Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Diabetes
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=4&t=244
Stránka 314

Autor:  Petr 2 [ ned zář 05, 2010 3:57 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

S tim lnenym olejem bych si zrovna nebyl moc jisty, nejdriv nez bych se do nejakeho uzivani cehokoliv pustil procetl bych zda-li i nasi predci co dreli na polich od rana do vecera jedli. Myslim ze je to lepsi pristup, pac s tukama to neni tak jednoduche jak se spousta zblblych lidi domniva. Podle mne je dulezitejsi vyvazeny prijem, o nasycenosti ci nenasycenosti bych se radeji nebavil protoze vliv na zdravi je nejednoznacny. Vyzkumum neverim. Dulezitejsi nez strava je nebyt stresovany, kompenzovat stresy kazdy den, me se osvedcily projizdky na kole prirodou, prochazky prirodou nejlepe nekde kde to ma clovek rad. Obcas se projit naboso. Vykoupat se v prirodni vode. Vysvetlil bych to asi nasledovne, vse v prirode zije v symbiotickem provazani na nejnizsi urovni latkove vymeny, nebudesli chodit do prirody a prijimat ty latky, rozhodi se homeostaza, metabolismus, hormonalni system, coz se za cas pozna lehce. Objevi se nasledky jako dlouhodobe nelecitelne nemoci. Poruchy imunity. Lecba nasledku nemuze byt ucinna. Je nutno lecit primarni pricinu. A tou je patologicke chovani a neleceni primarni priciny. Samozrejme mince ma dve strany a chronicky nemocna ale prace relativne schopna populace dava praci sama sobe, zkouma nasledky, dela vyzkumy, vyrabi leky, zamestnava miliony doktoru. Nevim Zda-li je potreba najit skutecnou primarni pricinu a lecit ji. Myslim ze lidi kterym dava praci a vi o primarni pricine tak o ni radeji nechteji mluvit, delaji ze nic nevidi. :/

Autor:  Petr 2 [ ned zář 05, 2010 4:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

Slinuvku nici napr. obzerstvi+nadmira alkoholu, myslim ze i kofein a kava muze hrat roli, pac rozkolisava hladinu glukosy v krvi, ale tezko rict estli je to primarni pricina, myslim ze v kombinaci s neprirozenym chovanim napr. takovym ktere narusuje a neni v souladu s cikradialnim hodinami. Doktori nic takoveho neresi, neptaji se a tupe napisou lek ktery leci nasledky a pritom ma vedlejsi nezadouci ucinky. Uvedu priklad, jak je mozne ze lekar clovekovi s vyssim cholesterolem a tlakem nezakaze kavu a naopak mu rekne at ji lek na tlak a ze na to nema kofein vliv? Kofein ze nezvysuje tlak? Tohle me naprosto dojima!

Autor:  Jarda [ ned zář 05, 2010 8:22 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

Bobule píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vhodnost konzumace lněného oleje, tvarohu a lněného semínka (sirné patlaniny) při léčbě cukrovky a ekzému. Ze zde uvedených informacích jsem pochopila, že cukrovka je způsobena tím, že buňky jsou zaneseny tukem a nemohou přijímat cukr a proto je zvýšená hladina cukru v krvi. V současné době očišťuji střevo Sanogelem a snažím se jíst zdravě. Chtěla bych tu léčbu podpořit patlaninou, akorát nevím, jestli je to vhodné v době detoxikace. Také bych chtěla očistu podpořit klystýrem s urinou, ale předpokládám že PH uriny nebude dobré, tak nevím zda mohu urinu ke klystýru využít. Sanogel je dost drahý, nechci ho "vyplácat" zbytečně a tak bych té očistě chtěla pomoci ještě jinými prostředky jako je např. klystýr, sirná patlanina, meloun a nevím co ještě by bylo vhodné. Samotný meloun jsem zkoušela, ale vydržela jsem pouze 2 dny a bylo mi tak slabo, že jsem v práci nemohla pořádně fungovat a taky jsem si nebyla jistá, zda je dieta (jenom meloun) vhodná pro diabetika. Jsem zatím potenciální diabetik (cukr 8,8, mmol/l), obvodní doktor mě teprve poslal do diabetické poradny, kde jsem zatím nebyla. Léky na cukrovku neberu a místo toho jsem se pustila do očisty střeva. Dle domácího měření glukometrem byly moje maximální hodnoty naměřené doma po jídle 6,4 mmol/l, což považuji za úspěch. Ještě nevím zda je to úspěch diety nebo sanogelu, ale asi obojího.

Pochopila jste to správně a ani tak nejde o to jaký tuk, prostě tuk a to každý tuk. Z tohoto pohledu je ideální snížit spotřebu tuku na minimum, aby se člověk normálně vykadil a zvýšit pohyb, aby se tělo intenzivněji čistilo. Osobně bych do sebe žádné větší množství tuku necpal a naopak se snažil tělo vyčistit. Momentální pH uriny neovlivní nijak její schopnost čistit střeva a řešit to tedy nemusíte, každá urina je vhodná. Meloun je bez problémů a vhodný určitě je, prudce zvedá pH čímž se tělo velice rychle čistí a proto vám bylo trochu šoufl, ale to jsou běžné detoxikační příznaky. Ono je jedno, co je úspěšné, prostě odplavíte z těla bordel a nemáte potíže, nic snazšího snad neexistuje, akorát to zpočátku vyžaduje překonat ty detoxikační reakce.

Autor:  Jarda [ ned zář 05, 2010 8:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

Petr 2 píše:
Byt vami tak se pokusim o napravu endokrinni soustavy, jeden endokrinolog celkem uspesne leci pomoci Cytosanu coz je lek s obsahem obycejne raseliny, myslim ze nic takoveho neporebujete, je drahej, zkusil bych alternativne denodenne maceni nohou v raseline, podle ucinku zkouset vic ci min, anebo rovnou raselinovou koupel, kombinovanou s prochazkami ve smisenych lesich, glukosu stabilizuje pry silny odvar z boruvkove nate, samotne boruvky kolik je libo. Podle meho je cely problem s cukrovkou o nedostatku prirozeneho chovani, kterym telo prijima z prirody nepostradatelne latky kombinaci s dlouhodobym stresem dojde k tak velkemu poskozeni homeostazy. Zkratka jezte co hrdlo raci ale dopolosita vyhybejte se prumyslove zpracovanym potravinam na ktere neni lidske telo evolucne zvykle stejne jako na kazde patologicke chovani, podle mne je potreba chodit do prirody a obcas se v ni i umazat, prilisna hygiena v tomhle pripade skodi, narusuje prirozenou imunitu. O diete schopne vylecit metabolismus zle cist na http://www.pravekadieta.cz, doporucuji procist! Nemluvim jen z vlastni zkusenosti ale spis empiricky pozoruji okoli. Spousta veci se da jen vypozorovat a nemusim zrovna mit diplom z mediciny.

Máte pravdu celkem bohatě se stačí pouze odkyselit a normálně žít, nic víc není třeba, ale tak rychle a jednoduše to většina civilizovaných lidí, naučených do sebe ládovat plastické žrádlo, otočit nedovede, čili to chce nějaké pomalejší kroky vedoucí k tomuto ideálnímu stavu.

Autor:  Jarda [ ned zář 05, 2010 8:30 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

Petr 2 píše:
S tim lnenym olejem bych si zrovna nebyl moc jisty, nejdriv nez bych se do nejakeho uzivani cehokoliv pustil procetl bych zda-li i nasi predci co dreli na polich od rana do vecera jedli. Myslim ze je to lepsi pristup, pac s tukama to neni tak jednoduche jak se spousta zblblych lidi domniva. Podle mne je dulezitejsi vyvazeny prijem, o nasycenosti ci nenasycenosti bych se radeji nebavil protoze vliv na zdravi je nejednoznacny. Vyzkumum neverim. Dulezitejsi nez strava je nebyt stresovany, kompenzovat stresy kazdy den, me se osvedcily projizdky na kole prirodou, prochazky prirodou nejlepe nekde kde to ma clovek rad. Obcas se projit naboso. Vykoupat se v prirodni vode. Vysvetlil bych to asi nasledovne, vse v prirode zije v symbiotickem provazani na nejnizsi urovni latkove vymeny, nebudesli chodit do prirody a prijimat ty latky, rozhodi se homeostaza, metabolismus, hormonalni system, coz se za cas pozna lehce. Objevi se nasledky jako dlouhodobe nelecitelne nemoci. Poruchy imunity. Lecba nasledku nemuze byt ucinna. Je nutno lecit primarni pricinu. A tou je patologicke chovani a neleceni primarni priciny. Samozrejme mince ma dve strany a chronicky nemocna ale prace relativne schopna populace dava praci sama sobe, zkouma nasledky, dela vyzkumy, vyrabi leky, zamestnava miliony doktoru. Nevim Zda-li je potreba najit skutecnou primarni pricinu a lecit ji. Myslim ze lidi kterym dava praci a vi o primarni pricine tak o ni radeji nechteji mluvit, delaji ze nic nevidi. :/

Vše beru a je to do puntíku pravda, až na to kolo, to tam opravdu nesedí a osobně kolo nepovažuji za vhodný prostředek pro kompenzaci jakýchkoliv stavů, na to je vždy potřeba stát oběma nohama na zemi.

Autor:  Jarda [ ned zář 05, 2010 8:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

Petr 2 píše:
Slinuvku nici napr. obzerstvi+nadmira alkoholu, myslim ze i kofein a kava muze hrat roli, pac rozkolisava hladinu glukosy v krvi, ale tezko rict estli je to primarni pricina, myslim ze v kombinaci s neprirozenym chovanim napr. takovym ktere narusuje a neni v souladu s cikradialnim hodinami. Doktori nic takoveho neresi, neptaji se a tupe napisou lek ktery leci nasledky a pritom ma vedlejsi nezadouci ucinky. Uvedu priklad, jak je mozne ze lekar clovekovi s vyssim cholesterolem a tlakem nezakaze kavu a naopak mu rekne at ji lek na tlak a ze na to nema kofein vliv? Kofein ze nezvysuje tlak? Tohle me naprosto dojima!

Kravin se dělá v moderní medicíně opravdu hodně a popsané jsou jen zlomkem celkového výčtu. Ovšem musíte si uvědomit váš jiný úhel pohledu, než má lékař, který je placen za nemocného člověka. Již toto je přeci hovadina a naprosto nechápu jaký důvod by měl k tomu, aby se pokusil ho vyléčit, když tím paradoxně přijde o snadno vydělané peníze. To přeci nedává jako celek žádný smysl a kafe je už naprosto zbytečné komentovat, stejně jako chlast a další návykové sajrajty, na kterých nezřízeně vaří, jak stát, tak všichni zúčastnění, kromě pacientů.

Autor:  Bobule [ ned zář 05, 2010 8:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

Moc děkuji za rady s očistou střeva při cukrovce. s "patlaninou" počkám, přiberu si meloun a po dobrání Sanogelu zkusím Cytosan.

Autor:  Petr 2 [ pon zář 06, 2010 9:58 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

[quote="Bobule":1ii2tvez]Moc děkuji za rady s očistou střeva při cukrovce. s "patlaninou" počkám, přiberu si meloun a po dobrání Sanogelu zkusím Cytosan.[/quote:1ii2tvez]
vykasli se na Cytosan je drahy vzhledem k hmotnosti a zivis tim BigFarmu, kup si obycejnou raselinu a machej si podle ucinku nohy nebo nejlepe cele telo. Na tomto foru to rozebirame ve vlakne "Raselina, Humaty" zde odkaz:

Autor:  Jarda [ pon zář 06, 2010 8:36 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

Bobule píše:
Moc děkuji za rady s očistou střeva při cukrovce. s "patlaninou" počkám, přiberu si meloun a po dobrání Sanogelu zkusím Cytosan.

Ještě si něco nastudujte o chromu, ten se také dá dodávat a má na cukrovku velký vliv.

Autor:  Bobule [ pon zář 06, 2010 9:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

Děkuji za rady a odkazy, nastuduji si to.

Autor:  Petr 2 [ úte zář 07, 2010 8:37 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

Jarda píše:
Ještě si něco nastudujte o chromu, ten se také dá dodávat a má na cukrovku velký vliv.

Nastudujte si nejlepe toto:
http://ciselniky.dasta.mzcr.cz/cd_ds4/h ... /AJBYH.htm

Namatkove vybiram z tech stranek zinek a chrom, zdaji se byt nejen pro slinivku rozhodujici.

Funkce
Zinek je nejhojnější intracelulární stopový prvek, má řadu katalytických, strukturálních a regulačních funkcí. Zinek je komponentem biomembrán, je nezbytný pro stabilizaci RNA, DNA a ribozomů (viz též Zinkové prsty), je přítomný v řadě transkripčních faktorů, stabilizuje některé komplexy hormonů s jejich receptory. V biologických systémech bylo nalezeno více než 200 Zn-enzymů ze všech 6 tříd. Jsou to např. karboanhydráza, ALP, GMD, RNA a DNA polymerázy, thymidinkináza, karboxypeptidáza, alkoholdehydrogenáza a superoxiddismutáza.

Ovlivňuje syntézu RBP (retinol bindiong protein), uplatňuje se při tvorbě inzulinu a prodlužuje jeho hypoglykemický účinek. Má antioxidační účinky (stabilizuje buněčné membrány a snižuje tak riziko lipoperoxidace), dále je součástí enzymu superoxiddismutázy, která se podílí na zajištění antioxidační ochrany organismu (ochranné mechanismy). Důležité jsou i účinky detoxikační, snižuje toxický účinek olova a kadmia. Zn je významný pro vývoj a správnou gonadální funkci u mužů, ovlivňuje spermatogenezi a produkci testosteronu.

Zinek je potřebný pro syntézu nukleových kyselin, jeho deficit postihuje enzymy zapojené v jejich metabolismu a ovlivňuje tak rychlost buněčného dělení, růstu, regenerace, hojení ran apod. Dále je Zn důležitý pro udržení integrity a bariérové funkce kůže. Má komplexní účast v imunitním systému a při jeho deficitu je postižena především buněčná část imunity (pokles počtu a diferenciace T-lymfocytů, chemotaxe leukocytů a odpověď T-buněk na běžné antigeny). Bez Zn se stává neaktivní hormon thymu thymulin.

AbstraktOSN-E
Cr je esenciální stopový prvek. Běžně se vyskytuje jako Cr3+, vzácně jako Cr6+ (toxická forma, karcinogen). V normální stravě je ho spíše nedostatek, s tím je spojeno zvýšené riziko kardiovaskulárních onemocnění a nežádoucích změn lipidového metabolismu. Chrom se zúčastňuje řízení metabolismu sacharidů a lipidů. Potencuje účinek inzulinu, inzulin je při depleci chromu neúčinný. Vyskytuje se ve vazbě na glukózový toleranční faktor (GTF, glucose tolerance factor). Má antioxidační účinky. Cr se používá v ocelářském, koželužském a textilním průmyslu, při pokovování, jako součást barviv. Toxický účinek se projevuje poškozením sliznice dýchacích cest, může způsobovat rakovinu plic. Stanovení normálních hodnot v séru a v moči je obtížné vzhledem k velmi nízkým hladinám. Použití k monitorování toxicity, u parenterální výživy.

Elementární chrom, který je biologicky inertní, v přirozené formě se nenachází v zemské kůře. Téměř všechen chrom nacházíme v trojmocném stavu, šestimocný chrom pochází většinou z průmyslové produkce. Chrom v podobě Cr3+ je v živém organismu nejstabilnější oxidační stav. Nemůže snadno procházet přes buněčné membrány a je velmi málo reaktivní, což je hlavní biologický rozdíl oproti Cr6+. Šestimocný chrom je druhá nejstabilnější forma s vlastnostmi silného oxidačního činidla především v kyselém prostředí, snadno prochází biologickými membránami.

OSN-SRole v metabolismuOSN-E
Původní práce spojovaly působení Cr v biologických organismech se substancí nazývanou faktor tolerance glukózy (GTF), jehož aktivní složkou je Cr. V průběhu dalšího výzkumu byl objeven oligopeptid vázající chrom, nazývaný low-molecular-weight chromium binding substance – chromodulin (LMWCr). Tento oligopeptid je tvořen 4 typy aminokyselinových zbytků (glycin, cystein, glutamát, aspartát) a váže 4 Cr3+ ve čtyř-jaderném komplexu. Chromodulin je po aktivaci Cr ionty vázán na inzulinem stimulované inzulinové receptory, napomáhá udržení jejich aktivní konformace a zesiluje tak signalizaci inzulinu. Z tohoto mechanismu působení Cr v organismu vyplývá jeho základní funkce, kterou je ovlivnění metabolismu sacharidů, lipidů a proteinů. Suplementace Cr zlepšuje utilizaci glukózy a snižuje potřebu exogenního inzulinu u pacientů s intolerancí glukózy a inzulinovu rezistencí. V metabolismu lipidů bylo zjištěno snížení rizika kardiovaskulármích onemocnění, snížení koncentrace celkového cholesterolu, LDL-cholesterolu a triacylglycerolů v krvi. Suplementace Cr má rovněž anabolický účinek, kdy je zjišťováno vyšší zastoupení svaloviny na úkor tělesného tuku. Z dalších vlivů Cr na biologické organismy bylo v řadě studií prokázáno pozitivní ovlivnění imunitních funkcí. Řada studií dokumentuje rovněž význam Cr v období zvýšené fyziologické, patologické a nutriční zátěže, kdy bylo suplementací Cr dosaženo snížení citlivosti jedinců ke stresu.

Autor:  Jarda [ úte zář 07, 2010 9:07 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

Petr 2 píše:
Natudujte si nejlepe toto:
http://ciselniky.dasta.mzcr.cz/cd_ds4/h ... /AJBYH.htm
Namatkove vybiram zinek a chrom zdaji se byt pro slinivku rozhodujici ale upozornuji ze prirozena vyvazenost metabolismu ma vetsi roli nez predavkovavani stopovými prvky.

Funkce
Zinek je nejhojnější intracelulární stopový prvek, má řadu katalytických, strukturálních a regulačních funkcí. Zinek je komponentem biomembrán, je nezbytný pro stabilizaci RNA, DNA a ribozomů (viz též Zinkové prsty), je přítomný v řadě transkripčních faktorů, stabilizuje některé komplexy hormonů s jejich receptory. V biologických systémech bylo nalezeno více než 200 Zn-enzymů ze všech 6 tříd. Jsou to např. karboanhydráza, ALP, GMD, RNA a DNA polymerázy, thymidinkináza, karboxypeptidáza, alkoholdehydrogenáza a superoxiddismutáza.

Ovlivňuje syntézu RBP (retinol bindiong protein), uplatňuje se při tvorbě inzulinu a prodlužuje jeho hypoglykemický účinek. Má antioxidační účinky (stabilizuje buněčné membrány a snižuje tak riziko lipoperoxidace), dále je součástí enzymu superoxiddismutázy, která se podílí na zajištění antioxidační ochrany organismu (ochranné mechanismy). Důležité jsou i účinky detoxikační, snižuje toxický účinek olova a kadmia. Zn je významný pro vývoj a správnou gonadální funkci u mužů, ovlivňuje spermatogenezi a produkci testosteronu.

Zinek je potřebný pro syntézu nukleových kyselin, jeho deficit postihuje enzymy zapojené v jejich metabolismu a ovlivňuje tak rychlost buněčného dělení, růstu, regenerace, hojení ran apod. Dále je Zn důležitý pro udržení integrity a bariérové funkce kůže. Má komplexní účast v imunitním systému a při jeho deficitu je postižena především buněčná část imunity (pokles počtu a diferenciace T-lymfocytů, chemotaxe leukocytů a odpověď T-buněk na běžné antigeny). Bez Zn se stává neaktivní hormon thymu thymulin.

AbstraktOSN-E
Cr je esenciální stopový prvek. Běžně se vyskytuje jako Cr3+, vzácně jako Cr6+ (toxická forma, karcinogen). V normální stravě je ho spíše nedostatek, s tím je spojeno zvýšené riziko kardiovaskulárních onemocnění a nežádoucích změn lipidového metabolismu. Chrom se zúčastňuje řízení metabolismu sacharidů a lipidů. Potencuje účinek inzulinu, inzulin je při depleci chromu neúčinný. Vyskytuje se ve vazbě na glukózový toleranční faktor (GTF, glucose tolerance factor). Má antioxidační účinky. Cr se používá v ocelářském, koželužském a textilním průmyslu, při pokovování, jako součást barviv. Toxický účinek se projevuje poškozením sliznice dýchacích cest, může způsobovat rakovinu plic. Stanovení normálních hodnot v séru a v moči je obtížné vzhledem k velmi nízkým hladinám. Použití k monitorování toxicity, u parenterální výživy.

Elementární chrom, který je biologicky inertní, v přirozené formě se nenachází v zemské kůře. Téměř všechen chrom nacházíme v trojmocném stavu, šestimocný chrom pochází většinou z průmyslové produkce. Chrom v podobě Cr3+ je v živém organismu nejstabilnější oxidační stav. Nemůže snadno procházet přes buněčné membrány a je velmi málo reaktivní, což je hlavní biologický rozdíl oproti Cr6+. Šestimocný chrom je druhá nejstabilnější forma s vlastnostmi silného oxidačního činidla především v kyselém prostředí, snadno prochází biologickými membránami.

OSN-SRole v metabolismuOSN-E
Původní práce spojovaly působení Cr v biologických organismech se substancí nazývanou faktor tolerance glukózy (GTF), jehož aktivní složkou je Cr. V průběhu dalšího výzkumu byl objeven oligopeptid vázající chrom, nazývaný low-molecular-weight chromium binding substance – chromodulin (LMWCr). Tento oligopeptid je tvořen 4 typy aminokyselinových zbytků (glycin, cystein, glutamát, aspartát) a váže 4 Cr3+ ve čtyř-jaderném komplexu. Chromodulin je po aktivaci Cr ionty vázán na inzulinem stimulované inzulinové receptory, napomáhá udržení jejich aktivní konformace a zesiluje tak signalizaci inzulinu. Z tohoto mechanismu působení Cr v organismu vyplývá jeho základní funkce, kterou je ovlivnění metabolismu sacharidů, lipidů a proteinů. Suplementace Cr zlepšuje utilizaci glukózy a snižuje potřebu exogenního inzulinu u pacientů s intolerancí glukózy a inzulinovu rezistencí. V metabolismu lipidů bylo zjištěno snížení rizika kardiovaskulármích onemocnění, snížení koncentrace celkového cholesterolu, LDL-cholesterolu a triacylglycerolů v krvi. Suplementace Cr má rovněž anabolický účinek, kdy je zjišťováno vyšší zastoupení svaloviny na úkor tělesného tuku. Z dalších vlivů Cr na biologické organismy bylo v řadě studií prokázáno pozitivní ovlivnění imunitních funkcí. Řada studií dokumentuje rovněž význam Cr v období zvýšené fyziologické, patologické a nutriční zátěže, kdy bylo suplementací Cr dosaženo snížení citlivosti jedinců ke stresu.

Tak přirozené dodávky stravou, jsou rozhodně vhodnější, ovšem krajně nevypočitatelné a při dnešním plastickém žrádle, které je zcela chudé na jakékoliv výživové prvky asi i dost problematické. Vhodné je udělat si vlasovou analýzu a podle jejího výsledku pak doplnit, co v těle nemám, případně odstranit to, co přebývá a dostat tělo do rovnováhy, kdy už to jde udržet stravou.

Autor:  Icho [ pon říj 04, 2010 10:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

Ahoj
přispěji svojí troškou k diabetu. Osobně se mi v boji s krevním cukrem velice osvědčila skořice. Komu nevadí její chuť, nebo vůně, tak je to pro něj dokonalý lék. Léčí i chutná. Komu skořice vadí, a pár takových lidí znám, tak ji může konzumovat v tobolkách. Stačí asi tak půl kávové lžičky denně, to je 1 tobolka velikosti 0.

Autor:  Jarda [ úte říj 05, 2010 7:19 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

Icho píše:
Ahoj
přispěji svojí troškou k diabetu. Osobně se mi v boji s krevním cukrem velice osvědčila skořice. Komu nevadí její chuť, nebo vůně, tak je to pro něj dokonalý lék. Léčí i chutná. Komu skořice vadí, a pár takových lidí znám, tak ji může konzumovat v tobolkách. Stačí asi tak půl kávové lžičky denně, to je 1 tobolka velikosti 0.

To je pravda, protože podporuje tvorbu kyseliny chlorovodíkové v žaludku a tím celkově stimuluje organizmus, ale chce to vždy skořici Cejlonskou, která obsahuje méně kumarinu.

Autor:  Icho [ úte říj 05, 2010 9:15 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Diabetes

To o podpoře tvorby HCl jsem nevěděl, díky! Já jsem se o skořici dozvěděl na webu cancertutor, kde mimo jiné píší toto, omlouvám se za strojový překlad:

Dr. Richard A. Anderson, Výživa člověka Research Center (USDA), zjistil, že lidé, kteří jedí jablečný koláč mají významně nižší pravděpodobnost získání diabetu typu II. Při dalším zkoumání izoloval skořici jako látku v jablečném koláči, který byla prevencí diabetu. Klíčové látka ve skořici se nazývá: methylhydroxychalcone polymer (MHCP):

"Dr. Anderson objevil, že MHCP mohou stimulovat glukózu v našich buňkách. Může také pomoci při syntéze glykogenu, polymeru glukózy, který naše tělo produkuje jako prostředek ke skladování energie pro pozdější použití, když je depolymerized zpět na glukózu . Většina našich glykogenu se nachází v játrech, ale některé se nachází v našich svalů - šikovný místo kde se můžeme začít cvičit a potřebují rychlou energie mohou. produkce dostatečného množství glykogenu je hlavní funkci krevního cukru v metabolismu, a MHCP pomoci.

Dr. Anderson říká, že MHCP má účinky podobné těm inzulínu a funguje téměř stejně. Obě tyto látky chemicky práce úpravou inzulínu naše buňky 'receptory způsobem, který aktivuje jim dělat svou práci, která má umožnit molekuly glukózy projít buněčnou stěnu do inzulinové kaskády - série molekulární události odjištěné inzulín je interakce s jeho receptor-je také spouští MHCP. On také objevil, že když MHCP a inzulín jednat společně, účinek je synergický, tj. celkový účinek je větší než součet jeho částí. "

Zřejmě má pravdu, protože nevím o jiném prostředku, který by krevní cukr snížil o tolik.

Stránka 314 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/