Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Laktobacily
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=7&t=412
Stránka 1010

Autor:  Xion [ čtv kvě 17, 2018 8:25 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Leon píše:
Rád bych se zeptal. Vyzkoušel jsem restart střevní mikroflóry a nyní jsem přes měsíc na denních udržovacích dávkách laktobacilů z důvodu kandidózy. Ještě to budu pozorovat, ale mám podezření, že po některých produktech laktobacilů je mi ve střevech špatně. Cítím v nich znatelné nahromadění toxinů, hlavně po ránu. Je to dost nepříjemné a někdy mi to předčasně krade spánek. Může být důvodem to, jak v rámci konkurenčního boje s laktobacily v trávicím traktu kvasinky vymírají? Nebo je problém někde jinde?

Ktore beres? Vyskusal by som ine laktobacily, niekedy nejaky konkretny druh bakterie moze robit problemy.
Co sa tyka tenkeho creva, tak aj tam sa nachadza mikroflora, v tom by som problem nevidel. Je tam len v nizsej koncentracii. Napriklad, probiotika s technologiou Biotract (postupne uvolnovanie), su prave ocenovane preto, ze roznesu bakterie po celom traviacom trakte rovnomerne (teda aj v tenkom creve).

Autor:  Martin26 [ pát bře 22, 2019 12:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Dobrý den, myslíte že je vhodné provádět při restartu střevní mikroflory klystýry?

Autor:  Jarda [ ned bře 24, 2019 8:46 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Martin26 píše:
Dobrý den, myslíte že je vhodné provádět při restartu střevní mikroflory klystýry?

Tak určitě, špatné brouky je potřeba vyhnat ven.

Autor:  Martin26 [ pon bře 25, 2019 9:35 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Což o to, z hlediska těch zlých si myslím to samé,ale co ti hodní? Aby se nevypláchly, snad urinové vadit nebudou.

Autor:  Jarda [ sob bře 30, 2019 10:05 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Martin26 píše:
Což o to, z hlediska těch zlých si myslím to samé,ale co ti hodní? Aby se nevypláchly, snad urinové vadit nebudou.

V tomto má medicína podle všeho trochu zmatek, jak může vypláchnout ze střeva člověk dobré bakterie když blbě kadí a z logiky věci tam tedy dobré bakterie nemá. Vypláchnout by je patrně mohl někdo kdo kadí dobře, ale zase mě nenapadá rozumný důvod proč by to takový člověk dělal.

Autor:  Alopat [ sob bře 30, 2019 3:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Konečně se v prodejní síti začaly objevovat kvalitní produkty zrající přímo ve skleničce, tak jako za socialismu. Pokud chcete výrobek z nehomogenizovaného mléka - volte jogurt a vadí-li Vám tučný "špunt" na povrchu, tak riskněte zákys z mléka ošetřeného kardiakům důvěrně známou homogenizací. Kéž by k nim přibylo ještě původní chutné podmáslí.
http://www.agrola.cz/jogurty-a-zakysy/
https://www.rodopi.cz/bulharsky-jogurt/

Bohužel, laktobacily (bulgaricus, johnsonii, reuteri) s celozrnným jídlem odolné k působení žaludeční kyseliny (pufrovací a ředící efekt) a trávicích šťáv (inhibicí trypsinu), které pak ve střevech zabraňují množení patogenních prvoků a po kterých se člověk dožívá vysokého věku, konzumací komerčně vyráběných jogurtů nezískáte. Jestli by tedy nebylo lépe místo těchto kupovaných produktů pít doma sedlé mléko.

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:xGz8t8D2Qu0J:https://www.celostnimedicina.cz/lactobacillus-bulgaricus.htm+&cd=6&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
Survival, Physiology, and Lysis of Lactococcus lactis in the Digestive Tract
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC91657/
Amylase-Trypsin Inhibitors in Wheat and Other Cereals as Potential Activators of the Effects of Nonceliac Gluten Sensitivity.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29315017

"Mléko nalijte do lahve, uzávěr neutahujte, ale nechte ho pootevřený, a lahev nechte stát v teplotě okolo 20°C po dobu 24 hodin. Pak ji přendejte někam do komory s teplotou okolo 12-16°C a tam ji nechte opět 24 hodin stát. Teprve pak ji přendejte do ledničky. V té době by už kefír měl být připravený ke konzumaci. Delším skladováním získává ostřejší chuť. Pokud ale použijete pasterizované mléko, pak ho musíte naočkovat."
https://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-volny-cas/284984/levny-a-zdravejsi-kefir-vyrobte-si-ho-doma-sami.html
https://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-recepty/234306/pripravte-si-domaci-jogurt-potrebujete-jen-hrnec-a-mleko.html

Autor:  Jarda [ ned dub 07, 2019 12:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Alopat píše:
Konečně se v prodejní síti začaly objevovat kvalitní produkty zrající přímo ve skleničce, tak jako za socialismu. Pokud chcete výrobek z nehomogenizovaného mléka - volte jogurt a vadí-li Vám tučný "špunt" na povrchu, tak riskněte zákys z mléka ošetřeného kardiakům důvěrně známou homogenizací. Kéž by k nim přibylo ještě původní chutné podmáslí.
http://www.agrola.cz/jogurty-a-zakysy/
https://www.rodopi.cz/bulharsky-jogurt/

Bohužel, laktobacily (bulgaricus, johnsonii, reuteri) s celozrnným jídlem odolné k působení žaludeční kyseliny (pufrovací a ředící efekt) a trávicích šťáv (inhibicí trypsinu), které pak ve střevech zabraňují množení patogenních prvoků a po kterých se člověk dožívá vysokého věku, konzumací komerčně vyráběných jogurtů nezískáte. Jestli by tedy nebylo lépe místo těchto kupovaných produktů pít doma sedlé mléko.

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:xGz8t8D2Qu0J:https://www.celostnimedicina.cz/lactobacillus-bulgaricus.htm+&cd=6&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
Survival, Physiology, and Lysis of Lactococcus lactis in the Digestive Tract
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC91657/
Amylase-Trypsin Inhibitors in Wheat and Other Cereals as Potential Activators of the Effects of Nonceliac Gluten Sensitivity.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29315017

"Mléko nalijte do lahve, uzávěr neutahujte, ale nechte ho pootevřený, a lahev nechte stát v teplotě okolo 20°C po dobu 24 hodin. Pak ji přendejte někam do komory s teplotou okolo 12-16°C a tam ji nechte opět 24 hodin stát. Teprve pak ji přendejte do ledničky. V té době by už kefír měl být připravený ke konzumaci. Delším skladováním získává ostřejší chuť. Pokud ale použijete pasterizované mléko, pak ho musíte naočkovat."
https://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-volny-cas/284984/levny-a-zdravejsi-kefir-vyrobte-si-ho-doma-sami.html
https://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-recepty/234306/pripravte-si-domaci-jogurt-potrebujete-jen-hrnec-a-mleko.html

V tom máte bohužel pravdu že běžné mléčné produkty z obchodní sítě jsou vesměs k ničemu a jde pouze o oblbování zákazníků. Doma připravené jogurty vyrobené z kvalitního mléka a vhodných startovacích kultur jsou o něčem naprosto jiném.

Autor:  Xion [ ned kvě 26, 2019 1:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Alopat píše:

Bohužel, laktobacily (bulgaricus, johnsonii, reuteri) s celozrnným jídlem odolné k působení žaludeční kyseliny (pufrovací a ředící efekt) a trávicích šťáv (inhibicí trypsinu), které pak ve střevech zabraňují množení patogenních prvoků a po kterých se člověk dožívá vysokého věku, konzumací komerčně vyráběných jogurtů nezískáte. Jestli by tedy nebylo lépe místo těchto kupovaných produktů pít doma sedlé mléko.


Toto by si mohol vysvetlit lepsie. Niekolko komercnych jogurtov totiz tieto kultury obsahuje a maju ich uvedene na obale. Napr. bulgaricus som uz uvedene na obale niekolko krat videl. (ale aj v pripade, ze niesu priamo uvedene na obale, mozu byt pouzite vramci "jogurtovej kultury", ktora je uvedena v zlozeni)
Akoto, ze ich teda z jogurtu neziskame? Pri testoch jogurtoch boli objavene kultury, teda ze su tam aj v deklarovanom mnozstve, teda jogurt by mal mat cez 10 milionov kultur na 1 gram. Niektore probioticke jogurty (obsahujuce bifidobakterie, ako Danone) maju dokonca garantovane v case experiacie pomerne velke mnozstva (4 miliardy kultur na cca 120 gramov, co je cca 40 milionov na 1 gram, teda 4x viac nez bezny jogurt).

Autor:  Xion [ ned kvě 26, 2019 1:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Alopat píše:
Survival, Physiology, and Lysis of Lactococcus lactis in the Digestive Tract
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC91657/

Pekne testy... "The force-fed animals were slaughtered 1 h after inoculation."

peknymi testami sa ohanas alopat, ale su to testy na potkanoch... potkan ma ine travenie, nez clovek.
testy boli vykonane na mikroskopickych mnozstvach potravy, probioticke bakterie sa tam spominaju ze tam boli v tej hybernovanej forme v prasku (to su take ako v tabletkach, nie aktivne ako v jogurte). Mikrosvet a markosvet funguje inak. Take male mnozstvo potravy sa v potkanovi stravi za 30 minut, jasne ze tam to mozu prezit. Ale v cloveku, bude potrava v beznom jedle vysiet v zaludku 2-3 hodiny, v obrovskom mnozstve (oproti potkanovi). Tento test nepreukazuje nic... nemusia to prezit v cloveku tie bakterie. Navyse, je to len jeden kmen. Kazdy kmen ma inu schopnost prezivat kyseliny. Videl som to v inych testoch, kde testovali cca 4 druhy lactobacilov, a kazdy zomieral inak rychlo.

Teda, tento tvoj uvedeny test ako dokaz, ze nieco prezije v CLOVEKU cestu do criev, je nehodnoverny. Teda nepreukazuje nic a neda sa o neho opriet.

Autor:  Mram [ čtv čer 06, 2019 11:57 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

a co takto psyllium ? Je to naozaj take ucinne? Beriem ho sem tam na taku ocistu creva, ale zaujimal by am profesionalny nazor.

Autor:  Jarda [ čtv čer 06, 2019 12:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

Mram píše:
a co takto psyllium ? Je to naozaj take ucinne? Beriem ho sem tam na taku ocistu creva, ale zaujimal by am profesionalny nazor.

Tak funguje jako prebiotikum tedy určitě zvyšuje počty konkrétních bakterií ve střevě.

Autor:  neti [ pát čer 03, 2022 3:57 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

laco píše:
no koncim v pondelok 14dnovy post [] kvasenu kapustu ani kefir nemozem po poste hned

Kefír pijem 5 rokov, takže mi Dehli belly* nehrozí. Každý mesiac robím 3 dňový pôst. Neviem, či nerobím niečo zle, ale na 3. deň vypijem 3 dcl čerstvého kefíru (srvátka sa začne oddelovať). A ani raz ma neprehnalo, ani raz mi nebolo zle. Ale rozumiem tomu, že sa to nedá porovnať so 14 dňami - neskúšal som, lebo mi strašne vyletí kortizol a klesne tlak (minerály dopĺňam), že mám obavu rýchlo vstať z postele.

* diarrhea contracted in India especially by tourists - každý, kto bol v Indii to na vlastnej prdeli zažil a ak tvrdí, že to nezažil, tak klame \":D\".

Autor:  Jarda [ ned úno 25, 2024 2:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Laktobacily

V poslední době jsem se po delším uvažování vrátil k původnímu konceptu hlavních stránek https://zdravi-az.com/ a celé jsem je rekonstruoval. Tato nová úprava mě již umožňuje abych na nich pracoval sám bez potřeby každou sebemenší úpravu řešit přes programátora což bylo stále problematičtější a většinou jsem nebyl s výsledkem moc spokojen nemluvě o ceně za ty sporně kvalitní služby. Nyní tedy co si vytvořím to mám a pokud mohu na někoho nadávat tak pouze na sebe, což mě umožňuje jak upravovat starší články tak přidávat další témata a Obnovení aktivních probiotických bakterií je jedno z nových témat. Článek najdete zde https://zdravi-az.com/obnoveni-aktivnic ... -bakterii/ a věřím že zase mnohým otevře oči a umožní jim se vydat správnou cestou. Mimo jiné jsem zřídil uzavřenou komunitu na HeroHero kde jsou již nyní některá starší videa z mého vystupování v TV a hlavně nová videa kde s dcerou probíráme celkem zajímavá témata. Cestu k videím najdete na hlavních stránkách pod tlačítky Cesty ke zdraví https://zdravi-az.com/cesty-ke-zdravi/ a Instruktážní videa https://zdravi-az.com/instruktazni-videa/ a do těchto míst budu podle časových možností přidávat další videa k aktuálním tématům a rady a návody jak si zajistit, připravit, nebo vypěstovat produkty které se nedají běžně zakoupit.

Stránka 1010 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/