[quote="Návštěvník"]Tak jsem to tady prostudoval a upřímně řečeno, radši chcípnu v 65 na infarkt a užiju si všech božských dobrot, než tady strašit do 90 a žrát jenom zelený jako králík, polykat při tom 50 (ano skutečně 50ks) pilulek s vitamíny a minerály denně. To vám nepřijde divný, vy býložravci? To je totiž logické, když nežerete maso, tak vám tuna vitamínů a minerálů chybí....
Proč nejíst maso - protože to neni jen maso - stačí pohled z očí do očí (přes klec, plot, ohradu) a vim, že to maso má možná vyšší Iq než většina tlačkožroutů ,)). To je u mě jedinný důvod proč se snažím nejíst zvířata. Maso mi špatně nedělá, mám skoro za to, že jsem vyjímka..ani zapáchající maso mi tolik nezapáchá, tataráky, polosyrová
játra, klouby, šlachy, morek..čerstvé krvi- i té lidské odolávám, jak mi chutná! ..Kdysi v restauraci v rodinném kruhu přišlo na téma masožrouctví - konkrétně při pohledu na bratra opatrně ohnípávajícího kuřecí od kostí..Když dohnípal, zužitkoval jsem,co po něm zbylo..
řekl mi: "jak tohle můžeš jíst????"
..odpověděl jsem mu: "proč jíš maso, když nejsi masožravec ?"
on: "mě maso chutná, ale tohle je nechutný".
já: " mě přijde bez chuti maso, kdybys ho neosolil a neokořenil, chutnalo by ti?"
on........"no to ne"...
a tak jsme se lehce zasmáli situaci skorovegetariána dojídajícího mrtvolu za masožravce, kterému v podstatě chutná to všechno kolem masa -koření,strouhanka,šťáva-, ale maso ne..Myslim, že podobně je na tom většina z těch masožravých (a kompletně celá moje rodina), maso jedí snad denně, protože nedokáží odolat koření,soli a snad smaženému oleji..
Myslim, že i kdyby se 100% prokázalo, že člověku konzumace masa prospívá víc než jezení "zeleného", pořád je to chabý argument k ospravedlnění vraždění zvířat.
...takže pane tlačkožroute, osolte si své předloktí a dobrou chuť!

//Michael
xmikx@seznam.cz