Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát říj 18, 2019 6:22 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vlaštovičník
PříspěvekNapsal: ned čer 16, 2019 7:46 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26696
Bydliště: Poděbrady
ZDENINA píše:
Velice ráda,projela jsem ruský net a taky si od Bolotova stáhla několik knih.Je tam taky plno you tube k tomu tématu.
Vlaštovičník má nejvyšší účinnost do slunovratu.Vzala jsem asi 100ml nakrájené natě byliny a 200ml cukru.Bylinu jsem zabalila do obvazové gázy spolu s malou skleničkou(štamprlátkem).Někde uvádí kamínek,ale já nevím,zda by křemík nějak negativně neovlivnil kvašení.To závaží je nutné,aby nám ten balíček nevyplaval.Gáza se dá koupit -Sterilux ES 10cm x 10cm.Je trochu dražší,ale gázy je dost.
Jedovaté drogy kvasíme v syrovátce,která neutralizuje jedovatost.Prý to tak jde i s hlaváčkem jarním či s omějem ale do toho bych asi nešla.
Do 3litrové sklenice dáme balíček s rostlinou,zalijeme 3litry syrovátky v které jsme rozmíchali cukr.Dáme do tepla a hlavně do tmy!To jsem nevěděla,proto první dávka se nepovedla.Po pár dnech se na povrchu většinou utvoří plíseň.Tu je třeba dřevěnou lžíci odstranit.Musíme samozřejmě láhev přikrýt nějakou tkaninou,která propustí vzduch a ne octomilky,jež by obsah znehodnotily.Roztok pravidelně kontrolujeme a plíseň odstraňujeme.Po pár dnech roztok mění barvu z bílé do žluta.Objevují se bublinky,které signalizují kvašení.Asi po14 dnech,v závislosti od teploty,bublinky mizí a nápoj je hotov.Odlejeme si třeba litr a doplníme syrovátkou s cukrem.Za pár dní je roztok hotový.To můžeme provést asi až 3x.Odlité množství skladuje v lednici.Jak dlouho vydrží přesně nevím ale týden určitě.Ješte jsem zapomněla,že jestli je na dně roztoku moc bílé usazeniny(prý mrtvé buňky),můžeme přelít obsah do čisté lahve, samozřejmě i s balíčkem byliny.Nápoj má mírně nahořklou jablečnou chuť.
Zprvu užíváme 3xdenně lžíci asi 30min před jídlem.Pak zkusíme přejít na 100ml 3x denně.Návody se z různých zdrojů mohou lišit,popisuji jen svůj postup.

http://www.bolotov.com.ua/info/chistote ... histotele/
https://sk.sneznoe.com/articles/kvas/kvas-bolotova.html

Takto je vše mnohem srozumitelnější a jednodušší i pro ty hodně opatrné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlaštovičník
PříspěvekNapsal: ned čer 16, 2019 3:08 pm 
Offline

Registrován: ned říj 14, 2018 9:04 am
Příspěvky: 106
Máte někdo zkušenosti s užíváním tinktury vlaštovičníku? Myslel jsem, že by mohl pomoct s trávícími obtížemi (mám problém s játry a žlučníkem). Dávám několik kapek před jídlem, ale nezaznamenal jsem žádný efekt na trávení. Spíš mám pocit, že když si dávám tu tinkturu, GB-3 (oxbile) nebo třeba hercampuri, tak že mám pak světlejší až šedou stolici, jak kdyby ten žlučník přestal fungovat ještě víc. Je to vůbec možné?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlaštovičník
PříspěvekNapsal: ned čer 16, 2019 7:09 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26696
Bydliště: Poděbrady
Mojzo píše:
Máte někdo zkušenosti s užíváním tinktury vlaštovičníku? Myslel jsem, že by mohl pomoct s trávícími obtížemi (mám problém s játry a žlučníkem). Dávám několik kapek před jídlem, ale nezaznamenal jsem žádný efekt na trávení. Spíš mám pocit, že když si dávám tu tinkturu, GB-3 (oxbile) nebo třeba hercampuri, tak že mám pak světlejší až šedou stolici, jak kdyby ten žlučník přestal fungovat ještě víc. Je to vůbec možné?

Osobně mám zkušenosti s Rademacherovou tinkturou, ale tu si musíte vyrobit koupit se pochopitelně nedá, je zde zakázané prodávat vlaštovičník v plné síle. Nejde o nic složitého pouze smícháte čerstvě vylisovanou šťávu z vlaštovičníku se stejným množstvím alespoň 80%tního alkoholu protřepete a případně můžete přefiltrovat i když já jsem tu šťávu pouze přecedil přes hodně husté sítko a smíchal s 80%tní vínovicí. Dává se 5-15 kapek 3x denně s tím že osobně jsem bral těch 15 a navíc jsem je moc nepočítal - kapalo mě to z lékovky moc rychle, tedy většinou spíše více celkem 4 týdny a nic zásadně negativního jsem nepozoroval. Odhaduji že by se dalo dávat ještě více ale neměl jsem důvod pokus hrotit, nic zásadního jsem neřešil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlaštovičník
PříspěvekNapsal: ned čer 16, 2019 7:38 pm 
Offline

Registrován: ned úno 25, 2018 9:53 pm
Příspěvky: 249
Jarda píše:
Osobně mám zkušenosti s Rademacherovou tinkturou, ale tu si musíte vyrobit koupit se pochopitelně nedá, je zde zakázané prodávat vlaštovičník v plné síle. Nejde o nic složitého pouze smícháte čerstvě vylisovanou šťávu z vlaštovičníku se stejným množstvím alespoň 80%tního alkoholu protřepete a případně můžete přefiltrovat i když já jsem tu šťávu pouze přecedil přes hodně husté sítko a smíchal s 80%tní vínovicí. Dává se 5-15 kapek 3x denně s tím že osobně jsem bral těch 15 a navíc jsem je moc nepočítal - kapalo mě to z lékovky moc rychle, tedy většinou spíše více celkem 4 týdny a nic zásadně negativního jsem nepozoroval. Odhaduji že by se dalo dávat ještě více ale neměl jsem důvod pokus hrotit, nic zásadního jsem neřešil.

Rademachova tinktura se skládá z vlaštovičníku, ostropestřce a čubetu benediktu.Já sama jsem změnu barvy stolice při užívání kvasu z vlaštovičníku nezaznamenala.Na Leva.netu někdo psal,že jeho manželka užívala 2polévkové lžíce vylisované šťávy denně.Za čtrnáct dní se jí prý velmi zlepšily jaterní testy.Ale to bych si netroufala.
Kdo někdy ochutnal čerstvou vlašt.šťávu,tak ví jak má odpornou chuť a pálí z ní sliznice.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlaštovičník
PříspěvekNapsal: pon čer 17, 2019 8:47 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26696
Bydliště: Poděbrady
ZDENINA píše:
Rademachova tinktura se skládá z vlaštovičníku, ostropestřce a čubetu benediktu.Já sama jsem změnu barvy stolice při užívání kvasu z vlaštovičníku nezaznamenala.Na Leva.netu někdo psal,že jeho manželka užívala 2polévkové lžíce vylisované šťávy denně.Za čtrnáct dní se jí prý velmi zlepšily jaterní testy.Ale to bych si netroufala.
Kdo někdy ochutnal čerstvou vlašt.šťávu,tak ví jak má odpornou chuť a pálí z ní sliznice.

Vidíte já jsem našel ten návod na těchto stránkách http://doktorka-se-srdcem.blog.cz/1605/ ... menstruaci tedy zřejmě už tam je trochu odlišnost, ale je i možné že těch tinktur Rademacher dal dohromady více druhů. Jinak s tou chutí máte pravdu je hodně silná, minulý rok jsem na to šel jinak a prostě jsem jedl přímo listy vlaštovičníku, ovšem dělal jsem si právě kvůli pálení v krku takoví sendvič kdy jsem jeden list vlaštovičníku délky cca 13 cm zabalil do několika listů pampelišky a toto šlo žvýkat a spolknout v pohodě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlaštovičník
PříspěvekNapsal: pon čer 17, 2019 3:23 pm 
Offline

Registrován: ned úno 25, 2018 9:53 pm
Příspěvky: 249
Rademachova tinktura se dle Ing.Janči vyráběla z těchto třech bylin,kdy žlučovody uvolní vlaštovičník ,který v ní prý převažuje, ostropestřec posílí játra a čubet je dobrý na žaludek.Nemá cenu do sebe cpát ostropestřec,když žlučovody jsou ucpané,tj.zbytečně se játra nutí do zvýšené produkce žluče a ta nemá kudy ven.Naši předci nebyli vůbec hloupí a my už jen objevujeme objevené.
Ještě k tomu kvasu, pochybuji,že by někdo se ho zde pokoušel vyrobit,dá to trochu práci .Lepší je do sebe házet nějaké chemikálie často pochybného složení.Takhle aspoň vím co jsem tam dala a z čeho je mi špatně.Právě u bylinek je docela důležité,aby si je ten dotyčný trhal sám.Jsou ovlivněny bioenergií sběrače.
https://www.ulozto.cz/!8fLbORZh0NxX/jan ... et-net-pdf


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlaštovičník
PříspěvekNapsal: pon čer 17, 2019 7:20 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26696
Bydliště: Poděbrady
ZDENINA píše:
Rademachova tinktura se dle Ing.Janči vyráběla z těchto třech bylin,kdy žlučovody uvolní vlaštovičník ,který v ní prý převažuje, ostropestřec posílí játra a čubet je dobrý na žaludek.Nemá cenu do sebe cpát ostropestřec,když žlučovody jsou ucpané,tj.zbytečně se játra nutí do zvýšené produkce žluče a ta nemá kudy ven.Naši předci nebyli vůbec hloupí a my už jen objevujeme objevené.
Ještě k tomu kvasu, pochybuji,že by někdo se ho zde pokoušel vyrobit,dá to trochu práci .Lepší je do sebe házet nějaké chemikálie často pochybného složení.Takhle aspoň vím co jsem tam dala a z čeho je mi špatně.Právě u bylinek je docela důležité,aby si je ten dotyčný trhal sám.Jsou ovlivněny bioenergií sběrače.
https://www.ulozto.cz/!8fLbORZh0NxX/jan ... et-net-pdf

Tak nakonec ta moje jednoduchá verze je asi ideální pokud dotyčný netuší co je za problém. S tím sběrem bylin máte pravdu, dnes je vše průmyslově zpracováno a pěstováno tedy mnohdy i byliny a efekt je naprosto jiný než u volně rostoucích rostlin navíc sbíraných v ideální době.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz