Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kapkami
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=24&t=1303
Stránka 23

Autor:  muflon [ pát úno 03, 2012 10:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

PS: tady jsou nějaké obecné studie ohledně účinků různých druhů česnekových extraktů

(např. mne zaujalo srovnání čerstvé česn.šťávy s účinkem tzv.VYZRÁLÉ uleželé česn.tinktury (extraktu) :

Autor:  Jarda [ pát úno 03, 2012 10:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

muflon píše:
Buď jde o to že za kvalitu je holt někdy i možná na místě si připlatit...nebo jde o tradiční použití manipulace s reklamou a testy a výzkumy "na zakázku"...

Těžko říct která z obou zmiňovaných variant je správná, leda sám na sobě vyzkoušet a vzájemně porovnat... \":mrgreen:\"
...nejprve např. užívat třeba čtvrt roku pravidelně čerstvý česnek, pak další čtvrt rok ty kapky levnější (stačí zadat na heureka heslo česnekové kapky http://www.heureka.cz
...no a pak zkusit ty drahé česnekové kapky Allivictus (dříve se jmenovali GH Extra, výrobce je Ecoton, fungují už od 90.tých let a nejspíš mají dost i spokojených zákazníků...těžko říct kolik bylo nespokojených...- tady jsou některé FAQ: http://www.allivictus.cz/?nav=cz/poradn ... ke-dotazy/).

PS: to verculinek: tu vysokou cenu zdůvodňujou ručním loupáním českého česneku bez použití kovu, dozorem zeměď.potrav.inspekce a vysokými standardy výroby se zaručeným a kontrolovaným obsahem alicinu a organických sirných sloučenin...

Pane Jardo, jaký máte názor na tento test obsahu a vstřebatelnosti v těle Alicinu a sirných sloučenin, který provádělo VŠCHT ? :
http://www.allivictus.cz/files/labtests ... elnost.pdf
(nějak se mi nezdá, že by podle toho barevného grafu na konci, a popisku pod ním, byla vstřebatelnost a využitelnost čerstvého česneku špatná...ale zase chápu že když je to lihový extrakt tak opravdu může jít rychleji přímo do krve...zatímco u čerstvého česneku a želat.tobolek to musí přes žaludek a do krve se toho moc dostat nemusí... \":?:\"
(je otázka zda je opravdu dokladem nízké účinnosti čerstvého česneku česnekový zápach z těla...zatímco u jejich kapek prý pach přetrvá jen cca 15minut a rychle pomine...)

Píšou tam:
"...Čerstvý česnek a česnekové tablety se po polknutí
v ústech dostávají do trávícího traktu, kde jsou následně transformovány a
degradovány účinnými enzymy a kyselinami.

1)Studie, kterou provedl Lawson et al. v roce 1992, dokazuje, že se žádný allicin
nenachází v krvi po perorálním užití čerstvého česneku.

2)Česnekové výrobky neobsahují allicin (Freeman a Kodera 1995), ani nemohou
produkovat allicin z alliinu, protože je allinása zničena vlivem žaludeční kyseliny.

3) Entericky potažený česnekový prášek obchází žaludeční kyseliny. Nicméně,
střevní tekutina zamezuje produkci allicinu z prášku ze 40% (Freeman a Kodera
1995). Dále střevní epitelové buňky rozkládají allicin (Freeman a Kodera 1995).
Jakékoliv vyrobený allicin mohou zničit jak dobré i špatné bakterie (Shashikanth et al.
1985) a zamezuje také střevní a žaludeční výstelka (Kodera 1997). Želatinové kapsle
tedy doputují sice až do žaludku, kde vnější obal odolává kyselému prostředí,
nicméně po přechodu žaludkem do jater, je ihned veškerý zbytek léčiva zničen
jaterními buňkami. Po rozpadu kapsle už účinek hlavních látek není vůbec
prokazatelný. O to nižší je procento účinných látek čerstvého česneku a česnekových
tablet, z nichž jen minimum prošlo horní částí trávícího traktu.
Naopak je tomu u Allivictus tinktury, která pomocí receptorů v dutině ústní přenese
jak účinné sirné sloučeniny česneku, tak celý AAC Komplex.
Allivictus je jediný přírodní česnekový přípravek, který se po užití vstřebává přímo do
krevního řečiště přes bohatou kapilární síť v dutině ústní. Obsažený alkohol je rychle
prchající látka, která je pouze jako transportní médium pro tekutou formu Allivictu.
Tato metoda transportu látek do krevního řečiště je známá po mnoha století a často
používaná ve farmacii. Tím je zaručený cílený transport všech účinných látek přímo
do těla, krevního řečiště a nedochází tak k negativnímu působení látek v žaludku ani
ve střevě. Obchází se tak hepatoportální oběh, který by veškeré účinky česneku
degradoval. Při správném dávkování a formě užívání se jen minimální množství
Allivictu dostane do trávícího systému.

Nedovedu posoudit nezávislost testujících, takovéto studie většinou vznikají na požadavek dobře platícího zadavatele a výsledek bývá jasný ještě před jejich zahájením. Pak se těžko něco objektivně hodnotí, pokud to nemám sám na sobě vyzkoušené.

Autor:  Zdenek20 [ sob úno 04, 2012 12:59 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

[quote="muflon":2pz7kbtl]Pane Jardo, jaký máte názor na tento test obsahu a vstřebatelnosti v těle Alicinu a sirných sloučenin, který provádělo VŠCHT ? :
http://www.allivictus.cz/files/labtests ... elnost.pdf[/quote:2pz7kbtl]
Otázkou je, proč nezveřejní celou (fy. Allivictus objednanou?) studii VŠCHT. Pak by bylo zřejmé, vůči čemu se vlastně ten jejich výrobek porovnává. Např. co to je ten "tekutý extrakt"? Copak je nějaký extrakt netekutý? Vyráběli si ty extrakty z česneku (jakého?) chemici v laboratoři sami, nebo jim je fy. Allivictus dodala. Řekl bych, že max. tak zadali změřit určité chemikálie z dodaných vzorků a šup s tim na marketingové oddělení. \

Autor:  muflon [ sob úno 04, 2012 1:17 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

[quote="Zdenek20":eftwzpsg]Otázkou je, proč nezveřejní celou (fy. Allivictus objednanou?) studii VŠCHT. Pak by bylo zřejmé, vůči čemu se vlastně ten jejich výrobek porovnává. Např. co to je ten "tekutý extrakt"? Copak je nějaký extrakt netekutý? Vyráběli si ty extrakty z česneku (jakého?) chemici v laboratoři sami, nebo jim je fy. Allivictus dodala. Řekl bych, že max. tak zadali změřit určité chemikálie z dodaných vzorků a šup s tim na marketingové oddělení. \

Autor:  esie [ úte úno 14, 2012 3:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Česneková tinktura dle starého tibetského receptu

zdravím Vás pane Jardo i ostatní členy tohoto skvělého fóra - ráda bych se zeptala na Váš názor týkající se užívání česnekové tinktury dle starého tibetského receptu, který byl na tomto fóru již několikrát zmiňován /bere se po kapkách ráno v poledne a večer - začíná se 1 kapkou stoupá se do určitého počtu kapek - pak opět klesá a zbytek se užívá 3x denně po 25 kapkách/ dle doporučení se má každá denní dávka tohoto elikxíru požívat s 0,5dcl mléka. Myslíte, že právě mléko má nějaký velký význam či případně slouží jako nosič? Já jsem právě s touto kůrou začala a mléko mi velmi vadí /jinak ho totiž vůbec nekonzumuji/ - nehledě k tomu, že při 3měsíční kůře 3x denně 0,5 dcl/ ho člověk spotřebuje poměrně značné množství /cca 13,7 lt!!!/. Ráda bych ho nahradila něčím jiným -nejlépe vodou česneková chuť mi nevadí , ale mám obavu, abych tím nenarušila léčebný proces. Děkuji předem za Vaše názory \":D\"

Autor:  janin [ úte úno 14, 2012 8:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Česneková tinktura dle starého tibetského receptu

esie píše:
zdravím Vás pane Jardo i ostatní členy tohoto skvělého fóra - ráda bych se zeptala na Váš názor týkající se užívání česnekové tinktury dle starého tibetského receptu, který byl na tomto fóru již několikrát zmiňován /bere se po kapkách ráno v poledne a večer - začíná se 1 kapkou stoupá se do určitého počtu kapek - pak opět klesá a zbytek se užívá 3x denně po 25 kapkách/ dle doporučení se má každá denní dávka tohoto elikxíru požívat s 0,5dcl mléka. Myslíte, že právě mléko má nějaký velký význam či případně slouží jako nosič? Já jsem právě s touto kůrou začala a mléko mi velmi vadí /jinak ho totiž vůbec nekonzumuji/ - nehledě k tomu, že při 3měsíční kůře 3x denně 0,5 dcl/ ho člověk spotřebuje poměrně značné množství /cca 13,7 lt!!!/. Ráda bych ho nahradila něčím jiným -nejlépe vodou česneková chuť mi nevadí , ale mám obavu, abych tím nenarušila léčebný proces. Děkuji předem za Vaše názory \":D\"

Zdravím,esie -ja som užívala tieto kvapky ešte v r.2009 a zapíjala som ich vodou.Tiež som rozmýšľala nad mliekom,ale keďže som ho nepila,zvolila som vodu.

Autor:  esie [ stř úno 15, 2012 11:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

Janin, moc děkuji a přeji hezký den \":D\"

Autor:  Jarda [ stř úno 15, 2012 12:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Česneková tinktura dle starého tibetského receptu

esie píše:
zdravím Vás pane Jardo i ostatní členy tohoto skvělého fóra - ráda bych se zeptala na Váš názor týkající se užívání česnekové tinktury dle starého tibetského receptu, který byl na tomto fóru již několikrát zmiňován /bere se po kapkách ráno v poledne a večer - začíná se 1 kapkou stoupá se do určitého počtu kapek - pak opět klesá a zbytek se užívá 3x denně po 25 kapkách/ dle doporučení se má každá denní dávka tohoto elikxíru požívat s 0,5dcl mléka. Myslíte, že právě mléko má nějaký velký význam či případně slouží jako nosič? Já jsem právě s touto kůrou začala a mléko mi velmi vadí /jinak ho totiž vůbec nekonzumuji/ - nehledě k tomu, že při 3měsíční kůře 3x denně 0,5 dcl/ ho člověk spotřebuje poměrně značné množství /cca 13,7 lt!!!/. Ráda bych ho nahradila něčím jiným -nejlépe vodou česneková chuť mi nevadí , ale mám obavu, abych tím nenarušila léčebný proces. Děkuji předem za Vaše názory \":D\"

Použití vody by dle mého názoru zásadně vadit nemělo, to mléko tam bude spíše na tlumení chuti česneku, který někteří lidé hůře snáší.

Autor:  Bones [ sob bře 31, 2012 10:25 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

Nejak jsem nepochopil, proc kupovat nekde nake kapky, kdyz si je kazdy doma muze vyrobit sam a vi presne, co v nich ma. Nehlede na to, ze si je pripravi s laskou a naprosto jim pak duveruje \":)\"

Sam jsem vcera dostal recept od parazitolozky, ktery ma vyzkouseny a udajne pry neni citit cesnek z kuze !!! Coz muze byt pro mnoho lidi prijemny kompromis.



- 30 strouzku cesneku ( nejlepe ceskeho )
- 5 BIO citronu
- 1 litr vody

Odstranění vápenatých usazenin z těla česnekem a citronem
Prof. Gerd Unterweger

Jsou-li cévy v mozku a srdci zvápenatělé, pije se denně jedna likérová sklenka (0,2 cl) výtažku z asi 30 oloupaných dílků česneku a 5ti malých, nakrájených a neoloupaných přírodních citrónů (bio).

Všechno se v mixéru zpracuje na kaši, dá do jednoho litru vody a přivede se k varu. Ale nechá se jen jednou “převalit”. Potom se zcedí a naleje do lahve. Uchovává se v chladu.
Denní sklenka se pije dle možností – před, nebo po hlavním jídle..

Již po třech týdnech denního užívání pocitíte v těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky jako jsou zhoršené vidění či slyšení – se zmenšují a postupně odcházejí.

Po třech týdnech kůry by měl člověk kůru na osm dní vynechat a pak opět tři týdny pokračovat. Pak se dostaví pronikavý úspěch. Tuto levnou neškodnou a léčivou kůru by měl člověk každý rok opakovat.

Nepříjemná česneková vůně není vůbec cítit a účinek citronu s česnekem se projeví naplno. Člověk může zase dobře spát a nemusí v noci „pobíhat“. Vápník se rozpustil..

Jedna žena se vyhnula operaci srdce, protože se jí tuk a vápník v cévách po kůře rozpustil. Také při vypadávání zubů – paradentóze se česnekový elixír dobře osvědčil!
Jako prevence před nákazou parazity se užívá ledna lžíce ráno a jedna večer a stejný postup se užívá jako prevence před chřipkovým onemocněním.

Autor:  Jarda [ pon dub 02, 2012 9:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

Bones píše:
Nejak jsem nepochopil, proc kupovat nekde nake kapky, kdyz si je kazdy doma muze vyrobit sam a vi presne, co v nich ma. Nehlede na to, ze si je pripravi s laskou a naprosto jim pak duveruje \":)\"

Sam jsem vcera dostal recept od parazitolozky, ktery ma vyzkouseny a udajne pry neni citit cesnek z kuze !!! Coz muze byt pro mnoho lidi prijemny kompromis.



- 30 strouzku cesneku ( nejlepe ceskeho )
- 5 BIO citronu
- 1 litr vody

Odstranění vápenatých usazenin z těla česnekem a citronem
Prof. Gerd Unterweger

Jsou-li cévy v mozku a srdci zvápenatělé, pije se denně jedna likérová sklenka (0,2 cl) výtažku z asi 30 oloupaných dílků česneku a 5ti malých, nakrájených a neoloupaných přírodních citrónů (bio).

Všechno se v mixéru zpracuje na kaši, dá do jednoho litru vody a přivede se k varu. Ale nechá se jen jednou “převalit”. Potom se zcedí a naleje do lahve. Uchovává se v chladu.
Denní sklenka se pije dle možností – před, nebo po hlavním jídle..

Již po třech týdnech denního užívání pocitíte v těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky jako jsou zhoršené vidění či slyšení – se zmenšují a postupně odcházejí.

Po třech týdnech kůry by měl člověk kůru na osm dní vynechat a pak opět tři týdny pokračovat. Pak se dostaví pronikavý úspěch. Tuto levnou neškodnou a léčivou kůru by měl člověk každý rok opakovat.

Nepříjemná česneková vůně není vůbec cítit a účinek citronu s česnekem se projeví naplno. Člověk může zase dobře spát a nemusí v noci „pobíhat“. Vápník se rozpustil..

Jedna žena se vyhnula operaci srdce, protože se jí tuk a vápník v cévách po kůře rozpustil. Také při vypadávání zubů – paradentóze se česnekový elixír dobře osvědčil!
Jako prevence před nákazou parazity se užívá ledna lžíce ráno a jedna večer a stejný postup se užívá jako prevence před chřipkovým onemocněním.

To je známý postup na odstranění vápenných úsad v těle a prý je dobrý.

Autor:  Bones [ pon dub 02, 2012 9:47 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

Jarda píše:
To je známý postup na odstranění vápenných úsad v těle a prý je dobrý.

Pokud tak bude fungovat, je to jen vitane. Primarne mi tento recept byl doporucen proti breberkam, udajne se tez osvedcil.

Autor:  Deane [ pát kvě 04, 2012 9:18 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

Tiež som robil ten česnek s citrónmi, len som mal veľmi veľké citróny tak som ich dal menej, tak odhadom. Myslíte že má veľký význam použiť BIO citróny? Pri takom užívaní sa myslím podiel nejakých stôp po chemickom ošetrení stáva bezvýznamný.
Vodku s česnekom tiež užívam, 40 kvapiek 2x denne.

Autor:  Jarda [ ned kvě 06, 2012 5:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

Deane píše:
Tiež som robil ten česnek s citrónmi, len som mal veľmi veľké citróny tak som ich dal menej, tak odhadom. Myslíte že má veľký význam použiť BIO citróny? Pri takom užívaní sa myslím podiel nejakých stôp po chemickom ošetrení stáva bezvýznamný.
Vodku s česnekom tiež užívam, 40 kvapiek 2x denne.

Tak teoreticky by BIO mělo být lepší, nicméně kdo vám zaručí tu kvalitu, většinou za větší peníze koupíte to samé a já osobně bych dal jakékoliv.

Autor:  stevo69 [ čtv bře 07, 2013 8:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

A čo tak citrony očistit od slupek alebo su doležité?

Autor:  Deane [ pon bře 18, 2013 8:50 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Rozdíl mezi koupenými a doma vyrobenými česenkovými kap

Bones píše:
- 30 strouzku cesneku ( nejlepe ceskeho )
- 5 BIO citronu
- 1 litr vody

Kde vezmem český? \":mrgreen:\" Maďarský by mohol stačiť myslím. \":mrgreen:\"
Teraz som si to robil ale už je ten česnek trochu preschlý, už aj klíčky trochu začínajú, asi lepšie keď je čerstvý po zbere. A asi by bolo lepšie keby bolo v návode písané nie kusy ale hmotnosť, však neni citrón jako citrón ani česnek jako česnek. Inak to človek musí dávkovať tak bajočko.

Stránka 23 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/