Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát říj 19, 2018 9:36 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob lis 14, 2015 9:35 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25470
Bydliště: Poděbrady
Moonika píše:
Som zvedavá ako to bude chutiť, neviem si to predstaviť... škoda že sa chuť nedá sprostredkovať:) 20 h sa mi zdá veľa , ale za pokus to stojí. Ja nesladím(iba ovocím) ale určite to s medom bude dobré. Raz som u kamošky chutnala fermentovanú ovsenú "kašu" a bola výborná , kyselkavá, v zahraničí tomu vravia oatghurt, asi ho skúsim , aj kvôli betaglukánom o.i. http://www.earthsprout.com/?p=4708

Otázka je do jaké míry je ten kvasný proces schopen rozložit složité sacharidy v ovsu. Pokud je odstraní z větší části, možná by tento produkt nevadil ani lidem na SCD, nebo GAPS dietě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned lis 15, 2015 8:04 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 114
Jarda píše:
Otázka je do jaké míry je ten kvasný proces schopen rozložit složité sacharidy v ovsu. Pokud je odstraní z větší části, možná by tento produkt nevadil ani lidem na SCD, nebo GAPS dietě.

Neviem to posúdiť ale po zcedení mi zostalo niečo výborné, kyslé, chuťovo veľmi podobné kefíru, aj vizuálne podobné mlieku, nechala som to kvasiť asi 3dni. Ale radšej ako z vločiek by som to robila z ovsa zomletého pred použitím.

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned lis 15, 2015 11:34 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25470
Bydliště: Poděbrady
Moonika píše:
Neviem to posúdiť ale po zcedení mi zostalo niečo výborné, kyslé, chuťovo veľmi podobné kefíru, aj vizuálne podobné mlieku, nechala som to kvasiť asi 3dni. Ale radšej ako z vločiek by som to robila z ovsa zomletého pred použitím.

Tak jistě, vyrábět pouze z celých zrn, plesnivé a žluklé vločky nikdy nikomu na zdraví nepřidají.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz