cierne korenie treba vyvarit najprv, este pred kurkumov, vo vode, a aj tak sa ho tam vela nevyluci, kedze to ma byt pasta a ma to byt huste, nemozes tam dat vela vody.
Nechce sa mi to stale opakovat. Cize to cierne korenie v ich recepte je takmer zbytocne.
Preto je lepsie bud pridat cisty piperine vo forme emulzie, ktory sa da kupit ako doplnok, respektive zhltnut piperinovu tabletku, po kazdom suste golden paste, co je ale dost otravne.
Pisal som im to, ale nereagovali. Zjavne sa citia byt najmudrejsi, pretoze proste fanaticka ajurveda vie vsetko najlepsie. Ani sa neunuvali reagovat. Ale veda to jasne ukazala, ako tazko je piperine extrahovatelny z korenia, teda ze ho treba vyvarit do VELKEHO mnozstva vody... cize zmysel ma len u polievok, tam to funguje super, a u redsich omacok, ktore obsahuju vela vody.
Oni tam to korenie davaju nakonci, a zbytocne vela... myslia si, ze to pomoze, ked ho tam nasypu kvanta, take ze niektori ludia to uz ani nedokazu prehltnut. Ale uplne zbytocne tryznenie.
Postup je teda taky, najprv vyvarit cierne korenie vo vode, tak 5-10 minut, potom pridat kurkumu a zahustit to a nakoniec olej. Ale ako vravim, v tom mnozstve vody sa aj tak neuvolni vela piperinu. Rozpustnost piperinu je 40 mg na 1 liter vody, cize ked chce clovek tu ucinnu davku 5mcg v jednej davke, tak na to potrebuje 125ml vody. Ked si to rozratas, nebudes mat vlastne ani 1mg piperinu v 1 davke golden paste. Stale malo. Lepsie je pridat ten extrakt a rozratat to, aby bolo 5mg na 1 polievkovu lyzicu golden paste.
https://www.iherb.com/pr/source-natural ... ablets/992