Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát bře 29, 2024 12:57 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: úte lis 01, 2011 9:31 pm 
Offline

Registrován: sob dub 30, 2011 3:08 pm
Příspěvky: 273
Jaký je váš názor,hodnocení,poznatek na knihu...Stojí zato ji koupit...?

_________________
Pokud nejsi připraven změnit svůj život,není ti pomoci.
HIPPOKRATES(460-377 PŘ.KR.)


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: úte lis 01, 2011 10:55 pm 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
RaDu píše:
Jaký je váš názor,hodnocení,poznatek na knihu...Stojí zato ji koupit...?

Dost dlouho jsem si ji prohlizel v knihkupecti, cast knihy jsem tam i precetl, ale podle mne je hodne veci autori jenom volne zpracovali podle clanku na internetu. Cekal jsem tam nejake podstatne udaje ziskane primo autory knihy. V cele knize jich je jenom par, otazkou je, jestli jsou skutecnymi autory techto informaci. Hodnotim to jako popularni knizku napsanou s pomoci internetu, vetsinu veci, uvedenych v knize jsem si uz na internetu nasel driv. Osobne bych dal prednost treba Cinske studii, ktera skutecne pracuje s informacemi, ktere na internetu nenajdete.

Inzenyr


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: stř lis 02, 2011 6:28 pm 
Offline

Registrován: sob dub 30, 2011 3:08 pm
Příspěvky: 273
Doba jedová je vtipný název nově vydané knihy odborníků na toxikologii, prof. Anny Strunecké a prof. Jiřího Patočky. „Jedy“ v tomto případě znamenají látky spíše škodlivé, rizikové nebo alespoň nikoliv prospěšné, které konzumujeme v podobě doplňků nebo do potravin přidáváme dobrovolně.

Mnohdy má přitom na naše chování velký vliv reklama, pro autory velký to zloduch (spolu s trhem). Popletený spotřebitel je pak dle autorů přesvědčen, že dělá něco pro své zdraví, ve výsledku však činí opak. Obsahem knihy ovšem nejsou jen potraviny, ale třeba i čisticí prostředky nebo kosmetika.

Z druhé strany autoři zase vyzdvihují látky, jichž se bát nemusíme, i když se pokládají za strašáky. Zmiňují i věci nebývale prospěšné, snad až jakési univerzální léky. Dlužno dodat, že mnohé názory autorů jsou lehce protikladné tomu, co se učí na školách a publikuje ve vědeckých časopisech, řada tvrzení působí až poněkud bizarně. Kritizovat by se dal i občas poněkud hrůzostrašný styl (v pochvalách na konci knihy je označena za „zářící perlu“, autoři nám sdělují, že máme cítit lásku a toleranci k druhým lidem, jeden podtitulek zní „přínos zdravého ženství pro současnou Evropu“ atd.), ovšem tato výtka míří spíše na redakci.

Rozhodně nezaškodí se s tvrzeními uvedenými v knize seznámit.
Přečtěte si: Deset nejčastějších jedů, které jíme v potravinách
Čeho se nebát?

Když už nás autoři vyzývají k pozitivnímu myšlení, představme si z knihy pár „pozitivních“ názorů. Čeho se tedy nemusíme bát?

Přirozeně nemá smysl strašit geneticky modifikovanými potravinami, což však není názor nijak kontroverzní. To pouze hloupá politika Bruselu podlamuje konkurenceschopnost Evropy na poli biotechnologií… Ba naopak je tu celá řada výhod: geneticky modifikované rostliny mívají snížen obsah látek vyvolávajících alergie, je zde GM zlatá rýže s provitamínem A, GM brambor, při jehož smažení vzniká méně rakovinotvorného akrylamidu, při pěstování GM rostlin se nemusí používat tolik pesticidů a herbicidů.
Přečtěte si: GMO – záchrana, nebo zkáza lidstva?

Za druhé stojí za to zmínit proklínaný cholesterol. I když jde o oblíbeného strašáka, není to žádný smrtící jed (tohle je celkem opět v souladu s tím, co se učí, byť ne v souladu s tím, co si mnoho lidí myslí). V cévách nemocných arterosklerózou opravdu nacházíme velké množství cholesterolu, nicméně neexistuje přímá souvislost mezi tímto ukládáním a příjmem cholesterolu v potravě. Lidské tělo si cholesterol totiž syntetizuje i samo. Pokud se přecpáváme červeným masem, ohrožuje nás ani ne tak cholesterol, ale spíše nevhodné složení mastných kyselin (převaha nasycených) v těchto pokrmech. Z tohoto důvodu není ani třeba se bát vajec nebo másla a kvůli cholesterolu upřednostňovat margaríny.
Kdo se v tom má vyznat: Margarín nebo máslo, cukr nebo sladidlo…

Pak zde máme med. Kupodivu se zdá, že určitý způsob konzumace medu může dokonce přispět ke snížení váhy (šálek teplé vody se lžičkou medu ráno a večer), přičemž některá umělá sladidla naopak kontraproduktivně zvyšují chuť k jídlu. Medu bychom se proto neměli odříkat, neb by navíc mohl mít kladný efekt i ve vztahu ke kardiovaskulárním a nádorovým onemocněním. Zde bych pouze dodal, že trochu problém je v tom, že med bývá plný pylu – a všemožné alergie má dnes polovina populace. To, zda v někom med vyvolává alergické příznaky, si však může každý celkem snadno zjistit pokusem sám na sobě.
Čtěte také: Není med jako med. Nenaletěli jste?
Noví přátelé: nikotin, taurin a resveratrol

Nemusíme se obávat ani nikotinu. Sice se jedná o jed a o negativních dopadech kouření není sporu, nikotin sám o sobě je však v řadě ohledů prospěšný, například jako prevence před Alzheimerovou a Parkinsonovou chorobou. Zlepšuje pozornost i paměť, zkracuje reakční dobu a má obecně pozitivní účinek na kognitivní funkce. Těžko však říct, co z toho vyvodit: v jakém věku máme začít užívat náplasti nebo žvýkačky? Přece jen si tím způsobíme návyk a bude nás to něco stát…
K tématu: O lahodném nikotinu

Prospěšný je taurin, který je složkou energetických nápojů. Tato aminokyselina se jinak vyskytuje v potravinách živočišného původu a mimochodem se přidává i do krmiv pro psy, kočky i akvarijní rybičky. Důležitá je pro těhotné a kojící ženy, nás ostatní zřejmě chrání před zapomnětlivostí či epilepsií, také prý zbavuje tělo různých toxinů. Nedostatek taurinu může vést až k oslepnutí.

Podle autorů se však energetické nápoje pojí s jinými riziky (hliník v obalech, umělá sladidla… tvrzení o škodlivosti hliníku a umělých sladidel je však právě jedna z věcí, kde se názory autorů a učebnic rozcházejí), takže vhodnější je taurin užívat v podobě potravinových doplňků. Zde zbývá dodat, že energy drinky ovšem nekonzumujeme primárně proto, že jsou zdravé. Ono se tisíckrát může také třeba říkat (jak činí i autoři), že se energetické nápoje se nemají míchat s alkoholem, a přesto to řada z nás bude dělat. Zkrátka to vyvolává účinky, které nám jsou příjemné…
Čtěte dále: Energetické nápoje: kocovina i bez alkoholu

Za přímo univerzální elixír pokládají autoři resveratrol, antioxidant z červeného vína. Domnívají se, že jeho objev by mohl medicínu posunout kupředu podobně jako antibiotika. Polyfenol resveratrol působí protizánětlivě, protinádorově, jako prevence Alzheimerovy nemoci i srdečních chorob, navíc snižuje obezitu. Právě resveratrolu autoři přičítají relativní zdraví jihoevropských národů, které k nezdravé stravě konzumují hodně červeného vína (jiné názory zde spekulují o možné souvislosti s olivovým olejem). Množství resveratrolu závisí na typu vína i technologii jeho zpracování, na regionu i počasí. Údajně je vyšší, pokud jsou bobule naplesnivělé.

Pro ty z nás, kdo červené víno nepijí: resveratrol můžeme konzumovat v hroznech, ořeších nebo pistáciích. Je také součástí řady potravinových doplňků. Nicméně je možné, že příznivý účinek má resveratrol vyšší právě v kombinaci s alkoholem…
K tématu: Pijeme opravdu na zdraví?

Mimochodem (to již není poznatek z knihy), nedávno se ukázalo, že resveratrol chrání i mozek před fyzickým poškozením (otřesem). Mohl by se proto podávat třeba při úrazech a preventivně by se jím před zápasem mohli nacpat boxeři. Nikoliv ovšem v podobě červeného vína – toho by pro patřičný efekt museli vypít asi osm lahví…

Zbývá ještě dodat, že podle jiných zdrojů může být resveratrol obsažen i v některých typech vína bílého.
Rozhodnutí je stejně na vás

Je možné, a pokud se o problematiku trochu zajímáte spíše pravděpodobné, že jste narazili na odlišná, ne-li přímo opačná tvrzení a závěry.

Co si z toho pak má čtenář vybrat? V konečném důsledku se prostě ukazuje, že mezi mnohdy rozporuplnými názory odborníků se v naší době jedové nakonec člověk stejně musí rozhodnout sám.

_________________
Pokud nejsi připraven změnit svůj život,není ti pomoci.
HIPPOKRATES(460-377 PŘ.KR.)


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: čtv lis 03, 2011 9:12 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
RaDu píše:
Jaký je váš názor,hodnocení,poznatek na knihu...Stojí zato ji koupit...?

Tak ta kniha není zázrak, ale určitě stojí za to si ji přečíst, mnohým může otevřít oči.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: pon bře 02, 2015 7:07 am 
Offline

Registrován: pon bře 02, 2015 7:06 am
Příspěvky: 1
Údajně jsem se dočetl, že by měli být vhodné při léčbě rakoviny , AIDS a podobně. Pochopitelně, že jsem si také dočetl co tyto ,,údajné,, slovo údajné bych rád zdůraznil léky obsahují. Ani jeden lékař v ČR tyto léky nedoporučuje dokonce jsem se i dočetl a složení tomu odpovídá, že tyto přípravky mohou ublížit a pro lidský organismus jsou nebezpečné, přesto se dají legálně sehnat. Jsou rovněž tedy i Zakázané! Proto bych rád znal Váš názor jakož to mohu-li použít tento název šamana-lidového léčitele nebo jak se nazívá Vaše činnost ,kterou se živíte.

_________________
We offer up to date Testking usmle step 1 exam practice questions with self paced test engine to help you pass ibm certification exam and complete your ccent course kumc you should also find ccnp wireless training for your Northwestern University


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: pon bře 02, 2015 8:39 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
RaDu píše:
......Přirozeně nemá smysl strašit geneticky modifikovanými potravinami, což však není názor nijak kontroverzní. To pouze hloupá politika Bruselu podlamuje konkurenceschopnost Evropy na poli biotechnologií… Ba naopak je tu celá řada výhod: geneticky modifikované rostliny mívají snížen obsah látek vyvolávajících alergie, je zde GM zlatá rýže s provitamínem A, GM brambor, při jehož smažení vzniká méně rakovinotvorného akrylamidu, při pěstování GM rostlin se nemusí používat tolik pesticidů a herbicidů.
Přečtěte si: GMO – záchrana, nebo zkáza lidstva?.....

Tak dopoprucoval bych precist si treba cast o GMO jeste jednou a poradne \":(\" . Napriklad jak nejaky korysi krmeny GMO ziji pouze polovicni dobu oproti stejnym potvoram krmenym ne GMO. Je to strana 117. Nebo na str 115 ze studie na zviratech krmenych GMO prokazaly, ze tyto potraviny mohou mit toxicky vliv na nektere organy a systemy jako jsou jatra, slinivka, ledviny nebo reprodukcni organy....

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: pon bře 02, 2015 9:58 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
tedibear píše:
Údajně jsem se dočetl, že by měli být vhodné při léčbě rakoviny , AIDS a podobně. Pochopitelně, že jsem si také dočetl co tyto ,,údajné,, slovo údajné bych rád zdůraznil léky obsahují. Ani jeden lékař v ČR tyto léky nedoporučuje dokonce jsem se i dočetl a složení tomu odpovídá, že tyto přípravky mohou ublížit a pro lidský organismus jsou nebezpečné, přesto se dají legálně sehnat. Jsou rovněž tedy i Zakázané! Proto bych rád znal Váš názor jakož to mohu-li použít tento název šamana-lidového léčitele nebo jak se nazívá Vaše činnost ,kterou se živíte.

Jen pro zajimavost, muzes napsat o jakych udajnych lekach jsi se udajne docet?

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: pon bře 02, 2015 11:22 am 
Offline

Registrován: ned lis 23, 2014 2:05 pm
Příspěvky: 207
Bydliště: Košice - Ťahanovce
RaDu píše:
Jaký je váš názor,hodnocení,poznatek na knihu...Stojí zato ji koupit...?

Škoda, že pani Strunecká nevyzerá na to, že by sa potravinám, ktoré by zapadali do "doby jedovej", vyhýbala..... Ale ľudia si už akosi zvykli, že ten čo niečo káže, NA TO VYZERAŤ NEMUSÍ. A to je ŠKODA. Sama by mala byť vzrorom zdravia a krásy (športová postava, zdravo vyzerajúca tvár - nemyslím tým krásne črty, to je otázka genetiky alebo plastiky). Lenže ona je spuchlinka.... A z čoho asi ? Aha, žeby zo sacharidov, a nedostatku tukov a bielkovín ? ... No ako inak... \":)\"

_________________
Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: pon bře 02, 2015 11:25 am 
Offline

Registrován: ned lis 23, 2014 2:05 pm
Příspěvky: 207
Bydliště: Košice - Ťahanovce
inzenyr píše:
Osobne bych dal prednost treba Cinske studii, ktera skutecne pracuje s informacemi, ktere na internetu nenajdete.

Inzenyr

Až na to, že "Čínska studie" je PODVOD. Jediná živočíšna bielkovina s ktorou sa tam "operovalo" je kazeín z kravského mlieka, a aj to izolovaný. A TEN JE NEVHODNÝ, je to tá najhoršia bielkovina v živočíšnej ríši pre človeka, a tie svine čo robili tú čínsku štúdiu to vedeli, len chceli zmanipulovať ľudí, a vo veľa prípadoch sa im to podarilo.
Lenže kto chce veriť tomu že aj kvalitné (a hlavne "červené") mäso človeku škodí, ten to rád prehliadne, lebo mu to hraje do karát...

_________________
Ak ani po klystýroch, shankapraksalanách, očistách obličiek, moč. mechúra a pečene nefungujú niektoré veci tak ako majú, ZAČNITE PôSTOVAŤ, a nie donekonečna hľadať "super kvapky/tabletky na detox"... PôSTY SÚ OVEĽA ÚČINNEJŠIE A SÚ ZADARMO.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: stř bře 04, 2015 11:00 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
[quote="tedibear":37atl06m]Údajně jsem se dočetl, že by měli být vhodné při léčbě rakoviny , AIDS a podobně. Pochopitelně, že jsem si také dočetl co tyto ,,údajné,, slovo údajné bych rád zdůraznil léky obsahují. Ani jeden lékař v ČR tyto léky nedoporučuje dokonce jsem se i dočetl a složení tomu odpovídá, že tyto přípravky mohou ublížit a pro lidský organismus jsou nebezpečné, přesto se dají legálně sehnat. Jsou rovněž tedy i Zakázané! Proto bych rád znal Váš názor jakož to mohu-li použít tento název šamana-lidového léčitele nebo jak se nazívá Vaše činnost ,kterou se živíte.[/quote:37atl06m]
Nechápu proč jste sem překopíroval ten starý dotaz bez jakéhokoliv vysvětlení. Jinak zde je odpověď


Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
37atl06m


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: čtv led 07, 2016 8:39 am 
Offline

Registrován: stř čer 24, 2015 2:36 pm
Příspěvky: 6
Žijeme v zaujímavej dobe a ako ľudstvo sme sa dostali na zaujímavú úroveň. Požívanie priemyselne spracovaných potravín plných laboratórne vytvorených chemikálií a používanie jedovatých látok, či už v kozmetike alebo domácnosti, je pre nás normálne. Na rozdiel od toho sa prirodzený spôsob života v súlade s prírodou a prírodná, prirodzená strava stali čímsi nenormálnym, čímsi čo je len výsadou podivínov..
Knihy ako Doba Jedová a Čínska štúdia veľmi pekne zrozumiteľne ukazujú, v čom sme sa my ľudia naučili pohybovať. Doba jedová je plná poznatkov a nečítal som ju celú, skôr ju príležitostne otvorím ked si chcem ozrejmiť určitú problematiku /napr.nedávno som chcel vedieť, ako je to s prospešnosťou margarínu -v knihe je pekný výklad histórie používania a zloženie, tiež účinky, vplyv na organizmus../
Medzi hlavné body oboch dielov knihy radím témy očkovania, príčiny vzniku rakoviny a obsah chemikálií v potravinách. Je rozdiel, či sú tieto informácie roztrúsené po internete alebo pekne prehľadne uložené v neveľkej knižke.A škodlivosť v knihe spomínaných výrobkov je evidentná, a je to už len na nás spotrebiteľoch, čo si vyberieme.
Autorka na svoj vek pôsobí celkom uvolnene a vobec nevyzerá nezdravo..

Čínsku štúdiu som prečítal dva krát a po jej prečítaní som úplne vylúčil zo svojho jedálnička mäso.
V knihe sa ponúkajú pre mňa dva hlavné body a to,za prvé, že konzumácia živočíšnych bilekovín prispieva a može viesť k zvýšenému riziku alebo výskytu rakovinových ochorení, cukrovky, srdečných ochorení. a za druhé, že spoločnosť je manipulovaná médiami, ktoré sú nástrojom v rukách bohatých a vplyvných firiem mäsového a ´mliekarenského priemyslu. Čínska štúdia je oficiálna štúdia, ktorej výsledky hovoria jasne.
AK k tomu pridáme fakt, že obrovská časť populácie trpí týmito chorobami a nám sa ponúka návod ako sa týchto ochorení zbaviť alebo ich výskyt zmenšiť, prečo to neskúsime takto?
A ďalej ak je pravda, že živočíšne bielkoviny ľudské telo nevie priamo stráviť, že ich musí najskôr rozložiť na jednoduchšie bielkoviny a pritom vznikajú produkty škodlivé, ktoré telo vylučuje preč, tak potom je príčina vzniku väčšiny onemocnení priam jasná, pretože tu je viacero súhlasných informácií.

Znova je na každom človeku, aby si zvážil pre a proti a rozhodol sa..


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: sob led 16, 2016 1:00 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
M i c h a l píše:
Žijeme v zaujímavej dobe a ako ľudstvo sme sa dostali na zaujímavú úroveň. Požívanie priemyselne spracovaných potravín plných laboratórne vytvorených chemikálií a používanie jedovatých látok, či už v kozmetike alebo domácnosti, je pre nás normálne. Na rozdiel od toho sa prirodzený spôsob života v súlade s prírodou a prírodná, prirodzená strava stali čímsi nenormálnym, čímsi čo je len výsadou podivínov..
Knihy ako Doba Jedová a Čínska štúdia veľmi pekne zrozumiteľne ukazujú, v čom sme sa my ľudia naučili pohybovať. Doba jedová je plná poznatkov a nečítal som ju celú, skôr ju príležitostne otvorím ked si chcem ozrejmiť určitú problematiku /napr.nedávno som chcel vedieť, ako je to s prospešnosťou margarínu -v knihe je pekný výklad histórie používania a zloženie, tiež účinky, vplyv na organizmus../
Medzi hlavné body oboch dielov knihy radím témy očkovania, príčiny vzniku rakoviny a obsah chemikálií v potravinách. Je rozdiel, či sú tieto informácie roztrúsené po internete alebo pekne prehľadne uložené v neveľkej knižke.A škodlivosť v knihe spomínaných výrobkov je evidentná, a je to už len na nás spotrebiteľoch, čo si vyberieme.
Autorka na svoj vek pôsobí celkom uvolnene a vobec nevyzerá nezdravo..

Čínsku štúdiu som prečítal dva krát a po jej prečítaní som úplne vylúčil zo svojho jedálnička mäso.
V knihe sa ponúkajú pre mňa dva hlavné body a to,za prvé, že konzumácia živočíšnych bilekovín prispieva a može viesť k zvýšenému riziku alebo výskytu rakovinových ochorení, cukrovky, srdečných ochorení. a za druhé, že spoločnosť je manipulovaná médiami, ktoré sú nástrojom v rukách bohatých a vplyvných firiem mäsového a ´mliekarenského priemyslu. Čínska štúdia je oficiálna štúdia, ktorej výsledky hovoria jasne.
AK k tomu pridáme fakt, že obrovská časť populácie trpí týmito chorobami a nám sa ponúka návod ako sa týchto ochorení zbaviť alebo ich výskyt zmenšiť, prečo to neskúsime takto?
A ďalej ak je pravda, že živočíšne bielkoviny ľudské telo nevie priamo stráviť, že ich musí najskôr rozložiť na jednoduchšie bielkoviny a pritom vznikajú produkty škodlivé, ktoré telo vylučuje preč, tak potom je príčina vzniku väčšiny onemocnení priam jasná, pretože tu je viacero súhlasných informácií.

Znova je na každom človeku, aby si zvážil pre a proti a rozhodol sa..

To je otázka, zda jakýkoliv materiál, studii, či názor odborníka, lze připustit jako nezvratný fakt, navíc platný pro majoritní vzorek populace, nebo dokonce pro všechny lidi na planetě. Podle mě nic takového není možné, protože existují dané predispozice, vlivy životního prostředí, samotný fakt zeměpisného místa pobytu a mnohé další faktory mění vše zcela zásadně. Vždy bych vzal v potaz místní zvyklosti a ověřené mechanizmy stravování a životních zvyklostí našich moudrých předků a snažil se eliminovat to nesourodé co do nich vnesla moderní doba a co mnohdy sice označujeme za zdravé, ale ono to může být i naopak.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: sob led 16, 2016 1:30 pm 
Offline

Registrován: stř čer 24, 2015 2:36 pm
Příspěvky: 6
Jarda píše:
To je otázka, zda jakýkoliv materiál, studii, či názor odborníka, lze připustit jako nezvratný fakt, navíc platný pro majoritní vzorek populace, nebo dokonce pro všechny lidi na planetě. Podle mě nic takového není možné, protože existují dané predispozice, vlivy životního prostředí, samotný fakt zeměpisného místa pobytu a mnohé další faktory mění vše zcela zásadně. Vždy bych vzal v potaz místní zvyklosti a ověřené mechanizmy stravování a životních zvyklostí našich moudrých předků a snažil se eliminovat to nesourodé co do nich vnesla moderní doba a co mnohdy sice označujeme za zdravé, ale ono to může být i naopak.

..už veľmi staré prírodné poznatky "východu" tvrdia, že každý človek je individuálny, jedinečný a neopakovateľný tvor, s jedinečnou konštitúciou..

"Vždy bych vzal v potaz místní zvyklosti a ověřené mechanizmy stravování a životních zvyklostí našich moudrých předků a snažil se eliminovat to nesourodé co do nich vnesla moderní doba a co mnohdy sice označujeme za zdravé, ale ono to může být i naopak" - niektoré myšlienky je vhodné si zopakovať..


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: sob led 16, 2016 2:32 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
M i c h a l píše:
..už veľmi staré prírodné poznatky "východu" tvrdia, že každý človek je individuálny, jedinečný a neopakovateľný tvor, s jedinečnou konštitúciou..

"Vždy bych vzal v potaz místní zvyklosti a ověřené mechanizmy stravování a životních zvyklostí našich moudrých předků a snažil se eliminovat to nesourodé co do nich vnesla moderní doba a co mnohdy sice označujeme za zdravé, ale ono to může být i naopak" - niektoré myšlienky je vhodné si zopakovať..

Tak jistě, opakování je matka moudrosti, jenom se to dnes moc nevyužívá, naopak je cílem naučit lidi pouze papouškovat, ale ne myslet. Takový člověk je pak snadno manipulovatelný a skočí skoro na všechno, přičemž nezpochybnitelné pravdy mu leží přímo pod nosem a on je i tak nevidí. Mimo šílených bludů ve stravování existuje i mnoho dalších a dokonce i nebezpečnějších bludů ve společnosti. Uvedu hodně bolavé téma a tím jsou důchody na které nebude, což je jisté, protože vymíráme a co bylo našetřeno je rozkradeno. Potřebujeme tedy zvednout porodnost a znemožnit rozkrádání, což se zdá být nereálné a stále se plká o reformě důchodového systému. Na to je velice jednoduché řešení a to že dáte důchodci jasně definovaný podíl z výdělku jeho dětí a je na každém kolik a jak kvalitních dětí si vychová. Dnes mají vzdělaní a pracovití lidé jedno, maximálně dvě děti a cíleně nepracující část společnosti se množí jak bakterie skvrnitého tyfu a vychovává další nepoužitelné jedince přisáté na sociální vemeno. Při aplikaci výše uvedeného jednoduchého pravidla by se vše otočilo, protože kvalitní část společnosti by si vychovala mnoho pracovitých a dobře vydělávajících potomků zatím co nezodpovědní blbci by se mohli množit jak chtějí a jejich nepracující potomci by jim stejně nevyprodukovali na důchody nic. Podle mě je to vele jednoduché, není to diskriminační a rozkrádání není možné, ty prachy potečou tam kam mají přímo, tedy opravdu důchodcům - rodičům, kteří svou prací a přičiněním investovali do své lepší budoucnosti - dětí. Budoucnost nikdy nezajistí sebelepší vlády, ale vždy pouze základní prvek společnosti - rodina, ale pouze kvalitní, tedy pracovitá, pokud možno vzdělaná a se správným sociálním cítěním a respektem ke starším členům.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Kniha DOBA JEDOVÁ
PříspěvekNapsal: sob led 23, 2016 8:23 pm 
Už v r.1999 byla prof. Strunecká oceněna Stříbrným bludným balvanem s odůvodněním „za zapojení vesmírného vědomí do výuky studentů“, a to za skripta „Integrativní fyziologie pro člověka“ pro studenty Přírodovědecké fakulty, plná pseudovědy a esoteriky.

Sumární hodnocení knihy „Doba jedová“:
... Přes zřejmou snahu o nezaujatý pohled autorka v tomto pohledu na mnoha místech selhává. Některé obory, např. klinická medicína nebo fyzika jsou jí cizí, a tam se prof. Strunecká dopouští hrubých chyb a opouští pole vědy. Pohled „evidence based“ medicíny mísí s názory alternativní medicíny a léčitelů. Tím znevěrohodňuje až diskredituje celou knihu....:



Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 86 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz