Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon srp 26, 2019 3:36 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Superpotraviny-superfoods
PříspěvekNapsal: ned led 16, 2011 3:44 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26557
Bydliště: Poděbrady
Neloupané-nepražené kakaové boby 100% Raw Cacao BIO

:arrow: Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az :wink: pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

Jde o Ekvádorské kakaové boby, které patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě. Mají mnoho blahodárných účinků a jsou typické pro svoje výjimečné aroma a chuť. Kakaové boby jsou semena kakaovníku pravého, která jsou obsažena v cca 30 cm velkém plodu. Jsou vhodné k přímé spotřebě, např. jako oříšky - mohou se konzumovat jak oloupané, tak i neoloupané - se slupkou. Rozdrcené boby lze použít i v kuchyni na přípravu pokrmů.
Neloupané nepražené kakaové boby jsou skvělou pochoutkou plnou důležitých látek. Theobroma Cacao je botanický název kakaovníku a v překladu znamená "Pokrm bohů". A tím kakao rozhodně je. Kakao - kakaová semena, neboli boby, obsahují nezanedbatelné množství hořčíku a organické síry a dále 2x více antioxidantů než červené víno nebo zelený čaj. Tyto skvělé vlastnosti se ovšem pražením ničí. V nepražené podobě zůstávají netknuté a díky tomu je kako vskutku tzv. superpotravinou. Kakao se řadí mezi tzv. ‚superfoods‘. Obsahuje přibližně 300 chemicky identifikovatelných látek, což z něj činí jednu z nejkomplexnějších potravin planety. Kakao obsahuje široké spektrum minerálů, vitamínů a antioxidantů. Je zejména primárním zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě, přičemž právě hořčík je považován za jeden z nejvíce nedostatkových minerálů v současné standardní stravě, vedoucí k přílišnému výskytu srdečních chorob. Podle vědeckých výzkumů je také kakao nejbohatší plodinou na antioxidanty, obsahuje přibližně 10% flavonoidních antioxidantů, což je 2x více než červené víno a 3x více než zelený čaj. Je to také 20x více než v praženém standardním kakaovém prášku dostupném na trhu.
Antioxidanty v syrovém kakau jsou vysoce stabilní a snadno vstřebatelné pro lidský organismus. Kakao, respektive čokoláda, má na lidský organismus stimulující a povzbuzující účinky, často je spojována s láskou, potěšením, uvolněním a pocity štěstí. Látky, které byly pro tyto účinky zkoumány vědci, jsou mimo jiné anandamid, arginin, dopamin, tryptofan a fenyletylamin. Anandamid je endogenní kanabinoid přirozeně přítomný v lidském mozku, spojený s pocity blaženosti nebo uvolnění – ananda kupříkladu znamená v sánskrtu blaženost. Arginin je považován za přírodní viagru. Tryptofan je esenciální aminokyselina, která je prekurzorem serotoninu, významného neurotransmiteru ovlivňujícím mimo jiné nálady a pocity. Fenyletylamin, který bývá nazýván hormonem lásky a štěstí, je endogenní amfetamin. Je syntetizován z aminokyseliny fenylalanin a je rovněž přítomen v kakau. V mozku vyvolává uvolnění dopaminu, dalšího neurotransmiteru jež má vliv na nálady, ke zvýšené sekreci této látky dochází například při orgasmu. Díky těmto chemickým látkám je čokoláda skutečným antidepresivem, navozujícím dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti, včetně lehkých afrodisiakálních účinků. S tím souvisí známá tradice obdarovávání se čokoládovými pamlsky mezi milenci.
To vše v případě syrového kakaa v daleko větší míře než u běžné čokolády z praženého kakaa.
Kakao v sobě navíc skrývá MAO inhibitory (Monoamin Oxidase Inhibitory), které zpomalují odbourávání anandamidu a dalších neurotrasmitterů, zajišťující tím jejich setrvání v krevním oběhu, a tak umožňují delší trvání příjemné nálady. Všechny tyto látky společně s hořčíkem a vitamíny řady B, které jsou důležité pro správnou funkci mozku, příznivě ovlivňují centrální nervový systém. Kakao rovněž obsahuje vysoké množství theobrominu a zanedbatelné množství kofeinu. Theobromin tvoří 1-2% obsahu kakaa. Stimuluje centrální nervový systém, uvolňuje svalstvo a rozšiřuje cévy, díky čemuž napomáhá snižování krevního tlaku. Má asi 1 stimulační síly jeho příbuzné molekuly kofeinu. Stimuluje srdce a má diuretické účinky. Údaje o obsahu kofeinu se různí, ale všeobecně panuje shoda, že ho obsahuje velmi málo. Dokonce však existují výzkumy prokazující, že pražené kakaové boby ve vařené vodě vyvolávají efekt podobný šálku černé kávy – vzrušení nervového systému a krevního oběhu demonstrované zrychleným tepem –, kdežto syrové nepražené kakao žádný podobný účinek nevykazuje.
Čokoláda zapadla do škatulky ‚špatných a nezdravých potravin‘, slabostí, které bychom si měli odříkat. Vede k nadváze, alergiím a způsobuje akné. To vše je pravdou ovšem jen v případě masově produkovaných čokolád vyrobených z praženého a jinak přepracovaného kakaa s přídavkem cukru, mléka, ztužených tuků a aditiv. Černá čokoláda bez rafinovaného cukru je zdravá. Je více než pravděpodobné že alergie a akné jsou důsledkem spíše obsahu mléka, respektive mléčných derivátů a dalších lahůdek v čokoládě obsažených, neboť konzumace syrového kakaa žádné takové problémy nezpůsobuje.
Nepražené čisté kakao je skutečnou ambrózií, pokrmem bohů. Uchovává veškeré výživné látky v nezkažené podobě, neznehodnocené tepelnou úpravou ani jiným přepracováním.
Je to ta nejčokoládovější čokoláda na světě s neodolatelnou hořkou chutí.
Nepražené kakaové boby jsou pečlivě vybírané a ručně tříděné.

