Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Odkyselení těla
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=24&t=696
Stránka 3438

Autor:  ZdravejJAKOripa [ čtv úno 23, 2017 5:05 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

Dobrý den.

Chci se Vás zeptat, jestli je vhodný tento preparát.

http://obchod.ronnie.cz/s-2641-alkalot-ph.html

Děkuji

S pozdravem Ripa

Autor:  pv33 [ pát úno 24, 2017 1:43 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

ZdravejJAKOripa píše:
Dobrý den.
Chci se Vás zeptat, jestli je vhodný tento preparát.
http://obchod.ronnie.cz/s-2641-alkalot-ph.html
Děkuji
S pozdravem Ripa

Mne by vadilo, ze to je asi vsechno anorganicky. Samozrejme to udela zasaditejsi moc, protoze se toho bude snazit telo zbavit, ale to mozna neni cilem. Osobne bych preferoval upravu stravy, vynechat zakyselujici produkty, treba maso, cukr..., a pridat ovoce a zeleninu. To je muj nazor.

Autor:  krasnagadgetka [ ned bře 05, 2017 1:59 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

Pane Jardo, prosím Vás, je sprvný poměr 80 zásadotvorných :20 kyselinotvorných potravin? Našla jsem to na internetu, na Vašich stránkách to nemohu dohledat. Všude píší něco jiného....
Moc děkuji.

Autor:  Jarda [ sob dub 01, 2017 5:55 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

ZdravejJAKOripa píše:
Dobrý den.

Chci se Vás zeptat, jestli je vhodný tento preparát.

http://obchod.ronnie.cz/s-2641-alkalot-ph.html

Děkuji

S pozdravem Ripa

Tak jde o to na co, ale pokud jde pouze o odkyselení asi fungovat bude.

Autor:  Jarda [ sob dub 01, 2017 5:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

krasnagadgetka píše:
Pane Jardo, prosím Vás, je sprvný poměr 80 zásadotvorných :20 kyselinotvorných potravin? Našla jsem to na internetu, na Vašich stránkách to nemohu dohledat. Všude píší něco jiného....
Moc děkuji.

Ono to není tak jednoduché, můžete jíst i 100% zásadotvorných potravin a být v těžkém stresu a stejně budete překyselená. Strava je pouze jedna složka zásaditého programu těla a ne úplně nosná, psychika má větší sílu.

Autor:  pcko [ pon dub 10, 2017 7:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

Dobrý den,
chtěl jsem znovu užívat tepperweinovu směs, ale na obalu je napsáno, že je poživatelná do 15.12.2016.
Mám si pořídit novou, nebo normálně užívat tuto směs?
Děkuji za odpověď

Autor:  Alopat [ čtv dub 13, 2017 5:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

Nejjednoduší způsob odkyselení těla je dát si do pořádku produkci žaludeční kyseliny a správný způsob přípravy kořenové zeleniny a bramborových hlíz - odšťavení, vaření na páře a dušení, až po tradiční výrobu celozrnného kváskového chleba, tak aby nedocházelo ke ztrátě a vyluhování životně důležitých alkalických minerálů.

Autor:  SemTamTuPrídem [ čtv dub 13, 2017 6:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

Alopat píše:
Nejjednoduší způsob odkyselení těla je dát si do pořádku produkci žaludeční kyseliny a správný způsob přípravy kořenové zeleniny a bramborových hlíz - odšťavení, vaření na páře a dušení, až po tradiční výrobu celozrnného kváskového chleba, tak aby nedocházelo ke ztrátě a vyluhování životně důležitých alkalických minerálů.

Cau, Alopat. Myslis ze sa macanim obilnin (ryza natural, pohanka, ovos...) do vody vyluci vela mineralov a preto aj ked to sice odstrani fytaty a v pripade klicenia (ktore zvysuje len vitaminy hlavne Bcka...asi len Bcka) to premeni skroby na jednoduchsie cukry, tak sa to macanim ochudobni o mineraly ?
Tak...ostava sa spoliehat na mineraly z inych zdrojov (zivocisne potraviny, zelenina, ovocie, doplnky), a obilniny jest hlavne ako zdroj energie a vlakniny...

Autor:  Alopat [ pát dub 14, 2017 5:06 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

Pokud by se to bralo podle loupaných brambor, tak máčením ne, ale vařením těchto hlíz, krájených na kostky a strouhaných, poklesne obsah draslíku o 50 až 75% v uvedeném pořadí. Semena obilovin a luštěnin jsou sice také malá, ale stejně jako neloupané brambory jsou před rozvařením chráněny slupkou.

Brambory se doporučuje vařit celé - ideálně na loupačku a ty krájené spolu se zeleninou výhradně v páře, jak kvůli zachování vitamínů a minerálů, tak nízkému glykemickému indexu. Kmín určitě ano, ale kuchyňskou sůl při vaření příloh ne - mohla by vytlačovat draslík jako v lidských buňkách.


The effects of boiling and leaching on the content of potassium and other minerals in potatoes
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18576999
http://zdrava.kralikarna.sweb.cz/Antinutricni-latky.htm
http://www.mlyn-uveselych.cz/getattachment/03b67841-3e98-4af2-9f37-90c0d174263f/skladba_zrna_72.aspx

Autor:  SemTamTuPrídem [ pát dub 14, 2017 4:11 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

Alopat píše:
Pokud by se to bralo podle loupaných brambor, tak máčením ne, ale vařením těchto hlíz, krájených na kostky a strouhaných, poklesne obsah draslíku o 50 až 75% v uvedeném pořadí. Semena obilovin a luštěnin jsou sice také malá, ale stejně jako neloupané brambory jsou před rozvařením chráněny slupkou.

Brambory se doporučuje vařit celé - ideálně na loupačku a ty krájené spolu se zeleninou výhradně v páře, jak kvůli zachování vitamínů a minerálů, tak nízkému glykemickému indexu. Kmín určitě ano, ale kuchyňskou sůl při vaření příloh ne - mohla by vytlačovat draslík jako v lidských buňkách.


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18576999
http://zdrava.kralikarna.sweb.cz/Antinutricni-latky.htm
http://www.mlyn-uveselych.cz/getattachm ... na_72.aspx

No ja ti neviem... Ako sa môže zmenšiť o toľko obsah draslíku ? To len sa vyluhuje do vody.... To že niekto tú vodu vyleje, to je už iná vec...
A jesť varené zemiaky bez soli ? Echh.... veď toľko draslíku vytlačí z tela sodík.... \":D\" ... A bez soli (sodík) chutia hnusne.
Niekde som čítal veľmi veľkú PRAVDU, a to, že sa NETREBA BÁŤ SODÍKA, treba ho jesť DOSTATOK, ale o to viac dbať na draslík. Inak povedané - nemáme obmädzovať sodík, ale zvyšovať draslík. No na druhej strane je zas pravda, že viac draslíku potrebuje ten, kto má v strave veľa sacharidov - v porovnaní s tým, kto ich má v strave menej. Takže potreba draslíka napr. u kulturistu ktorý konzumuje 500g sacharidov denne je úplne iná, než napr. u mňa, ktorý denne konzumujem okolo 110g sacharidov...

Autor:  Alopat [ pát dub 14, 2017 6:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

Podle Světové zdravotnické organizace má být příjem draslíku k sodíku 2:1 ve prospěch draslíku, to hovoří za vše - může to být i několikanásobek, když organizace globalistů dotlačena lidmi dobře informovanými alternativou přiznává alespoň tento poměr. Viz. internetový článek podvod s nedostatkem draslíku od Joe Vialse. Týká se to samozřejmě i dalšího alkalického kovu hořčíku, který je spolu s několika enzymy důležitý pro správnou funkci močovinového cyklu a odbourávání amoniaku v játrech.

Je to otázka zvyku, kvůli sražení vysokého tlaku se snažím dělat alespoň přílohy bez soli - rýže, brambory na loupačku z pařáku a smetanou zalité brambory pečené s pórkem, kde není šance na vyluhování do vody. Hladina sodíku totiž dost záleží na pocení, takže pokud někdo tráví několik hodin denně dřinou na slunci nebo ve vyhřáté posilovně, tak si může dovolit slanou polévku a k tomu pečivo posypané hrubou solí.

To bude zděšení, až si jednoho dne hospodyňky uvědomí, že s každou lžičkou kuchyňské soli tráví svou rodinu, neboť náročnější fyzická práce byla nahrazena stroji a přemísťování z místa na místo už se také neděje pěšky a šlapáním na kole jako za dob našich dědů. Ne nadarmo p. Zajíček zařadil kuchyňskou sůl mezi bílé jedy. Bílý jed zůstane bílým jedem, i když se bude jednat o hnědý cukr nebo mořskou sůl - což jsou pouze úlitby pohodlnosti a chuti, tedy lidské touze nic podstatného neměnit.

Samozřejmě, že chloridy člověk potřebuje, ale když se podíváš na rostlinné soli afrických a amerických domorodců, tak zjistíš, že obsahují několikanásobně více draslíku, resp. zanedbatelné množství sodíku. Rovněž v otázce stimulace trávení a následného odstraňování zplodin, vč. harmonizace nadledvinek se domnívám, že by mohly být vhodnější některá koření a bylinky, až po hořké a kyselé potraviny (saláty z lupání a bodláčí a jablečné či vinné octy).

http://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-stromy/byliny/94-kozinec-blanity-ucinky-na-zdravi-pouziti-uzivani-vyuziti-co-leci

http://www.ireceptar.cz/zdravi/lecive-bodlaky-lopuch-ostropestrec-a-marali-koren/

Autor:  krasnagadgetka [ stř dub 19, 2017 8:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

Jaké jsou prosím Vás ostatní složky zásaditého programu těla? Dejme tomu, že mám psychiku v pořádku, jak si tedy sestavit jídla, aby byla zásadotvorná? Jak už jsem psala, někde píší poměr 80 zásadotvorných :20 kyselinotvorných potravin, jinde zase píší 1 kyselinotvorná potraviny + 1 zásaditá je správně. Na internetu je velké množství zásaditých receptů, ale nepřišla jsem na to, jak jsou sestaveny a hlavně zdali to nejsou opět nějaké nesmysly. Je pravda, že nejjednoduší způsob odkyselení těla je dát si do pořádku produkci žaludeční kyseliny?
Co patří mezi zásadité nápoje kromě živé vody? Myslela jsem si, že zelenina a ovoce jsou zásadité a ted si čtu na internetu, že i některé překyselují.
Moc děkuji.

Autor:  SemTamTuPrídem [ stř dub 19, 2017 10:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

krasnagadgetka píše:
Jaké jsou prosím Vás ostatní složky zásaditého programu těla? Dejme tomu, že mám psychiku v pořádku, jak si tedy sestavit jídla, aby byla zásadotvorná? Jak už jsem psala, někde píší poměr 80 zásadotvorných :20 kyselinotvorných potravin, jinde zase píší 1 kyselinotvorná potraviny + 1 zásaditá je správně. Na internetu je velké množství zásaditých receptů, ale nepřišla jsem na to, jak jsou sestaveny a hlavně zdali to nejsou opět nějaké nesmysly. Je pravda, že nejjednoduší způsob odkyselení těla je dát si do pořádku produkci žaludeční kyseliny?
Co patří mezi zásadité nápoje kromě živé vody?
Moc děkuji.

Neries hluposti... Papaj kvalitne mäsko, vajicka, kefir, ryby, maslo, mast, slaninu, zeleninku, trochu obilnin a trochu ovocia... A zasadiat krvi ries pohybom ja cerstvom vzduchu, cvicenim, dobrou naladou a stastim (tie posledne 2 veci su asi najtazsie zrealizovatelne...aspon pre mna... \":D\" )

Autor:  Jarda [ ned kvě 07, 2017 5:26 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

pcko píše:
Dobrý den,
chtěl jsem znovu užívat tepperweinovu směs, ale na obalu je napsáno, že je poživatelná do 15.12.2016.
Mám si pořídit novou, nebo normálně užívat tuto směs?
Děkuji za odpověď

Předpokládám že se jí nemá co stát a měla by jít použít.

Autor:  Jarda [ ned kvě 07, 2017 5:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Odkyselení těla

krasnagadgetka píše:
Jaké jsou prosím Vás ostatní složky zásaditého programu těla? Dejme tomu, že mám psychiku v pořádku, jak si tedy sestavit jídla, aby byla zásadotvorná? Jak už jsem psala, někde píší poměr 80 zásadotvorných :20 kyselinotvorných potravin, jinde zase píší 1 kyselinotvorná potraviny + 1 zásaditá je správně. Na internetu je velké množství zásaditých receptů, ale nepřišla jsem na to, jak jsou sestaveny a hlavně zdali to nejsou opět nějaké nesmysly. Je pravda, že nejjednoduší způsob odkyselení těla je dát si do pořádku produkci žaludeční kyseliny?
Co patří mezi zásadité nápoje kromě živé vody? Myslela jsem si, že zelenina a ovoce jsou zásadité a ted si čtu na internetu, že i některé překyselují.
Moc děkuji.

Mimo jednoznačně odkyselujících potravin jako je třeba okurka, nebo meloun je spousta sice samostatně zásadotvorných, ale v kombinaci klidně již působí kyselinotvorně, tedy na váš dotaz není jednoznačná odpověď. Toto se zde dříve probíralo a vhodné je tedy vysledovat jak mě reaguje pH moče na danou potravinu, nebo kombinaci potravin. Většina ovocných a zeleninových šťáv dobře odkyseluje, ale asi nejlépe funguje prostě rozmixovaná okurka.

Stránka 3438 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/