Zdraví-AZ https://www.zdravi-az.com/Forum/ |
|
HCL-vliv na pH,trávení,vstřebávání minerálů atd. https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=5&t=790 |
Stránka 5 z 70 |
Autor: | Mat1 [ sob črc 10, 2010 8:11 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Velke redeni HCL a prisady |
Jarda píše: To už na to jdete hodně laicky a sice směs patrně fungovat bude, ale jak, to je otázka. Všechno v těle je založeno na kladných a záporných iontech, čili nejvhodnější je vždy pro tělo iontická forma, ta se nejlépe dociluje ve vodním roztoku a relativně velkém ředění. Také na celou věc není nutné jít nějak extra složitě. Základní látky se rozpustí v malém množství vody do stavu nasycení, což je stav, kdy se již ani po dlouhé době, cca 24 hodin, zbytek vložené soli ve vodě nerozpouští a zůstane na dně. Tento roztok je považován za 100 %tní a smícháním 1 dílu tohoto roztoku a 9 dílů vody získáte 10 %tní roztok, který se používá v těch formulích. U kyseliny použijte rovnou tu 3,5 %tní a považujte ji za 3 %tní, tím nic nezkazíte, rozdíl je již velice malý. Pak smícháte 8 dílů 10 %tního chloridu draselného, 16 dílů 10%tního síranu draselného, 1 díl 3,5 %tní kyseliny chlorovodíkové a 30 dílů destilované vody. Osobně bych nejdříve dal vodu a kyselinu tam lil jako poslední komponent, ale asi to nebude podstatné. Celé promícháte a máte hotovo, formule jsou stabilní a mají vysokou životnost, čemuž se u kyseliny nedivím a můžete ji používat dle doporučení cca 5 až 20 kapek ve sklenici vody až 6x denně, přičemž mě se jeví rozumné před i po jídle. Čo znamená ked po vypití cca 3l tekutin po jedle, 1h po jedle v 30. min intervaloch po 0,5l/voda mi príde po druhom litri príšerne zle, normálne cítim ako keby mi obsah žalúdka prešiel rovno do čreva a cítim tam po stlační hrubého čreva v pravom boku špliechanie. Napadlo ma či to náhodou nie je další z dokazov zníženej tvorby kyseliny. Ďakujem |
Autor: | Jarda [ sob črc 10, 2010 10:07 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Remineralizace a HCL |
muflon píše: Komentar k citaci z http://detox.uforum.sk/topic/99/hcl-zal ... ysetrenie/: "...ked si pridavas kyseliny(pozn.mluvime zde bud o roztoku HCL nebo kapslich BetainHCL), po niekolkych hodinach si musis pridat aj zasady, inac si postupne okyslis telo a zacnes stracat mineraly". Dodavani mineralu do tela(TYKA SE I HIMAL.SOLANKY...!) nebo jakychkoli zasaditych mineralnich smesi(Tepperwein, DM drogerie-smes BasenPulver, nebo treba Dologran...) by mohlo byt zkomplikovano kdyz je nedostatek HCL v tele...: cituji Allena(dokument o HCL na foru u pramene): Allen tam říká, že čím je naředěnější(do určité míry) směs HCL se spravnym pomerem minerálů v roztoku, tím dokonaleji je rozpuštěna HCl ve vodě na iony. Z toho vyplývá, i když to není řečeno, že se tím také získá elektricky vyváženější roztok minerálů. Naznačuje to, že pokud nejsou minerály takto ionicky rozpuštěné, nevstřebají se do krve. Z toho následuje, že více minerálů a kyseliny v roztoku je ve skutečnosti nejenom k ničemu, ale naopak může být ke škodě, protože to podrobí stresu dvanáctník, který to musi chemicky neutralizovat a tím znehodnotit pro absorbci. ...neionizované molekuly minerálů neprostoupí žaludeční stěnou do krve a tudíž se nevstřebají. Guy to navíc potvrzuje tím, že doslova říká: Tyto minerály, podávané bez HCl, nemají žádnou klinickou hodnotu." tudíž, že je tělo nedokáže vstřebat, neřkuli použít. Logicky dotaz tedy zni: Jak zajistit aby davky mineralu co doporucujete brat(HORCIK,ZINEK,SOLANKA...) se nejlepe vstrebali - - tedy meli tuto ionizovanou formu, pripadne se kombinovali s roztokem HCL s draslikem(nebo radeji asi jen s HCL samotnou?, jaky odstup..?), o nichz v predchozich prispevcich byla debata. (nemohl by jste vymyslet pane Jardo nejakou vhodnou formuli(pomery dilu) take k ionizovani magnesia a zinku...? Horcik uz diky Vam mame ve forme chloridu, a zinek chelat asi bude nejlepsi...ale nasel jsem treba i toto(nevim jaka forma to je): http://pmdd.mrp-cz.com/zn-edta-koupit-50 (pisou: pri nedostatku zinku..., otazka zda se to tyka jen rybicek.... ) Chlorid hořečnatý v roztoku s vodou doporučuji právě proto, že jde vlastně o iontickou formu, která se celkem dobře vstřebává a ten zinek nedovedu zodpovědět, to bych musel sám zkoumat. |
Autor: | Jarda [ sob črc 10, 2010 10:11 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Velke redeni HCL a prisady |
Mat1 píše: Čo znamená ked po vypití cca 3l tekutin po jedle, 1h po jedle v 30. min intervaloch po 0,5l/voda mi príde po druhom litri príšerne zle, normálne cítim ako keby mi obsah žalúdka prešiel rovno do čreva a cítim tam po stlační hrubého čreva v pravom boku špliechanie. Napadlo ma či to náhodou nie je další z dokazov zníženej tvorby kyseliny. Ďakujem To asi ne, podle mě jde prostě pouze o velké množství vody, tak vyzkoušejte delší interval před další dávkou. |
Autor: | Mat1 [ pon črc 12, 2010 8:01 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Velke redeni HCL a prisady |
Jarda píše: To asi ne, podle mě jde prostě pouze o velké množství vody, tak vyzkoušejte delší interval před další dávkou. Už som tak urobil a zatial to bolo ok. Ďakujem |
Autor: | muflon [ úte črc 13, 2010 1:07 pm ] |
Předmět příspěvku: | Dobre vstrebani mineralu - HCL |
V pripade ze beru rano a vecer roztok magnesium chloridu(1moka.lz.) v destilce nebo vode z osmozy(1dcl), s pridanim solanky z himal.soli(1caj.lz) do roztoku a to zapiji spolu s kapslemi chelatu zinku(3kapsle po 15mg),...poradte prosim jak by se dalo podporit co nejlepsi vstrebani v souvislosti s drive popsanym max.vstrebanim pomoci HCL...(slo by napr. vzit HCL pul hodiny pred nebo pote co beru tuto mineralni smes??, nebo jaky postup v souvislosti s HCL by jste mohl doporucit...žeby snad zamichat primo do tohoto roztoku treba 10kapek 3,5%HCL ? PS: velmi dekuji za radu na postup k vyrobe roztoku HCL s chloridem draselnym a siranem draselnym(uz to mam objednane v kvalite P.A. ...- tak to nejspis bude lepsi brat jindy nez beru Mg+Zn... ) Slavek Krepelka vyjadril nazor ze tato "draslikova kura" k podpore vlastni tvorby HCL a deficitu drasliku, by se dala brat napr. 1x ročně 1 měsíc... Jinak podstatna ochrana zubů pred leptáním od pití roztoku s HCL, je napriklad pití slánkou(brčkem přimo co nejdál do krku...) |
Autor: | Jarda [ úte črc 13, 2010 9:23 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Dobre vstrebani mineralu - HCL |
muflon píše: V pripade ze beru rano a vecer roztok magnesium chloridu(1moka.lz.) v destilce nebo vode z osmozy(1dcl), s pridanim solanky z himal.soli(1caj.lz) do roztoku a to zapiji spolu s kapslemi chelatu zinku(3kapsle po 15mg),...poradte prosim jak by se dalo podporit co nejlepsi vstrebani v souvislosti s drive popsanym max.vstrebanim pomoci HCL...(slo by napr. vzit HCL pul hodiny pred nebo pote co beru tuto mineralni smes??, nebo jaky postup v souvislosti s HCL by jste mohl doporucit...žeby snad zamichat primo do tohoto roztoku treba 10kapek 3,5%HCL ? PS: velmi dekuji za radu na postup k vyrobe roztoku HCL s chloridem draselnym a siranem draselnym(uz to mam objednane v kvalite P.A. ...- tak to nejspis bude lepsi brat jindy nez beru Mg+Zn... ) Slavek Krepelka vyjadril nazor ze tato "draslikova kura" k podpore vlastni tvorby HCL a deficitu drasliku, by se dala brat napr. 1x ročně 1 měsíc... Jinak podstatna ochrana zubů pred leptáním od pití roztoku s HCL, je napriklad pití slánkou(brčkem přimo co nejdál do krku...) Tak užívání chloridů s kyselinou chlorovodíkovou nemůže nic ovlivnit, jiné to asi bude u chalátu, ale zde nejsem plně v obraze. Zinek v chelátové vazbě bych tedy bral jednoznačně nalačno a zapil vodou a ostatní podle mého názoru klidně můžete kombinovat s nějakým minimálním odstupem. To je patrně názor na preventivní užívání, ale v případě nemoci se směs bere do uzdravení, třeba dokonce i déle než půl roku. Ta slabá koncentrace z formulí již tak agresivní k zubům není a o zuby bych se zase tak nebál, ale kloktat to opravdu nemusíte. |
Autor: | Jarda [ úte črc 13, 2010 9:27 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Rozmanitost pouzivanych koreni vs. glutamaty |
muflon píše: O tom ze malo lidi pouziva rozmanita koreni svedci i to ze hekticke stravovani a kupovane smesi pro rychle dochucovani, obsahuji nebezpecny glutamat(=zvyraznovac chuti...)... Pokud se naucime spravne a objevitelsky kreativně pouzivat rozmanita(i ta cizí) koření, jiste to bude prinos nejen pro zaludek, ale pro vsechny nase smysly, vlastni tvorbu HCL a zlepsene zdravi... Samozrejme jako u vseho, je i zde nutna urcita opatrnost(vzpominam jak sem se pred lety predavkoval mletym starym hrebickem na svařák...a skoncil na pohotovosti... ). Take urcite choroby a stavy(vredy, tehotenstvi, atd) ovlivnuji ktere koreni(DOCASNE) vyradit a ktere pouzivat vice... Používat správná koření je umění a i v restauraci většinou vidíte, jak to aplikuje mnoho matlalů. Koření není pouze o chuti, ale hlavně o dobrém trávení a skvělém zážitku. |
Autor: | muflon [ stř črc 14, 2010 1:16 am ] |
Předmět příspěvku: | Michani kyselin se zasaditymi mineraly |
Donedavna jsem mel zato, ze kombinovani kyselin se zasaditymi mineraly se nedoporucuje, protoze vede automaticky jen k neutralizaci(a efekt ze zadny byt nemuze...). Kombinovani drasliku s HCL, nebo treba magnesia s HCL ukazuje, ze vstrebatelnost mineralu se tak zvysi i kdyz patrne dochazi k castecne neutralizaci kyseliny se zasadami.... Moje chemicke zkusenosti nejsou moc velke....vzdyt jsme se preci ve skole ucili v jakem poradi co prilivat u silnych kyselin a zasad, a ze se michaji kyseliny se zasadami za ucelem vzniku nejake slouceniny.... Muj strach z neutralizace (napr.HCL v zaludku) vznikl nejspis na zaklade nesmyslnych zkusenosti piti napr.sody(zasadita) po jidle-kdy se opravdu vyrusi efekt traveni telem vlastni kyselinou solnou(HCL). .....Musim si asi vic pripomenout ze u SMICHAVANI KYSELIN SE ZASADAMI MUZE NEKDY DOJIT I K CILENE POZITIVNIM VYSLEDKUM(vzniknou chemicke SLOUCENINY ktere si (doufejme) prejeme....a meni se elektrolyticke vlastnosti(mnozstvi elektronu atd..., coz v pripade napr. te smesi HCL s chloridem drasliku a siranem drasliku, vede k umozneni vstrebani prvku smesi, v nasem tele...). |
Autor: | Jarda [ stř črc 14, 2010 8:30 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Michani kyselin se zasaditymi mineraly |
muflon píše: Donedavna jsem mel zato, ze kombinovani kyselin se zasaditymi mineraly se nedoporucuje, protoze vede automaticky jen k neutralizaci(a efekt ze zadny byt nemuze...). Kombinovani drasliku s HCL, nebo treba magnesia s HCL ukazuje, ze vstrebatelnost mineralu se tak zvysi i kdyz patrne dochazi k castecne neutralizaci kyseliny se zasadami.... Moje chemicke zkusenosti nejsou moc velke....vzdyt jsme se preci ve skole ucili v jakem poradi co prilivat u silnych kyselin a zasad, a ze se michaji kyseliny se zasadami za ucelem vzniku nejake slouceniny.... Muj strach z neutralizace (napr.HCL v zaludku) vznikl nejspis na zaklade nesmyslnych zkusenosti piti napr.sody(zasadita) po jidle-kdy se opravdu vyrusi efekt traveni telem vlastni kyselinou solnou(HCL). .....Musim si asi vic pripomenout ze u SMICHAVANI KYSELIN SE ZASADAMI MUZE NEKDY DOJIT I K CILENE POZITIVNIM VYSLEDKUM(vzniknou chemicke SLOUCENINY ktere si (doufejme) prejeme....a meni se elektrolyticke vlastnosti(mnozstvi elektronu atd..., coz v pripade napr. te smesi HCL s chloridem drasliku a siranem drasliku, vede k umozneni vstrebani prvku smesi, v nasem tele...). To sice opravdu vede, ale kyselina chlorovodíková je nezbytná pro zajištění vstřebatelnosti minerálů, protože tělo jede na chloridy a bez této kyseliny si je nedovede vytvořit. Pak můžete jíst minerálů kolik chcete a stejně se vstřebá pouze nepatrná část, to je hlavní důvod, proč lidem doporučuji chloridy, které tělo zpracovat a využít umí. |
Autor: | muflon [ ned črc 18, 2010 10:01 pm ] |
Předmět příspěvku: | Jak pít tak aby se neredila HCL+travici enzymy |
Mozna to vsichni neví(nebo ví a kašlou na to)...: Pít by se mělo v určitých odstupech od jídla, aby se nenarušilo trávení a vstřebávání látek z potravy(neředit HCL a travici enzymy v zaludku). VODA Proto za optimální se dá považovat pití ne dříve než pulhodinu před jídlem, a pak až po hodině po jídle... ŠŤÁVY Pokud jsem správně pochopil, tak šťávy lze pít krátce před nebo po jídle(cca 5min odstup)...Jediná podmínka je: aby se pila zeleninova šťáva k jídlu ze zeleniny, a ovocná šťáva k jídlu ovocnému... Dále stojí za zmínku, že melounová a rajčatová šťáva by se neměly s žádným jídlem kombinovat...ty jediné potřebují aspoň ten půlhodinový(nebo lépwe hodinový) odstup od dalšího jídla.... VÍNO Mozna že by mohla být výjimka pro kvalitní suché víno-což je kyselina a způsobuje kyselé pH, takže pokud se jej nevypije moc(0,2-0,3L), tak by snad nemělo narušit kyselé prostředí potřebné pro natrávení potravy...., možná by se dokonce dalo říct že víno podporuje trávení - takže by nemělo vadit napodobení Francouzů, kteří pijí víno k jídlu.... pan Jarda píše jaké víno pít: Konzumace vína, nejlépe archivní suché červené s vysokým obsahem tříslovin, není na závadu ani z hlediska kyselin ani ze zdravotních důvodů. Obsahuje mnoho tělu prospěšných látek a dobře uvolňuje psychiku, což není v dnešním světě, plném stresu, nikdy na škodu. Denní množství tak do 3 dcl, nejlépe navečer, což s uvedeným množstvím 1,5 l týdně zhruba koresponduje. Totéž neplatí pro bílé víno, to je naopak silně kyselinotvorné a rozhodně ho nedoporučuji. |
Autor: | Kometa [ ned črc 18, 2010 11:22 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nedostatek HCL vs.pH a remineralizace?! |
Když se tu probírá víno, přidám svůj dotaz - je kromě zmiňovaného kvalitního červeného vína ještě nějaký zdravotně prospěšný alkohol? Co třeba kvasnicové pivo? Nějaký bylinný likér nebo alespoň burčák? Když si jde člověk posedět s přáteli, tak zdali je veškerý alkohol stejně špatný nebo může zvolit nějaké menší zlo. |
Autor: | Jarda [ pon črc 19, 2010 9:49 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jak pít tak aby se neredila HCL+travici enzymy |
muflon píše: Mozna to vsichni neví(nebo ví a kašlou na to)...: Pít by se mělo v určitých odstupech od jídla, aby se nenarušilo trávení a vstřebávání látek z potravy(neředit HCL a travici enzymy v zaludku). VODA Proto za optimální se dá považovat pití ne dříve než pulhodinu před jídlem, a pak až po hodině po jídle... ŠŤÁVY Pokud jsem správně pochopil, tak šťávy lze pít krátce před nebo po jídle(cca 5min odstup)...Jediná podmínka je: aby se pila zeleninova šťáva k jídlu ze zeleniny, a ovocná šťáva k jídlu ovocnému... Dále stojí za zmínku, že melounová a rajčatová šťáva by se neměly s žádným jídlem kombinovat...ty jediné potřebují aspoň ten půlhodinový(nebo lépwe hodinový) odstup od dalšího jídla.... VÍNO Mozna že by mohla být výjimka pro kvalitní suché víno-což je kyselina a způsobuje kyselé pH, takže pokud se jej nevypije moc(0,2-0,3L), tak by snad nemělo narušit kyselé prostředí potřebné pro natrávení potravy...., možná by se dokonce dalo říct že víno podporuje trávení - takže by nemělo vadit napodobení Francouzů, kteří pijí víno k jídlu.... pan Jarda píše jaké víno pít: Konzumace vína, nejlépe archivní suché červené s vysokým obsahem tříslovin, není na závadu ani z hlediska kyselin ani ze zdravotních důvodů. Obsahuje mnoho tělu prospěšných látek a dobře uvolňuje psychiku, což není v dnešním světě, plném stresu, nikdy na škodu. Denní množství tak do 3 dcl, nejlépe navečer, což s uvedeným množstvím 1,5 l týdně zhruba koresponduje. Totéž neplatí pro bílé víno, to je naopak silně kyselinotvorné a rozhodně ho nedoporučuji. Ty informace jsou správné a takto by se měl člověk chovat, pokud chce normálně trávit, což znamená být zdravý. |
Stránka 5 z 70 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |