Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 10:32 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát pro 23, 2016 3:22 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 17, 2014 9:54 pm
Příspěvky: 242
SemTamTuPrídem píše:
Tak to potom vstrebes z toho asi tolko zivin, ako z rohliku... Akurat bez lepku. Radsej 3 kocky horkej kvalitnej cokolady \":-)\" Nie RAW...

proc myslis? jak jsi na to prisel?

_________________
https://www.petr-langr.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 23, 2016 7:30 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
ash píše:
proc myslis? jak jsi na to prisel?

Kokosová dužina obsahuje kyselinu fytovú, ktorá sa viaže na vápnik, železo, zinok... Čiže veľa z toho nevstrebeš.... Radšej by som používal len panenský kokosový tuk. Ten bude "RAW" (hoci bez enzýmov), bez kyseliny fytovej, nemusíš ho fermentovať... Kokosovú dreň by si mal fermentovať. Napr. pomocou kefíru, či už mliečneho, alebo vodného.

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon pro 26, 2016 9:31 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 17, 2014 9:54 pm
Příspěvky: 242
SemTamTuPrídem píše:
Kokosová dužina obsahuje kyselinu fytovú, ktorá sa viaže na vápnik, železo, zinok... Čiže veľa z toho nevstrebeš.... Radšej by som používal len panenský kokosový tuk. Ten bude "RAW" (hoci bez enzýmov), bez kyseliny fytovej, nemusíš ho fermentovať... Kokosovú dreň by si mal fermentovať. Napr. pomocou kefíru, či už mliečneho, alebo vodného.

zajimave. nejaky zdroj ze ktereho cerpas tu informaci o obsahu kyseliny fytove v kokosove duzine?
ja dohledal napriklad na nize uvedenem odkazu, kde je uvedeno ze fytaty temer neobsahuje.
http://zdrava.kralikarna.sweb.cz/Antinutricni-latky.htm

_________________
https://www.petr-langr.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte pro 27, 2016 9:58 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
Však se inositol (myo-inositol) coby prekurzor kyseliny fytové a jeho ester s kyselinou fosforečnou inositolhexakisfosfát IP-6, tvořící spolu s minerály a kovy přirozeně nasycenou kyselinou fytovou - vápenato-hořečnaté soli nazývané fytáty, používá jako potravinový doplněk při léčbě rakoviny - inhibuje růst rakovinných buněk a posiluje imunitní systém.

Dále se zkoumá vliv na potlačení kost bourajících buněk osteoklastů při osteoporóze, zabránění vzniku hydroxylových radikálů a ledvinových kamenů, snížení rizika kardiovaskulárních onemocnění včetně infarktu a mrtvice a příznivé ovlivnění hladiny cholesterolu a triglyceridů. Asi proto se nadnárodní firmy právě snaží nasadit mutantní odrůdy, které kyselinu fytovou neprodukují, aby napříště lidé neměli žádný užitek z konzumace celozrného pečiva.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne stř pro 28, 2016 6:10 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2016 1:20 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Alopat, uveril si riadnej sr*cke.... Ako ked sa tvrdilo, ze pred srdecnymi chorobami chrania nenasytene oleje a margarin.... \":lol:\"
Myslis, ze prirodne narody preco fermentovali/fermentuju obilniny, strukoviny, a jedla z nich (kase, chlieb...)???.... Tu kyselinu fytovu prirovnaj k domestosu.... Tiez ked si ho nalejes do zadnice, tak ti precisti hrube crevo, ze stara urina sa moze schovat.... Ale to neznamena, ze ti neznici zdravie... Co je to za "ochrana pred rakovinou", ktora ubera mineraly z tela ???.... Aj vytrhnutie zuba ta vylieci pred bolestami....ale nebudes mat zub....aj ked sa dal zachranit a zregenerovat....
Zacni kloktat hnisave mandle 8% octom....spolahlivo zabije vsetky bakterie....to nic, ze ti rozlepta sklovinu zubov....
Toneste dnes sa ludia liecia z rakoviny nejakymi preparatmi???... Hlupaci.... 99% z nich ani hladovku nenasadi.... Keby hlupaci vedeli, ze bez edlajsich ucinkov inhibuje rast rakovinnych buniek KETOGENNA STRAVA, ktora im dod kopu v tukoch ropustnych vitaminov a mineralov (ktore sa nespotrebuju na travenie prebytku nutricne chudobnych sacharidov)....
A to nevravim o pôste..... Ale hlupaci budu radsej zrat bludy ktore ich nedostanu do ketozy, a krmit sa kyselinou fytovou, nech im rednu kosti, nech su chudokrvni, a nech si oslabia zuby.... Farmaceuticky priemysel to "dobre" vymyslel...

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2016 1:24 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
ash píše:
zajimave. nejaky zdroj ze ktereho cerpas tu informaci o obsahu kyseliny fytove v kokosove duzine?
ja dohledal napriklad na nize uvedenem odkazu, kde je uvedeno ze fytaty temer neobsahuje.
http://zdrava.kralikarna.sweb.cz/Antinutricni-latky.htm

Videl som odkazy, kde sa preberala kyselina fytova v kokosovej duzine. Netvrdim ale, ze je jej tam vela. Kokos vsak je chudobny nutricny zdroj vitaminov, mineralov, bielkovin (6%...a aj to neplnobodnotnych), takze aj to malo fytatov je tam na skodu... Jedine co kvitujem je panensky kokosovy tuk.... Ten si davam, nejakych 30g denne.

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2016 5:40 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
SemTamTuPrídem, proč máš takový strach z trávení sacharidů a kyseliny fytové, když si přidáváš do jídla krmné enzymy? Jsi snad evolučně zaostalý - od malička chudokrevný, neprospívající a na vojnu podměrečný?

Inositol je klíčovou látkou v metabolismu mikroorganismů, rostlin a živočichů. Z toho mi vyplývá, že tělo v určitém rozsahu umí štěpit i syntetizovat kyselinu fytovou. Božínku, co teď budeš jíst, když je kyselina fytová vázána i na bílkoviny v mase?

Kde máš důkazy, že rostlinné fytáty vytahují z těla minerály, když se dosud tvrdí, že jsou pro člověka nestravitelné a nebude jejich předpokládaný efekt na omezení vstřebávání železa a vápníku při nadměrné konzumaci masa, vajec a mléčných výrobků spíše přínosem?

P.S.: Ketogenní dieta při léčbě rakoviny nemusí v dlouhodobém horizontu fungovat, neboť bílkoviny jsou základním stavebním prvkem nádoru a samotné tuky každý nesnese.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2016 4:48 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 17, 2014 9:54 pm
Příspěvky: 242
SemTamTuPrídem píše:
Videl som odkazy, kde sa preberala kyselina fytova v kokosovej duzine. Netvrdim ale, ze je jej tam vela. Kokos vsak je chudobny nutricny zdroj vitaminov, mineralov, bielkovin (6%...a aj to neplnobodnotnych), takze aj to malo fytatov je tam na skodu... Jedine co kvitujem je panensky kokosovy tuk.... Ten si davam, nejakych 30g denne.

no ja videl i zlate prasatko, ted je to par dnu... ve 100g cerstve kokosove duziny mas podle cronometru 50% medi na den, 30% zeleza na den, 65% manganu na den, 18% selenu na den atd.. i tech tvych 30g tuku tam presne vychazi. a to vse prirodne zabalene a chutne. prijde mi to jako dobra volba.

_________________
https://www.petr-langr.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2016 5:36 pm 
Offline

Registrován: úte pro 06, 2016 7:03 pm
Příspěvky: 30
Mattarello píše:
Zatím není na českém trhu prodejce, který by nabízel kvalitní dovozené kokosové ořechy vyznačující se opravdovou čerstvou chutí a vůní čerstvého kokosu.

Všichni prodejci zatím udávají pouze zemi původu a tím končí. Další důležité informace chybí. A pak to tak i vypadá.

Dokud se situace výrazně nezlepší, nemá žádnou cenu o nákupu na českém trhu uvažovat, snad jen kdyby neměl sloužit kokosový ořech ke konzumaci...

Přesně tak, kvalita kokosových ořechů na českém trhu je naprosto nevyhovující a zjistil jsem, že nemá vůbec smysl ořechy kupovat, protože tři ze čtyř jsou zkažené a plesnivé. Třeba někdy v budoucnu se situace na trhu zlepší, ale zatím kupuji pouze kvalitní kokosový tuk.


Naposledy upravil Boranam dne stř pro 28, 2016 9:37 pm, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2016 5:39 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Alopat píše:
SemTamTuPrídem, proč máš takový strach z trávení sacharidů a kyseliny fytové, když si přidáváš do jídla krmné enzymy? Jsi snad evolučně zaostalý - od malička chudokrevný, neprospívající a na vojnu podměrečný?

Inositol je klíčovou látkou v metabolismu mikroorganismů, rostlin a živočichů. Z toho mi vyplývá, že tělo v určitém rozsahu umí štěpit i syntetizovat kyselinu fytovou. Božínku, co teď budeš jíst, když je kyselina fytová vázána i na bílkoviny v mase?

Kde máš důkazy, že rostlinné fytáty vytahují z těla minerály, když se dosud tvrdí, že jsou pro člověka nestravitelné a nebude jejich předpokládaný efekt na omezení vstřebávání železa a vápníku při nadměrné konzumaci masa, vajec a mléčných výrobků spíše přínosem?

P.S.: Ketogenní dieta při léčbě rakoviny nemusí v dlouhodobém horizontu fungovat, neboť bílkoviny jsou základním stavebním prvkem nádoru a samotné tuky každý nesnese.

Nie som evolučne zaostalý, ale nie som ani "tuhý koreň". Moji rodičia nemajú nič moč konštitúciu, a bol som živený asi do 17. roku života nezdravou stravou... (cornflakes s pasterizovaným mliekom, ovsenná kaša, veľa chleba, lekvároše, pomerne málo mäsa...).

Kyselina fytová v mäse ? Ehmm...to máš odkiaľ ? ...

Dôkazy sú MINIMÁLNE v tom, že kyselinu fytovú odstraňovali z obilnín a strukovín (a stále odstraňujú) prírodné kmene, a plno ľudí v dnešnej dobe (žijúcich v civilizácií, takže aj kopa slovákov a čechov) to tak robí...

Práveže železo robí neplechu len vtedy, keď je viazané na kyselinu fytovú.... Vtedy sa dostáva do krvi v zlej forme a človek môže byť "preželezovaný" či ako to napísať. To pri strave chudobnej na sacharidy NEHROZÍ. Potom by eskimáci boli zatoxikovaný železom a mali rakoviny (teraz nemám na mysli tých novodobých čo ju majú zo zhoršenia jedálnička - pšenica, atď...) od výmyslu sveta, lebo nekonzumujú ani prd kyseliny fytovej...

Ketogénna diéta je SUPER, ak človek nežere od rána do večera.... Ale napr. v max. 8 hodinovom "okne" na jedlo. Vtedy bielkoviny nebudú živiť rakovinné bunky. Tak či tak - rakovinné bunky pri prechode na ketózu UMEIRAJÚ, lebo sa na rozdiel od zdravých buniek nedokážu prispôsobiť novému "palivu", ktorým dovtedy bola glukóza... Takže...ŽIADEN STRACH.
Navyše pri ketogénnej "diéte" mi stačí jesť 1x denne, takže moje telo má KOPUUU času každý deň požierať v mojom tele to, čo tam nemá čo hľadať...

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2016 5:43 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
ash píše:
no ja videl i zlate prasatko, ted je to par dnu... ve 100g cerstve kokosove duziny mas podle cronometru 50% medi na den, 30% zeleza na den, 65% manganu na den, 18% selenu na den atd.. i tech tvych 30g tuku tam presne vychazi. a to vse prirodne zabalene a chutne. prijde mi to jako dobra volba.

Ty si myslíš, že železo, meď a ostatné minerály v kokose sú rovnako dobre stráviteľné, ako zo živočíšnych zdrojov ?? ... Omyl. To už rovno napíš, že vápnik z maku chráni kosti a zuby... \":D\"
Radšej 30g kokosového tuku, ako celý kokosový orech, ktorým si zbytočne zaplním polku brucha, a neostane miesto na kvalitnejšie a energeticky bohatšie potraviny... Ten kokos je dobrý možno tak pre tých, ktorí jedia 4x denne. Ja jem 1x, preto oddeľujem zrno od pliev. Nič proti kvalitnému kokosu, ale... netreba ho zbytočne preceňovať.

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2016 7:51 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
SemTamTuPrídem, tvrdí to Anna Strunecká a Jiří Patočka v publikaci Kyselina fytová a naše zdraví. Cituji: "Vzhledem k vysoké schopnosti chelatace s Mg2+ se patrně udržuje v živočišných buňkách koncentrace volného a rozpustného IP6 v rozmezí 10-60 mM (Irvine, 2005). Předpokládá se, že část IP6 je v buňkách vázána na proteiny."
http://www.toxicology.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=56

Konzumace živočišných bílkovin bohužel spouští uvolňování rakovinu podporujícího inzulinu podobného růstového hormonu IGF-1. To je jeden z důvodů, nebyla-li odstraněna příčina, proč léčitelé hlásí, že se onemocnění při konzumaci masa rádo vrací. Rostlinné bílkoviny se takto nechovají. http://nutritionfacts.org/video/protein-intake-and-igf-1-production/

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 28, 2016 8:59 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Su to bajky.... Najlepsie zdravie maju prirodne narody s co najvacsim podielom zivocisnych potravin. Toto je fakt, nemozes to nijak popriet, ostatne veci su somariny, pricom jedna z nich sa hlasa (nastastie stale menej...) uz asi 70 rokov.... Tyka sa smiesneho obvinovania zivocisnych tukov zo zvyseneho cholesterolu, a odporucania nahradit zivocisne tuky odpadom akym su repkovy, sojovy, kukuricny, slnecnicovy a ine podobne oleje.... Proste veris klamstvam. V ketoze rakovinne bunky nemaju sancu.... Ti eskimaci co dostali rakovinu, ti v ketoze NEBOLI. Dostali ju ti, ktori presli na sacharidy ako zdroj energie.

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát pro 30, 2016 12:46 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
SemTamTuPrídem, právě jsi plivl do ksichtu léčitelům jako Rudolf Breuss a páter Ferda ze Sušice, jejich bezbílkovinné dietě podobné hladovce a strkáš hlavu do písku před vědeckým potvrzením jejich tvrzení.

Jsi na řadě s vysvětlením, proč se lidem na ketogenní dietě bez kalorické restrikce onemocnění vrací. Zapomínáš na skutečnost, že hladinu glukózy a insulinu v krvi můžeš snížit pouze na určitou úroveň (ideálně úroveň hladovění), tělo si ji v potřebném rozsahu dokáže vyrobit na úkor svalů, i když žádné sacharidy jíst nebudeš. Co však lze snížit na nulu je přísun živočišných bílkovin. Maso je fajn v případě nabírání svalové hmoty, chrání ji i během hubnutí, ale u raka bych ho vyřadil.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob pro 31, 2016 12:20 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Alopat píše:
SemTamTuPrídem, právě jsi plivl do ksichtu léčitelům jako Rudolf Breuss a páter Ferda ze Sušice, jejich bezbílkovinné dietě podobné hladovce a strkáš hlavu do písku před vědeckým potvrzením jejich tvrzení.

Jsi na řadě s vysvětlením, proč se lidem na ketogenní dietě bez kalorické restrikce onemocnění vrací. Zapomínáš na skutečnost, že hladinu glukózy a insulinu v krvi můžeš snížit pouze na určitou úroveň (ideálně úroveň hladovění), tělo si ji v potřebném rozsahu dokáže vyrobit na úkor svalů, i když žádné sacharidy jíst nebudeš. Co však lze snížit na nulu je přísun živočišných bílkovin. Maso je fajn v případě nabírání svalové hmoty, chrání ji i během hubnutí, ale u raka bych ho vyřadil.

Ako vieš, že sa ľuďom na ketogénnej diéte bez kalorickej restrikcie choroby vracajú ??? Ja by som dnes neveril ničomu...... Keď vedecké štúdie ohľadom jednej a tej istej veci sa môžu v závislosti od vedeckých týmov až DIAMETRÁLNE líšiť... A hlavne - niekto môže mať veľký záujem na tom, aby sa ketogénna diéta neuchytila v dostatočne veľkom objeme...
Ty nevieš čo sa dá použiť miesto kalorickej restrikcie, aby to malo účinok ako kalorická restrikcia (na určité samoliečenie organizmu), no bez kalorickej restrikcie ? Tak ja ti to napíšem........
JE TO JEDENIE JEDNÉHO JEDLA DŇA, resp. jesť v jednohodinovom okne........JEDLO S VYSOKÝM OBSAHOM TUKOV, STREDNÝM OBSAHOM BIELKOVÍN A NÍZKYCH OBSAHOM SACHARIDOV...
Jasné, že keď si človek s rakovinou bude dávať 3 jedlá denne dajme tomu o 2000-2500kcal (spolu tri jedlá), prvé zje ráno o 7:00, druhé večer o 19:00, tak sa organizmus nebude mať kedy prepnúť na určitý stupeň autolýzy, pretože nech človek zje akékoľvek výživné jedlo (keď jeme, mali by sme jesť len také jedlá), trvá 8-12 hodín nie kým sa strávi, ale kým sa VSTREBE (trávenie trvá kratšie)... AŽ PO VSTREBANÍ sa začne organizmus zaoberať vnútornou samodetoxikáciou formou (hlavne) autolýzy prebytku, a začnú sa prečisťovať bunky.
Ak sa dlhodobejšie konzumuje len jedno, ALE VYSOKOVÝŽIVNÉ JEDLO (aby nedošlo k podvýžive) DENNE, kľudne o energetickej hodnote 2000-3000kcal, tak má človek každý deň čas 11-15 hodín (keďže vstrebávanie jedla trvá 8-12 hodín) na to, aby jeho telo začalo BLAHODÁRNE katabolizovať (autolýza), a tým katabolizovať aj rakovinné bunky (ničiť ich, postupne, pomaly, ale postupne).
Ak chce človek rýchlejšie odstránenie nepotrebných buniek, útvarov, atď, JE TU HLADOVKA.
Dôležité však je, že PRI HLADOVKE rovnako ako pri JEDNOM VYSOKOVÝŽIVNOM, VYSOKOKALORICKOM (nízkosacharidovom zároveň) JEDLE DENNE sa organizmus NEDOSTANE do podvýživy, nebudú mu chýbať dôležité veci na jeho fungovanie a detox.
Lenže pri konzumovaní nízkej kalorickej hodnoty (400kcal v 100g sacharidov z možno 1L šťavy), BEZ vitamínov rozpustných v tukoch (bez tukov sa vitamín A, D, E NEVSTREBE), BEZ bielkovín (neslúžia len na svalovú hmotu !), telo sa začína PODVYŽIVOVAŤ, dochádza K PODVÝŽIVE.
Treba su uvedomiť, že cesta je V DVOCH EXTRÉMOCH, lebo extrém je PRIRODZENÝ.... Všade na svete sa striedajú EXTRÉMY.... Je sucho, zrazu prší.... Je bezvetrie, zrazu veterno.... Deň strieda noc a naopak......Spánok strieda aktivita...... NIKDY NIE SME "POLOAKTÍVNY V POLOSPÁNKU". Preto by sme nemali NIKDY jesť minimum kalórií z hľadiska X týždňov či mesiacov, lebo to len UŠKODÍ.
Buď jesť kalórií veľa (IDEÁLNE V JEDNOM JEDLE DENNE), alebo nejesť NIČ (v hladovke).

KALORICKÁ REŠTRIKCIA JE PRE TÝCH, KTORÍ CHCÚ JESŤ OD RÁNA DO VEČERA PO TROŠKÁCH (troškách sračiek...keďže tuk má 2 násobne viac kalórií, tak už vidím, ako budú miesto neho jesť sacharidy...). Ak človek konzumuje JEDNO JEDLO DENNE, NEMUSÍ PRIŠKRCOVAŤ KALÓRIE. A na rozdiel od toho čo to robí, nebude podvýživený, a bude dokonca ešte lepšie prečistený, PRETOŽE ZA 8-12 HODÍN sa mu to JEDNO JEDLO DŇA VSTREBE, a bude mať denne 11-15 hodín času na to, aby priebehala v jeho tele autolýza. U priškrtení kalórií, ale jedení od rána do večera, to bude pre organizmus OVEĽA ŤAŽŠIE.
JE TOTÁLNA IDIOTINA A PROTI PRÍRODE JESŤ X KRÁT DENNE JEDLO KTORÉ NEZASÝTI, miesto jedenie LEN JEDNÉHO JEDLA (max. dvoch) V DNI, KTORÉ ZASÝTI........ Minimálne z hľadiska autolýzy, ktorá sa stará o čistotu buniek a o veľmi silnú profilaxiu pred nádormi (rakovina), a inými civilizačnými chorobami.
Organizmus na dlhovekosť potrebuje čo najkratšie okno na jedlo (čo sa vody týka, tam záleží aj od konštitúcie a ročného obdobia), a čo najdlhšie časové okno na nejedenie. A v tom okne na jedlo sa môžete najesť koľko len chcete (čiže veľa), ale nie do bolesti žalúdka, a nie sacharidov na úkor tukov a bielkovín....


LOGIKA :
chôdza = fyzické cvičenie, fyzický pohyb...... V prírode sa zvieratá hýbu neustále, bez toho sa nepohnú z miesta. Preto je najlepšie cvičenia si rozkúskovať na viac "cvičiacich jednotiek" denne.... aspoň dve, ak čas dovolí

jedenie + spanie + nejedenie
Tieto tri veci majú spoločnú jednu VEĽMI DôLEŽITÚ VEC......... Najlepšie je, keď sa dejú RAZ DENNE, NEPRERUŠOVANE.
JEDENIE = ANABOLIZÁCIA (pitie má inú funkciu, preto ho tu nespomínam)
SPANIE = REGENERÁCIA (zároveň katabolizácia)
NEJEDENIE = KATABOLIZÁCIA (zároveň čiastočná regenerácia, samozrejme spánok nenahradí, ako všetci vieme)

Nie je dobré si tieto veci rozkúskovať na X častí počas dňa...
ÁNO, PLATÍ TO AJ O JEDENÍ...... čím menej krát denne človek je, tým lepšie. ALE NECH NEJE MÁLO KALÓRIÍ, V TOM TO CELÉ JE.

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz