Jarda píše:
Zde dost záleží v čem vlastně budou, protože vykazují dost rozdílnou vstřebatelnost, ale obecně se dá tvrdit, že bez síry se vstřebávají těžko. Pokud jde o lněný olej, tak je nutno vždy přidávat síru, protože jinak se vstřebává velice sporadicky, ale třeba rybí olej se vstřebává jako živočišný tuk celkem dobře, ovšem zase potenciálně obsahuje jedovaté látky. Mě se jako nejvhodnější jeví sirná patlanice, protože tam není co zkazit, ale u všech ostatních zdrojů se vyskytuje vždy nějaký problém, který může vyvolávat potenciální zdravotní potíže.
Zdravim vas, Jardo, zajimalo by me, co byste doporucil ke konzumaci repkoveho oleje (vyrobce uvadi obsah vyhradne Omega 3) a "safflower" olej - nenasla jsem cesky preklad, ale safflower je mala rostlinka, na wiki je to v angline, taky to ma byt jenom Omega 3. Muzu je zamichat do tvarohu a dlabat? Mam cely zivot suchou kuzi a navic poslednich 15 let ziju v hodne suchem prostredi - vzdusna vlhkost <15%, tak uz uplne sustim
Dekuju za radu.
Jeste dodatek, uz jsem nasla cesky nazev pro ten safflower oil - olej ze svetlice barvirske. Je vhodny do patlanice?