j.ozzy píše:
Durch vlákno lze vyčíst že propagujete velké dávky hořčíku pro odstranění usazenin .
Na základě selského rozumu a informací které snad nejsou aź tak komerčně zmanipulovány se lze dozvědět že
Usazeniny minerálů vápníku, vápencové usazeniny, a usazeniny minerálů mohou vznikat v nádobách(těle), které přicházejí do styku s tvrdou vodou obsahující
především vápník a hořčík.( Optimální obsah vápníku a hořčíku je v pitné vodě 2:1 až 3:1 ve prospěch vápníku)
Z této selské logiky by pro odstranění bylo zapotřebí jak někdo píše používat spíše kyseliny citron, jablečný ocet , než hořčík
o dlouhodobě se vyhýbat tvrdé vodě.
Tím se ale dostávám k teorii překyselení kdy se dá změřit kyselost odpadů ==moč/ stolice a to čichově nebo pomocí proužků .
Logicky když "vyrábím" kyselé odpady rozpouštím a opačně . Což zase je proti teorii kterou někdo vyznává že kyselé odpady jsou špatně.
Proti tinitus by bylo tedy věřit spíše těm kteří tvrdí že pití jablečného octu jim pomohlo.
Hořčík (zásada) by mohl sloužit jako ucpání /obalení a tím snížení utlumení nervových vzruchů a bolestí
u těch kterým "trochu" píská násilné pokusné řešení pomocí kyselin to může způsobit víc problémů třeba(odvápnění kostí) než užitku
Udržovat stabilní sem tam kyselé sem tam zasaditý stav těla podle potřeb je asi nejlepší.
Neberte to ani jako návod ani jako hejtování
děkuji.
Zajímavé by bylo zjistit procenta tinitusu podle
https://www.cistavoda.cz/blog/mapa-tvrdosti-vody-v-cr/Pokud jde o hořčík netuším kolik je ho v úsadách v rychlovarných konvicích to jsem nikdy nezkoumal a předpokládám že se procento bude značně lišit podle složení místní vody. Každopádně člověk není rychlovarná konvice a úsady nevznikají varem, ale vznikají jako důsledek zánětu který tělo hasí mimo jiné také vápníkem a tím usazuje vápník v tkáni. Hořčík je nutný k udržení vápníku v rozpustné formě tedy vápník paradoxně drží v krevním řečišti a hořčík je nezbytně nutný podle různých pramenů pro více než 300 reakcí, které v našem těle neustále probíhají. Jedná se o enzymatické reakce, kde hořčík funguje jako kofaktor působících enzymů. To znamená, že bez hořčíku by tyto enzymy nemohly správně fungovat. Na základě těchto reakcí probíhá v našem těle například tvorba energie, syntéza proteinů, opravy genetické informace, svalová a nervová činnost nebo metabolismus základních živin. S tím tedy přímo souvisí i stav zánětů což blokuje logicky i důvod k hašení zánětu a tedy sedimentaci vápníku do měkké tkáně. Také zde opakovaně píšu že celá sestava pro rozpuštění úsad a jejich natlačení do kostí a zubů mimo hořčíku zahrnuje dále křemík, bór, vitamín B6, vitamín D3 a vitamín K2MK4, nebo MK7 případně nejlépe oba najednou. Pokud jde o citrón, jablečný ocet nebo grepy o nich jsem zde určitě v souvislosti s vápníkem také psal, ovšem šlo spíše o reálnou likvidaci zubů protože tam dochází k aktivnímu odvápňování všech tkání, tedy i tvrdých, což má nepochybně své mouchy. I o té kyselosti jsem zde mnohokrát psal že citrón je sice kyselý, ale zásadotvorný a toto platí pro mnoho dalších kyselých potravin nebo doplňků dokonce i pro kyselinu chlorovodíkovou což je opravdu tvrdá kyselina. Také jsem zde mnohokrát zmiňoval nutné kolísání pH v průběhu dne tedy právě stav který zmiňujete že je potřeba stav kyselosti a zásaditosti střídat, ale nechodit do jednostranných extrémů. Těch podstatných informací jsem sem dal dost tedy si myslím že nejde o jednostranné informování o svatém grálu hořčíku, ten sice vyřeší mnoho ale určitě ne všechno.