Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 11:22 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: postup ocisty
PříspěvekNapsal: sob čer 28, 2014 10:54 am 
Offline

Registrován: pát čer 20, 2014 2:51 pm
Příspěvky: 6
Jarda píše:
Podle všeho máte nedostatek HCl v žaludku, většinou stav navazuje na dlohodobé stresy a vyčerpání. Je dobré si udělat krkací test a dle toho pak postupovat. Klystýry, nebo šanka určitě ano, ale zaměřte se také na test dóši a pokud jste třeba Váta, asi syrová strava nebude to pravé ořechové. Další důležitý prvek dobrého trávení a defekace je stálá dodávka laktobacilů a zpočátku doporučuji s množstvím nešetřit. Pročištěním se stav většinou zlepší, ale daleko důležitější je odstranit stres a srovnat laktobacily ve střevě.

Dakujem za odpoved.
Aky postup by ste mi odporucili pre "zrovnani" laktobacilov?

Dakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: postup ocisty
PříspěvekNapsal: ned črc 13, 2014 9:07 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
majros píše:
Dakujem za odpoved.
Aky postup by ste mi odporucili pre "zrovnani" laktobacilov?

Dakujem

Tak berou se velké dávky probiotik, to jsem zde již mnohokrát popisoval, tak kolem 500 miliard denně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zazivaci potize
PříspěvekNapsal: pon črc 14, 2014 2:24 am 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Jarda píše:
martina72 píše:
Starý dobrý Acylpyrin dost lidem škodí, jest přecjen vyráběn trošku jinak než starý dobrý Aspirin fy Bayer. Jde o technologii, nikoliv o účinnou látku, která se ostatně již dávno nevyrábí z vrby. Hlavní negativní účinky jsou jednak na sliznici žaludku a jícnu, i dále, prostě rozhození metabolismu, dále to mění, a to značně, srážlivost krve, u citlivějších lidí až fatálně. Jde o zcela nemoderní a z dnešního úhlu pohledu nefunkční věc, se spoustou negativ, pozitiva neznámá, resp. neuznávaná.

No nevím, mnoho těchto informací jsou bohužel zcela účelově vytvářené dezinformace, které cíleně šíří farmacie, aby lidem nakukala, že tento výborný a velice levný prostředek představuje vysoké riziko, ale ono je to přeci jen trochu jinak, stačí poškádlit strejdu Googla a uvidíte.

Chránit se lze před infarktem i mrtvicí
Autor: Jarmila Jelínková

„Dejte mu aspirin a klystýr!“ \":D\"
Univerzální „recept“ na všechny neduhy, tak dobře známý z Osudů dobrého vojáka Švejka, lze s úspěchem aplikovat i do dnešních dnů.

Nám všem dobře známý lék na bázi acetylsalicylové ksyseliny, dnes ovšem vyráběný a distribuovaný i pod jinými názvy a od jiných výrobců, funguje již více než sto let nejen jako přípravek první volby, když „ na nás něco leze“, bolí nás hlava, klouby, či zuby, ale i jako osvědčená prevence proti infarktu myokardu a mozkové mrtvici.
„Léčbu tímto lékem, a to v dávce pouhých 100 mg denně, doporučuje Evropská i Česká kardiologická společnost jako druhotnou prevenci ischemické choroby srdeční s chronickou anginou pektoris a rovněž tak u stavů po prodělaném infarktu myokardu a ischemických cévních mozkových příhodách. Upozorňuji, jako druhotnou prevenci, tedy pokud pacient tyto nemoci již jednou prodělal,“ zdůrazňuje prof. MUDr. Jan Kvasnička, DrSc, vedoucí lékař Oddělení klinické hematologie a Trombotického centra 1. LF UK Praha.
Užívat tento typ "prášků" jako prevenci proti mrtvici či infarktu bez toho, že by pacienti tyto nemoci již jednou prodělali, lékaři rozhodně nedoporučují.

Co dokáže a
Nejvíce ohroženou skupinou v případě mrtvice a infarktu jsou diabetici a kuřáci. Aby krevní destičky byly schopné vytvořit sraženinu (trombus), musí být nejprve aktivovány. A právě tuto aktivaci účinně blokuje acetylsalicylová kyselina . Antitrombotický účinek nastupuje po spolknutí tablety již za 5 – 16 minut. Tento účinek trvá až sedm dnů. Užívat aspirin, acylpirin či anopirin jako prevenci má však význam pouze při dlouhodobém, nikoli jednorázovém aplikování.

„Umí“ i rakovinu
Tablety s kyselinou acetylsalicylovou které nám dokážou ulevit od bolesti, při lehčím zánětu kloubů, zánětu horních cest dýchacích či počátečních příznacích chřipky, podle posledních výzkumů po dlouhodobém užívání také snižují riziko výskytu rakoviny tlustého střeva.
´
Pozor na vředy!
Jejich užívání lékaři naopak nedoporučují lidem s dvanáctníkovým nebo žaludečním vředem, s krvácivými projevy a těhotným ženám v posledních třech měsících těhotenství.
Nedoporučuje se také podávat "aspirin" proti horečce dětem do dvanácti let a mladistvým do šestnácti let. Hrozí zde výskyt, byť velmi vzácného, tzv. Reyova syndromu. Také se nedoporučuje užívat kyselinu acetylsalicylovou společně s léky obsahujícími ibuprofen či s léky zvyšujícími krvácivost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: postup ocisty
PříspěvekNapsal: úte črc 15, 2014 12:52 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Jarda píše:
Tak berou se velké dávky probiotik, to jsem zde již mnohokrát popisoval, tak kolem 500 miliard denně.

1 gram bryndze z nepasterizovaného ovčieho mlieka obsahuje vraj 10 miliárd probiotických kultúr (zdroj : http://www.lilian.sk/bryndza/ )
Píše sa tam aj toto : ....V jednom grame bryndze sa nachádzajú miliardy “priateľských” mikroorganizmov z viac než dvadsiatich druhov....
Už to teda vidím na klystír o objeme 150-200ml (vo kvalitnej vode rozpustená bryndza) denne .... Vyjde ma to na nejakých 50 centov denne, mohol by som dať tomu 2 mesiace.
Čo vravíte na tento nápad, pán Jarda ? Predsa len v čerstvej bryndzi bude istota žijcich baktérií väčšia, než v tobolkách, kde to "tak slavné" často nebýva.... Len tých 150ml udržať cez noc nie je zas tak jednoduché, a ani neviem, či 150ml (100ml vody + 50g bryndze) bude dostatočne tekutých, aby to prešlo násadkou na hadičke o priemere otvoru (násadky) asi 3mm. No veď skúsim... =)... Idem kúpiť bryndzu....
Ak to podľa Jardy bude zlý nápad, a dám na jeho radu, tak ju aspoň zjem... Predsa len, 50g bryndze má okolo 10g bielkovín a 10g tukov (no makronutrienty má aj stolica, takže hrubému črevu by to nemalo vadiť...)... Myslím, že to nebude problém, však, pán Jarda ? Už len to udržať v hrubom čreve...150ml by nemal byť problém. V noci človek leží, takže gravitácia nespôsobuje, že by sa tá tekutá zmes chcela dostať von, ako pri chôdzi či sedení...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zazivaci potize
PříspěvekNapsal: sob črc 19, 2014 11:01 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
miram píše:
Chránit se lze před infarktem i mrtvicí
Autor: Jarmila Jelínková

„Dejte mu aspirin a klystýr!“ \":D\"
Univerzální „recept“ na všechny neduhy, tak dobře známý z Osudů dobrého vojáka Švejka, lze s úspěchem aplikovat i do dnešních dnů.

Nám všem dobře známý lék na bázi acetylsalicylové ksyseliny, dnes ovšem vyráběný a distribuovaný i pod jinými názvy a od jiných výrobců, funguje již více než sto let nejen jako přípravek první volby, když „ na nás něco leze“, bolí nás hlava, klouby, či zuby, ale i jako osvědčená prevence proti infarktu myokardu a mozkové mrtvici.
„Léčbu tímto lékem, a to v dávce pouhých 100 mg denně, doporučuje Evropská i Česká kardiologická společnost jako druhotnou prevenci ischemické choroby srdeční s chronickou anginou pektoris a rovněž tak u stavů po prodělaném infarktu myokardu a ischemických cévních mozkových příhodách. Upozorňuji, jako druhotnou prevenci, tedy pokud pacient tyto nemoci již jednou prodělal,“ zdůrazňuje prof. MUDr. Jan Kvasnička, DrSc, vedoucí lékař Oddělení klinické hematologie a Trombotického centra 1. LF UK Praha.
Užívat tento typ "prášků" jako prevenci proti mrtvici či infarktu bez toho, že by pacienti tyto nemoci již jednou prodělali, lékaři rozhodně nedoporučují.

Co dokáže a
Nejvíce ohroženou skupinou v případě mrtvice a infarktu jsou diabetici a kuřáci. Aby krevní destičky byly schopné vytvořit sraženinu (trombus), musí být nejprve aktivovány. A právě tuto aktivaci účinně blokuje acetylsalicylová kyselina . Antitrombotický účinek nastupuje po spolknutí tablety již za 5 – 16 minut. Tento účinek trvá až sedm dnů. Užívat aspirin, acylpirin či anopirin jako prevenci má však význam pouze při dlouhodobém, nikoli jednorázovém aplikování.

„Umí“ i rakovinu
Tablety s kyselinou acetylsalicylovou které nám dokážou ulevit od bolesti, při lehčím zánětu kloubů, zánětu horních cest dýchacích či počátečních příznacích chřipky, podle posledních výzkumů po dlouhodobém užívání také snižují riziko výskytu rakoviny tlustého střeva.
´
Pozor na vředy!
Jejich užívání lékaři naopak nedoporučují lidem s dvanáctníkovým nebo žaludečním vředem, s krvácivými projevy a těhotným ženám v posledních třech měsících těhotenství.
Nedoporučuje se také podávat "aspirin" proti horečce dětem do dvanácti let a mladistvým do šestnácti let. Hrozí zde výskyt, byť velmi vzácného, tzv. Reyova syndromu. Také se nedoporučuje užívat kyselinu acetylsalicylovou společně s léky obsahujícími ibuprofen či s léky zvyšujícími krvácivost.

Jde opravdu o výborný prostředek na kde co, od rýmy až po rakoviny a pokud vím tak vedlejší účinek jeho užívání, je že člověka neklepne pepka a nedostane infarkt, což mě zase tak špatné nepřipadá, tak nevím co se na tom MUDrcům stále nezdá. Dokonce i s tím žaludkem jde o cíleně šířený blud, naopak pravidelné užívání sliznice posiluje a zvyšuje jejich odolnost, ale není je dobré začít brát v akutním stavu, prostě vředy zaléčit a pak není problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: postup ocisty
PříspěvekNapsal: sob črc 19, 2014 11:08 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN_2 píše:
1 gram bryndze z nepasterizovaného ovčieho mlieka obsahuje vraj 10 miliárd probiotických kultúr (zdroj : http://www.lilian.sk/bryndza/ )
Píše sa tam aj toto : ....V jednom grame bryndze sa nachádzajú miliardy “priateľských” mikroorganizmov z viac než dvadsiatich druhov....
Už to teda vidím na klystír o objeme 150-200ml (vo kvalitnej vode rozpustená bryndza) denne .... Vyjde ma to na nejakých 50 centov denne, mohol by som dať tomu 2 mesiace.
Čo vravíte na tento nápad, pán Jarda ? Predsa len v čerstvej bryndzi bude istota žijcich baktérií väčšia, než v tobolkách, kde to "tak slavné" často nebýva.... Len tých 150ml udržať cez noc nie je zas tak jednoduché, a ani neviem, či 150ml (100ml vody + 50g bryndze) bude dostatočne tekutých, aby to prešlo násadkou na hadičke o priemere otvoru (násadky) asi 3mm. No veď skúsim... =)... Idem kúpiť bryndzu....
Ak to podľa Jardy bude zlý nápad, a dám na jeho radu, tak ju aspoň zjem... Predsa len, 50g bryndze má okolo 10g bielkovín a 10g tukov (no makronutrienty má aj stolica, takže hrubému črevu by to nemalo vadiť...)... Myslím, že to nebude problém, však, pán Jarda ? Už len to udržať v hrubom čreve...150ml by nemal byť problém. V noci človek leží, takže gravitácia nespôsobuje, že by sa tá tekutá zmes chcela dostať von, ako pri chôdzi či sedení...

Tak to je stejné jako aplikace kefíru do klystýru v tom problém asi nebude, ale možná bude střevo dráždit k vyprázdnění obsažená sůl, to nevím. Jinak ohledně té aplikace, již jsem zde několikrát doporučoval jiný postup, tak vám ho sem částečně zkopíruji.
Doporučuji postup, který občas používáme na dovolené v zahraničí. Je nutno si zakoupit takovou velkou stříkačku Janette, třeba zde http://www.zbozi.cz/vyrobek/injekcni-st ... te-150-ml/, nebo někde v místě vašeho bydliště ve zdravotnických potřebách. Toto asi nebude velký problém, ale ona bohužel nemá moc vhodně tvarovaný konec pro zasunutí do konečníku. Je proto nutno na ni nasadit cca 6 cm dlouhý kousek tvrdší silnostěnné silikonové hadičky u které se zabrousí pěkně do kulata ten pracovní konec, aby šla dobře zasunout do konečníku. Pak již ve velice mírném předklonu zasunete tu krátkou tvrdší hadičku do konečníku a pomalu stříkačku vyprázdníte, na což vám v pohodě stačí jedna ruka a druhou se klidně můžete o něco opřít. Takto se dá aplikovat i poměrně hustý roztok v malém množství třeba i méně než 0,5 dcl. Co je výborné, že to v pohodě uděláte i ve sprchovém koutě, nebo v koupelně o rozměrech psí boudy, což je bohužel u pokojů v letoviskách u moře dost běžné a člověk se tam s bídou otočí. Tu upravenou hadičku občas lidem i posílám za 50,-Kč v rámci odběru jiného zboží, tedy pokud by byl problém si ji zajistit, klidně se ozvěte, je opravdu nezničitelná a vydrží vám do konce života.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kazdodenne zdr. problemy
PříspěvekNapsal: čtv zář 04, 2014 1:05 pm 
Offline

Registrován: stř čer 04, 2014 7:22 pm
Příspěvky: 7
Jarda píše:
Podle všeho máte nedostatek HCl v žaludku způsobený dlouhodobým stresem, například ze studia. Na základě deficitu HCl, je pak špatné trávení a zásadně se zhorší stav jater, které zase souvisí s očima. Suché oči a pálení může provokovat snížená funkce štítné žlázy, ale to je člověk i zimomřivý, nebo prostata, tam se zpočátku nemusí projevovat nic a po delší době třeba slabší proud moči a pálení při močení. Začněte krkacím testem a testem štítné žlázy, oboje je zde popsáno a pak se ozvěte, to již bude trochu snazší se v problému zorientovat.

Ano to je pravda, ked som bol mladsi tak som bol velký stresant. Test na HCl spravený - došlo iba k miernemu odgrgnutiu, takže mám zrejme nedostatok HCl. Ale chcel by som Vám popísať ešte niečo ohľadom tých očí a pokožky, pretože je to až neskutočné ako ma to ovplyvňuje. V tých slzných kanálikoch, kde sa mi maju tvoriť slzy cítim suchosť,lepkavosť a takú slabosť. Skúšal som aj rôzne kvapky napr. na unavené oči a pod. ale vôbec mi to nepomohlo. Nevedeli by ste poradiť nejaký prostriedok na tvorbu slz? Neviem si to vysvetliť, ale tie viditeľné žilky na tých horných viečkach, ked mi zmiznú, ked si ich potriem napr. koloidnou meďou, MMS kvapkami, tak mi na pár minút zmiznú a je to neuveriteľné, ale vidím oveľa lepšie, ako keby oveľa viac svetla dopadalo do mojich očí, aj sa mi lepšie rozmýšľa, vníma,čuchové a chuťové bunky sa zlepšia. Čo sa týka tej pokožky často cítim horúčavu v okolí žalúdku, a keď spím dlhšie napr. 10 hodín, tak bývam často odtlačený od postele, rôzne čiary po tele a pod. A čo sa týka tej prostaty, no neviem či to s tým súvisi, občas sa mi stáva, že keď idem na WC tak ani necítim, že močím, niekedy aj prerušovane. Uvažujem aj o klystýre, myslíte si, že by na moje problémy pomohol ? Stále mám zapchatú vždy jednu nosnú dierku. Test na štítnu žlažu sa ešte len chystám spraviť, nemám doma jodovu tinkturu. Ďakujem za rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kazdodenne zdr. problemy
PříspěvekNapsal: ned zář 21, 2014 9:51 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Andrej píše:
Ano to je pravda, ked som bol mladsi tak som bol velký stresant. Test na HCl spravený - došlo iba k miernemu odgrgnutiu, takže mám zrejme nedostatok HCl. Ale chcel by som Vám popísať ešte niečo ohľadom tých očí a pokožky, pretože je to až neskutočné ako ma to ovplyvňuje. V tých slzných kanálikoch, kde sa mi maju tvoriť slzy cítim suchosť,lepkavosť a takú slabosť. Skúšal som aj rôzne kvapky napr. na unavené oči a pod. ale vôbec mi to nepomohlo. Nevedeli by ste poradiť nejaký prostriedok na tvorbu slz? Neviem si to vysvetliť, ale tie viditeľné žilky na tých horných viečkach, ked mi zmiznú, ked si ich potriem napr. koloidnou meďou, MMS kvapkami, tak mi na pár minút zmiznú a je to neuveriteľné, ale vidím oveľa lepšie, ako keby oveľa viac svetla dopadalo do mojich očí, aj sa mi lepšie rozmýšľa, vníma,čuchové a chuťové bunky sa zlepšia. Čo sa týka tej pokožky často cítim horúčavu v okolí žalúdku, a keď spím dlhšie napr. 10 hodín, tak bývam často odtlačený od postele, rôzne čiary po tele a pod. A čo sa týka tej prostaty, no neviem či to s tým súvisi, občas sa mi stáva, že keď idem na WC tak ani necítim, že močím, niekedy aj prerušovane. Uvažujem aj o klystýre, myslíte si, že by na moje problémy pomohol ? Stále mám zapchatú vždy jednu nosnú dierku. Test na štítnu žlažu sa ešte len chystám spraviť, nemám doma jodovu tinkturu. Ďakujem za rady.

Na oči poměrně dobře funguje 2%tní roztok jodidu draselného, nebo kyselina hyaluronová. Klystýry nic pokazit nemohou, určitě bych je vyzkoušel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zazivaci potize
PříspěvekNapsal: ned dub 10, 2016 8:49 pm 
Offline

Registrován: ned dub 10, 2016 3:59 pm
Příspěvky: 1
Zdravím všechny příznivce zájmu o své zdraví!

Můj problém se týká zažívacích obtíží, hlavně co se týká vyprazdňování. Poslední cca. půl roku jsem velmi výrazně omezila konzumaci sacharidů a mouky. Můj život se stal určitě lepším. Větší konzumací zeleniny a zvýšení porcí ovoce jsem vyřešila spoustu problémů. Během posledního roka jsem zažila velmi nepříjemný stav, kdy se mi v období stresu-přejídání vypnulo trávení, a na několik hodin mě ohromil neskutečný průjem. Díky tomu jsem změila přístup ke stravování a myslím, že jsem udělala správně, jsem o tom přesvědčena a tak se mi v tom pokračuje lépe, než kdybych pouze musela. Pokud popíšu svůj problém blíže, tak se jedná o nadměrnou stolici. V průměru to je cca. 3x denně, ale není neobvyklé když docházím i 5x denně. Nejedná se o průjem. Stolice je zacelená, občas má konzistenci kluzkých kamínků a má normální barvu. Bohužel to občas provází i nadměrné nadýmání. Poprvé jsem si toho všimla, když jsem po určité době vynechala z režimu kefír. Po cca. dvou týdnech jsem si začala dělat kefír z tibetské houby a byla to katastrofa. Trochu jsem si načetla na více místech, že zápach a nadměrná stolice odezní, ale mně neodezněla. Kefír nepiju už tak často. Ale problémy přetrvávají. Občas mě už tyto potřeby i omezují. Potíže vnímám i po konzumaci croissantu z listového těsta. Je to jediné pečivo, které mi v jídelníčku zbylo. Přijde mi zvláštní, že bych po jednom kuse začala trpět naprosto zvtrdlým a nafouknutým břichem. Nebo, že by si moje tělo vypěstovalo takto rychle intoleranci? Je pravda, že mléčné výrobky jsem konzumovala vždy bez problému. Pokud si ale dám třeba sklenku plnotučného mléka, tak mám okamžitě potíže a stolice ztratí svou pevnou strukturu.

Ráda bych se navrátila ke stavu před pár měsíci, kdy jsem břicho neměla nafouknuté, stolici jednou denně. Jedla jsem v podstatě stejně, nyní tedy hledám příčinu. Přemýšlím o očistě střev, o které jsem se již informovala před nějakou dobou, i zde.

Stěžejním bodem mého jídelníčku je docela dobrý pitný režim, prokládaný mátovými a bylinkovými čaji, taktéž zázvorem. Neřest je stále káva s malým množstvím mléka, či smetany, denně. V kuchyni používám hodně kurkumu, bylinky, olivový olej. Zeleninu povařuji, nebo restuji, maso taktéž. Semtam si dám smetanový jogurt, nejím vůbec cereálie, obiloviny, mouku. můj život nabral opravdu lepší směr. Na ovoci jsem hodně ujížděla, teď se ho snažím trochu mírnit, mám po něm vlčí hlad.

Pokud to někdo dočetl až sem a měl by pro mě radu, nápad, tak budu moc vděčná.Toto je můj první příspěvek na fóru, tak se omlouvám, pokud je delší, nežli je zvykem. Mějte krásný nedělní večer. \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zazivaci potize
PříspěvekNapsal: sob kvě 14, 2016 11:12 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
onirama píše:
Zdravím všechny příznivce zájmu o své zdraví!

Můj problém se týká zažívacích obtíží, hlavně co se týká vyprazdňování. Poslední cca. půl roku jsem velmi výrazně omezila konzumaci sacharidů a mouky. Můj život se stal určitě lepším. Větší konzumací zeleniny a zvýšení porcí ovoce jsem vyřešila spoustu problémů. Během posledního roka jsem zažila velmi nepříjemný stav, kdy se mi v období stresu-přejídání vypnulo trávení, a na několik hodin mě ohromil neskutečný průjem. Díky tomu jsem změila přístup ke stravování a myslím, že jsem udělala správně, jsem o tom přesvědčena a tak se mi v tom pokračuje lépe, než kdybych pouze musela. Pokud popíšu svůj problém blíže, tak se jedná o nadměrnou stolici. V průměru to je cca. 3x denně, ale není neobvyklé když docházím i 5x denně. Nejedná se o průjem. Stolice je zacelená, občas má konzistenci kluzkých kamínků a má normální barvu. Bohužel to občas provází i nadměrné nadýmání. Poprvé jsem si toho všimla, když jsem po určité době vynechala z režimu kefír. Po cca. dvou týdnech jsem si začala dělat kefír z tibetské houby a byla to katastrofa. Trochu jsem si načetla na více místech, že zápach a nadměrná stolice odezní, ale mně neodezněla. Kefír nepiju už tak často. Ale problémy přetrvávají. Občas mě už tyto potřeby i omezují. Potíže vnímám i po konzumaci croissantu z listového těsta. Je to jediné pečivo, které mi v jídelníčku zbylo. Přijde mi zvláštní, že bych po jednom kuse začala trpět naprosto zvtrdlým a nafouknutým břichem. Nebo, že by si moje tělo vypěstovalo takto rychle intoleranci? Je pravda, že mléčné výrobky jsem konzumovala vždy bez problému. Pokud si ale dám třeba sklenku plnotučného mléka, tak mám okamžitě potíže a stolice ztratí svou pevnou strukturu.

Ráda bych se navrátila ke stavu před pár měsíci, kdy jsem břicho neměla nafouknuté, stolici jednou denně. Jedla jsem v podstatě stejně, nyní tedy hledám příčinu. Přemýšlím o očistě střev, o které jsem se již informovala před nějakou dobou, i zde.

Stěžejním bodem mého jídelníčku je docela dobrý pitný režim, prokládaný mátovými a bylinkovými čaji, taktéž zázvorem. Neřest je stále káva s malým množstvím mléka, či smetany, denně. V kuchyni používám hodně kurkumu, bylinky, olivový olej. Zeleninu povařuji, nebo restuji, maso taktéž. Semtam si dám smetanový jogurt, nejím vůbec cereálie, obiloviny, mouku. můj život nabral opravdu lepší směr. Na ovoci jsem hodně ujížděla, teď se ho snažím trochu mírnit, mám po něm vlčí hlad.

Pokud to někdo dočetl až sem a měl by pro mě radu, nápad, tak budu moc vděčná.Toto je můj první příspěvek na fóru, tak se omlouvám, pokud je delší, nežli je zvykem. Mějte krásný nedělní večer. \":D\"

Jedna z možností je příliš velký podíl vlákniny ve stravě, to si můžete spočítat na nutriční kalkulačce cronometer.com, což vyžaduje extrémně velký přísun tekutin a ideální je dodávat HSO probiotika, nebo jde o neschopnost štěpit složité sacharidy a pak je vhodné vyzkoušet dietu SCD, GAPS, nebo paleo, které se jim vyhýbají. Každopádně 3x denně je celkem správně v tom bych problém nehledal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zazivaci potize
PříspěvekNapsal: pát bře 03, 2017 7:02 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 407
Dobrý den pane Jardo,
prosím o radu. Zažívání nemám úplně v pořádku, na záchod nechodím každý den, někdy trpím plynatostí, řidší stolicí, podle plivacího testu candidou. Je pravda, že mě trápí také deprese a úzkost. Zaujala mě scd dieta. Lze scd dietu držet celý život? Nebo podle zažívání? Jelikož netrpím crohnovou nemocí ani ničím podobným, je nutné dodržovat scd přísně? Např. scd dieta zakazuje tyto potraviny, které mám v oblibě: agar, goji,chia semínka, jáhly, karob, kedluben, konopná semínky, yuca kořen, mák, miso, mořské řasy, pískavice, pohanka, quinoa, sezamová semínka. Myslela jsem si, že všechny tyto potaviny je právě dobré zařadit do jídelníčku. Proč je scd dieta nedoporučuje? Pomůže tato dieta proti candidě? Dočetla jsem se na Vašich stránkách, že SCD se dá držet i jako nízkosacharidová dieta. Jak to přesně myslíte? Že lze jíst i zakázané sacharidy ale v malém množství?
Moc děkuji za odpovědi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zazivaci potize
PříspěvekNapsal: sob dub 01, 2017 10:40 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
krasnagadgetka píše:
Dobrý den pane Jardo,
prosím o radu. Zažívání nemám úplně v pořádku, na záchod nechodím každý den, někdy trpím plynatostí, řidší stolicí, podle plivacího testu candidou. Je pravda, že mě trápí také deprese a úzkost. Zaujala mě scd dieta. Lze scd dietu držet celý život? Nebo podle zažívání? Jelikož netrpím crohnovou nemocí ani ničím podobným, je nutné dodržovat scd přísně? Např. scd dieta zakazuje tyto potraviny, které mám v oblibě: agar, goji,chia semínka, jáhly, karob, kedluben, konopná semínky, yuca kořen, mák, miso, mořské řasy, pískavice, pohanka, quinoa, sezamová semínka. Myslela jsem si, že všechny tyto potaviny je právě dobré zařadit do jídelníčku. Proč je scd dieta nedoporučuje? Pomůže tato dieta proti candidě? Dočetla jsem se na Vašich stránkách, že SCD se dá držet i jako nízkosacharidová dieta. Jak to přesně myslíte? Že lze jíst i zakázané sacharidy ale v malém množství?
Moc děkuji za odpovědi.

Uvedená dieta snižuje vyhladověním konkrétní bakterie ve střevě, což dělá i GAPS, nebo paleo, jde o hodně podobné diety, založené na skoro stejné logice. Drobné odchylky jsou dány spíše názorem autorů, protože ne každému sedí to samé a totéž bude pochopitelně platit i pro vás. Každá z uvedených zakázaných potravin má jiné důvody proč se nedoporučují, nejde o jeden důvod, to si budete muset nastudovat, jako příklad uvedu sliz v chia semínkách, nebo složité sacharidy v jáhlách. Kandidu také potlačuje ta je většinou spojena s bakteriálním rozvratem. SCD se dá držet bez potravin obsahujících monosacharidy, které SCD připouští a pak je nízkosacharidová, nebo klidně i bezsacharidová.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zazivaci potize
PříspěvekNapsal: sob dub 29, 2017 2:51 am 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 407
Ještě by mě pane Jardo zajímalo, co si myslíte o:

1) GAPS vychází z SCD, ale přidává některé potraviny, které mohou opět "nakrmit" špatné bakterie. Která je podle Vás lepší?

2) Na co je vhodnější gaps a na co scd? Nemohu to na internetu dohledat. U obou píší to samé.

3) Mohu tyto diety držet celý život?

4) Myslíte, že by byl špatný nápad zařadit při scd do jídelníčku sirnou patlaninu?

5) Trpím adrenální únavou, kolik jídel za den byste mi doporučil?

6) Mám přemnouženou candidu, chtěle bych držet scd jako nízkosacharidovou, kolik sacharidů za den tedy mám jíst?

7) Dočetla jsem se, že při scd se nesmějí užívat fruktooligosacharidy. Jsou obsaženy i v zelenině např. v porku, cibuli, které je ale povolená. Tomu nerozumím?

\"8)\" Píšete, že kefír ani jogurt nutně u scd vadit nemusí i když jak komu a v jaké kvalitě a v jakém množství. Kozí produkty jsou z scd zakázané. Jaké mléčné produkty byste mi doporučil? Na internetu doporučují domácí jogurt (nazývaný také SCD jogurt) a tvaroh (v knize naleznete pod zkratkou DCCC), který pomáhá obnovení zdravé prospěšné mikroflóry. Nebo nebyl by nejlepší jogurt z tibetské houby?

9)Píšete zde, že scd má své ale, že nekrmím ani šmejdy ani dobré bakterie, které právě žijí na rezistentních škrobech, tedy na nestravitelné vláknině kterou tyto diety odmítají. Z toho zase v nějakém časovém horizontu nastanou jiné problémy, protože ta správná skladba bakterií je životně důležitá a ani jedna z diet toto neřeší. Nutné je spravit tu skladbu bakterií. Co byste tedy doporučil? Když přidám do jídelníčku kysané zelí a jogurt, to nebude stačit? Nebo mám začít jíst třeba psyllium?

10) Kdy u scd zařadit do jídelníčku domácí jogurt?

11) Pane Jardo píšete, že v akutních fázích-relapsu se jede pouze na vývarech. Jak poznám relaps? To patřilo k scd nebo gaps?



Moc děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zazivaci potize
PříspěvekNapsal: ned kvě 07, 2017 2:09 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
krasnagadgetka píše:
Ještě by mě pane Jardo zajímalo, co si myslíte o:

1) GAPS vychází z SCD, ale přidává některé potraviny, které mohou opět "nakrmit" špatné bakterie. Která je podle Vás lepší?

2) Na co je vhodnější gaps a na co scd? Nemohu to na internetu dohledat. U obou píší to samé.

3) Mohu tyto diety držet celý život?

4) Myslíte, že by byl špatný nápad zařadit při scd do jídelníčku sirnou patlaninu?

5) Trpím adrenální únavou, kolik jídel za den byste mi doporučil?

6) Mám přemnouženou candidu, chtěle bych držet scd jako nízkosacharidovou, kolik sacharidů za den tedy mám jíst?

7) Dočetla jsem se, že při scd se nesmějí užívat fruktooligosacharidy. Jsou obsaženy i v zelenině např. v porku, cibuli, které je ale povolená. Tomu nerozumím?

.\"8)\" Píšete, že kefír ani jogurt nutně u scd vadit nemusí i když jak komu a v jaké kvalitě a v jakém množství. Kozí produkty jsou z scd zakázané. Jaké mléčné produkty byste mi doporučil? Na internetu doporučují domácí jogurt (nazývaný také SCD jogurt) a tvaroh (v knize naleznete pod zkratkou DCCC), který pomáhá obnovení zdravé prospěšné mikroflóry. Nebo nebyl by nejlepší jogurt z tibetské houby?

9)Píšete zde, že scd má své ale, že nekrmím ani šmejdy ani dobré bakterie, které právě žijí na rezistentních škrobech, tedy na nestravitelné vláknině kterou tyto diety odmítají. Z toho zase v nějakém časovém horizontu nastanou jiné problémy, protože ta správná skladba bakterií je životně důležitá a ani jedna z diet toto neřeší. Nutné je spravit tu skladbu bakterií. Co byste tedy doporučil? Když přidám do jídelníčku kysané zelí a jogurt, to nebude stačit? Nebo mám začít jíst třeba psyllium?

10) Kdy u scd zařadit do jídelníčku domácí jogurt?

11) Pane Jardo píšete, že v akutních fázích-relapsu se jede pouze na vývarech. Jak poznám relaps? To patřilo k scd nebo gaps?



Moc děkuji.

1) 2) Rozdíl je minimální s tím že SCD řeší primárně střeva a GAPS spíše psychiku, ale oboje je tak jako tak propojené.
3) Asi ano, ale každá dieta má své nedostatky.
4) Asi jak u koho, ale většinou by s tím nemusel být problém pokud to bude tvaroh doma vyrobený kyselou cestou.
5) Většinou se radí 5x denně.
6) To je individuální, někomu stačí cca do 100 g a někdo potřebuje i dvojnásobek, prostě podle pocitů.
7) Tam jde o konkrétní stav daného člověka a o množství které sníte, většinou malé dávky nevadí.
8.) Opět jak u koho, někomu i takto kvalitní mléčné produkty nevyhovují a jiný je bez problémů snese, tedy jedině vyzkoušet.
9) Pořád jak u koho, prostě vyzkoušet, není univerzální rada která pasuje na každého, ale psyllium většinou problém nevyvolává.
10) U někoho nikdy.
11) Relaps je stav těžkého zánětu střeva a zpravidla ho doprovází hlen a krev ve stolici.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zazivaci potize
PříspěvekNapsal: pon kvě 15, 2017 12:37 am 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 407
Jarda píše:
1) 2) Rozdíl je minimální s tím že SCD řeší primárně střeva a GAPS spíše psychiku, ale oboje je tak jako tak propojené.
3) Asi ano, ale každá dieta má své nedostatky.
4) Asi jak u koho, ale většinou by s tím nemusel být problém pokud to bude tvaroh doma vyrobený kyselou cestou.
5) Většinou se radí 5x denně.
6) To je individuální, někomu stačí cca do 100 g a někdo potřebuje i dvojnásobek, prostě podle pocitů.
7) Tam jde o konkrétní stav daného člověka a o množství které sníte, většinou malé dávky nevadí.
8.) Opět jak u koho, někomu i takto kvalitní mléčné produkty nevyhovují a jiný je bez problémů snese, tedy jedině vyzkoušet.
9) Pořád jak u koho, prostě vyzkoušet, není univerzální rada která pasuje na každého, ale psyllium většinou problém nevyvolává.
10) U někoho nikdy.
11) Relaps je stav těžkého zánětu střeva a zpravidla ho doprovází hlen a krev ve stolici.

Děkuji, a při té adrenální únavě, by nestačila 3 jídla + 2x si dát šťávu z odštavňovače?
Chtěla bych držet scd. Jaké má podle vás nedostatky? Že nekrmí zdravé bakterie? Co se týká té 9. otázky, mohl byste mi to více vysvětlit? jak tedy při scd krmit zdravé bakterie?
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz