scooors píše:
Nasadili rozsírený buhnerov protokol z bristol botanicals , doplnky vyzivy (serrapeptase,q10,horčík,selen,zinok,probiotika,cčko,dčko,ečko, glutamin všetko vhodné dávky co sme nasli tu na fore od stalych clenov či pánu jarda.
Všimli jste si nějaké reakce u Buhnerova protokolu na některou z bylin ?
Když brala antibiotika, všimli jste si herxheimerovy reakce, případně měly herxky nějakou periodu ?
Všimli jste si nějaké reakce na některý z doplňků ?
Někdy se podle reakce dá usoudit kde dál hledat a co nefunguje.
Bylo jí po zinku nevolno ?
Reagovala nějak na ten lugolův roztok ? (Mě třeba "tlačila" štítná žláza, což je prý jeden z příznaků deficitu vitamínu A a začal jsem nabírat váhu - tuk kolem pasu).
Jak velká dávka vitamínu C vyvolá průjem a cítí se po něm líp?
Na jaké jídlo má chuť a co odmítá jíst ?
Z vlasovky nic zjevného nevyskakuje, kromě deficitů celkem obvyklých v ČR - selen, bór, jód.
Na té vlasovce mě zaujalo, že poměry jsou velmi podobné tomu, co mám já.
Zatím jsem na stopě tomu, že mi něco krade železo, mám dlouhodobě příznaky deficitu B6 a zinku a má
játra nejsou zcela šťastná.
Zdají se jí sny a pamatuje si ráno, že se jí v noci něco zdálo ?
Kolik selenu jste dávali a v jaké formě ?
------------
Z těch testů:
Nízká saturace transferrinu - tělo má málo železa respektive něco kolem železa není v pořádku. Příště zkuste z krve udělat b12, folát (a týden před tím neberte doplňky obsahující b12 a folát). Jí červené maso ?
Test na měď a ceruloplasmin byl dobrý nápad, trochu škoda, že se s mědí neudělal z krve i zinek.
Problémy se železem často nějak souvisí s mědí.
Játra nejsou šťastná, to znamená že nemusí fungovat doplňky, které vyžadují konverze v játrech - typicky mnohé běžné B vitamíny, včetně B6.
Jí játra, nebo je ani nemůže cítit ? Vzhledem k podobnosti se mnou - vlasovka, železo, játra a únava - jedna z věcí, které jí mohou chybět je vitamín A, přičemž mi betakaroten nezabíral. Co zabralo mi byla tresčí játra a olej z nich, ale začít se musí po kávových lžičkách oleje a počkat půl dne, zda to nerozhodí žlučník - já koupil v Tescu a s úspěchem použil toto:
https://www.baltaxia.cz/cs/produkty/uze ... sea_15-44/ .
Téměř určitě bude mít solidní deficit vitamínu D, olej z tresčích jater je zdrojem A i D.
Co by dál stálo za vyzkoušení je MSM (Methylsulfonylmethan - zdroj organické síry):
Jak začít: Opatrně 250 mg za den, když nebude několik dní Herx, nebo reakce typu „Deprese/Panika“, tak pomalu stoupat na 1g za den, pak stoupat až na 2 x denně 5-8 gramů vždy v cca 250-300 ml vody, tedy dostat se na 16 g za den, časem pak je vhodné klesnout na 3 g/den. Konzumovat nejlépe s trochou vitamínu C a pouze 5 dní v týdnu a ne před spaním – některým lidem (včetně mě) narušuje spánek, jiným pomáhá usnout.
MSM má účinek do značné míry kumulativní, tzn je to jako s wobenzymem – prvních pár dní se zdánlivě nemusí dít nic, ale dávku je vhodné zvyšovat pomalu a s citem.
Moje zkušenost: Na dávce 5g/den se mi krátce ozvala pravá ledvina či kyčel (mám tam nějaké ložisko).
Po cca 3 týdnech užívání 5g/den nastoupily lehké bolesti kloubů a svalů, bolest v krku, plíce jako po vodní dýmce, kašel. Nevím, jestli je na vině MSM, bor nebo jód nebo všechno dohromady, protože já jsem na MSM přišel až po té, co jsem už bral jód (25 mg/den), borax (100 mg, tj. 10 mg B/den), a okolo probíhala chřipková epidemie. Každopádně MSM něco vymlátilo.
Poznámka k MSM: Vyhněte se pravidelnému spoluužívání s léky na ředění krve (mohlo by vést k samovolné krvácivosti) a s léky na bolest, kde je účinnou látkou kyselina acetylsalicylová (např. acylpyrin).
MSM (přesněji síra) je antagonistická k vápníku, draslíku, mědi, zinku, a selenu. MSM útočí na candidu, k eliminaci toxinů je potřeba molybden.
Proto to k MSM chce když tak doplňovat:
- Zn+Cu, Se a Mo.
- Pokud je reakce na MSM hyperthyroidní, tak to znamená, že je problém i někde okolo štítné žlázy (Se, Cu, Zn, B12). Síra i Molybden zrychlují vylučování mědi z těla, takže když tak doplňovat měď.
Pozor, všechny mnou uváděné dávky jsou pro někoho, kdo váží 80 kg. Tedy pro vaši přítelkyni uvažujte spíš poloviční dávky.
---
Něco mi krade železo podle mě od doby, kdy mě v dětství pokousal sousedovic pes ...