MCE píše:
Kvasinky jsem testovala a plivací test byl negativní. Cca před půlrokem jsem brala i Nizoral, takže jsem OK. Ale už jsem tady psala v jiných diskuzích - než jsem zjistila, že čekáme třetí, chtěla jsem se hlavně dát zdravotně do pořádku. Mám potíže s trávením a ty žlučníkové kameny. Jenže teď nevím, co si mohu dovolit. Magnesium jsem brala v minulém těhotenství, takže v něm pokračuji, pouze jsem z chloridu hořečnatého přešla na normální pilulky. Také beru dál B6. Udělala jsem si poprvé sirnou patlaninu, ale s česnekem mi nechutnala, zdála se mi hořká a nějak nevím, k čemu ji mám jíst. A kolik jí mám vlastně denně sníst? Zatím totálně "ujíždím" na ovocném salátu ráno a 1x denně ovocno-zeleninovou šťávu (jablka, mrkev, červená řepa, zázvor, pomeranče). Jím zeleninové saláty, semínka a ořechy. Ale pořád nevím, jak do sebe dostat a jaké bílkoviny, aby děťátku nechyběly. Na maso ani moc chuť nemám, spíš sýr. Než jsem zjistila, že jsem těhotná, začala jsem brát Betain HCl na žaludek. Ani po dvou kapslích se žádné pálení nedostavilo, takže žaludeční šťávy mám asi opravdu málo. Bojím se ji ale teď dál brát, abych nějak neublížila plodu. Předem Vám moc děkuji za rady. Marcela
Betain nemá na vývoj plodu žádný negativní vliv a brát by jste ho určitě měla, nebo pít ředěnou kyselinu chlorovodíkovou. Sirná patlanice je výborná ve sladké formě ráno a večer si ji udělat ostrou a řidší jako zálivku na zeleninový salát. Stravu si kalkulujte na kalkulačce stránek Flora.cz, to vám odpoví prakticky na všechny vaše vznesené dotazy a vše se zde navíc již probíralo, tak musíte číst a hledat.