Původ zboží: Ekvádor.

Nabízené kakaové boby jsou odrůdy Arriba Nacional z oblastí: Esmeraldas, Manabi, Los Rios, Azuay, Bolívar, Guayas, Santa Elena, Loja, Sucumbios, Napo, Fco. Orellena.

Extra tip:

Pokud budete boby loupat, tak slupky nevyhazujte. Kakaové slupky jsou křehké osemení a mnohde se používají k přípravě nápoje „čaje“ velmi jemné chuti. Prostě se přelijí vařící vodou, nechají luhovat a po té se scedí. Kakaové slupky se také dají použít i v péči o tělo jako tělový peeling.

Postup přípravy čokoládového nápoje "čaje":

Cca 3 polévkové lžíce slupek zalijeme 0,5 l vroucí vody a necháme 10 min luhovat, poté scedíme a podáváme. Je to lahodný nápoj vonící po čokoládě.


Přílohy:
Kakaové boby neloupané.JPG
Kakaové boby neloupané.JPG [ 49.59 KiB | Zobrazeno 16211 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Kakao nepražené-prášek
PříspěvekNapsal: ned led 16, 2011 4:01 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26557
Bydliště: Poděbrady
Kakao nepražené-prášek 100% Raw Cacao BIO

:arrow: Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az :wink: pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

Jedná se o 100% jemný odtučněný prášek z jedinečných ekvádorských nepražených kakaových bobů - ekvádorské kakao se sníženým obsahem tuku cca 10-12%. Kakaový prášek vzniká z rozdrcených kakaových bobů, kdy se lisováním oddělí kakaové máslo cca 45% a zbytek tuhé hmoty je tzv. kakaový koláč (torta, cocoa cake), který obsahuje cca 10 až 12 % kakaového másla. Rozemletím tohoto "koláče" vzniká kakaový prášek. Je to skvělá ingredience do všech sladkostí, k přípravě čokoládových nápojů a dalších laskomin. Veškeré úžasné vlastnosti kakaa zůstávají zachovány, neboť neprochází tepelnou úpravou. Kakao - kakaová semena, neboli boby, obsahují nezanedbatelné množství hořčíku a organické síry a dále 2x více antioxidantů než červené víno nebo zelený čaj. Tyto skvělé vlastnosti se ovšem pražením ničí. V nepražené podobě zůstávají netknuté a díky tomu je kakao vskutku tzv. superpotravinou. Nepražené kakao je skvělou pochoutkou plnou důležitých látek. Theobroma Cacao je botanický název kakaovníku a v překladu znamená "Pokrm bohů". A tím kakao rozhodně je.
Pokud se týká obsahu jednotlivých látek, jsou téměř shodné jako u celých kakaových bobů v předcházející nabídce.


Přílohy:
Kakaový prášek.JPG
Kakaový prášek.JPG [ 47.94 KiB | Zobrazeno 16211 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Meruňková jádra
PříspěvekNapsal: ned led 16, 2011 4:14 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26557
Bydliště: Poděbrady
Meruňková jádra BIO

:arrow: Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az :wink: pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

Meruňková jádra BIO jsou vypěstována bez jakýchkoliv chemických látek. Dobrou zprávou je, že společně se zdravým životním stylem a vyváženou stravou mohou pomoci předejít vzniku rakoviny.
Podobně jako většina ořechů a semen, tak i jádra meruněk jsou velice výživná. Obsahují především látku zvanou Amygdalin (vitamín B17), jež se téměř vytratila z našich současných nezdravých hybridních potravin. Avšak národy, jež ještě stále jedí tradiční přirozenou stravu (Hunzové v Pákistánu), a tím i zmíněný vitamín B17, jsou národy mimořádně zdravé, dožívají se nadprůměrně vysokého věku a zdají se být prosté od rakoviny. Právě meruňky a jejich jádra patří mezi jejich nejoblíbenější pochoutky. Tvrzení, že konzumace meruňkových jader představuje zdravotní riziko, pramení z pouhé nevědomosti a je vytrženo z kontextu. Pochopitelně tato tvrzení ponejvíce šíří lékaři a farmaceutické společnosti, jež samozřejmě nemají zájem, aby se zmenšovaly řady nemocných, kteří jsou závislí na jejich službách a lécích plných chemie.
Zjednodušeně je možno říci, že tak jako cukr a sůl, tak také tato jadérka mohou být škodlivá-toxická, pokud jich požijeme více než je doporučené množství. Pokud do svého jídelníčku začleníte kvalitní bio meruňková jadérka (doporučováno je denně max. 7-10ks, děti samozřejmě o polovinu méně), přirozeným způsobem chráníte své tělo proti rakovině. (Bylo již mnohokrát vědecky dokázáno, že Amygdalin napadá rakovinové buňky, zastavuje jejich šíření a pomalu je ničí.)
Jadérka je třeba řádně rozžvýkat nebo je také můžete pomlít a pak jimi posypat oblíbené jídlo či je přidat do ovocných šťáv (cca 1-2 čajové lžičky).


Přílohy:
Meruňková jádra.JPG
Meruňková jádra.JPG [ 45.89 KiB | Zobrazeno 16211 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Řasa chlorella
PříspěvekNapsal: pát bře 18, 2011 1:23 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26557
Bydliště: Poděbrady
Řasa chlorella.

:arrow: Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az :wink: pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

Chlorela z čerstvé pramenité vody a životodárné energie slunce je základem vysoce kvalitního potravinového doplňku.
Po sklizni se řasy chlorelly speciálním šetrným postupem suší a přeměňují na prášek. Tím je zajištěno zachování hodnotných složek, jako jsou bílkoviny, vitamíny a enzymy. Tablety chlorelly jsou tak plné živin, jež propůjčují vašemu tělu energii a sílu.
K zajištění co nejlepší stravitelnosti a využitelnosti živin se buněčné stěny chlorelly narušují, protože jinak by ji lidské tělo strávilo jen v malém množství, a nemohlo by tak využít prospěšných prvků a látek v ní obsažených. Při nákupu chlorelly je tedy vždy nutné si zjistit, zda v daném případě byly buněčné stěny řasy narušeny.
Takto připravená chlorella obsahuje přibližně 60-70 % bílkovin (proteinů), jež se skládají ze všech osmi esenciálních aminokyselin. Chlorella vykazuje i značný obsah omega-3 mastných kyselin, chlorofylu, vitamínů B (B1, B2, B6, B12), stopových prvků a minerálů (vápníku, železa, draslíku, hořčíku, selenu a zinku). 10-15g této řasy stačí na pokrytí denní potřeby železa dospělého člověka.
Chlorella si svou výbornou pověst nezaslouží jen pro svůj vysoký obsah živin, ale též díky své schopnosti vázat na sebe škodliviny, např. těžké kovy. Často se proto využívá při otravách, očistných půstech či při odvádění amalgámu obsahujícího rtuť z těla.

Tablety chlorelly nejsou při výrobě samozřejmě vystaveny žádnému záření a ani se nepoužívá žádný způsob konzervace; neobsahují žádná aromata, barviva, konzervanty či jiné přídatné látky.
Tablety se lisují šetrným způsobem bez přidávání plnidel či jiných pomocných látek.
Chlorella výtečně chutná ve sklenici pomerančové šťávy, do níž zamícháme polévkovou lžíci chlorely (10-15 tablet).

Minimální trvanlivost chlorelly je 3 roky.

Obecné informace o chlorelle:
Chlorella je asi nejznámější sladkovodní mikrořasou. Lidstvo ji zná už řadu století jako zdroj živin. Už Mayové a Aztékové měli ve svém jídelníčku začleněné i mikrořasy.
Chlorella se však těší velké oblibě i v Číně a Japonsku. Obzvláště Japonci jsou známí tím, že se díky své zdravé stravě často dožívají vysokého věku.

Porovnání rozdílů chlorelly a spiruliny.

Protože mnoho lidí zde vidí prakticky stejné zelené tabletky, přináším zde trochu vysvětlení pro případné šťouraly.
Chlorella i spirulina patří mezi řasy známé jako sinice. Obě řasy mají vysoký obsah minerálních látek, bílkovin a vitamínů, ale liší se v několika zásadních ohledech, zejména způsobem fungování v těle a svou strukturou. Chlorella je zelená řasa a má asi desetkrát více chlorofylu než spirulina, což z ní činní účinný detoxikační prostředek. Má také více antioxidantů než spirulina.
Spirulina je modrozelená řasa, která roste přirozeně v jezerech a teplých nádržích s čerstvou vodou, jejich vznik se odhaduje na dobu před miliony let. Je bohatá na bílkoviny a vápník a je jedním z mála zdrojů vitaminu B12. Spirulina má také další vitamíny, jako např. vitaminy C, D a E. Je rovněž velmi bohatá na železo a hořčík. Vzhledem k tomu, že má tolik životně důležitých živin, považují ji mnozí za "super potravinu" nebo-li plnohodnotnou potravinu obsahující téměř vše, co tělo potřebuje k výživě. Vzhledem k vysokému obsahu bílkovin může být pro některé lidi hůře stravitelná.
Chlorella je zelená řasa a přirozeně roste ve sladké vodě. Její stáří se odhaduje na miliardy let, ale jako moderní zdroj potravy byla poprvé použita někdy v 19. století. Stejně jako spirulina obsahuje řadu živin, které tělo potřebuje, ale zdá se, že jich obsahuje více. Například má více železa a chlorofylu než spirulina. Buňky chlorelly mají jádro, které spirulina nemá.
Chlorella i spirulina jsou známé svými účinky na podporu imunitního systému i trávení. Podle některých studií má chlorella možná protirakovinné účinky a podporuje funkci cév. U spiruliny se prokázal účinek při snížení rizika mozkové mrtvice i srdečních poruch. Atleti též užívají spirulinu jako prostředek ke zvýšení tělesné hmotnosti.
Celkově je rozdílů mezi chlorellou a spirulinou méně než jejich shodných vlastností. Často se užívají společně.


Přílohy:
Chlorela.JPG
Chlorela.JPG [ 49.01 KiB | Zobrazeno 16211 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Řasa spirulina
PříspěvekNapsal: stř kvě 18, 2011 10:12 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26557
Bydliště: Poděbrady
Spirulina

:arrow: Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az :wink: pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

Sladkovodní modrozelená řasa spirulina platensis je díky svému složení a čistotě výjimečná. Pěstuje se v čerstvé pramenité vodě za stálého dozoru potravinářských technologů a díky životadárnému slunečnímu záření vyrůstá v prvotřídní řasu. Díky těmto okolnostem obsahuje spireina téměř všechny důležité živiny, jež naše tělo v dnešní době nutně potřebuje.

Spirulina obsahuje zhruba 60-70 % bílkovin složených ze všech 8 esenciálních aminokyselin. Spirulina je bohatá na omega-3 mastné kyseliny, chlorofyl, vitamíny skupiny B (B1, B2, B6, B12), stopové prvky a minerály (vápník, železo, draslík, magnézium, selen, zinek). Upravuje krevní tlak, snižuje cholesterol, potlačuje vliv škodlivé střevní mikroflory. Ochraňuje játra a ledviny před toxickými látkami, detoxikuje organizmus. Podporuje činnost imunitního systému a působí proti řadě alergií. Má silné antioxidační působení proti volným radikálům, doporučuje se podávat při léčebném ozařování. Pozitivně působí při hubnutí. Doporučeno pro výkonné sportovce, ale i pro seniory.

Spirulina by se měla nejlépe požívat ve spojení s vitamínem C, aby se lépe využil vysoký obsah železa. 10-15 g spiruliny denně stačí na pokrytí denní potřeby železa, a proto se jedná o velmi vhodný zdroj tohoto prvku pro vegetariány. Spirulina je absolutně netoxická, obsahuje značné procento lehce stravitelných proteinů, vitaminy skupiny B, které jsou prospěšné pro správnou funkci nervů, očí, jater, pokožky, dále betakaroten a vitamin E, které fungují jako silné antioxidanty. Vápník, který pomáhá růstu a zachování zdravých zubů, kostí a tvorbě kolagenu. Draslík, který aktivizuje mnoho enzymů nezbytných pro svalovou činnost. Bez draslíku nemůže být glukóza použita jako zdroj tělesné energie, nemůže být vytvořena ani její zásoba pro pozdější využití. Draslík podporuje nervové funkce, napomáhá udržet normální krevní tlak, je nepostradatelný při transferu živin. Železo, které je ve spirulině obsaženo, je důležité pro funkci a syntézu hemoglobinu - červeného krevního barviva - a pro fungování imunitního systému - glykogen reprezentuje energetickou rezervu hromadící se v játrech.

Stejně jako chlorella se řasa spirulina suší zvláštním šetrným postupem a následně drtí na prášek a případně lisuje do formy tablet. Díky tomu zůstanou zachovány všechny hodnotné látky, jako jsou bílkoviny, vitamíny a enzymy. Spirulina samozřejmě není vystavena žádnému záření a neobsahuje žádná aromata, konzervanty a barviva nebo jiné přídavné látky. Lisování probíhá šetrným postupem bez přidání jakýchkoli plnidel. Průběžná kontrola zbytkových látek zajišťuje nepřítomnost pesticidů a zbytkových těžkých kovů.

Spirulina chutná výborně v müsli, jogurtu nebo ovocných šťávách.

Minimální trvanlivost: 3 roky

Obecné informace o spirulině:
Spirulina je snad nejznámější sladkovodní řasa, o které lidstvo ví už řadu století. Již staří Mayové a Aztékové doplňovali svou stravu mikrořasami.
Spirulina je však dnes výrazně ceněna i v Číně a Japonsku. Zejména Japonci se díky své zdravé stravě často dožívají vysokého věku.


Přílohy:
Spirulina.JPG
Spirulina.JPG [ 42.14 KiB | Zobrazeno 16211 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Mladý ječmen
PříspěvekNapsal: čtv kvě 19, 2011 8:21 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26557
Bydliště: Poděbrady
Mladý ječmen

:arrow: Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az :wink: pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

Mladý ječmen v bio kvalitě pochází z německých certifikovaných bio farem, které jsou pod dohledem kontrolní eko-stanice DE-Öko-006. Sklizeň a sušení mladého ječmene probíhá ve fázi nejvyšší koncentrace živin. Díky speciálnímu postupu sušení do 38°C vykazuje mladý ječmen kvalitu syrové stravy, což znamená, že se zachovávají veškeré cenné látky v něm obsažené, jako jsou vitamíny, enzymy, fytochemikálie apod. Vzhledem k přísným kontrolám a analýzám si můžete být jisti, že tento mladý ječmen v kvalitě bio neobsahuje žádné nečistoty či zbytkové škodliviny. Je samozřejmě stoprocentně čistý a bez jakýchkoli příměsí, přídavků, barviv, aromat apod. Díky nákupu a zabalení ječmene neprodleně po sklizni dodáváme tento produkt zcela čerstvý, aby nedošlo ke ztrátě cenných živin, díky nimž má mladý ječmen rozsáhlé spektrum působení na zdraví člověka.

• zpomaluje buněčné stárnutí (antioxidační aktivita),
• zlepšuje zažívání; je účinný proti zácpě,
• je prospěšný u chudokrevnosti (anémii),
• zlepšuje krevní obraz,
• potlačuje růst rakovinných buněk,
• pomáhá při normalizaci hladiny cukrů v krvi,
• reguluje hladiny cholesterolu, LDL cholesterolu,
• obsahuje 11-krát více vápníku než kravské mléko (prevence osteoporózy)


Mladý ječmen chutná výtečně zamíchaný do müsli, nebo jogurtu, případně do ovocné, nebo zeleninové šťávy.

Minimální trvanlivost: 3 roky

Obecné informace o mladém ječmeni:

Prášek z mladého ječmene se vyrábí z mladých výhonků ječmene ve fázi růstu, v níž je obsah prospěšných živin nejvyšší. Lidstvu je mladý ječmen znám již delší dobu jako energeticky nabitý zdroj živin, obeznámeni s ním byli staré národy v Evropě, Asii i Latinské Americe. Mladý ječmen je bohatý na draslík, železo, vitamín C a chlorofyl. Rovněž obsahuje významný podíl vlákniny.


Přílohy:
Mladý ječmen.JPG
Mladý ječmen.JPG [ 45.73 KiB | Zobrazeno 16211 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Superpotraviny-superfoods
PříspěvekNapsal: úte bře 06, 2012 1:50 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26557
Bydliště: Poděbrady
Moringa Oleifera - produkt firmy Quinex

:arrow: Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az :wink: pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

Historie Moringy sahá až do 150 př. n. l. Historické důkazy ukazují, že listy a plody Moringy byly hojně využívány již ve středověku. Užívala ji šlechta a královské rody pro její blahodárné účinky pro duševní bdělost a zdravou pokožku. Ve starověké Indii byl moringový extrakt z listů podáván Mauryánským bojovníkům na válečných frontách. Věřili, že moringový extrakt jim dodá potřebnou sílu a energii během boje a ulehčí jim od stresu a bolesti, kterými trpěli během války. Tito stateční vojáci byli ti, kteří porazili Alexandra Velikého. Tento příběh o zázračném stromu Moringa inspiroval tři mladé odborníky, kteří začali analyzovat jeho nutriční hodnoty a přínos člověku. Jak výzkum ukázal, byli ohromeni velkým množstvím nutričních látek, které obsahují listy a plody Moringy.

Více než 40 základních nutričních živin by mělo být obsaženo v našem běžném denním příjmu potravy, aby strava byla nutričně vyvážená. Lidský organizmus umí rozeznat syntetické vitamíny, minerály a aminokyseliny od těch přírodních. Jestliže člověk přijímá živiny zejména v syntetické podobě, bez současného užívání těch přírodních, nedochází k jejich efektivnímu využití a vstřebání v lidském organismu. Jinými slovy, lidské tělo využije prospěch z obou skupin většinou jen tehdy, pokud budou konzumovány syntetické doplňky s přírodními společně. Moringa obsahuje přes 90 nutričních živin, což z ní činí nejlepší dostupný přírodní zdroj živin.

Moringa je jeden z nejbohatších zdrojů vitamínů, minerálů a aminokyselin, který byl v rostlinné říši doposud objeven. Moringa obsahuje vitamín A (beta karoten), vitamín B1 (thiamin), vitamín B2 (riboflavin), vitamín B3 (niacin), vitamín B6 pyridoxin), Vitamín B7 (biotin), vitamín C (kyselina askorbová), vitamín D (cholekalciferol, ergokalciferol), vitamín E (tokoferol) a vitamín K. Vitamín A tělo nejvíce potřebuje pro dobrý zrak a k udržení pevného kardiovaskulárního zdraví. Absorpce vápníku v lidském těle funguje pouze za přítomnosti vitamínu D.

Seznam minerálních látek obsažených v Morinze je obsáhlý, výčtem z těch hojně obsažených je například vápník, měď, železo, draslík, hořčík, mangan a zinek. Vápník je jedním z nejdůležitějších minerálů pro růst, údržbu a reprodukci lidského těla. Srážení krve, přenos nervových impulzů, svalové kontrakce a relaxace, normální srdeční tep, stimulaci tvorby hormonů, aktivace enzymatických reakcí, ale i další funkce, všechny vyžadují nemalé množství vápníku. Moringa, je nejbohatším zdrojem vápníku v rostlinné říši a má 17 x více vápníku než mléko. Vápník také pomáhá předcházet vzniku osteoporózy během stáří a posílení kostí mladých a osob středního věku. Moringa obsahuje 25 x více železa než špenát, pomáhá při tvorbě hemoglobinu a myoglobinu, který přenáší kyslík krví do svalů. Železo také napomáhá ke zlepšení duševního zdraví, jelikož zvyšuje dodávku kyslíku do mozku. Draslík, který je v Morinze obsažen 15 x více než v banánech, pomáhá při regulaci acidobazické a vodní rovnováhy v krvi a tkáních. Vzhledem k tomu je Moringa nejbohatším zdrojem vápníku a draslíku a pomáhá při snižování krevního tlaku. Také pomáhá v syntéze proteinů z aminokyselin a metabolismu sacharidů, což je nutné pro stavbu svalů a pro normální tělesný růst.

Moringa obsahuje přibližně 46 antioxidantů a je jedním z nejbohatších zdrojů antioxidantů vyskytujících se v přírodě. Antioxidanty jsou velmi důležité pro lidský organismus, protože zmírňují vliv volných radikálů. Tato vlastnost antioxidantů napomáhá v prevenci vzniku malignity (rakoviného bujení). Listy Moringy jsou bohaté na flavonoidy, což je druh antioxidantů. Hlavní obsažené antioxidanty jsou quercetin, kaempferol, beta-sitosterol, kyselina caffeoyl-chinová a zeatin. Antioxidanty hrají významnou roli při zpomalení příznaků stárnutí a zlepšují kardiovaskulární zdraví. Vitamíny C a E přítomné v Morinze, také fungují jako znamenité antioxidanty. Výzkumy potvrzují, že antioxidanty dosahují požadovaných výsledků, jsou-li přijaty jen s kombinací jiných základních vitaminů a minerálních látek, což právě komplexně nabízí Moringa.

Firma Quinex produkuje své výrobky z listů a plodů Moringy, které jsou bohaté na fytonutrienty. Fytonutrienty jsou organické součásti rostlin, které prospívají vašemu zdraví. Fytonutrienty jsou obsažené v Morinze v této skladbě: alfa-karoten, beta-karoten, beta-kryptoxanthin, lutein, zeaxanthin a chlorofyl. Nejvýznamnější úlohou fytonutrientů je vyplavování toxinů z těla, čistí játra, posilují imunitní systém, pomáhají při obnově červených krvinek a významně omlazují tělo na buněčné úrovni.

Všechny tyto živiny obsažené v Morinze z ní dělají kompletní nutriční doplněk blahodárný pro naše zdraví. Tento výživový doplněk pomáhá při léčbě více jak 300 druhů různých onemocnění, což zvyšuje význam Moringy v našem každodenním životě.
Produkty firmy Quinex obsahují Moringu ze stromů, které se pěstují v Tamil Nadu v Indii, kde je jedna z nejúrodnější půd na světě. Nepoužívají se tam pesticidy, insekticidy, nebo jiná chemická hnojiva. Používají jen přírodní hnojiva a sklizeň listů a plodů probíhá ručně. Špatné listy jsou vyřazeny a sušení těch dobrých probíhá ve stínu, což zaručuje uživateli tu nejlepší kvalitu. Po usušení se listy melou na prášek za přísných hygienických podmínek.

Obtížné je tedy i porovnání Moringy s běžnými druhy ovoce a zeleniny, nutriční hodnoty vitamínů, minerálů, aminokyselin, chlorofylu a antioxidantů jsou podstatně vyšší než má ovoce a zelenina v čerstvé podobě.

Moringa obsahuje:

Biologicky využitelné minerály pro lidský organizmus obsažené v listech a luskách Moringy:

Vápník - až 8,79 x více využitelný
Chrom - až 25 x více využitelný
Měď – až 1,85 x využitelná v játrech
Železo – až 1,77 x více vstřebatelné v krvi
Hořčík - až 2,20 x více využitelný
Mangan – až 1,63 x více využitelný v játrech.
Molybden – až 16,49 x vstřebatelný v krvi
Selen - až 17,60 x vyšší antioxidační účinek.
Zinek – až 6,46 x více vstřebatelný v krvi

Dále Moringa obsahuje antioxidanty, protizánětlivé látky, aminokyseliny a další klíčové živiny. Existuje více než 46 antioxidantů a 36 protizánětlivých látek a všechny se přirozeně vyskytují v Morinze, což z ní dělá opravdovou superpotravinu s mimořádným přínosem pro lidské zdraví.


Přílohy:
Moringa.JPG
Moringa.JPG [ 34.69 KiB | Zobrazeno 16211 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Mořské řasy Dulse
PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 4:33 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26557
Bydliště: Poděbrady
Mořské řasy Dulse

:arrow: Zde nyní najdete pouze potřebné informace o vlastnostech a výhodách produktů. Produkty stránek pro-zdravi-az :wink: pohodlně nakoupíte v nově spuštěném e-shopu s větším komfortem než byl zde.

Mořské řasy jsou divoce rostoucí rostliny slaných vod, které jsou běžnou součástí každodenní stravy přímořských národů. Malá množství různých druhů mořské zeleniny mohou zpestřit chuť a obohatit výživnou hodnotu většiny pokrmů. Nejoblíbenější atlantické druhy jsou Dulse, Kelp, Laver, Alaria a Sea Lettuce, zatímco z Asie známe Nori, Hijiki, Wakame, Arame a Kombu.

Důvodem, proč zařadit mořské řasy do našeho jídelníčku, je kromě jejich zajímavé a specifické chuti zejména obsah minerálů a stopových prvků. Řasy jsou bohaté na vápník, draslík, jód, hořčík, železo, chrom, mangan a další minerály, jejichž obsahy jsou výrazně vyšší než v suchozemské zelenině. Obsahují dále enzymy, vitamíny (zejména B komplex), vlákninu a vysoce kvalitní protein. Mořské řasy jsou známy pro svůj obsah vitamínu B12, jakožto možný zdroj této živiny pro vegetariány. Výzkumy dále prokazují schopnost určitých látek, obsažených pouze v mořských rostlinách, absorbovat a eliminovat radioaktivní prvky a težké kovy z lidského organismu.

Nabízené severoatlantické mořské řasy Dulse mají certifikaci BIO. Jsou sušeny při nízkých teplotách, díky čemuž jsou veškeré jejich výživné hodnoty zachovány. Na rozdíl od řady asijských druhů neprochází tepelnou úpravou ani pražením a díky šetrnému zacházení zůstávají vysoce koncentrovanou výživnou potravinou plnou života. Na jednu porci obvykle postačí i méně než 15 gramů! Žádný z těchto druhů není nutno vařit. Skvěle se hodí do salátů, polévek, sendvičů, sushi, nebo se dají jíst zkrátka jen tak samotné. Do tepelně upravených pokrmů doporučujeme přidávat až po vaření. Pro zachování veškerého bohatství minerálů nejsou řasy při zpracování nijak proplachovány a omývány.

Řasa Dulse je známá především vysokým obsahem železa a jódu o čemž svědčí jejich typická fialová barva. Vyznačují se velmi vysokým obsahem draslíku ve srovnání s 4x nižším obsahem sodíku. Dulse jsou bohatým zdrojem rostlinného proteinu, vlákniny, enzymů, draslíku a hořčíku, vitamínů A a B. Mají velmi nízký obsah sodíku. Řasa Dulse se vyznačuje specifickou chutí, typicky rudou barvou a má příjemnou měkkou texturu, díky které ji lze konzumovat bez jakékoli úpravy přímo ze sáčku jako chutný snack. Její skvělá chuť se projeví zejména při důkladném prožvýkání.

Dulse vločky BIO se výtečně hodí do všech salátů jako zdravá náhrada soli plná minerálů. Jsou rovněž ekonomičtější. Jsou ideální jako barevná a chutná ingredience do salátů, sendvičů nebo polévek.

Složení: 100% Dulse BIO

Země původu: USA


Přílohy:
Řasa Dulse.JPG
Řasa Dulse.JPG [ 52.45 KiB | Zobrazeno 16211 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz