Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte led 28, 2020 2:52 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nevolnost po každém jídle
PříspěvekNapsal: sob srp 03, 2019 4:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 27023
Bydliště: Poděbrady
kobliii píše:
Děkuji za tip. Ta nevolnost není klasicky od žaludku, je to zleva pod žebry, někde na rozhraní žaludku a tlustého střeva či slinivky. Spím 8 hodin denně, celkem v pořádku, stolice pravidelná 1-2 denně, tvar v pořádku a akorát hned klesá ke dnu(asi je tvrdá) barva odstín světle hnědé. Po probuzení to hned přijde, ještě mám v plánu vysadit cigarety. Večer dávám občas uhlí či entersogel. Bez efektu jako ostatní věci.

Pokud je stolice světlá je podle všeho možno odhadovat horší vylučování žluče které zpravidla souvisí s deficiencí HCl v žaludku a tu zase vypíná zvýšený kortizol produkovaný stresem. Jak z té obrácené posloupnosti krásně vidíte základ je vypnout ten stres a ostatní se buď nahodí přirozeně samo, nebo tomu trochu pomůžete a vše bude fungovat. Jinak i když spíte tak večerní aplikace melatoninu funguje jako silný antioxidant a sníží celkové vyčerpání organizmu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nevolnost po každém jídle
PříspěvekNapsal: sob srp 03, 2019 7:53 pm 
Offline

Registrován: sob srp 03, 2019 12:12 pm
Příspěvky: 8
Ještě naposled k tématu, moje výsledky krve, které by mohli něco napovědět testy dělané před měsícem ohledně těch trávících potíží a nevolnosti
1)Nechápu jaktože mám pořád nížší hořčík, když ho doplňuji hořčíkovým olejem a 2 krát týdne epso koupele v soli. Nechci to jet přes zažívání, když je podražděné? ČÍM mizí?
2) b12 bv pořádku ale folát není, i když se snažím jen stravu bohatou na folát ( listová zelenina, špenát, brokolice)

Krev:
Močovina 3.7 (2,8-8,2)
Kreatinin 78 (64-104)
K.Močová 259 (200-420)
Sodík 140 (135-144)
Draslík 4.48 (3.60-5.10)
Vápník 2.49 (2.20-2.80)
Hořčík 0.73 (0.74-1.03) Sníženo
Železo 20 (12-27)
Feritin 114 (24-336)
B12 355 (133-675)
Folát 11.9 (13.4-45) Sníženo
Ceruloplazmin 0.278 ( 0.200-0.450)
Měď 12.2 ( 12.0-20)
Zinek 11.1 (7-23)
Bilrubin 12.3 (5-20)
ALT 0.77 (0-0,82)
AST 0.41 (0-0.82)
GGT 0.26 (0-1.0)
Amyláza 1.21 (0-1.67)
Lipáza 0.47 (0,36-0.85)
Cholesterol 3.48 (2.90-5.00)
HDL 0.96 (1.00-2.10) Sníženo
LDL 2.27 (1.20-3.00)
Non HDL 2.52 (2.00-3.80)
Celková bílkovina 69.5 (65-80)
Albumin 46.7 (35-50)

onkomarkery
CEA 2.2 (0-3)
CA 19-9 8.7 (0-35)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nevolnost po každém jídle
PříspěvekNapsal: ned srp 04, 2019 8:04 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 27023
Bydliště: Poděbrady
kobliii píše:
Ještě naposled k tématu, moje výsledky krve, které by mohli něco napovědět testy dělané před měsícem ohledně těch trávících potíží a nevolnosti
1)Nechápu jaktože mám pořád nížší hořčík, když ho doplňuji hořčíkovým olejem a 2 krát týdne epso koupele v soli. Nechci to jet přes zažívání, když je podražděné? ČÍM mizí?
2) b12 bv pořádku ale folát není, i když se snažím jen stravu bohatou na folát ( listová zelenina, špenát, brokolice)

Krev:
Močovina 3.7 (2,8-8,2)
Kreatinin 78 (64-104)
K.Močová 259 (200-420)
Sodík 140 (135-144)
Draslík 4.48 (3.60-5.10)
Vápník 2.49 (2.20-2.80)
Hořčík 0.73 (0.74-1.03) Sníženo
Železo 20 (12-27)
Feritin 114 (24-336)
B12 355 (133-675)
Folát 11.9 (13.4-45) Sníženo
Ceruloplazmin 0.278 ( 0.200-0.450)
Měď 12.2 ( 12.0-20)
Zinek 11.1 (7-23)
Bilrubin 12.3 (5-20)
ALT 0.77 (0-0,82)
AST 0.41 (0-0.82)
GGT 0.26 (0-1.0)
Amyláza 1.21 (0-1.67)
Lipáza 0.47 (0,36-0.85)
Cholesterol 3.48 (2.90-5.00)
HDL 0.96 (1.00-2.10) Sníženo
LDL 2.27 (1.20-3.00)
Non HDL 2.52 (2.00-3.80)
Celková bílkovina 69.5 (65-80)
Albumin 46.7 (35-50)

onkomarkery
CEA 2.2 (0-3)
CA 19-9 8.7 (0-35)

1) Toto stanovení hladiny hořčíku moc význam nemá, prostě ukazuje momentální stav v krvi, ale význam má vyšetření Hořčíku v erytrocytech a jinak toho bohužel o stavu hořčíku v těle moc nezjistíte. Toto vyšetření zde dělají pokud vím pouze dvě laboratoře a to v Hradci a v Ostravě.
2) Vyzkoušel bych methylfolát který lze zakoupit v zahraničí, ale opatrně ten se zas tak snadno odbourat nedá a je možné ho předávkovat.
Jinak za mě vysoký feritin, ten bych viděl u zdravého muže tak kolem hodnoty 50 a ještě bych podpořil játra která určitě mohou mít lepší hodnoty.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nevolnost po každém jídle
PříspěvekNapsal: ned srp 04, 2019 8:34 pm 
Offline

Registrován: pát čer 08, 2018 10:44 am
Příspěvky: 419
kobliii píše:
J
Ceruloplazmin 0.278 ( 0.200-0.450)
Měď 12.2 ( 12.0-20)
Zinek 11.1 (7-23)
Albumin 46.7 (35-50)

Vidím tam disbalanci Cu/Zn a potenciální budoucí deficit mědi, takže si hlídejte příjem mědi. Zdá se, že zinku máte dostatek (viz zinek + albumin), ale měď se vám pomalu blíží ke dnu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nevolnost po každém jídle
PříspěvekNapsal: sob srp 17, 2019 12:45 pm 
Offline

Registrován: sob srp 03, 2019 12:12 pm
Příspěvky: 8
P.Jarda měl pravdu chtělo to trochu uklidnit, stav je lepší po meditacích, hlubokém dýchání atd..ale pořád to ještě není ono, inu momentálně po každém jídle cítím, takové divné píchání v žebrech (pod prsy až do obou stran žeber) do 2 hodin od jídla to zmizí. Nějaký nápad co by to mohlo být?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nevolnost po každém jídle
PříspěvekNapsal: sob srp 17, 2019 5:14 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 27023
Bydliště: Poděbrady
kobliii píše:
P.Jarda měl pravdu chtělo to trochu uklidnit, stav je lepší po meditacích, hlubokém dýchání atd..ale pořád to ještě není ono, inu momentálně po každém jídle cítím, takové divné píchání v žebrech (pod prsy až do obou stran žeber) do 2 hodin od jídla to zmizí. Nějaký nápad co by to mohlo být?

Podobné stavy může vyvolávat i plynatost protože plyny tlačí na orgány a bránici a mnohdy jde o dost blbé pocity.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nevolnost po každém jídle
PříspěvekNapsal: sob srp 17, 2019 5:34 pm 
Offline

Registrován: sob srp 03, 2019 12:12 pm
Příspěvky: 8
Jak těm plynům zabránit? Pití více vody? Todle mě napadlo, taky mě napadla souvislost s bloudivym nervem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nevolnost po každém jídle
PříspěvekNapsal: sob srp 17, 2019 5:42 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 27023
Bydliště: Poděbrady
kobliii píše:
Jak těm plynům zabránit? Pití více vody? Todle mě napadlo, taky mě napadla souvislost s bloudivym nervem.

Popracujte s vodou a vlákninou, případně laktobacily mohou pomoci a to nejen ve smyslu dodat spíše cyklovat více druhů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nevolnost po každém jídle
PříspěvekNapsal: stř led 22, 2020 7:44 pm 
Offline

Registrován: sob srp 03, 2019 12:12 pm
Příspěvky: 8
Ahoj, tak jsem tu zas, po telefonátu s panem Jardou přikládám aktuální výsledky krve

Močovina 3.5 (2,8-8,2)
Kreatinin 79 (64-104)
K.Močová 301 (200-420)
Sodík 140 (135-144)
Draslík 3.90 (3.60-5.10)
Vápník 2.41 (2.20-2.80)
Hořčík 0.76 (0.74-1.03)
Železo 28.6 (12-27) zvýšeno
Feritin 140 (24-336)
Transferin 1.88 (2.25-3.90)
B12 572 (133-675)
Folát 17.1 (13.4-45)
Ceruloplazmin 0.329 ( 0.200-0.450)
Měď 12.2 ( 12.0-20)
Zinek 11.1 (7-23)
Bilrubin 12.3 (5-20)
ALT 0.57 (0-0,82)
AST 0.33 (0-0.82)
GGT 0.35 (0-1.0)
Amyláza 1.29 (0-1.67)
Lipáza 0.34 (0,36-0.85) sníženo
Cholesterol 3.87 (2.90-5.00)
HDL 1.01 (1.00-2.10)
LDL 2.66 (1.20-3.00)
Non HDL 2.52 (2.00-3.80)
Tricaylglyreceroly 0.46 (0.45-1.70)
Albumin 46.7 (35-50)
Vitamin D 49(50-125)

Krevni obraz naprosto v pořádku, ve středu všech hodnot, hemoglobin atd..

Takže, trávící problémy pořád stejné do 2 minut do jídla pocit plnosti, tlak na levé straně pod žebry, ranní nevolnost. Trávící enzymy beru, nemají vliv. Po jídle zázvor taky nemá vliv. Včera jsem zkoušel pizzu po roku, u poslední trojuhelníku už citím tlak mezi žebry, takže má otázka zní který orgán tohle može dělat, podle výsledku slabší lipása(slinivka), ale stolice je v pořádku a podle mě teda, slinivka začne pracovat až po určité době od přijmu potravy ne do 2 minut od potravy.

Druhá otázka na Pana Jardu a ostatní členy: Co to železo? Předpokládám, že snížený transferin, je z přebytku železa, možná je to ten problém mé nevolnosti. Jak ho snížít? Ostropestřec, zelený čaj, fytáty? Obviňuji z toho 3 měsíční užívání houby chagy má hodně železa, a pití vody s citronem, citron by měl zvyšovat absorpci železa. Jak nyní z toho ven? Ostatní výsledky jsem sám spokojený, zlepšil se hořčík, folát, hdl se zdvihl, jaterky trochu klesly. Díky za rady?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nevolnost po každém jídle
PříspěvekNapsal: čtv led 23, 2020 8:40 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 27023
Bydliště: Poděbrady
kobliii píše:
Ahoj, tak jsem tu zas, po telefonátu s panem Jardou přikládám aktuální výsledky krve

Močovina 3.5 (2,8-8,2)
Kreatinin 79 (64-104)
K.Močová 301 (200-420)
Sodík 140 (135-144)
Draslík 3.90 (3.60-5.10)
Vápník 2.41 (2.20-2.80)
Hořčík 0.76 (0.74-1.03)
Železo 28.6 (12-27) zvýšeno
Feritin 140 (24-336)
Transferin 1.88 (2.25-3.90)
B12 572 (133-675)
Folát 17.1 (13.4-45)
Ceruloplazmin 0.329 ( 0.200-0.450)
Měď 12.2 ( 12.0-20)
Zinek 11.1 (7-23)
Bilrubin 12.3 (5-20)
ALT 0.57 (0-0,82)
AST 0.33 (0-0.82)
GGT 0.35 (0-1.0)
Amyláza 1.29 (0-1.67)
Lipáza 0.34 (0,36-0.85) sníženo
Cholesterol 3.87 (2.90-5.00)
HDL 1.01 (1.00-2.10)
LDL 2.66 (1.20-3.00)
Non HDL 2.52 (2.00-3.80)
Tricaylglyreceroly 0.46 (0.45-1.70)
Albumin 46.7 (35-50)
Vitamin D 49(50-125)

Krevni obraz naprosto v pořádku, ve středu všech hodnot, hemoglobin atd..

Takže, trávící problémy pořád stejné do 2 minut do jídla pocit plnosti, tlak na levé straně pod žebry, ranní nevolnost. Trávící enzymy beru, nemají vliv. Po jídle zázvor taky nemá vliv. Včera jsem zkoušel pizzu po roku, u poslední trojuhelníku už citím tlak mezi žebry, takže má otázka zní který orgán tohle može dělat, podle výsledku slabší lipása(slinivka), ale stolice je v pořádku a podle mě teda, slinivka začne pracovat až po určité době od přijmu potravy ne do 2 minut od potravy.

Druhá otázka na Pana Jardu a ostatní členy: Co to železo? Předpokládám, že snížený transferin, je z přebytku železa, možná je to ten problém mé nevolnosti. Jak ho snížít? Ostropestřec, zelený čaj, fytáty? Obviňuji z toho 3 měsíční užívání houby chagy má hodně železa, a pití vody s citronem, citron by měl zvyšovat absorpci železa. Jak nyní z toho ven? Ostatní výsledky jsem sám spokojený, zlepšil se hořčík, folát, hdl se zdvihl, jaterky trochu klesly. Díky za rady?

Tam by to chtělo pro jistotu udělat saturaci transferinu, ale podle všeho je to železo opravdu vysoko. Ideální je prostě něco vypustit, buď darovat krev, nebo větší frajeři napíchnou žílu a odpustí, tedy klasika pouštění žilou tak známé od našich předků. Jeden odběr sníží feritin cca o 20-30 a měl by jste to dostat pokud možno pod 50. Pokud toto nedáte tak IP6 a laktoferin.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nevolnost po každém jídle
PříspěvekNapsal: pát led 24, 2020 2:28 pm 
Offline

Registrován: sob srp 03, 2019 12:12 pm
Příspěvky: 8
Díky. Ip6 objednávám, momentálně mám doma inunobran, tj podobne složení (ryzove otruby) myslíte, ze by mohl tsky zabrat? Jinak dnes jsem byl sonu břicha vse v pořádku. Takže za ty travici obtíže, můžou určitě bud smejdi nebo tezke kovy v traktu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nevolnost po každém jídle
PříspěvekNapsal: pát led 24, 2020 2:36 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 27023
Bydliště: Poděbrady
kobliii píše:
Díky. Ip6 objednávám, momentálně mám doma inunobran, tj podobne složení (ryzove otruby) myslíte, ze by mohl tsky zabrat? Jinak dnes jsem byl sonu břicha vse v pořádku. Takže za ty travici obtíže, můžou určitě bud smejdi nebo tezke kovy v traktu.

Nemám vyzkoušeno tedy nevím jak se přesně chová, ale snad ano.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz