Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte říj 23, 2018 2:58 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: pát bře 18, 2016 11:24 am 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 975
SemTamTuPrídem píše:
Aha, no miesto toho by si si radšej mal kúpiť probiotické tobolky, pretože tie budú pre teba oveľa prospešnejšie, ako pasterizované mlieko od kráv, ktoré trávu a seno ani nevideli.....a možno ani slnečné svetlo.

To se nestane. Žádné další tobolky soukat do sebe nebudeme. Stačí, že malá miluje chlorellu - tablety. Jde ovšem o silnou manipulaci ze strany matky, o snobárnu malé, o její pocit vyjímečnosti ....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: ned dub 03, 2016 12:51 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25478
Bydliště: Poděbrady
Polívková píše:
Na úpravu střevní mikroflóry moc dobře účinkuje Mutaflor. Sice to nejsou laktobacily v pravém slova smyslu, ale baterie v tomto přípravku obsažené vytvoří vhodné prostředí pro všechny prospěšné bakterie a současně nevhodné pro plísně. Moje příbuzná si tím vyléčila syndrom dráždivého tračníku a kandidózu současně. Po Mutafloru se jí také znatelně zlepšila pleť. Z toho důvodu jsem si o Mutafloru ze zvědavosti zjišťovala pár informací a vypadá to dost zajímavě. Jediná nevýhoda je, že to není přípravek ale lék na předpis. Proto musíte mít známého doktora, který vám vystaví recept, jinak vám Mutaflor žádná lékárna neprodá.

Vidíte co vše medicína má a zrovna hojně nepoužívá, to by člověka ani nenapadlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: úte dub 19, 2016 12:23 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1535
Bydliště: Ba
Zaujimava studia o preziti probiotik v traviacich stavach.
Z grafu vidno, ako pocet roznych kultur klesal pocas casu, ako boli vystavene simulovanej traviacej tekutine s pH 2.0
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... figure/f1/

Vidno, ze pre kazdu kulturu je odolnost ina.

Zaujimave je, ze schopnost laktobacila GG prezit, vyrazne klesa, ked sa nenachadza v HCL alebo traviacich stavach spolu s glukozou:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... figure/f2/

Otazne je, ci to tak funguje pre vsetky kmene probiotik, ale konkretne pre tento je dobre, ked sa je spolu s glukozov, co je vlastne hroznovy cukor. Zaroven, napriklad spolu s ovocim, traviaca doba je kratka, a pH nemusi ist tak nizko. Zaroven ovocie obsahuje aj vlakninu potrebnu na rast probiotik v creve. Cize z toho vyplyva, ze najlepsie je jest laktobacili spolu s ovocim, ale len cisto s ovocim, lebo ziadne ine jedlo sa netravi tak rychlo. (popripade druha moznost nalacno, a hned za tym ovocie). Druha moznost je napriklad smoothie, alebo ovocna stava. Smoothie obsahuje aj vlakninu.
Ale mozno aj trochu medu s vodou by stacilo.
V kazdom pripade, nieje vhodne ich jest po "normalnom" jedle, ktore sa travi niekolko hodin, a pH ide neraz aj pod 2. A uz vobec nie v takom, ktore neobsahuje glukozu... teda takzvane "paleo" jedlo. Prave pri traveni bielkovinovych jedlach, ide pH najnizsie, nieje tam pritomna glukoza, a zaroven traviaci cas je najdlhsi... teda probiotika nemaju sancu. Probioticku tabletku teda nieje vhodne zjest po takychto jedlach. Najlepsie teda bud ovoci, alebo dzusy, alebo nalacno.
Otazne je, ako to funguje pri kyslej kapuste, ci pri traveni kyslej kapusty, tiez nieje vhodne pridat trochu glukozy. V kazdom pripade, kysla kapusta a fermentovana zelenina, ktora sa vacsinou je po masitych jedlach, alebo bielkovinovych, nema sancu na prezitie... jedine, ked sa je samotna, alebo v salate, a vyzera, ze by nebolo zle pridat trochu glukozy (otazne je, kolko je to trochu).

Takisto je otazne, ci teda kombinacia fermentovany mliecny vyrobok + trochu ovocia, nieje vhodnejsi, nez samotny fermentovany mliecny vyrobok (aj ked, mozno aj v nom sa nachadza nejaka glukoza, neviem to naisto, ci ano alebo nie).
V kazdom pripade plati toto... traviaca doba co najkratsia, glukoza zvysuje sance na prezitie dramaticky, a vlaknina zase v crevach. Takisto co najlahsie stravitelne jedlo, aby pH traviacich stiav neslo prilis nizko. Teda co najmenej bielkovin.

Este dalsia dobra moznost co sa tyka fermentovanych mliecnych vyrobkov bude takato:
K ovociu pridat len trochu (teda nie jogurt s ovocim, ale ovocie s lyzickou jogurtu).
Napriklad kefir obsahuje v kazdom grame 1 miliardu bakterii... teda pride mi vhodne k ovocnemu salatu pridat polievkovu lyzicu kefiru.
Este idealnejsie bude pouzivat srvatku alebo cmar, kde je mnozstvo bielkovin znizene, ale probiotika tam budu. Teda po ovoci si dat lyzicu-dve cmaru alebo srvatky, alebo kyslej kapustovej stavy.

Dalsia dobra moznost, pokial sa kefir je napriklad so zeleninou, bude este priamo pouzivat glukozu, teda kupit si hroznovy cukor, a male mnozstvo zjest po takom jedle. Opat ale treba prist na to, kolko je to mnozstvo aby to fungovalo, lebo v tych cislach tej studie sa nevyznam. Tam je aj napisane, kolko glukozy pridavali, ale trebalo by to prepocitat, kolko realne treba zjest k stredne velkemu jedlu bez glukozy.

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: stř dub 20, 2016 6:20 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 750
Bydliště: KOŠICE
Xion píše:
V kazdom pripade, kysla kapusta a fermentovana zelenina, ktora sa vacsinou je po masitych jedlach, alebo bielkovinovych, nema sancu na prezitie... jedine, ked sa je samotna, alebo v salate, a vyzera, ze by nebolo zle pridat trochu glukozy (otazne je, kolko je to trochu).0

Blablabla........... chúďatá mäsožravé zvieratá, majú dodžubanú mikroflóru, ach jaj, ach jaj, ten Boh je ale kretén, čo to stvoril za nepodarky, a tie nepodarky zožierajú tie "podarky", ktoré papkajú vlákninu, glukózu, a preto majú zdravú mikrofĺóru, a za to zaplatia zožraním predátora (irónia)........... :lol: :lol: :lol:
Takže potom jogurty, kefír, bryndza, a iné nerastlinné potraviny plné laktobacilov, nedodajú človeku laktobacily do čreva, hej ? :D :D :D

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: pon dub 25, 2016 12:29 pm 
Offline

Registrován: úte dub 05, 2016 9:54 pm
Příspěvky: 10
Dobrý den,
mám tip na výrobu rostlinného "kefíru" s laktobacily. Protože mi mléčné výrobky nedělají dobře, hledala jsem bezmléčnou variantu výroby kefíru.

Daří se mi rozmnožit lactobacily v semínkovém nebo ořechovém mléku, případně v kaši, podle toho, jako hustotu požaduji.
Osvědčily se mi startovací kultury koupené přes Milcom, které se normálně používají pro výrobu kysaných mléčných výrobků. Konkrétně mám zatím vyzkoušený lact.acidophilus. Při dalších várkách už stačí jen přeočkovat trochou vyrobeného semínkového kefíru. Na výrobu používám jogurtovač, lactobacily se krásně namnoží, kefír je příjemně nakyslý.

Zatím to mám vyzkoušeno ze lněného mléka a ze slunečnicového mléka. Také na výrobu využívám sušinu ze lnu po domácím lisování lněného oleje. Zkoušela jsem také pohanku, zkysla dobře, ale chuťově nic moc.
Určitě by šly využít i jakékoliv další semínka nebo ořechy.
Jinak zkoušela jsem výrobu přímo ze suchých semínek (po umixování ve vodě), i z předem namočených semínek. Funguje oboje.

Zde bych měla dotaz, jestli se nějak změní obsah tuku a jeho vlastnosti v semínkách po jejich namočení 12 - 24 hod? Jde mi o to, jestli tuky v semínkách při výrobě kefíru nějak neoxidují a která varianta je z tohoto pohledu vhodnější, jestli kefír ze suchých semínek, nebo z namočených.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: sob kvě 14, 2016 11:42 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25478
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Zaujimava studia o preziti probiotik v traviacich stavach.
Z grafu vidno, ako pocet roznych kultur klesal pocas casu, ako boli vystavene simulovanej traviacej tekutine s pH 2.0
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... figure/f1/

Vidno, ze pre kazdu kulturu je odolnost ina.

Zaujimave je, ze schopnost laktobacila GG prezit, vyrazne klesa, ked sa nenachadza v HCL alebo traviacich stavach spolu s glukozou:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... figure/f2/

Otazne je, ci to tak funguje pre vsetky kmene probiotik, ale konkretne pre tento je dobre, ked sa je spolu s glukozov, co je vlastne hroznovy cukor. Zaroven, napriklad spolu s ovocim, traviaca doba je kratka, a pH nemusi ist tak nizko. Zaroven ovocie obsahuje aj vlakninu potrebnu na rast probiotik v creve. Cize z toho vyplyva, ze najlepsie je jest laktobacili spolu s ovocim, ale len cisto s ovocim, lebo ziadne ine jedlo sa netravi tak rychlo. (popripade druha moznost nalacno, a hned za tym ovocie). Druha moznost je napriklad smoothie, alebo ovocna stava. Smoothie obsahuje aj vlakninu.
Ale mozno aj trochu medu s vodou by stacilo.
V kazdom pripade, nieje vhodne ich jest po "normalnom" jedle, ktore sa travi niekolko hodin, a pH ide neraz aj pod 2. A uz vobec nie v takom, ktore neobsahuje glukozu... teda takzvane "paleo" jedlo. Prave pri traveni bielkovinovych jedlach, ide pH najnizsie, nieje tam pritomna glukoza, a zaroven traviaci cas je najdlhsi... teda probiotika nemaju sancu. Probioticku tabletku teda nieje vhodne zjest po takychto jedlach. Najlepsie teda bud ovoci, alebo dzusy, alebo nalacno.
Otazne je, ako to funguje pri kyslej kapuste, ci pri traveni kyslej kapusty, tiez nieje vhodne pridat trochu glukozy. V kazdom pripade, kysla kapusta a fermentovana zelenina, ktora sa vacsinou je po masitych jedlach, alebo bielkovinovych, nema sancu na prezitie... jedine, ked sa je samotna, alebo v salate, a vyzera, ze by nebolo zle pridat trochu glukozy (otazne je, kolko je to trochu).

Takisto je otazne, ci teda kombinacia fermentovany mliecny vyrobok + trochu ovocia, nieje vhodnejsi, nez samotny fermentovany mliecny vyrobok (aj ked, mozno aj v nom sa nachadza nejaka glukoza, neviem to naisto, ci ano alebo nie).
V kazdom pripade plati toto... traviaca doba co najkratsia, glukoza zvysuje sance na prezitie dramaticky, a vlaknina zase v crevach. Takisto co najlahsie stravitelne jedlo, aby pH traviacich stiav neslo prilis nizko. Teda co najmenej bielkovin.

Este dalsia dobra moznost co sa tyka fermentovanych mliecnych vyrobkov bude takato:
K ovociu pridat len trochu (teda nie jogurt s ovocim, ale ovocie s lyzickou jogurtu).
Napriklad kefir obsahuje v kazdom grame 1 miliardu bakterii... teda pride mi vhodne k ovocnemu salatu pridat polievkovu lyzicu kefiru.
Este idealnejsie bude pouzivat srvatku alebo cmar, kde je mnozstvo bielkovin znizene, ale probiotika tam budu. Teda po ovoci si dat lyzicu-dve cmaru alebo srvatky, alebo kyslej kapustovej stavy.

Dalsia dobra moznost, pokial sa kefir je napriklad so zeleninou, bude este priamo pouzivat glukozu, teda kupit si hroznovy cukor, a male mnozstvo zjest po takom jedle. Opat ale treba prist na to, kolko je to mnozstvo aby to fungovalo, lebo v tych cislach tej studie sa nevyznam. Tam je aj napisane, kolko glukozy pridavali, ale trebalo by to prepocitat, kolko realne treba zjest k stredne velkemu jedlu bez glukozy.

No nevím, takové závěry se mě moc nezdají, třeba jenom z prostého důvodu že snědením jogurtu, nebo jiného mléčného produktu dodáte obrovské množství vápníku, který poměrně účinně eliminuje kyselost žaludku a je tedy otázkou, zda je vůbec laboratorně možné takový stav navodit. Další zajímavý důvod k přemýšlení je kde bral náš předek laktobacily v době, kdy nechoval krávy, nebo jiná zvířata na mléko a logicky je tak získávat nemohl. Pak vyvstane jasně na prvním místě jako zdroj bakterií hlína protože jedl nemyté kořínky a maso možná také obalené hlínou, což právě velice dobře stimulovalo bujení střevních bakterií v ideální skladbě. Funguje to i dnes a HSO probiotika jsou vlastně takovou lepší náhradou pojídání hlíny, ale hodně drahá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: sob kvě 14, 2016 11:48 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25478
Bydliště: Poděbrady
Allena píše:
Dobrý den,
mám tip na výrobu rostlinného "kefíru" s laktobacily. Protože mi mléčné výrobky nedělají dobře, hledala jsem bezmléčnou variantu výroby kefíru.

Daří se mi rozmnožit lactobacily v semínkovém nebo ořechovém mléku, případně v kaši, podle toho, jako hustotu požaduji.
Osvědčily se mi startovací kultury koupené přes Milcom, které se normálně používají pro výrobu kysaných mléčných výrobků. Konkrétně mám zatím vyzkoušený lact.acidophilus. Při dalších várkách už stačí jen přeočkovat trochou vyrobeného semínkového kefíru. Na výrobu používám jogurtovač, lactobacily se krásně namnoží, kefír je příjemně nakyslý.

Zatím to mám vyzkoušeno ze lněného mléka a ze slunečnicového mléka. Také na výrobu využívám sušinu ze lnu po domácím lisování lněného oleje. Zkoušela jsem také pohanku, zkysla dobře, ale chuťově nic moc.
Určitě by šly využít i jakékoliv další semínka nebo ořechy.
Jinak zkoušela jsem výrobu přímo ze suchých semínek (po umixování ve vodě), i z předem namočených semínek. Funguje oboje.

Zde bych měla dotaz, jestli se nějak změní obsah tuku a jeho vlastnosti v semínkách po jejich namočení 12 - 24 hod? Jde mi o to, jestli tuky v semínkách při výrobě kefíru nějak neoxidují a která varianta je z tohoto pohledu vhodnější, jestli kefír ze suchých semínek, nebo z namočených.

Děkuji

Něco podobného se zde již probíralo tuším pod fermentací potravin a sám jsem dělal jogurty z ořechů a fungovalo to velice dobře. Tuky se tím nijak nezmění, ani nekazí a oxidace to je otázka, i když osobně bych tam zásadní problém také neviděl. Jiná věc je trvalé dodávání fytátů a velkého množství PUFA, což může teoreticky dost snižovat železo a brzdit štítnou žlázu, ovšem to lze zase kompenzovat jinak.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: pon čer 20, 2016 8:38 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 750
Bydliště: KOŠICE
Vraj enormne bohatá na laktobacily je STARÁ URINA (odstatá približne 5-20 dní). Je zadarmo, a podľa všetkého v nej budú zastúpené tie najlepšie laktobacily/probiotiká pre telo človeka.
Do tela ich dopravíme orálne, alebo klistýrom (lenže tu niekto môže mať citlivé črevo na tak starú urinu - teoreticky by ho mohla popáliť - hovorí Malachov - ale existuje jeden muž na youtube (nick UROPATH), ktorý si robí klistýr 3-6 MESAČNOU urinou, takže...ja neviem...). Samozrejme stará urina sa dá aplikovať aj na kožu, ale to sa do tráviaceho ústrojenstva cez kožu nedostane...

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: úte čer 21, 2016 8:42 am 
Offline

Registrován: pát čer 17, 2016 1:22 pm
Příspěvky: 11
Užívám probiotika Linex forte. Někde jsem četla, že je ideální užívat je přímo při jídle, zde však na počátku vlákna koukám, že ideálních je několik minut předem. Co tedy tato varianta, je vyloženě špatná?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: úte čer 21, 2016 9:33 am 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 975
Xion píše:
V kazdom pripade, kysla kapusta a fermentovana zelenina, ktora sa vacsinou je po masitych jedlach, alebo bielkovinovych, nema sancu na prezitie... jedine, ked sa je samotna, alebo v salate, a vyzera, ze by nebolo zle pridat trochu glukozy (otazne je, kolko je to trochu).0

Pes, kterého necháte žrát celkem co chce, s tím, že mu nedáváte civilizační hnusy, se dožije třeba šestnáct let. Pokud je to fena, klidně ještě zabřezne. V podstatě jí čerstvé nebo shnilé maso a občas nějaké listy, pije čistou vodu. 16 let je u psa jako u lidí 100 let.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: sob črc 16, 2016 9:07 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25478
Bydliště: Poděbrady
Coreopsis píše:
Užívám probiotika Linex forte. Někde jsem četla, že je ideální užívat je přímo při jídle, zde však na počátku vlákna koukám, že ideálních je několik minut předem. Co tedy tato varianta, je vyloženě špatná?

To zase takový rozdíl nepředstavuje, navíc dost záleží na tom jak jsou ta která probiotika vyrobená a co obsahují za bakterie. Prostě probiotika se dají dodávat kdykoliv, ale za určitých podmínek jich může teoreticky projít živých do střeva více, nicméně já bych to takto jednoznačně určitě neviděl a u každého to bude také trochu jinak, dost záleží na tvorbě HCl v žaludku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: stř črc 20, 2016 9:22 pm 
Offline

Registrován: sob črc 16, 2016 6:52 pm
Příspěvky: 44
Coreopsis píše:
Užívám probiotika Linex forte. Někde jsem četla, že je ideální užívat je přímo při jídle, zde však na počátku vlákna koukám, že ideálních je několik minut předem. Co tedy tato varianta, je vyloženě špatná?

Ani tak nejde o to, jestli lakobacily vezmete před nebo po jídle, ale jestli kapsle má enterosolventní vrstvu, aby prošla přes kyseliny žaludku. Bez ní se laktobacily nedostanou vůbec do střeva.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: stř črc 20, 2016 9:45 pm 
Offline

Registrován: pát led 29, 2016 11:42 am
Příspěvky: 321
Tišková píše:
Ani tak nejde o to, jestli lakobacily vezmete před nebo po jídle, ale jestli kapsle má enterosolventní vrstvu, aby prošla přes kyseliny žaludku. Bez ní se laktobacily nedostanou vůbec do střeva.

To nemůže být pravda, nebo by vůbec nefungovala kvašená zelenina jako zdroj laktobacilů. Nebo kefír. Spíš bych řekla, že s enterosolventní kapslí je větší šance, že bakterie přežijí, ale není to buď tohle, nebo nic. Jinak šanci na přežití bakterií v žaludku zvýšíte, pokud je sníte spolu s jednoduchým cukrem - konkrétně s glukózou, pokud si to správně pamatuju. Takže bych je jedla s jídlem nebo těsně po. Já se snažím je jíst s ovocem, nebo prostě s něčím sladkým.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: čtv črc 21, 2016 9:51 am 
Offline

Registrován: pát srp 22, 2014 11:43 am
Příspěvky: 18
Fešák s nejvyšším počtem laktíků, co sem kdy viděl...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Laktobacily
PříspěvekNapsal: sob zář 03, 2016 6:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25478
Bydliště: Poděbrady
Gamina píše:
To nemůže být pravda, nebo by vůbec nefungovala kvašená zelenina jako zdroj laktobacilů. Nebo kefír. Spíš bych řekla, že s enterosolventní kapslí je větší šance, že bakterie přežijí, ale není to buď tohle, nebo nic. Jinak šanci na přežití bakterií v žaludku zvýšíte, pokud je sníte spolu s jednoduchým cukrem - konkrétně s glukózou, pokud si to správně pamatuju. Takže bych je jedla s jídlem nebo těsně po. Já se snažím je jíst s ovocem, nebo prostě s něčím sladkým.

U samotných laktobacilů v tabletách opravdu projde minimální množství, ale třeba kefír to je trochu jiné, tam obsažený vápník tlumí kyselost v žaludku celkem efektivně a prochází jich tedy mnohem více. Obdobně to funguje i u kvašených potravin, ale tam se již nejedná pouze o laktobacily, ale o probiotika, tedy širší skladbu, kde některým ty kmenům kyseliny moc nevadí a procházejí celkem bez problémů, což platí i pro složité skladby probiotik v tabletách, kde jsou třeba HSO bakterie. Stěžejně důležitý je také nosič, tedy prebiotikum, čili pokud je spolknete a zapijete třeba roztokem psyllia obalíte je gelem a projdou většinou bez úhony.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz