Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kapkami
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=24&t=1303
Stránka 33

Autor:  Jarda [ úte dub 02, 2013 9:43 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

stevo69 píše:
A čo tak citrony očistit od slupek alebo su doležité?

Nedovedu posoudit, obsahují citrin a pokud se tam něčeho účastní v dužině obsažen není.

Autor:  Jarda [ úte dub 02, 2013 9:45 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

Deane píše:
Kde vezmem český? \":mrgreen:\" Maďarský by mohol stačiť myslím. \":mrgreen:\"
Teraz som si to robil ale už je ten česnek trochu preschlý, už aj klíčky trochu začínajú, asi lepšie keď je čerstvý po zbere. A asi by bolo lepšie keby bolo v návode písané nie kusy ale hmotnosť, však neni citrón jako citrón ani česnek jako česnek. Inak to človek musí dávkovať tak bajočko.

Ono uvedené dávkování je také skoro nejpřesnější, protože ani v konkrétní váze nemusí být konkrétní objem účinných látek.

Autor:  Okorento [ ned pro 01, 2013 8:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

Česnek granulovaný prémiovej kvality \":)\"
http://vse02.lab.shopio.cz/p/cesnek-granulovany/

Autor:  Jarda [ pon led 27, 2014 2:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

Okorento píše:
Česnek granulovaný prémiovej kvality \":)\"
http://vse02.lab.shopio.cz/p/cesnek-granulovany/

No nevím, dle mého názoru upravený česnek je spíše pro zlost, než pro zdraví.

Autor:  Starsky [ pát bře 06, 2020 9:11 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

stevo69 píše:
A čo tak citrony očistit od slupek alebo su doležité?

Pokud se nepletu, tak právě slupky některých citrusů obsahují flavonoidy, uplatňují se při výrobě Detralexu a podobně,
takže důležitost slupek mi přijde celkem logická.

Daleko víc by mě zajímalo, co se v takovém receptu stane s vitamínem C, když lektvar přivedeme k varu a jak dlouho vydrží allicin?
Jaká je nejvhodnější doba po narušení česneku pro konzumaci? Je to 5, 10 nebo 15 minut? Četl jsem, že allicin rychle vyprchá, zůstává
z něj něco v tomto receptu?

Není vhodnější varianta každý den zkonzumovat dva nadrcené stroužky česneku s trochou šťávy z citronu? I když co se týká příjemnosti a
jednoduchosti, tak uvedený recept vede.

Autor:  Jarda [ sob bře 07, 2020 9:29 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

Starsky píše:
Pokud se nepletu, tak právě slupky některých citrusů obsahují flavonoidy, uplatňují se při výrobě Detralexu a podobně,
takže důležitost slupek mi přijde celkem logická.

Daleko víc by mě zajímalo, co se v takovém receptu stane s vitamínem C, když lektvar přivedeme k varu a jak dlouho vydrží allicin?
Jaká je nejvhodnější doba po narušení česneku pro konzumaci? Je to 5, 10 nebo 15 minut? Četl jsem, že allicin rychle vyprchá, zůstává
z něj něco v tomto receptu?

Není vhodnější varianta každý den zkonzumovat dva nadrcené stroužky česneku s trochou šťávy z citronu? I když co se týká příjemnosti a
jednoduchosti, tak uvedený recept vede.

Tak bio citrusy asi ano, ale běžné citrusy které zde koupíte jsou stříkané a ke konzumaci nejsou zrovna ideální, tedy ty jejich slupky. Céčko podle mě odpálíte téměř kompletně a u allicinu nedovedu odpovědět. Uváděla se doba tuším 14 minut od rozdrcení pro maximální produkci allicinu a zda tam něco zůstane nad tím nehodlám spekulovat to opravdu netuším, ale asi ano když to funguje. Ta čerstvá forma možná bude lepší i když z různých důvodů nebude pro každého přijatelná, třeba pokladní v bance asi nemůže funět česnek na klienty aniž by to nepůsobilo v místním prostředí blbě, nejsme Indie.

Autor:  Starsky [ ned bře 08, 2020 5:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

Ano, máte pravdu. Samozřejmě mám na mysli jen bio citrony bez jakýchkoliv postřiků. Já jen chtěl říct, že použít je i z kůrou je logické,
co se týká prospěšných látek. Nakolik ale namletí a vysoká teplota varu znehodnotí všechny tyto látky v citronu i česneku je pro mě také záhadou,
protože nejsem chemik.

Myslím si, že něco z té velké síly v tomto lektvaru určitě i tak zůstává, ale je to dobrý námět na experimentování s teplotou vody a držet ji
maximálně někde okolo 40°C.

Tak tak. Asi navíc taky nejsem zdaleka jediný, koho po pozřetí dvou syrových stroužků česneku, pálí žáha. Tahle tekutá forma je určitě příjemnější na konzumaci.

Autor:  Jarda [ ned bře 08, 2020 6:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

Starsky píše:
Ano, máte pravdu. Samozřejmě mám na mysli jen bio citrony bez jakýchkoliv postřiků. Já jen chtěl říct, že použít je i z kůrou je logické,
co se týká prospěšných látek. Nakolik ale namletí a vysoká teplota varu znehodnotí všechny tyto látky v citronu i česneku je pro mě také záhadou,
protože nejsem chemik.

Myslím si, že něco z té velké síly v tomto lektvaru určitě i tak zůstává, ale je to dobrý námět na experimentování s teplotou vody a držet ji
maximálně někde okolo 40°C.

Tak tak. Asi navíc taky nejsem zdaleka jediný, koho po pozřetí dvou syrových stroužků česneku, pálí žáha. Tahle tekutá forma je určitě příjemnější na konzumaci.

Tak na ten česnek vyzkoušejte spolknout trochu pyré ze syrové brambory to by mohlo pomoci.

Stránka 33 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/