Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát bře 29, 2024 12:04 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Draselný zlepšovák
PříspěvekNapsal: stř úno 15, 2012 12:13 pm 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
Jarda píše:
Určitě, mořská sůl je čištěná a upravovaná, což máte na obalu napsáno a tím pádem méně vhodná.

Dá se koupit mořská sůl nerafinovaná i tato je tedy upravovaná?
http://www.bio-natural.cz/sortiment78-k ... rafinovana


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draselný zlepšovák
PříspěvekNapsal: čtv úno 16, 2012 9:38 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
jani píše:
Dá se koupit mořská sůl nerafinovaná i tato je tedy upravovaná?
http://www.bio-natural.cz/sortiment78-k ... rafinovana

Koupit se dá pochopitelně ledasco, ovšem to já nemohu předpokládat, pokud to v dotazu neuvedete. Naprostá většina mořské soli, která se běžně prodává, je upravovaná a tento produkt je tedy výjimkou. Tato sůl pochopitelně vyhovuje a bude s himálajskou solí patrně plně srovnatelná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draselný zlepšovák
PříspěvekNapsal: čtv úno 16, 2012 10:51 am 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
Jarda píše:
Koupit se dá pochopitelně ledasco, ovšem to já nemohu předpokládat, pokud to v dotazu neuvedete. Naprostá většina mořské soli, která se běžně prodává, je upravovaná a tento produkt je tedy výjimkou. Tato sůl pochopitelně vyhovuje a bude s himálajskou solí patrně plně srovnatelná.

Když už jsme u těch solí, dovolím si upoutat pozornost ještě k jedné soli - tzv. ČERNÉ LÁVOVÉ, jelikož mám ráda vajíčka a tato sůl voní i chutná silně po vejcích, mohu ji podobně založeným labužníkům doporučit. Cena je trošku vyšší, ale tato sůl se nehodí k běžnému solení, tedy vydrží poměrně dost dlouho a já ji sehnala přes 50 kč.
http://www.medunka.cz/eshop/potraviny-k ... avova-250g


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draselný zlepšovák
PříspěvekNapsal: pát úno 17, 2012 11:37 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
jani píše:
Když už jsme u těch solí, dovolím si upoutat pozornost ještě k jedné soli - tzv. ČERNÉ LÁVOVÉ, jelikož mám ráda vajíčka a tato sůl voní i chutná silně po vejcích, mohu ji podobně založeným labužníkům doporučit. Cena je trošku vyšší, ale tato sůl se nehodí k běžnému solení, tedy vydrží poměrně dost dlouho a já ji sehnala přes 50 kč.
http://www.medunka.cz/eshop/potraviny-k ... avova-250g

Vím o ní, ale sám jsem ji ještě nezkoušel, nicméně mám dost pozitivních ohlasů od mých klientů, kteří ji používají, čili asi ji lze doporučit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Vysoký draslík
PříspěvekNapsal: sob kvě 05, 2012 9:30 pm 
Offline

Registrován: sob kvě 05, 2012 8:09 pm
Příspěvky: 86
Srdečně zdravím, a musím Vaše stránky jen chválit. Dnes od rána u nich sedím. A jelikož asi každý má nějaký problém, tak se připojuji. Chtěla bych poprosit za svého manžela: 62 let, již několik let užívá léky na cukrovku, ale ne inzulín, cukr jen lehce zvýšený, srdce, vysoký tlak, cholesterol. Jeho výrazným současným problémem je ale vysoký draslík. Já jsem laik, ale prošla jsem vedlejší účinky všech léků, které užívá a u léku Ramicard je výslovně napsáno, že by se měl ohlídat draslík.
Má draslík 5,5 někdy i vyšší, ale lékařka tvrdí, že to není žádným lékem, a že musí držet dietu, kterou mu letmo četla z internetu.
Žádné potravinové doplňky kromě hořčíku neužívá, pouze jedl poměrně dost zeleniny, brambor (má dost draslíku). Nevím vlastně co mu mám vařit, v podstatě by měl být draslík všude, co pochází ze země, ale ze země pochází všechno. Málo draslíku má snad jen rýže, sýr a borůvky. Zdá se mi, že dietou to asi nikam moc nepovede.
Taky jsem zahlídla u Vás, že údajně sráží draslík kuchyňská sůl. Ale ta se mi moc vhodná nezdá.
Prosím o radu. Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysoký draslík
PříspěvekNapsal: úte kvě 08, 2012 4:07 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Ram píše:
Srdečně zdravím, a musím Vaše stránky jen chválit. Dnes od rána u nich sedím. A jelikož asi každý má nějaký problém, tak se připojuji. Chtěla bych poprosit za svého manžela: 62 let, již několik let užívá léky na cukrovku, ale ne inzulín, cukr jen lehce zvýšený, srdce, vysoký tlak, cholesterol. Jeho výrazným současným problémem je ale vysoký draslík. Já jsem laik, ale prošla jsem vedlejší účinky všech léků, které užívá a u léku Ramicard je výslovně napsáno, že by se měl ohlídat draslík.
Má draslík 5,5 někdy i vyšší, ale lékařka tvrdí, že to není žádným lékem, a že musí držet dietu, kterou mu letmo četla z internetu.
Žádné potravinové doplňky kromě hořčíku neužívá, pouze jedl poměrně dost zeleniny, brambor (má dost draslíku). Nevím vlastně co mu mám vařit, v podstatě by měl být draslík všude, co pochází ze země, ale ze země pochází všechno. Málo draslíku má snad jen rýže, sýr a borůvky. Zdá se mi, že dietou to asi nikam moc nepovede.
Taky jsem zahlídla u Vás, že údajně sráží draslík kuchyňská sůl. Ale ta se mi moc vhodná nezdá.
Prosím o radu. Děkuji

Jak jste zde načetla, většina lidí má problém spíše opačný, ale ten váš se dá řešit na několika rovinách, čili jednoznačnou odpověď nečekejte. Jedna možnost je málo sodíku a rozhozené elektrolyty, což spraví himálajská sůl, další možnost jsou špatné ledviny a to již solí spíše zhoršíte, tedy solení musí předcházet laboratorní test na sodík. Teprve jako poslední možnost je přebytek draslíku ve stravě, ten jinak totiž plně funkční ledviny celkem v pohodě odstraní a problém není, čili řešil bych asi hlavně stav ledvin.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draselný zlepšovák
PříspěvekNapsal: sob črc 07, 2012 10:42 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 21, 2012 11:08 am
Příspěvky: 43
Bydliště: Brno, Znojmo
Jarda píše:
....Himálajská sůl neobsahuje, žádný chlorid sodný, to jste zcela mimo, je to naprosto unikátní soubor přírodních, lehko vstřebatelných, minerálů ......

Nemám s ní žádné zkušenosti, ale byl bych opatrný. Dá se vygooglit i toto:

"Tato sůl pochází z podhůří Himalájí, její stáří je více než 250 mil. let a čistota s obsahem soli NaCl je jedna z nejvyšších na světě – 98% NaCl."

" .... běžně dostupné produkty, které sice jmenují himálajská sůl, ale při bližším zkoumání se jedná většinou o kamennou sůl z polských dolů."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draselný zlepšovák
PříspěvekNapsal: pon črc 16, 2012 10:35 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Jirik.TK píše:
Nemám s ní žádné zkušenosti, ale byl bych opatrný. Dá se vygooglit i toto:

"Tato sůl pochází z podhůří Himalájí, její stáří je více než 250 mil. let a čistota s obsahem soli NaCl je jedna z nejvyšších na světě – 98% NaCl."

" .... běžně dostupné produkty, které sice jmenují himálajská sůl, ale při bližším zkoumání se jedná většinou o kamennou sůl z polských dolů."

Máte pravdu, mám tam chybu, to jsem asi měl zatmění, jinak vše je otázkou poctivosti prodejce a ta je dnes opravdu nízká.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draselný zlepšovák
PříspěvekNapsal: stř led 30, 2013 6:37 pm 
Offline

Registrován: čtv kvě 26, 2011 3:00 pm
Příspěvky: 1
Jarda píše:
Himálajská sůl neobsahuje, žádný chlorid sodný, to jste zcela mimo, je to naprosto unikátní soubor přírodních, lehko vstřebatelných, minerálů a pokud není hrubě předávkována, tak nijak neškodí, ale naopak je vysoce prospěšná. Dá se využívat v jakékoliv kuchyňské aplikaci místo chloridu sodného, akorát je potřeba počítat s tím, že projev slanosti má delší prodlevu a ta slanost jaksi dojde, čili raději zpočátku méně, než jste zvyklý a bude to akorát. Toho chloridu draselného se zase tak bát nemusíte, protože nyní máte sodíku v těle hrubý nadbytek a teprve po jeho vyloučení je potřeba být s draslíkem více opatrný.

Himálajská sůl obsahuje 97% NaCl, je to vlastně "sušená" mořská voda. Analýza je např. zde: http://www.centrumkrmiv.cz/product/hima ... -3-kg-501/ , ale myslím, že polská nebo himálajská sůl je prašť jako uhoď. V době jejich vzniku byla mořská voda na celé planetě stejně čistá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draselný zlepšovák
PříspěvekNapsal: úte úno 19, 2013 1:52 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
milinko píše:
Himálajská sůl obsahuje 97% NaCl, je to vlastně "sušená" mořská voda. Analýza je např. zde: http://www.centrumkrmiv.cz/product/hima ... -3-kg-501/ , ale myslím, že polská nebo himálajská sůl je prašť jako uhoď. V době jejich vzniku byla mořská voda na celé planetě stejně čistá.

To máte pravdu, nebude tam velký rozdíl, maximálně trochu horší hygiena při zpracování.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draselný zlepšovák
PříspěvekNapsal: pát črc 17, 2020 9:53 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
[quote="Jarda":2m6tecwg][quote="Sroll5":2m6tecwg]Dobry den pane Jardo,

muzete prosim vysvetlit Vase tvrzeni o obsah chloridu sodneho v Himalajske soli? V tomto vlakne tvrdite, ze tato sul chlorid sodny neobsahuje.
Avsak v tomto vklakne

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
2m6tecwg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draselný zlepšovák
PříspěvekNapsal: sob črc 18, 2020 8:51 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28247
Bydliště: Poděbrady
Alopat píše:
Uvedený poměr je kompromisem a příklonem k chuti, vzhledem k opačnému poměru extra (1) a intra (2) celulárních tělesných tekutin vázajících v tomto pořadí sodík a draslík? Členem Sroll5 doporučovanou bezsodíkovou sůl Halso s lysinem neznám, ale narazil jsem na sůl Salka od Dr Oetkera s pro mě doposud neznámými éčky E535, E500, E504 v roli protispékavých látek. Navíc lysin, hojně doporučovaný u kardiovaskulárních onemocnění, in vitro překvapivě zvýšil replikaci viru HIV a jeho methylace dokonce pohyblivost Toxoplasmy, což by negativně ovlivnilo daleko širší skupinu obyvatelstva. Záleží na tom, jaké jsou s ním praktické zkušenosti, ale stále platí hlavně si neuškodit.

Poruchy vnitřního prostředí
http://patf-biokyb.lf1.cuni.cz/wiki/_media/vyuka/11_poruchy_vnitrniho_prostredi.pdf
https://www.oetker.cz/cz-cs/nase-vyrobky/natura/specialni-vyziva/natura-salka
https://www.benu.cz/salka-500g
Influence of L-lysine amino acid on the HIV-1 RNA replication in vitro
https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/2040206614566582
The role of lysine methylation in regulating the motility of Toxoplasma gondii
https://grantome.com/grant/NIH/R01-AI098686-05
https://www.kupredudominulosti.cz/kuchar-jiri-3d-paracelsus-doporucoval-dat-si-jednou-za-ctrnact-dni-vetsi-mnozstvi-alkoholu/

Zajímavé informace které minimálně nutí k zamyšlení nad delší dobu nezpochybnitelným názorem o fungování lyzinu v organizmu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draselný zlepšovák
PříspěvekNapsal: sob črc 18, 2020 10:04 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
Jarda píše:
Zajímavé informace které minimálně nutí k zamyšlení nad delší dobu nezpochybnitelným názorem o fungování lyzinu v organizmu.

Pořád se jedná pouze o testy ve zkumavce a v této souvislosti bych poukázal na taktéž odlišné chování samotných huminových a fulvových kyselin, kde stejně jako u Antabusu a Vitamínu C bude léčebný efekt záležet na metaloproteinech a tvorbě alkalických sloučenin kovů. To pak je jiná káva a rozdíl mezi propadákem a zdarem, až tak je to jednoduché. viewtopic.php?p=97490#p97490

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draselný zlepšovák
PříspěvekNapsal: pát črc 24, 2020 4:16 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Alopat- NaCL obsahuje len 38g sodika na 100g, kym KCL 55g draslika za 100g KCL.
Preto mozno ten pomer 3:2. Ale i tak by bolo dobre najst presny dovod preco, lebo nakoniec moze ist o rovnovahu molekul, nie celkovu hmotnost zlucenin. Molekula sodika vazi inak nez molekula draslika, a ked ide o mnozstvo molekul, ktore maju byt v rovnovahe, v tom pripade treba mat draslika takmer o 50% v tele viac nez sodika, vzhladom na hmotnost.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 33 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz