[quote="cyrrus":12asoboa]Dobrý den, pane Jardo,
chtěla bych se zeptat na Váš názor na laktobacily a jejich skladování. Jak všichni víme laktobacily stejně jako jiné mikroorganismy a bacily jsou živé organismy a pro jejich přežití jsou důležité nějaké podmínky. Většinou je to u laktobacilů a enyzmů především správné skladování a to v neporušeném obalu na suchém místě při teplotách do max. 15 stupňů Celsia, u některých je to dokonce do 10 stupňů, někde nepřežije kultura ani do 5 stupňů. To by znamenalo skladování všech těch přípravků co se prodávají v lékárnách i volně v obchodech v lednici, nebo v nějakém chladícím zařízení. Souvisí s tím ale i logistika, pochybuji, že kamion který tyto produkty převáží je nějak chlazený a v lékárnách pak také toto opatření ignorují.
Já mám takovou zkušenost, že mi koupené laktobacily moc nefungovali, tedy fungovali jen jako placebo. Od té doby je nekupuji, poněvadž jim něvěřím. Můžete mi prosím napsat Váš názor, popřípadě mne vyvézt z omylu?
Díky.[/quote:12asoboa]
Chce se to v lékárnách poptat, zagooglit a tak, já taky do toho vrazil nemalý prachy, každopádně jsem si teď začal vyrábět pickels, krom příznivých účinků na mikroflóru to má mít i na