Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte zář 17, 2019 6:15 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Čaje a maceráty
PříspěvekNapsal: sob úno 17, 2018 5:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26605
Bydliště: Poděbrady
JednorazovyNICK píše:
Ahojte.
Zvykne rano pit teplu vodu s citronom, vitaminom C a dvom stipkami himalajskej soli. Citim ako mi to prospieva...
Dnes som si vsak urobil silny caj z prasmu zo susenuch plodov aronie (rozmixoval som ich), z dvocj mopcovitych lyziciek. Pridal somt trosku vitaminu C a 2 stipky himalajskej soli.... Avsak podrazdilo mi to zaludom.... Akoby ma z toho palila zaha... Budu na vine triesloviny na lacny zaludok ? Aj cervene vino mi to zvykne robit...hlavne nalacno ked som si ho dal zriedene s teplou vodou a vitaminom C....
Mate niekto podobne skusenosti ?

Nevím co by vás na tom mělo dráždit, já jím aronie v tomto období cca 50 g denně a nedělá to nic, ale možná jste extra citlivý na taniny ty hodně stahují a mohou tedy dráždit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čaje a maceráty
PříspěvekNapsal: pon zář 09, 2019 11:16 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1648
Zdravim Jarda. Neviete, ci taniny v ciernom caji, kvoli ktorym sa caj kratko luhuje, su vyslovene nejak skodlive, alebo je to len o chuti, ze su prilis horke? Teda, skor znie otazka, ci to niesu antioxidanty, alebo bioflavonoidy so zdravotnymi benefitami, alebo su este aj zdravotne skodlive?

Na nete som nasiel iba to, ze kratko sa ma luhovat kvoli tomu, aby sa nevylucilo privela taninov, lebo su nahorkle. Ale nic o tom, ci su nejak skodlive, alebo naopak, ci nemaju prospesne vlastnosti. Ide o to, ze mam sypany caj a nechce sa mi tie listky vyberat, a zistil som, ze ta nahorkla aroma mi nijak nevadi.

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čaje a maceráty
PříspěvekNapsal: pon zář 09, 2019 12:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26605
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Zdravim Jarda. Neviete, ci taniny v ciernom caji, kvoli ktorym sa caj kratko luhuje, su vyslovene nejak skodlive, alebo je to len o chuti, ze su prilis horke? Teda, skor znie otazka, ci to niesu antioxidanty, alebo bioflavonoidy so zdravotnymi benefitami, alebo su este aj zdravotne skodlive?

Na nete som nasiel iba to, ze kratko sa ma luhovat kvoli tomu, aby sa nevylucilo privela taninov, lebo su nahorkle. Ale nic o tom, ci su nejak skodlive, alebo naopak, ci nemaju prospesne vlastnosti. Ide o to, ze mam sypany caj a nechce sa mi tie listky vyberat, a zistil som, ze ta nahorkla aroma mi nijak nevadi.

S tím asi nebude zásadní problém i když kupodivu se o tom nikdo na netu v souvislosti s výživou člověka nijak nezmiňuje nicméně třeba myslivci tento problém podle všeho patrně ovládají i když ne u čaje, ale taniny jsou i v jiných složkách jak lidské tak zvířecí stravy a něco k tomu je třeba zde https://www.myslivost.cz/Casopis-Mysliv ... liveckou-p . Předpokládám že čaj jich obsahuje tak málo že na nějakou významnou toxicitu se dá zapomenout pokud by jste ho nepil mnoho litrů denně a hořké látky jsou naopak spíše prospěšné na trávení tedy i zde je k nějaké nevýhodě určitá výhoda.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz