Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 10:10 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon lis 05, 2018 9:46 pm 
Offline

Registrován: pát čer 08, 2018 10:44 am
Příspěvky: 586
Klarisa píše:
Byl mi předepsan opremazol, během jeho užívání mi zacaly asi typické příznaky, jako právě pálení jícnu). Po týdnu jsem lék přestala brát, nicméně pálení přetrvávalo.Zjistila jsem, že mi dělá dobře ráno před jídlem horká voda s citronem a v průběhu dne šťáva z grepu. Dále piju matovy čaj. Stav lepší, nikoli dokonalý. Nečekám vyléčení hned. Nicméně, když se podívám na potraviny, které by se měly vynechat, jsou to právě citrusy, matovy čaj, česnek. Tak jsem z toho jelen. Díky predem za Vas nazor. Klara

Reflux větinou znamená tvorbu většího množství málo kvalitní kyseliny, namísto tvorby malého množství kvalitní kyseliny.
Omeprazol snižuje tvorbu HCl, takže není divu, že stav spíš zhoršuje. Vámi uvedené potraviny podporují tvorbu kvalitní kyseliny a asi proto se nemají brát s Omeprazolem. Pokud je dobré něco vynechat, tak je to pečivo a těstoviny a obecně nejíst pozdě večer.
Vámi zmíněné potraviny tvorbu kyseliny povzbuzující je naopak dobré brát před jídlem nebo jako součást jídla.

Na déletrvající bolesti v krku, na které nic nezabíralo, mi už několikrát slušně zabral zinek a jód. Zlepšení u mě nastalo v podstatě během pár hodin (sliznice se hojí opravdu rychle), takže zda je problém v deficitu zinku nebo jódu poznáte nejpozději za pár dní. (Já v případě akutních potíží s krkem bral krátkodobě tak 45-60 mg zinku/den a u jódu tak 500 ug/den, v poledne jsem si dal zinek a jód a večer už mi bylo líp.

Zinek v tomto množství neberte bez dobrého důvodu déle, než pár dní a začněte od menšího množství - v případě deficitu zinku mnoho lidí na dodaný zinek reaguje bleskovými intenzivními nevolnostmi; dlouhodobý příjem (týdny) větších dávek zinku je schopen rozhodit další mechanismy, takže nic nepřehánět.

Mimochodem, deficit zinku i deficit jódu je schopen vyvolat nedostatečnou tvorbu HCl a tím následný reflux.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř lis 07, 2018 12:54 pm 
Offline

Registrován: pát čer 29, 2018 12:47 pm
Příspěvky: 5
Myslíte tento jíl? http://www.pro-zdravi-az.cz/bily-jil-ka ... tezky.html je určen ke vnitřnímu užití? Jak dávkovat? Jinak ráno jsem se pokusila o krkaci test-vzala jsem půl čajové lzicky sody a 150ml vody. Ani po 3 min. jsem si nekrkla. Mohla by pomoci urina? Či výplach žaludku solí? Zinek+jod beru na vědomí.
Děkuju, Klara


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř lis 07, 2018 2:07 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Klarisa píše:
Myslíte tento jíl? http://www.pro-zdravi-az.cz/bily-jil-ka ... tezky.html je určen ke vnitřnímu užití? Jak dávkovat? Jinak ráno jsem se pokusila o krkaci test-vzala jsem půl čajové lzicky sody a 150ml vody. Ani po 3 min. jsem si nekrkla. Mohla by pomoci urina? Či výplach žaludku solí? Zinek+jod beru na vědomí.
Děkuju, Klara

Na vnitřní aplikace je jíl v pohodě a dávkování dle potřeby ten se nedá předávkovat. Pokud jde o ten krkací test proč jste to neměřila celých 5 minut a nepostupovala podle návodu, tam se přeci nic na lžičky neměří, takto vlastně víte že nic nevíte. Udělejte si to správně minimálně 3 dny po sobě a pak je o čem přemýšlet.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř lis 07, 2018 2:41 pm 
Offline

Registrován: pát čer 29, 2018 12:47 pm
Příspěvky: 5
Polepším se \":)\" Díky. K.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř lis 07, 2018 6:40 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
Jarda píše:
Ono to léčení moderní medicíny je takové podivné, nedostatek HCl v žaludku se léčí dalším snížením HCl, což by asi normálního člověka bez medicínského vzdělání patrně nikdy nenapadlo. Je otázkou co se tím vlastně sleduje, zda udržení klienta, nebo je to opravdu jenom notoricky opakovaný a zažitý omyl. .

Je to přesně tak.
Mohu dokumentovati nedávnými obtížemi, kdy mi nějaký virus vymlátil v trávicí soustavě nutnou (a žádoucí) mikrofloru a tělo zákonitě netrávilo potravu, z toho plynuly nějaké záněty, mírná otrava a zátěž těla, nemožnost se řádně najíst a slabost trvající mnoho dnů. První reakce doktorů bylo předepsání inhibitorů protonové pumpy. Takže bych už netrávil vůbec nic. Já sám jsem si ordinoval substituci trávicích enzymů slinivky (amylázy z prasat) a nějaká probiotika (Escherichia coli a další bakterie). Do týdne značně lepší výsledek. Zastavit tvorbu HCl je nápad opravdového "genia".


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv lis 08, 2018 3:16 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1952
Sleduje se tím potlačení kolonie jednobuněčných nájezdníků, kteří rozkladem močoviny na čpavek (za pomoci enzymu ureáza) zvyšují pH žaludku (mizerné trávení, neutralizace HCl) a močových cest (tvorba kamenů). Protonovou pumpu totiž využívají ke glykolýze. Buďto kradou draslík pro svou vlastní protonovou pumpu nebo zároveň znemožňují jeho vstřebávání a nám tak životně důležitou tvorbu HCl, která jim neprospívá. V rukou zkušeného lékaře může Omeprazol pomoci udržet klienta při životě, avšak snaha o dlouhodobé podávání inhibitorů protonové pumpy je jenom notoricky opakovaný a zažitý omyl.

Impact of helicobacter pylori infection on the activities of urease and lipase enzymes in patients with giardiasis.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18410712
Effect of omeprazole on Helicobacter pylori urease activity in vivo.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8864680
The proton pump inhibitor omeprazole inhibits acid survival of Helicobacter pylori by a urease-independent mechanism.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7926527
Proton pump inhibitors drastically modify triosephosphate isomerase from Giardia lamblia at functional and structural levels, providing molecular leads in the design of new antigiardiasic drugs.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26518348
Disulfiram as a novel inactivator of Giardia lamblia triosephosphate isomerase with antigiardial potential
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5727346/
Inhibition of Urease by Disulfiram, an FDA-Approved Thiol Reagent Used in Humans
https://www.mdpi.com/1420-3049/21/12/1628/pdf-vor
Structural Basis for Inactivation of Giardia lamblia Carbamate Kinase by Disulfiram
https://www.researchgate.net/publication/260372089_Structural_Basis_for_Inactivation_of_Giardia_lamblia_Carbamate_Kinase_by_Disulfiram

pro Ctihodnymuz: Escherichia coli napadá žlučník a slinivku, úplně stejně jako se prvoci a mikroskopická larvální stádia helmintů v rámci mimostřevní nákazy pohybují po těle.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne pát srp 09, 2019 6:32 pm, celkově upraveno 5

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 08, 2019 11:21 pm 
Offline

Registrován: pát pro 14, 2018 3:16 pm
Příspěvky: 54
Jak vyléčit reflux? Prý to nejde.
Mám plán. Jelikož mě bolí jícnový svěrač u žaludku, beru omeprazol a wobenzym. Jak mě přestane bolet jícen (trochu se uzdraví), udeřím hladovkou 7 dní o vodě, potom v navratové části někdy po patém dnu začnu brát tak 1,5 gramu betain HCl 20minut před každým jídlem (
3 jídla denně-malé porce). Tím si vytvořím správné prostředí v žaludku a jícenový svěrač se sevře.
Bude to fungovat? Nebo znáté lepší postup pro lečbu refluxu? Je někdo kdo to vyléčil? Já znám tři lidi a ti se stoho jěště po třech letech nedostali.
Děkuji za odpověd


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 09, 2019 10:42 am 
Offline

Registrován: pát čer 08, 2018 10:44 am
Příspěvky: 586
Omeprazol berete ráno nebo večer ?

Mému příbuznému předepsali omeprazol (a medrol) s tím, že ho má brát ráno. Přitom problém s refluxem měl večer, převážně když šel spát.
Naštěstí se nechal přesvědčit, že omeprazol i medrol jsou cesta do pekla. Důvod užívání omeprazolu ráno, kdy potřebuje přes den trávit jídlo, mu nikdo nevysvětlil, takže přistoupil na nápat brát ho když tak večer.

Přes den se snaží pít vodu s citronem nebo jablečným octem, jako podporu trávení. Omeprazol si když tak bere až pozdě odpoledne/večer, snaží se nejíst po 16:00 a zdá se, že mu to funguje. Když nemá stresy a nepřehání to s fyuzickou námahou, tak ani léky nepotřebuje.

Bohužel si nechá poradit jen částečně (pečiva se nevzdá, nicméně aspoň ho omezil, neustále má dost důvodů proč wobenzym odložit na další čtvrtletí), takže se zlepšuje zoufale pomalu, ale mám pocit, že se aspoň nezhoršuje a reflux se mu podle mě trochu zlepšil.

Co se týče jídla, snažte se vyhýbat se pečivu, těstovinám a podobným kyselinotvorným potravinám, snažte se nejíst večer tak, abyste šel spát s téměř prázdným žaludkem a pokud už něco večer jíter, tak ať je to spíš zásadotvorné.

Reflux mě občas také trápíval, ale změnil jsem jídelníček (na z 95% bezlepkový) a pálení žáhy jsme neměl už několik let.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 09, 2019 11:46 am 
Offline

Registrován: pát pro 14, 2018 3:16 pm
Příspěvky: 54
beru ho ráno i večer, žáha mě nikdy nepálí, trpím na chronickou rýmu a dýchací potíže způsobené hcl ze žaludku, je to hodně těžký i přes 16denní hladovku (která mě nepomohla) stovky klystýru s citronovou vodou i s urinou, změna jídelníčku např. měsíc bezsacharidů (asi ti bylo nejučinnější, ale ta únava), lepek skoro nejím už poměrně dlouho 4 měsíce, jídlo jen zasadité. Poslední jídlo jím tak 5hodin před spánkem. Celou dobu jsem se omeprazolu vyhýbal, ale už to nešlo, i přes očisty, hladovky, změna stravy prostě všeho co člověk dodržovat má, jsem nakonec si vzal omeprazol (stejně mám už jen jeden), myslím si že reflux vyléčit nejde. Nevíte jak dlouho ten omeprazol blokuje v žaludku HCl? Ale mám poslední omeprazol, takže ho večer sním a začinám zítra hladovkou asi tak do čtvrtka. Trochu to tělo očistím a zkusím tu betain hcl před jídlem, třeba se ten svěrač zavře.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 09, 2019 12:32 pm 
Offline

Registrován: pát čer 08, 2018 10:44 am
Příspěvky: 586
Zkuste omeprazol nebrat ráno, ale pouze večer. Nedává podle mě smysl brát omeprazol, aby vám to neprodukovalo HCl a k tomu brát betain HCl abyste měl víc kyseliny. Nicméně účinek jedné tablety prý trvá i několik dní, nicméně mému příbuznému i tak lépe funguje, když omeprazol bere navečer.

Mimochodem, jak jste na tom se zinkem a jódem?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 09, 2019 1:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Chrasty píše:
beru ho ráno i večer, žáha mě nikdy nepálí, trpím na chronickou rýmu a dýchací potíže způsobené hcl ze žaludku, je to hodně těžký i přes 16denní hladovku (která mě nepomohla) stovky klystýru s citronovou vodou i s urinou, změna jídelníčku např. měsíc bezsacharidů (asi ti bylo nejučinnější, ale ta únava), lepek skoro nejím už poměrně dlouho 4 měsíce, jídlo jen zasadité. Poslední jídlo jím tak 5hodin před spánkem. Celou dobu jsem se omeprazolu vyhýbal, ale už to nešlo, i přes očisty, hladovky, změna stravy prostě všeho co člověk dodržovat má, jsem nakonec si vzal omeprazol (stejně mám už jen jeden), myslím si že reflux vyléčit nejde. Nevíte jak dlouho ten omeprazol blokuje v žaludku HCl? Ale mám poslední omeprazol, takže ho večer sním a začinám zítra hladovkou asi tak do čtvrtka. Trochu to tělo očistím a zkusím tu betain hcl před jídlem, třeba se ten svěrač zavře.

Ono je to hodně o stresu a to i tom skrytém který jde zevnitř takový ten co si člověk generuje tím že na problém myslí. Ideální je zkušebně něčím vypnout hlavu klidně bych pár dní vyzkoušel nějaké benzo a pokud se vám ten stav na benzodiazepamech vypne pak víte že je to od hlavy a přestanete řešit žaludek a začnete řešit hlavu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 09, 2019 2:27 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1952
Souvislost eozinofilie a jícnového refluxu, potažmo astma a karpálů, je skrze zvýšený histamin uvolňovaný v přítomnosti mnohobuněčných parazitů alias rozlezlých červů, který stimuluje vylučování žaludeční kyseliny. Viz. dokonalé odkazy. Zatím jsem nezaznamenal, že by Chrasty absolvoval test krkací a histaminový z moči a krve a ani dvoutýdenní hladovkou se to nespravilo.
viewtopic.php?p=91243#p91243

Antiulceróza
http://www.remedia.cz/Clanky/Prehledy-nazory-diskuse/Antiulceroza/6-F-dO.magarticle.aspx
Diferenciální diagnostika potravinové intolerance
https://www.aerzteblatt.de/archiv/64730/Differenzialdiagnose-von-Nahrungsmittelunvertraeglichkeiten
ÚLOHA HISTAMINOVÝCH RECEPTORŮ V MODULACI IMUNITNÍHO SYSTÉMU https://is.muni.cz/th/vm9hh/BP_text_IS.pdf

Základy parazitologie: Tasemnice, motolice, hlístice – produkce histaminu bazofilními granulocyty → zvýšení sekrece hlenu → znesnadnění uchycení
https://is.muni.cz/el/1431/podzim2011/Bi7450/1_Parazitologie_pojmy.ppt
Giardia u dospělých - symptomy, diagnóza a léčba - Cirhóza - 2019
https://cze.ultimatehomehealthcareinc.com/ljamlja-chto-jeto-takoe.htm
KLINICKÁ PARAZITOLÓGIA
https://www.laboratornadiagnostika.sk/subor/446cc1e4baaa879892fea29b102382b57b042d35/ondriska-a-kol-klinicka-parazitologia

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob srp 10, 2019 7:56 pm 
Offline

Registrován: pát pro 14, 2018 3:16 pm
Příspěvky: 54
Krkací test jsem neabsolvoval, jen jednou takovej že jsem rozmíchal lžicku sody v hrnku s vodou a vypil na ex a nebrknul jsem si. ten histaminový test z moči neznám, ten potřebuji poradit. Ted beru omeprazol a ten se z diazepanem nemá brát (prý inhib. protonové pumpy snižují jeho učinek).
Jen se chci zeptat jestli můžu používat dohromady wobenzym a omeprazol nevíte někdo?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned srp 11, 2019 10:59 am 
Offline

Registrován: ned úno 25, 2018 9:53 pm
Příspěvky: 324
Chrasty píše:
beru ho ráno i večer, žáha mě nikdy nepálí, trpím na chronickou rýmu a dýchací potíže způsobené hcl ze žaludku, je to hodně těžký i přes 16denní hladovku (která mě nepomohla) stovky klystýru s citronovou vodou i s urinou, změna jídelníčku např. měsíc bezsacharidů (asi ti bylo nejučinnější, ale ta únava), lepek skoro nejím už poměrně dlouho 4 měsíce, jídlo jen zasadité. Poslední jídlo jím tak 5hodin před spánkem. Celou dobu jsem se omeprazolu vyhýbal, ale už to nešlo, i přes očisty, hladovky, změna stravy prostě všeho co člověk dodržovat má, jsem nakonec si vzal omeprazol (stejně mám už jen jeden), myslím si že reflux vyléčit nejde. Nevíte jak dlouho ten omeprazol blokuje v žaludku HCl? Ale mám poslední omeprazol, takže ho večer sním a začinám zítra hladovkou asi tak do čtvrtka. Trochu to tělo očistím a zkusím tu betain hcl před jídlem, třeba se ten svěrač zavře.

Už jsem to tu psala,zkuste asi 30min po jídle asi1g solí na špičku jazyka a sliny polykat.Díky této proceduře se žaludek okyselení a pylorus zavřel.Prý je na to dobrý i vlaštovičníkový kvas,ale protože jsem tyto problémy neměla tak nevím.Na výrobu kvasu je už pozdě,nutno čekat do jara.
Prý jsou dobré i hořké čaje,např pelyněk,asi 1,5 hod.po jídle.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Káva a reflux
PříspěvekNapsal: úte srp 13, 2019 7:08 pm 
Offline

Registrován: úte srp 13, 2019 7:01 pm
Příspěvky: 1
Dobrý den , chci se zeptat na kávu , jestli je mezi kávou a refluxem nějaké spojení? Když mám málo kyseliny a beru Betain HCL což mi dobře pomáhá, tak přeci káva taky simuluje kyselinu v žaludku ne? Snažím se pít kávu před jídlem nikoli po ní , nedělá mi to dobře na plný žaludek. Ale co jsem vypozoroval je ,že po kávě mě nikdy žáha nepálí, ale zhoršil se mi celkový stav po jídlech kdy mě začně žáha více trápit a kyseliny mi střílejí až do krku , že by to opravdu nějak oslabovali jícnový svěrač? Protože když jsem kávu vysadil na měsíc tak se mi stav zlepšil . Nemůže to být jen psychický blog v hlavě?

Pište své zkušenosti a postřehy budu rád za všechno díky.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz