Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Laktobacily
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=7&t=412
Stránka 710

Autor:  Jarda [ sob črc 11, 2015 9:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

vikino píše:
Ahoj. Je po očistě tlustého střeva vhodné doplnit laktobacily formou domácího kefíru připraveného z Tibetské houby a jakým postupem doplňovat?
Díky. T.

Pokud jde o šankaprakšalánu, tak ne, tam mléčná produkty první den vhodné nejsou a po klystýrech to nijak nevadí.

Autor:  Jarda [ sob črc 11, 2015 9:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

SemTamTuPrídem píše:
Mám otázku..... Uškodí laktobacilom nepasterizovanej ovčej bryndze, keď ju zamrazím na pár dní ? Niekde na tejto stránke som čítal, že laktobacilom mráz nevadí (neviem či sa nemýlim), pýtam sa pre istotu a ďakujem za odpoveď.

Zima jim určitě nevadí, vadí jim teplo.

Autor:  Candida [ sob srp 01, 2015 3:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

dobry den kto mi vie poradit robievam si kefir , mam huby a mlieko z automatu nie z obchodu , ale robi sa mi 2 dni , ked si ho robim len jeden den tak vela mlieka este odtece .

tych hub mam dost , viete mi pvoedat kolko hub a akych velkych staci na kolko ml mlieka tak aby sa mi robil len 24 hodin a mlieko neslo nazmar ? dakujem

Autor:  sakul [ úte srp 04, 2015 12:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Candida píše:
dobry den kto mi vie poradit robievam si kefir , mam huby a mlieko z automatu nie z obchodu , ale robi sa mi 2 dni , ked si ho robim len jeden den tak vela mlieka este odtece .

tych hub mam dost , viete mi pvoedat kolko hub a akych velkych staci na kolko ml mlieka tak aby sa mi robil len 24 hodin a mlieko neslo nazmar ? dakujem

Co myslíte tím, že hodně mléka odteče?

V těchto teplých dnech Vám na půl litru mléka stačí +/- lžíce hub, na litr +/- malá hrst a za 24h máte hotovo.

Stupeň prokvašenosti poznáte kromě konzistence i na chuti - čím kyselejší tím prokvašenější. Pokud je kvašený moc, začíná i trochu zapáchat.

Autor:  Candida [ úte srp 04, 2015 10:23 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

sakul píše:
Co myslíte tím, že hodně mléka odteče?

V těchto teplých dnech Vám na půl litru mléka stačí +/- lžíce hub, na litr +/- malá hrst a za 24h máte hotovo.

Stupeň prokvašenosti poznáte kromě konzistence i na chuti - čím kyselejší tím prokvašenější. Pokud je kvašený moc, začíná i trochu zapáchat.

a bude to aj huste trochu ? a ale velke by mali byt tie huby ja ich tam mam asi tak 4-5 liziciek na pol litra a robi sa mi to 2 dni .

Autor:  Jarda [ sob srp 08, 2015 10:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Candida píše:
a bude to aj huste trochu ? a ale velke by mali byt tie huby ja ich tam mam asi tak 4-5 liziciek na pol litra a robi sa mi to 2 dni .

To je divné a děláte to v normální pokojové teplotě, nebo v lednici.

Autor:  Lenka B [ stř říj 07, 2015 8:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, odkud (kromě lékárny) získám laktobacil boulardii a v čem je coagulans. Jsou tyhle dva i třeba v kysaném zelí, pickles a kefíru ?

Autor:  Jarda [ ned říj 25, 2015 7:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Lenka B píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, odkud (kromě lékárny) získám laktobacil boulardii a v čem je coagulans. Jsou tyhle dva i třeba v kysaném zelí, pickles a kefíru ?

Obávám se že ty zde v potravě nenajdete, jde o speciálně vyšlechtěné druhy a jen tak pro zajímavost zde ocituji počátek vzniku kvasinek s názvem Saccharomyces boulardii. "V roce 1920 francouzský mikrobiolog Henri Boulard pátral po novém kmenu kvasinek pro užití ve fermentačním procesu, navštívil Indočínu, kde v té době vrcholila epidemie cholery. Někteří tamní obyvatelé zůstali před tímto závažným infekčním onemocněním ochráněni. Důvodem bylo pití speciálního čaje připraveného z vnější slupky tropického ovoce liči. Boulardovi se podařilo z liči izolovat speciální kmen kvasinek s názvem Saccharomyces boulardii." Jak vidíte musela by jste žít jinde a jinak.

Autor:  Vločka [ pát bře 04, 2016 11:33 am ]
Předmět příspěvku:  Probiotika po antibiotikách?

Již několik let mám trávicí potíže - průjmy a nadýmání po sladkém, pečivu, ovoci... doktoři mi nic neobjevili, dechovým testem na trávení fruktózy jsem prošla zcela ok, na mikroskopii krve taky žádnou divočinu ani plísně nemám, na poševní kvasinku netrpím, tak jsem na to rezignovala a prostě se to snažím nejíst a nebo alespoň ne příliš.

Ale čeho jsem si všimla- pokud užívám antibiotika, trávení se mi výrazně zlepší. Teď jsem měla Klacid na angínu, hodně se rozjela a nešlo to jinak, a rozdíl je fakt znát. Připadá mi tedy, že spíš než o cokoli jiného se jedná o bakteriální přerůstání, že prostě mám bakterie v tenkém střevě v místech, kde by být neměly. A tak si říkám - mám po těch antibiotikách brát probiotika, jak se obecně doporučuje, když vlastně je mi po snížení možství bakterií ve střevech lépe?

Autor:  martina72 [ pát bře 04, 2016 12:36 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika po antibiotikách?

Nemůžete dlouhodobě užívat antibiotika. To nemá žádný smysl. Resp. ten, že se vám všechno zhorší a v budoucnu, při obtížích, vám již nebudou fungovgat vůbec.

Autor:  Vločka [ pát bře 04, 2016 1:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika po antibiotikách?

Nenapadá mě, z čeho jste mohla usoudit, že chci dlouhodobě užívat antibiotika. Rozhodně nechci, měla jsem je teď po dlouhé době kvuli silné angíně, kdy už jsem skoro nemohla dýchat a měla již 3 dny téměř 39°C a navzdory všem alternatiním snahám se to zhoršovalo.

Autor:  Jarda [ sob bře 05, 2016 3:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika po antibiotikách?

Vločka píše:
Již několik let mám trávicí potíže - průjmy a nadýmání po sladkém, pečivu, ovoci... doktoři mi nic neobjevili, dechovým testem na trávení fruktózy jsem prošla zcela ok, na mikroskopii krve taky žádnou divočinu ani plísně nemám, na poševní kvasinku netrpím, tak jsem na to rezignovala a prostě se to snažím nejíst a nebo alespoň ne příliš.

Ale čeho jsem si všimla- pokud užívám antibiotika, trávení se mi výrazně zlepší. Teď jsem měla Klacid na angínu, hodně se rozjela a nešlo to jinak, a rozdíl je fakt znát. Připadá mi tedy, že spíš než o cokoli jiného se jedná o bakteriální přerůstání, že prostě mám bakterie v tenkém střevě v místech, kde by být neměly. A tak si říkám - mám po těch antibiotikách brát probiotika, jak se obecně doporučuje, když vlastně je mi po snížení možství bakterií ve střevech lépe?

Ono na to není zase tak složité odpovědět, ATB zlikvidují prakticky vše, tedy se opravdu ihned uleví, nicméně vlastní imunita tím jde zcela do háje a pokud člověk souběžně nebere probiotika, tak se šmejdi většinou zregenerují rychleji, než správná střevní mikroflóra. Na netu není zase tak těžké si dohledat, jak ATB na tělo působí a jak tím imunita utrpí pokud se jedí bez kompenzace jejich vedlejších účinků. Na bakteriální přerůstání navíc existují speciální ATB, které ho zlikvidují velice rychle a docela bez vedlejších účinků, ale i tak platí to namnožení správných bakterií a dodržování správného stravovacího režimu.

Autor:  Polívková [ úte bře 15, 2016 10:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Na úpravu střevní mikroflóry moc dobře účinkuje Mutaflor. Sice to nejsou laktobacily v pravém slova smyslu, ale baterie v tomto přípravku obsažené vytvoří vhodné prostředí pro všechny prospěšné bakterie a současně nevhodné pro plísně. Moje příbuzná si tím vyléčila syndrom dráždivého tračníku a kandidózu současně. Po Mutafloru se jí také znatelně zlepšila pleť. Z toho důvodu jsem si o Mutafloru ze zvědavosti zjišťovala pár informací a vypadá to dost zajímavě. Jediná nevýhoda je, že to není přípravek ale lék na předpis. Proto musíte mít známého doktora, který vám vystaví recept, jinak vám Mutaflor žádná lékárna neprodá.

Autor:  martina72 [ úte bře 15, 2016 10:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Vyjímečně se zmíním o vědecky nikterak nepodpořené zkušenosti a o zcela osobním prožitku. Spousta lidí, když mne vidí (či slyší, když o tom mluvím) se ošklíbá, má hlášky, kecy v kleci, projevuje další jiné běžné (ne)zajímavosti. Ale já si ty nejlevnější kefíry a acídka z Lídlu budu do sebe soukat klidně dál. Doslova to hladí na duši i na těle. Žaludek a střeva jsou v prvotřídním pořádku. S celozrnným, domácím, chlebem, jde o excellentní snídani či jakoukoliv svačinky během dne od šesti do rána do půlnoci do večera.
Zamilovala si to i moje mladá (několikaletá, sama). Vyžahne mi jakýkoliv volně ložený kefír či acídko. Jinak pije vodu, nesnáší jiné věci, je hodně "čistomilná", sama od sebe. Nemá ráda ani silné čaje, natož kolu a tak.

Autor:  SemTamTuPrídem [ pát bře 18, 2016 10:47 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

martina72 píše:
....Ale já si ty nejlevnější kefíry a acídka z Lídlu budu do sebe soukat klidně dál...

Aha, no miesto toho by si si radšej mal kúpiť probiotické tobolky, pretože tie budú pre teba oveľa prospešnejšie, ako pasterizované mlieko od kráv, ktoré trávu a seno ani nevideli.....a možno ani slnečné svetlo.

Stránka 710 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/