Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 10:52 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř srp 20, 2008 9:46 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Kurzy zdravého života


Jedná se o nový, právě připravovaný program, který rozsahem a zaměřením není srovnatelný s ničím, co je zatím komerčně dostupné. Kurzy budu pořádat v Poděbradech, malém lázeňském městě plném zeleně. Já sám kurzy povedu a budu se Vám osobně věnovat po celou dobu pobytu. Ve velice logické formě si v praxi vyzkoušíte většinu technik a znalostí, které považuji za důležité z hlediska zachování, nebo stabilizace zdraví člověka žijícího v dnešní uspěchané době. Naučíte se také jak správně jíst, pít a regenerovat tělesné orgány i duševní rovnováhu. Tyto poznatky jsem získával po dobu více jak 25 let a disponuji neocenitelnou a rozsáhlou osobní zkušeností, kterou Vám mohu alespoň ve zhuštěné formě předat. Předpokládám, že v počátku půjde o týdenní ozdravné pobyty ve velice rodinném kruhu s účastí 10 až 15 osob. Celý kurz bude probíhat v rodinném penzionu se zajištěním ubytování a celodenního stravování přímo v objektu. Mé letité zkušenosti mě opravňují prohlašovat, že již za dobu jednoho týdne je možné zhubnout, až o 7 kg a to při celodenním stravování, zbavit se překyselení a různých trávicích potíží včetně hemeroidů, upravit si vysoký tlak a mnoho dalších zdravotních potíží.

V průběhu kurzu se naučíte a osobně vyzkoušíte následující znalosti a techniky.

- Jak co nejrychleji a beze škod na organizmu upravit BMI - body mass index.
- Jak očistit trávicí trakt od letitých nánosů pomocí jedinečné techniky zvané sankhapraksalana.
- Jak rozpoznat a odstranit dysbakteriozu trávicího traktu a ostatních tělních dutin.
- Jak zjistit acidobazickou nerovnováhu v organizmu a rychlé vyrovnání tohoto nežádoucího stavu.
- Jak správně hydratovat organizmus v průběhu dne a důležité kladné a záporné vlastnosti jednotlivých tekutin.
- Jak obnovit normální stravovací režim a pochopení reakcí energetického potenciálu i orgánů těla na vlastnosti jednotlivých potravin, nebo jejich kombinací.
- Jak optimalizovat dodávku vitamínů, minerálů a enzymů do organizmu.
- Jak pročistit jednotlivé orgány těla s cílem dosažení jejich bezchybné funkce.
- Jak obnovit a regulovat energetický tok v těle a orgánech.


Pokud máte o podobný program zájem neváhejte mě kontaktovat, ať si mohu udělat alespoň rámcovou představu o rozsahu zájmu.

Pro ilustraci uvedu předpokládaný týdenní program, který ovšem bude platit, až po dobudování nového zázemí. V součastné době bude program sice podobný, ale jinak strukturalizovaný, protože se veškeré nutné vybavení v současných prostorách nenachází.

Nástup v pátek navečer. Parkování je přímo v objektu a uzamčené. Seznámení se mnou a ostatními účastníky kurzu v průběhu lehké večeře. Každý se představí a sdělí ostatním co od kurzu vlastně očekává a já ho seznámím s reálnými možnostmi dosažitelnými za jeden týden. Volná debata a večerka.

V sobotu je očistný den, kdy Vám vysvětlím jak se zbavit letitého tělesného odpadu a osobně Vás povedu (pouze logicky) po celou dobu procedury. Po proceduře, která trvá více než hodinu následuje specielně pro tento účel připravená snídaně, která bude podávána poněkud déle, než další dny. Následovat musí tělesný klid v teple, ale budete velice překvapeni jak lehce se Vám bude vnímat následující přednáška na téma očista těla a tělních dutin. Oběd opět specielně připravený pro maximálně rychlé obnovení střevní mikroflory je téměř shodný se snídaní. Odpoledne bude diskuze na téma dopolední přednášky a zodpovězení vašich dotazů, protože po očistě není vhodné provozovat větší pohyb, nebo prochladnout. Večeře volná debata a večerka.

Neděle již bude mít normální denní program. Ráno dokonalá hydratace organizmu a ovocná snídaně (jedná se o saláty připravené podle Vašich konkrétních zdravotních potíží cca 600g doplněné různými oříšky). Dopolední přednáška s vysvětlením a procvičením příslušných technik (vždy se bude týkat konkrétního bodu ve stupnici stavby základů zdraví) a diskuze na dané téma. Oběd zeleninový (jedná se o zeleninové saláty opět připravené podle konkrétních zdravotních potíží doplněné klíčenými a drcenými semeny. Vše zajímavě a netypicky dochucené cca 600g). Odpoledne podle počasí procházka lázeňským parkem a seznámení se zajímavými místy lázeňského města. Pokud bude pršet je k dispozici vnitřní bazén a sauna, nebo s těmi co budou mít zájem povedu volnou diskuzi na Vámi zadané téma. Večeře zeleninová, nebo ovocná dle chuti( po celou dobu pobytu, kromě očistného dne, bude Vaše strava připravena pouze z potravin z nichž žádná nebude upravena teplotou vyšší než 40 stupňů C, což je maximální v přírodě dosažitelná teplota a budete překvapeni jak bohatě, chutně a rozmanitě se může jíst a ještě se léčit) poté volná debata a večerka.

Pondělí až čtvrtek bude program podobný jako v neděli. Dopoledne, kdy je mozek odpočatý, přijímání informací o základech zdravého života a postupech vedoucích ke zdravému tělu i duši a diskuze na dané téma. V průběhu celého pobytu hydratace demineralizovanou vodou plus čerstvé ovocné a zeleninové šťávy v terapeuticky vhodném množství (cca 2 až 3 litry u některých zdravotních komplikací i více). Odpolední program se bude lišit podle počasí, ročního období a fyzických možností jednotlivých účastníků. Při špatném počasí, kromě bazénu, sauny, masáží a společenských her, je možné seznámení s konkrétními terapeutickými vlastnostmi jednotlivých potravin, kde jsou moje znalosti opravdu mimořádné. Při pěkném počasí procházky po cykloturistických stezkách vedoucích krásnými lužními lesy podle řeky Labe v rozsahu od 3 do 20 km podle zájmu a fyzických možností, jízda na kole, nebo kolečkových bruslích, opalování a relax u venkovního bazénu na rozsáhlých pozemcích u objektu, míčové hry, prohlídka poděbradského zámku, muzea a kostela. Zimní program bude upraven podle počasí a momentální situace. Například možnost návštěvy balneoprovozu místních lázní, zimního stadionu a tenisové haly.

Pátek do oběda normální program s přednáškou, vysvětlením a procvičením příslušných technik a diskuzí. Oběd, poté balení a příprava na odjezd. Kolem druhé hodiny rozloučení a odjezd.

Cena zatím není přesně stanovena, ale předpokládám, že se bude pohybovat od 1000,- do 1500,- Kč za jeden den včetně všech služeb v objektu penzionu. Zvlášť se budou platit například vstupenky, masér, nebo zápůjčky kol či bruslí.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon pro 01, 2008 10:28 am 
Offline

Registrován: pon pro 01, 2008 9:48 am
Příspěvky: 1
Dobrý den.
Jmenuji se Milan Kunc a náhodně jsem se dostal na Vaše stránky se 120ti kilogramy, zvýšeným cholesterolem, překyselením organismu a vysokým tlakem, na který užívám 2xdenně léky ve svých 48letech! Už dva mí vrstevníci z naší vesnice zemřeli a já s tím chci "něco" dělat, mám proto zájem o Váš týdenní kurz zdravého života. Nevím jak je to už aktuální, ale rád bych nějakou poukázku daroval i ženě pod stromeček? S pozdravem KUNC Milan, Dobré u Dobrušky, tel. 724 212 485


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon pro 01, 2008 8:38 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
KUNC Milan píše:
Dobrý den.
Jmenuji se Milan Kunc a náhodně jsem se dostal na Vaše stránky se 120ti kilogramy, zvýšeným cholesterolem, překyselením organismu a vysokým tlakem, na který užívám 2xdenně léky ve svých 48letech! Už dva mí vrstevníci z naší vesnice zemřeli a já s tím chci "něco" dělat, mám proto zájem o Váš týdenní kurz zdravého života. Nevím jak je to už aktuální, ale rád bych nějakou poukázku daroval i ženě pod stromeček? S pozdravem KUNC Milan, Dobré u Dobrušky, tel. 724 212 485

Pane Kunc zatím jde pouze o zjišťování zájmu o podobnou službu, ale v daném čase kurzy neběží. Zájem je, v tom není problém, lidé sice neradi píšou, ale o to více volají telefonem, nebo použijí skype. Problém je ve vlastních prostorách, které pokud to dobře půjde budu mít dobudované nejdříve v říjnu příštího roku. Zatím by bylo možné kurzy konat ve spolupráci s majitelem menšího rodinného penzionu v jiné části Poděbrad, to mám dohodnuté, ale potíž je v tom, že penzion je na druhé straně Labe. Momentálně se totiž v Poděbradech předělává most a dostat se na druhou stranu Labe znamená najet cca 30 km. Most snad bude dokončen začátkem příštího roku a teprve potom lze o něčem uvažovat. Poukaz pod stromeček je tímto bohužel vyloučen, ale ve Vašem případě nevidím důvod, proč by se Vámi popsané potíže neměly odstranit, poměrně rychle, i po osobní konzultaci, kterou Vám samozřejmě mohu poskytnout. Přečtěte si zde fórum Osudy, kde jeden z mých pacientů popisuje v příspěvku Tlak a váha jak snadno si na základě mojí rady tytéž zdravotní problémy k naprosté spokojenosti odstranil sám v domácích podmínkách. Pokud budete mít o setkání zájem, nejlépe i za účasti manželky, je třeba počítat s tím, že vyšetření a vysvětlení postupu trvá cca 4 - 6 hod a s běžnou návštěvou u lékaře se to srovnat nedá. Mohu prohlásit, že kdo se semnou setkal, tak toho nelitoval a v naprosté většině případů se jeho zdravotní stav výrazně zlepšil. Telefon je uveden na http://www.zdravi-az.cz pod mojí fotografií a rád se Vám budu věnovat i o víkendu bude li to potřeba. Pokud chcete počkat, až do doby, kdy kurzy poběží mohu Vás zaznamenat do pořadí, ale osobně bych nečekal a řešil zvláště vysoký tlak raději okamžitě. Tato zdánlivě banální nemoc zabíjí mnohem více lidí než rakovina a pouhé ředění krve chemikáliemi, což nabízí moderní medicína rozhodně nic neřeší, naopak zatěžuje játra a další orgány. Při podobné léčbě je jen otázkou času, kdy některý orgán zátěž nevydrží a jak já říkám "Není dobré dráždit hada bosou nohou".


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon lis 30, 2009 12:14 am 
Offline

Registrován: pát črc 10, 2009 5:07 pm
Příspěvky: 7
Mám zájem o kurz


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon lis 30, 2009 9:03 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
verabr píše:
Mám zájem o kurz

Trochu vás zklamu kurzy dosud ještě neběží, ale už se to chystá, tak snad po Novém roce. Váš email jsem v souladu s pravidly fóra odstranil a v zájmu vlastního soukromí ho sem nevkládejte, já jej jako administrátor mám přístupný u každého registrovaného člena a mohu vám kdykoliv napsat email.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon lis 30, 2009 1:07 pm 
Offline

Registrován: stř lis 25, 2009 4:56 pm
Příspěvky: 19
Dobrý den,
kurz by mne také velmi zajímal, nemám žádné zásadní zdravotní potíže (až na zmíněný glaukom), ale nechci čekat, až se nějaký dostaví, chci se postupně učit a vstřebávat informace o zdravé výživě, naučit se variabilně připravovat potraviny v tomto duchu, pochopit principy a předávat je. Nejlépe se mohu uvolnit z práce v letních měsících, jindy záleží na konkrétním termínu. Děkuji a budu se těšit.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv pro 03, 2009 10:48 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 480
Bydliště: Nové Město na Moravě
Koukám, že tady snad vzniká něco jako seznam zájemců, to se rozhodně hlásím také, no už jsem možná někde zapsaný, už jsem se Jardovi hlásil někdy cca v červenci (přes SZ). O takový kurz mám zájem, tato problematika mne velmi zajímá a baví. Navíc Jarda mi přijde opravdu erudovaný a zkušený a snad hlavně, s tím, co tu popisuje, má svou vlastní, osobní zkušenost. Ano, na kurz a na setkání s Jardou se těším.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob pro 05, 2009 7:13 pm 
Offline

Registrován: pát pro 04, 2009 11:19 am
Příspěvky: 10
Dobry den,
tento kurz by me take velice zajimal. Budete behem kurzu podavat jidlo dle Vaseho jidelnicku vcetne zdrave vody?
Jaka bude priblizna cena? Dekuji moc.
Veronika


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob pro 05, 2009 8:04 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Veronika píše:
Dobry den,
tento kurz by me take velice zajimal. Budete behem kurzu podavat jidlo dle Vaseho jidelnicku vcetne zdrave vody?
Jaka bude priblizna cena? Dekuji moc.
Veronika

Co se týká jídla a vody mohu odpovědět ano, u té ceny se zatím zdržím nějakého vyjádření, protože objekt není zatím kompletně dokončený a pokud to nyní spustím, tak půjde o provizorní provoz bez některých služeb, které zatím nebudou k dispozici. Cena tedy bude samozřejmě nižší, ale jaká to zatím neodhadnu.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte úno 16, 2010 12:57 pm 
Offline

Registrován: úte úno 16, 2010 12:37 pm
Příspěvky: 9
Dobry den, vcera jsem nasla Vase stranky, kdybych verila na nahodu..tak napisi ze nahodou :). Pristala jsem..klasicky..rovnou na tematu: "klystyr". Klidne o sobe napisi, ze to slovo jsem do vcera..neumela ani spravne napsat,i kdyz podezrele vypadajici balonky znam jiz z dectvi..;) u babicky..

Nemyslim si ze me neco trapi, krome sebe sama..samozrejme :). Za 2 dny mi bude 40 a citim, ze to neni UPLNE ono.. Podle toho co zde ctu..zacinam si myslet ze mam zajem o Vas kurs. Zda se mi, ze kurzy jeste nebezi.. ja jen..reaguji na Vasi vyzvu, kdo by mel pripadne zajem. Dekuji za Vase www. Zdravim a hodne stesti preji.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned bře 21, 2010 4:25 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, ako pokračujete s prípravami na Vami poriadaný ozdravný pobyt.
Máte nejaký predpoklad napríklad na leto alebo jeseň 2010?
Ďakujem.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned dub 11, 2010 12:40 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 25, 2010 2:36 pm
Příspěvky: 6
Dobrý den, sleduji tyto stránky asi dva měsíce a snažím se podle nich změnit svůj dosavadní přístup ke stravování a hlavně k pití vody. Změna jídelníčku mi jde pomalu a tak bych také přivítala možnost se dokonale seznámit se zdravým přístupem k životu ve vašem kurzu. \":)\" Tonina


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned kvě 23, 2010 12:10 pm 
Offline

Registrován: ned kvě 23, 2010 12:04 pm
Příspěvky: 1
I ja mam zajem, zejmena, pokud mne nesvali cena. Uz dlouho ziji polo- ci 70%-zdrave a je nacase to dotlacit dal, aby BMI 40 a vysoky tlak dali pokoj. \":shock:\"


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon čer 07, 2010 10:33 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Na rok 2011 se dobudoucna taky hlasim...tento rok ale uz mame zel zaplacenou dovolenou a dalsi nepredpokladane vydaje. \":cry:\"


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon čer 14, 2010 1:55 pm 
Dobrý den pane Zajíčku,
měla bych také zájem o Vámi nabízený kurz, většinu dní v měsíci jsem na vita stravě, ale potřebuji si ujasnit co, kdy a s čím jíst, aby mi nic nechybělo... Problémem jsou finance, ale zaměstnavatel poskytuje peníze z FKSP, což by pro mě bylo skvělé řešení. Proto se Vás chci zeptat, zda uvažujete i o této možnosti financování!
Velice děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Lucie


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz