Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát bře 29, 2024 12:33 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv kvě 22, 2014 6:10 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Jára píše:
Já myslím, že maso bychom měli všichni omezit na co nejmenší míru a taky mléčné výrobky a vajíčka jen z domácího chovu. Vy myslíte, že dříve se lidé cpali pořád masem? Umělé chovy jsou nenormální.To je jenom ze zoufalství jak uživit takové množství lidí. Jezte hlívu ústřičnou ,sbírejte oříšky ,zeleniny je také všude dost ,semen a luštěnin, kvalitní oleje a trochu másla ten lepek není dobré jíst a všeho pokud možno s mírou ,nepřecpávat se. A hospodářská zvířata už nechovat ,jenom omezené množství a ne se cpát pořád jejich masem.Uvidíte, že si zvyknete.

To je prapodivný názor.
Spoustě lidem maso dělá dobře, zvláště když se cpete jen a jen masem a zeleninou a nekombinujete to s žádnými sacharidy. Syrové maso je samozřejmě nejlepší. Ale i upravené na mnoho způsobů. Úžasné jsou jakékoliv vývary a jiné extrakty z kostí, chrupavek, šlach a kůží, rosoly, všechny mazlavé a mastné věci ze zvířat. Ale také čistá svalovina z vnitřních orgánů, které neovládáte vůlí, mozkem, a tedy na ně zas tak nepůsobí stres.
Pít mléko, tak jak je nadojeno, je hloupost, byť má opojnou chuť, přecjen jest pro telata či jiná mláďata, vařené a pasterované ještě větší, a jíst vařená, smažená, či jinak upravená vejce příliš velká zátěž.
Ale mléko kvašené, kysané, výrobky takto vzniklé, je/jsou zcela jiné. A syrová vejce jsou úžasná.
Důležité jest nekombinovat maso a živočišné věci s kdečím.
Nejlépe jen s lupením, zeleninou, některými kořínky.
Žádné ovoce, žádné škroby, žádné sacharidy.
Pak je maso a spol nejzdravější potravinou na světě.
Jiná věc je ta, že není příliš chutné.
Je potřebí vzít rozum do hrsti a zeptati se, jak došlo k tomu, že skoro všechny přirozené věci jsou ničeny příchutěmi, doplňky, míchanicemi jednoho s druhým.
Myslím to tak, jakože proč to VY děláte. To nedělají ONI, to děláte VY, každý z nás.
A jaké to má důsledky.
Maso samo o sobě můžete klidně kilo denně.
Ale bez jakýkoliv přísad a ochucovadel, snad trošku soli, ale opatrně, je návyková.
A jen se zeleninou, zapíjet vodou.
To ale platí o všech potravinách.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 28, 2014 11:21 pm 
Offline

Registrován: pon bře 07, 2011 11:34 am
Příspěvky: 5
JanMálek píše:
Zdravím vás a děkuji za Váš příspěvek, tyto testy kromě toho metabolického jsem dělal , právě díky p.Jardovi, jinak za těch 5 let ani jeden vegan ani vitarian mi neřekl nic o těchto testech, všichni jenom pořád dokola,, zelenina vařená nemá výživovou hodnotu,musíš syrovou, maso nejez zvířata trpěj a podobné ,,dnes už pro mě,, kokotiny. i několik léčitelů, které jsem kontaktoval a navštívil neřekli nic, až právě pan Jarda mi doporučil tyto testy a po 5 letech jsem zjistil , že já vyloženě živočišné výrobky musím jíst, jsem totiž krevní skupina 0 pozitivní, z ajuervedy váta a krkací test jak kdy, ale po těch živočišných výrobcích o hodně lepší 3-4 minuty, ten metabolický test sem na těch vašich stránkách nenašel, jen samé anglické povídání, nejvíce mě asi štve , že jsem hlavně po tom vitariánství neskutečně zhubnul a teď se budu muset právě vykrmit pořádně masem , sýrama a vejci abych pořádně nabral \":)\" zeleninou, ovoce, semenama i když jsem ji snědl 2-3 kila za den, ani kilo nahoru. Jak píšete, tak po masu teď je trochu těžko, ale to beru jako normální věc, tělo se zas přizpůsobuje pomalu, než si dám hovězí steak počkám dva tři měsíce radši \":)\" změnu nevím jak si představit právě ideálně, proto se ptám, jak sem se ptal , kolik vajec za den jíst, kolik masa, jaké sýry nejlépe(četl jsem že kozí nejlíp, ale nevím), kdy přes den nejlépe jíst živočišné výrobky, čím to kombinovat atd. jinak ve mě vitárianství moc nezůstane , po tom jak mé to zničilo, to aspoň rok nechci ani slyšet, jako dám si syrové ovoce a zeleninu ale občas, uřčite ne celý den.

Kolik čeho za den sníst lze (po registraci zdarma) detailně počítat na: http://www.kaloricketabulky.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 06, 2014 11:42 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
[quote="JanMálek":20xlb7c0]Tak po dvou týdnech na živočišné stravy(maso, vejce, sýry-vše z farem), hlavně po domácím škvařeným sádle a škvarkama sem přibral neuvěřitelných 3 kilo, to sem za celých pět let nepřibral ani po 3 kilech všelijaké zeleniny a ořechů. A né že bych ztloustnul, každý den pravidelně cvičim a opravdu po dvou týdnech váha de nahoru, takže se budu držet selského stravování pořádné naberu a po roce dvou třeba pomalinku začnu mírnit, píšete makadamové ořechy, hummus(tahini a cizrna), víte jak je to drahé?to samé ty doplňky aminokyselin,já mám 10 tisíc měsíčně, 6000 zaplatím nájem, tisíc potřeby různé a 3000 mám na jídlo a se stovkou na den nikdy nepřiberete ze zeleniny a ovoce, nikdy, a nepokryjete spektrum všeho co tělo potřebuje, to byla asi moje hlavní chyba za celé ty roky, že sem se stravoval velice jednoduše a málo no a hubnul sem a hubnul dokud sem neměl podváhu, dokonce lidé co se mi smáli že sem jak somálec mi řekli že začinám vypadat líp, takže to mě psychicky také velice pomohlo. Věřím že když si občas dám klystýr a vygruntuju

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 06, 2014 11:55 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
JanMálek píše:
svědči to o tom , že přehnaně utrácet peníze za všelijaké doplňky, bylinky, superfoods atd. je zbytečné, sám teď vidím, že stačí si dát od všeho trochu, občas si dopřát nějakou dobrůtku i když nezdravou a je klid, pro mě největší inspirací je páter ferda, léčitel a jasnovidec , který říkal človék má být jako vrabec od všeho si dát trochu a mimojiné doporučoval a chválil poctivé vdomácí vepřo, knedlo zelo, i ajurvéda doporučuje vátta typům maso, a radily mi právě exoti jako miriam kteři jak už jsem psal na začátku do mé furt hustily jak bych měl jíst vegansky a pak vitariánsky, živočišné výrobky jsou cesta do hrobu atd. a to jednoduše není pravda a celkem mě štve už dneska jak to pořád vita a vega všem cpou, je to můj život a nikdo nemá právo mi vnucovat svůj názor \":D\" a že nemám zájem diskutovat, nadpis zní návrat k masu, tak proč bych mél diskutovat s veganem o jeho názoru, který mi nutí a straší kravinama \":D\" a mj ty potíźe byly jednoduše z toho , že né každý je vita či vega typ, znám už osobně tak 15-20 lidí co se k masu taky vrátily a je jim o hodně líp, prosté někdo na to nemá stavěné tělo, tak proč to nemůžete pochopit a pořád dokola tvrdit že ano???nechápu to
koukám že to byla chyba sem chodit pro radu, tady jste všichni hezky pěkně zmanipulovaný vit a a vega průmyslem \":D\", tak pardon, že jsem sem šel pro radu, najdu ji jinde tedy , tímto prosím admina o smazání vlákna

Proč vlákna hned mazat, když není reakce dle mého gusta. Je pravda, že sám maso moc nekonzumuji a ani nedoporučuji, ale osobně bych netvrdil, že by ho člověk neměl jíst vůbec, to je spíše otázka nastavení a duchovní vyspělosti. Jiná věc jsou třeba vajíčka, která získáte bez zabití slepice a jsou z hlediska výživnosti daleko výše než maso, které má využitelnost dost bídnou a určitě představuje celkem kontroverzní potravinu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 06, 2014 2:24 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Podle rozsáhlé studie konzumace červeného masa zvyšuje riziko onemocnění rakovinou a předčasného úmrtí.

Podle studie publikované v odborném časopise Internal Medicine konzumace červeného masa souvisí s vyšším rizikem předčasného úmrtí a onemocnění rakovinou. Čím více si ho člověk dopřává, tím hůře. A lidé, kteří se mu vyhýbají zcela, mají mnohem menší míru úmrtí na nádorové onemocnění a žijí déle. Při vysokém příjmu bílého masa se riziko rakoviny a předčasné smrti snižuje o něco méně než při střídmé konzumaci, stále je ale pro zdraví výrazně lepší než konzumace červeného masa.

Do studie doktora Rashmiho Sinhy bylo zapojeno více než půl milionu osob z USA. Experti z amerického Národního onkologického institutu v Rockville pak zjistili, že konzumace červeného masa zvláště u osob starších padesáti let výrazně zvyšuje riziko onemocnění rakovinou či chorobami srdce a předčasné smrti.

„V celkové mortalitě lze říci, že jedenácti procentům smrtí u mužů a šestnácti procentům u žen lze předejít změnou jídelníčku a vyřazením červeného masa z něj,“ tvrdí autoři studie v závěru své práce.

Červeným masem se rozumí hovězí, vepřové, jehněčí a zvěřina. Bílým drůbež a ryby.

Předchozí studie prokázaly, že konzumace červeného masa také oslabuje střevní mikroflóru a činí střeva náchylnější k vážným infekcím, poškozuje DNA, způsobuje rakovinu nejrůznějších typů, především pak tlustého střeva a konečníku, prsu a prostaty, a zvyšuje riziko onemocnění artritidou.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 06, 2014 6:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
miram píše:
Podle rozsáhlé studie konzumace červeného masa zvyšuje riziko onemocnění rakovinou a předčasného úmrtí.

Podle studie publikované v odborném časopise Internal Medicine konzumace červeného masa souvisí s vyšším rizikem předčasného úmrtí a onemocnění rakovinou. Čím více si ho člověk dopřává, tím hůře. A lidé, kteří se mu vyhýbají zcela, mají mnohem menší míru úmrtí na nádorové onemocnění a žijí déle. Při vysokém příjmu bílého masa se riziko rakoviny a předčasné smrti snižuje o něco méně než při střídmé konzumaci, stále je ale pro zdraví výrazně lepší než konzumace červeného masa.

Do studie doktora Rashmiho Sinhy bylo zapojeno více než půl milionu osob z USA. Experti z amerického Národního onkologického institutu v Rockville pak zjistili, že konzumace červeného masa zvláště u osob starších padesáti let výrazně zvyšuje riziko onemocnění rakovinou či chorobami srdce a předčasné smrti.

„V celkové mortalitě lze říci, že jedenácti procentům smrtí u mužů a šestnácti procentům u žen lze předejít změnou jídelníčku a vyřazením červeného masa z něj,“ tvrdí autoři studie v závěru své práce.

Červeným masem se rozumí hovězí, vepřové, jehněčí a zvěřina. Bílým drůbež a ryby.

Předchozí studie prokázaly, že konzumace červeného masa také oslabuje střevní mikroflóru a činí střeva náchylnější k vážným infekcím, poškozuje DNA, způsobuje rakovinu nejrůznějších typů, především pak tlustého střeva a konečníku, prsu a prostaty, a zvyšuje riziko onemocnění artritidou.

Tak je otázkou za jakých podmínek a na čí objednávku podobné studie vznikají. Většinou jde o velice podivné zadání a zde bych se tedy spíše držel tradičního pojetí stravy v daném místě, z čehož mě vychází konkrétně zde, že mnoho těch faktů je trochu jinak. Hodně záleží na konzumovaném množství, kvalitě, úpravě a to si dovolím tvrdit, že ani nejsou ty pravé rizikové faktory, jako spíše vliv stresu a jídla bez potřebného klidu. Lidé zde bohužel jedí jak pelikán, otevřou vak, zasunou rybu-třeba bagetu, zavřou vak a jdou dál. Toto podle všeho je daleko větší problém, něž kvalitní maso se zeleninou, pojídané pomalu v naprostém klidu a střídmě zapité třeba kvalitním vínem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 07, 2014 9:05 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Jarda mi tentokráte mluví z duše, dobré maso z býka nebo selete nebo krůty, která se pásla u vás na zahrádce, s kýblem zeleniny a dobrým suchým červeným vínem (stojí víc než maso), je velice dobré a budete se divit, jak to tělo krásně vstřebá, já to měřím toaletou, pokud toaleta vůbec není, tělo to potřebovalo a dobře strávilo.
Zajímavost je, že z kapaček (zkuste nemocnici) jest toaleta, z dobrého jídla třeba i není.
Každopádně, maso je naprosto zdravé, pro tělo dobré (nikoliv nejlepší), pro chuť nicmoc, je moc jemné, nevýrazné (ale dá se upravit a dochutit), není důvod ho nejíst. Já nemám důvod ho jíst. Ale obé je celkem fuk, je to na každém.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte črc 08, 2014 4:32 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
martina72 píše:
Jarda mi tentokráte mluví z duše, dobré maso z býka nebo selete nebo krůty, která se pásla u vás na zahrádce, s kýblem zeleniny a dobrým suchým červeným vínem (stojí víc než maso), je velice dobré a budete se divit, jak to tělo krásně vstřebá, já to měřím toaletou, pokud toaleta vůbec není, tělo to potřebovalo a dobře strávilo.
Zajímavost je, že z kapaček (zkuste nemocnici) jest toaleta, z dobrého jídla třeba i není.
Každopádně, maso je naprosto zdravé, pro tělo dobré (nikoliv nejlepší), pro chuť nicmoc, je moc jemné, nevýrazné (ale dá se upravit a dochutit), není důvod ho nejíst. Já nemám důvod ho jíst. Ale obé je celkem fuk, je to na každém.

Ano, maso vyprodukované bez hormonů, antibiotik a umělé chemické stravy je podle mého názoru zdravé. Já jím jedině Bio maso, nebo maso, které pochází od přátel z vesnice, kteří se zabývají domácím chovem. Maso normálního obchodu ze zásady nikdy nejím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte črc 08, 2014 6:38 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Ates píše:
martina72 píše:
Jarda mi tentokráte mluví z duše, dobré maso z býka nebo selete nebo krůty, která se pásla u vás na zahrádce, s kýblem zeleniny a dobrým suchým červeným vínem (stojí víc než maso), je velice dobré a budete se divit, jak to tělo krásně vstřebá, já to měřím toaletou, pokud toaleta vůbec není, tělo to potřebovalo a dobře strávilo.
Zajímavost je, že z kapaček (zkuste nemocnici) jest toaleta, z dobrého jídla třeba i není.
Každopádně, maso je naprosto zdravé, pro tělo dobré (nikoliv nejlepší), pro chuť nicmoc, je moc jemné, nevýrazné (ale dá se upravit a dochutit), není důvod ho nejíst. Já nemám důvod ho jíst. Ale obé je celkem fuk, je to na každém.

Ano, maso vyprodukované bez hormonů, antibiotik a umělé chemické stravy je podle mého názoru zdravé. Já jím jedině Bio maso, nebo maso, které pochází od přátel z vesnice, kteří se zabývají domácím chovem. Maso normálního obchodu ze zásady nikdy nejím.

Ja mam tu smulu, ze tady na FL nemam vubec zadne zname ani pratele, kteri by se zabyvali domacim chovem. Ale kdo tu moznost ma, koupit si maso takove super kvality, tak at si ho klidne ji. Pokud je presvedceny o tom, ze je opravdu bez hormonu, antibiotik, bez umele chemicke stravy a ze netrpi zadnym stresem to zvire pri porazce, tak proc ne? Nikomu to neberu, ja jsem mela maso jeste donedavna moc rada, takze ty chute na maso zcela chapu. Ale bohuzel jsem mela rakovinu pred 6 lety a tak se radeji tedka masu uz vyhybam.
Konzumovala jsem az do svych 35 let maso z domacich zabijacek, moji rodice a cela nase familie doma chovala prasata. Zabijacky se u nas doma konaly 3x do roka, pak take u babicky, jednoho strycka, pak zase u druheho strycka ...proste u nas se prevazne jedlo veprove maso, neco se vyudilo, neco se zavarilo do sklenic a jedlo se pak po cely rok, hovezi byvalo obycejne na stole v nedeli. Nasi a cela nase familie chovala take kozy, kraliky, slepice, husy a kaceny, takze me neni jasne, proc moje babicka, teta a take stryc, zemrely na rakovinu? Zelenina a ovoce byla take z vlastnich policek a zahrad, vim taky ze cela rodina pestovala na polich kukurici, repu, obili na krmeni, takze je mi to tak trochu zahadou. Nikdo se nijak nepreziral, maso se nejedlo kazdy den, varila se hodne casto i ruzna bezmasa jidla.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob srp 02, 2014 10:52 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
miram píše:
Ja mam tu smulu, ze tady na FL nemam vubec zadne zname ani pratele, kteri by se zabyvali domacim chovem. Ale kdo tu moznost ma, koupit si maso takove super kvality, tak at si ho klidne ji. Pokud je presvedceny o tom, ze je opravdu bez hormonu, antibiotik, bez umele chemicke stravy a ze netrpi zadnym stresem to zvire pri porazce, tak proc ne? Nikomu to neberu, ja jsem mela maso jeste donedavna moc rada, takze ty chute na maso zcela chapu. Ale bohuzel jsem mela rakovinu pred 6 lety a tak se radeji tedka masu uz vyhybam.
Konzumovala jsem az do svych 35 let maso z domacich zabijacek, moji rodice a cela nase familie doma chovala prasata. Zabijacky se u nas doma konaly 3x do roka, pak take u babicky, jednoho strycka, pak zase u druheho strycka ...proste u nas se prevazne jedlo veprove maso, neco se vyudilo, neco se zavarilo do sklenic a jedlo se pak po cely rok, hovezi byvalo obycejne na stole v nedeli. Nasi a cela nase familie chovala take kozy, kraliky, slepice, husy a kaceny, takze me neni jasne, proc moje babicka, teta a take stryc, zemrely na rakovinu? Zelenina a ovoce byla take z vlastnich policek a zahrad, vim taky ze cela rodina pestovala na polich kukurici, repu, obili na krmeni, takze je mi to tak trochu zahadou. Nikdo se nijak nepreziral, maso se nejedlo kazdy den, varila se hodne casto i ruzna bezmasa jidla.

Hodně záleží na míře stresu a i sebelepší strava člověka neochrání před problémem, pokud je v neustálém stresu, což je v místních podmínkách skoro pravidlem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte srp 05, 2014 1:45 am 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
MNAM! ...no nedej si parecek! \":mrgreen:\" \":D\" \":mrgreen:\"

https://www.facebook.com/photo.php?v=4378350632430


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned zář 07, 2014 7:36 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
miram píše:

No proč ne, je výživný, je tam opravdu všechno a možná i trochu navíc jako bonus.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte zář 09, 2014 11:25 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Jarda píše:
miram píše:

No proč ne, je výživný, je tam opravdu všechno a možná i trochu navíc jako bonus.


\":lol:\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř zář 10, 2014 7:17 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
miram píše:
Podle rozsáhlé studie konzumace červeného masa zvyšuje riziko onemocnění rakovinou a předčasného úmrtí.

Podle studie publikované v odborném časopise Internal Medicine konzumace červeného masa souvisí s vyšším rizikem předčasného úmrtí a onemocnění rakovinou. Čím více si ho člověk dopřává, tím hůře. A lidé, kteří se mu vyhýbají zcela, mají mnohem menší míru úmrtí na nádorové onemocnění a žijí déle. Při vysokém příjmu bílého masa se riziko rakoviny a předčasné smrti snižuje o něco méně než při střídmé konzumaci, stále je ale pro zdraví výrazně lepší než konzumace červeného masa.

Do studie doktora Rashmiho Sinhy bylo zapojeno více než půl milionu osob z USA. Experti z amerického Národního onkologického institutu v Rockville pak zjistili, že konzumace červeného masa zvláště u osob starších padesáti let výrazně zvyšuje riziko onemocnění rakovinou či chorobami srdce a předčasné smrti.

„V celkové mortalitě lze říci, že jedenácti procentům smrtí u mužů a šestnácti procentům u žen lze předejít změnou jídelníčku a vyřazením červeného masa z něj,“ tvrdí autoři studie v závěru své práce.

Červeným masem se rozumí hovězí, vepřové, jehněčí a zvěřina. Bílým drůbež a ryby.

Předchozí studie prokázaly, že konzumace červeného masa také oslabuje střevní mikroflóru a činí střeva náchylnější k vážným infekcím, poškozuje DNA, způsobuje rakovinu nejrůznějších typů, především pak tlustého střeva a konečníku, prsu a prostaty, a zvyšuje riziko onemocnění artritidou.

Mrkněte na to, které země mají nejvyšší a nejnižší riziko rakoviny. Naprosto perfektně je na tom Argentina, kde se červeného masa sní tak desetkrát tolik co u nás.
Asi to nebude tak jednoznačné.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř zář 10, 2014 9:01 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Vševěd píše:
Mrkněte na to, které země mají nejvyšší a nejnižší riziko rakoviny. Naprosto perfektně je na tom Argentina, kde se červeného masa sní tak desetkrát tolik co u nás.
Asi to nebude tak jednoznačné.

Mozna, ze v Argentine jedi hodne beef steaky a maso jako takove, ale neholduji vselijakym salamkum, sunkam, klobasum, hanburgerum, parkum, baconu atd. To se vse pocita.
http://www.medscape.com/viewarticle/806573

Dost by me zajimalo, z ceho tu rakovinu tedy v Argentine ale maji?

Cancer incidence pattern in Cordoba, Argentina
Abstract
Cancer is the second cause of death in Argentina; nevertheless the distribution of the cancer incidence rates throughout the country is unknown. This study was conducted to describe cancer incidence patterns in Córdoba Province. Incidence data were supplied by the Government Córdoba Cancer Registry. Demographic information (age, sex, and place of residence) and diagnosis, certified by a pathologist, about all incident cases from June 2003 to May 2005 by type and 5-year age groups were obtained. Comparison of the incidence rate of cancer in various counties was performed by using standardized incidence rates (SIR) per 100 000 inhabitants using the world standard population. Estimated SIRs were used to build up incidence maps. Two indicators were created: sex ratio and site-specific ratio. Mixed Poisson models were fitted. Taken as a whole for all counties, SIR was 121.42 and 141.57 for men and women, respectively. The most common sites in men were prostate (13.62), lung (10.12), colon (7.53), and bladder (7.03); in women were breast (22.51) and colon (3.31). The highest and lowest rates were in urban and rural areas, respectively. Cancer registry has a pivotal role in cancer control. Such information is the primary resource of information not only for epidemiological research on cancer determinants but also for planning and evaluating health services for the policies of prevention, diagnosis and treatment of the disease.

http://journals.lww.com/eurjcancerprev/ ... ina.1.aspx


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz