Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv říj 17, 2019 4:29 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Spenatova patlanina s medvedim cesnakom
PříspěvekNapsal: ned dub 04, 2010 10:13 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1660
Teraz, v sezone medvedieho cesnaku, ma napadlo urobit takuto kremovu omacku, a bolo to bajecne:

kefir 100-150ml
lanovy olej 25-33g
lanove semienka 1PL


Rozmixovat kefir s olejom, kym olej nezmizne, pridat semienka, pomixovat, klasicka patlanina.

Pridat:
rozmrazeny spenat Bonduelle (1 alebo 2 kocky, podla chuti)
medvedi cesnak

To je zaklad. Na ochutenie som pouzil:
kajanske korenie
feniklove semienka
cerstve listky oregana
kurkuma

Pomixovat, kym vznikne zelena husta kremova omacka.
S pomermi a koreninami sa treba pohrat, ale ta moja chutila vyborne, taky spenat keby davali v skole detom namiesto toho rozvareneho blivajzu s vajcom, hned by boli o poznanie zdravsie.
Chutilo to trochu ako treska, alebo vlassky salat, pripominalo mi to tie chute, takze s tym este poexperimentujem, lebo tie nezdrave majonezove salaty plne E-cok mi vzdy velmi chutili, keby som nasiel zdravu nahrazku s patlaniny, co chuti podobne, pre chute by to bolo uspokojive.
Mozno keby sa do toho pridala na male kusky nakrajana cibulka, a naparena zelenina ako mrkva, petrzlen, zemiak, topinambur, chutilo by to bajecne a podobne, ako vlassky salat.

Takisto by sa to mozno hodilo k pecenym zemiakom, tam by som este prihodil trochu naparenej brokolice alebo zeleniny, alebo by sa to dalo pouzit ako spenatova zalievka na cerstvy salat.
Pomimo sezony medvedieho cesnaku, urcite pojde pouzit aj normalny.

Ak mam pravdu povedat, chutilo mi to viac, ako patlanina na sladko s bananom alebo ovocim, ktora sa mi uz dost objedla.

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: medvědí česnek
PříspěvekNapsal: ned dub 18, 2010 6:40 pm 
Offline

Registrován: ned úno 28, 2010 11:25 pm
Příspěvky: 201
Nevím jestli jsem dotaz umístil správně!
Nicméně chtěl bych se zepat jestli nemá někdo zkušenost ohledně uskladnění medvědího česneku. Máme ho kolem baráku hodně a nevíme jak ho uskladnit aby zůstal co nejvíc čerstvý a z obsahem vitamínů třeba i přes pů roku.Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 22, 2010 1:01 pm 
Offline

Registrován: pát dub 16, 2010 7:56 am
Příspěvky: 6
Bydliště: České Budějovice
Zdravím Vás srdečně,
budete tak laskav a napíšete mi jak se vyrobí patlanina?

Děkuji za případnou odpověď

Pohodu přeje Skala


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 22, 2010 1:20 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
Skala píše:
Zdravím Vás srdečně,
budete tak laskav a napíšete mi jak se vyrobí patlanina?

Děkuji za případnou odpověď

Pohodu přeje Skala

O sirnej patlanice je tu celé vlákno http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=415


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz