Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Kefírová houba
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=21&t=565
Stránka 2933

Autor:  PavlaH [ sob čer 14, 2014 7:19 pm ]
Předmět příspěvku:  Kefírová houba

Dobrý den,
nabízím zdarma kefírovou houbu v Hradci Králové, po dohodě i v Brně a Pardubicích. Pokud máte zájem pište prosím přes SZ.

Autor:  Čiko [ stř čer 18, 2014 3:59 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Ahoy, někdo z Prahy, kdo daruje/prodá tibetskou houbu?

Autor:  Haiky [ stř čer 18, 2014 9:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Taky se po dlouhodobých kefírových lázních cítím trochu zahleněně a ... ucpaně. Proto mi stačí párkrát do týdne.
Pasterované mléko je taky něco úplně jiného než čerstvé,možná že i v tom by mohl být háček.

Sama přiznáváte,že jste ho pila opravdu mnoho....Tak není problém vysadit a pozorovat,jestli se to zlepší,ne? A pak zařadit do jídleníčku podle potřeby,nebo aspoň v menších množstvích.

Autor:  Majsa [ pát čer 20, 2014 3:14 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Kefír, pokud je z kravského mléka stoprocentně dost zahleňuje, sám to mám vyzkoušené. Např. z kozího by to nemuselo být tak hrozné. Podle mě si člověk musí dávat mezi kefírovými obdobími pauzy a semtam udělat šanku a jíst dost vlákniny ať se vše dostane pryč. Ty hleny jsou hnus, člověk to pak furt smrká, zhoršuje se tím alergie a rády v tom bydlej breberky.. Pokud zanášim, musim i čistit \":lol:\"

Autor:  Jarda [ ned čer 22, 2014 10:51 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Gyan píše:
Zdravím, pořídila jsem si kefírové houbičky, mám je asi měsíc, prvních 14 dní to bylo fajn, ale poslední dobu mám pocit tak trochu zanesení a zahlenění organismu, je fakt, že jsme byli teď na horách a tam měli jen trvanlivé plnotučné mléko (i když houbičky se v něm krásně množily a chuťově byl děsně dobrý) nebo je to množstvím kefíru - občas jsem ho měla opravdu hodně... Nevíte někdo, jestli i kefír, nejen mléko, může zanášet?

Díky.

Kravské mléko je určitě horší než kozí a také jde o konzumované množství a správný odstup od jídla. Asi bude vhodné konzumované množství omezit, pít ho jednoznačně mimo jakékoliv jídlo a uvidíte.

Autor:  zdenin [ čtv črc 31, 2014 6:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dobrý den.Před časem jsem měl kef.houbičky hodně a tak jsem si ji usušil. Byly i v sušeném mléku.Potřeboval jsem je nyní oživit a bohužel se nedaří.
Může někdo nabídnout dobrou a živou?Odkudkoliv.Jinak jsem z okolí Zlína.
Děkuji.
Zdenek.

Autor:  Lenule [ stř zář 24, 2014 10:45 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dobrý den, měla bych zájem o tibetskou houbu. Jsem z Frýdku-Místku. Prosím, nabídněte. Moc děkuji \":wink:\"

Autor:  Jindra [ pon říj 13, 2014 4:30 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Majsa píše:
Kefír, pokud je z kravského mléka stoprocentně dost zahleňuje, sám to mám vyzkoušené. Např. z kozího by to nemuselo být tak hrozné

je to šílenej rozdíl, potvrzuju

párkrát do roka seženu syrové kozí mléko a to mne teda nezahlení vůbec (o kravském snad psat nemusím, po něm pak den dva pěkně smrkám)

Autor:  Jindra [ pon říj 13, 2014 4:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

beati_paoli píše:
pokora píše:
Dokáže kefírka tvořit příznivou kulturu i z něčeho jiného, než z mléka?

četl jsem o použití kokosového mléka, ale to nemám to vyzkoušené

narazil jsem náhodně na ten kokosový kefír, takže tady na něj dávám recept

s Tibetkou jsem před dvěma roky skončil, ale tuhle kokosovou variantu bych tuze rád zase rozjel, protože kokos i kefír miluju.
A tak momentálně sháním Tibetskou houbu na okrese Žďár nad sázavou \":-)\"
případného dárce z rozumného okolí tímto prosím o SZ, dííík

Autor:  Jarda [ sob říj 18, 2014 8:47 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Jindra píše:
narazil jsem náhodně na ten kokosový kefír, takže tady na něj dávám recept

s Tibetkou jsem před dvěma roky skončil, ale tuhle kokosovou variantu bych tuze rád zase rozjel, protože kokos i kefír miluju.
A tak momentálně sháním Tibetskou houbu na okrese Žďár nad sázavou \":-)\"
případného dárce z rozumného okolí tímto prosím o SZ, dííík

Dejte vědět jak to vyzkoušíte, návod vypadá velice slibně.

Autor:  Kosican87 [ pon lis 24, 2014 4:41 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Jarda píše:
Na půl litru maximálně jedna lžíce houby a raději daleko méně, klidně by fungovalo dát tam pouze jeden, nebo dva kousky.

Vlado Zlatos ma na to iny nazor, citujem jeho clanok (http://www.vladozlatos.com/blog/clanky- ... video.html): "Kefír potrebuje zhruba toľko mlieka, aby ho bolo v pomere odhadom 1:5 (1 diel kefírové zrná, 5 dielov mlieko). Toto je približné množstvo, ktoré dokážu kefírové zrná "zjesť" za 24 hodín tak, aby vyrobili pravý kefír s neuveriteľnou probiotickou "náložou". To že je kefír hotový vám napovie aj stav kefíru, ktorý vyzerá ako na obrázku (hrčkavá biela hmota kde v spodnej časti nádoby sa tvorí voda)."
On ho ocividne nepremiesava, co netvrdim ze je dobre.
Mozno preto niekomu robi kefir zle, lebo za 24 hodin v izbovej teplote pri mensom mnozstve kefirovych hub dajme tomu o pomere k mlieku 1:20, kefiruve hubky nestihnu za ten cas skonzumovat celkovu laktozu v mlieku.

Autor:  Kosican87 [ úte lis 25, 2014 5:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Mam dve varky kefirovej huby, jednu za ktoru som zaplatil, druhu ktoru som za nieco vymenil. Od dvoch roznych ludi.
Ta prva vraj potrebuje ozivit, ale hubky su pekne. Mlieko ale pri tych kefirakoch nehustne, a necitit ho az tak vyrazne "kefiracky" ako kefirove mlieko ktore si vyrabam z druhej varky hubiciek od inej pani. Preto som ho este nepil, len kazdy den vymienam mlieko. Mlieko pouzivam nepasterizovane z automatu, pri izbovej teplote v izbe kde nie je zima.
Mozem pomoct lepsej praci tych hubiek z prvej varky tak, ze ich zmiesam s tymi co prosperuju viac ?
Alebo to nemam robit, a staci, ked tej prvej varke hubiek pridam kvalitne "vykefirovane" mlieko od hubiek od inej pani, ktorym sa lepsie dari ?

Autor:  Jarda [ sob pro 06, 2014 12:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Kosican87 píše:
Vlado Zlatos ma na to iny nazor, citujem jeho clanok (http://www.vladozlatos.com/blog/clanky- ... video.html): "Kefír potrebuje zhruba toľko mlieka, aby ho bolo v pomere odhadom 1:5 (1 diel kefírové zrná, 5 dielov mlieko). Toto je približné množstvo, ktoré dokážu kefírové zrná "zjesť" za 24 hodín tak, aby vyrobili pravý kefír s neuveriteľnou probiotickou "náložou". To že je kefír hotový vám napovie aj stav kefíru, ktorý vyzerá ako na obrázku (hrčkavá biela hmota kde v spodnej časti nádoby sa tvorí voda)."
On ho ocividne nepremiesava, co netvrdim ze je dobre.
Mozno preto niekomu robi kefir zle, lebo za 24 hodin v izbovej teplote pri mensom mnozstve kefirovych hub dajme tomu o pomere k mlieku 1:20, kefiruve hubky nestihnu za ten cas skonzumovat celkovu laktozu v mlieku.

Tak pokud trvá na tom čase 24 hodin, tak jich asi musí mít více, ale nutné to není, za delší čas i malé množství houby udělá dobrou práci.

Autor:  Jarda [ sob pro 06, 2014 12:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Kosican87 píše:
Mam dve varky kefirovej huby, jednu za ktoru som zaplatil, druhu ktoru som za nieco vymenil. Od dvoch roznych ludi.
Ta prva vraj potrebuje ozivit, ale hubky su pekne. Mlieko ale pri tych kefirakoch nehustne, a necitit ho az tak vyrazne "kefiracky" ako kefirove mlieko ktore si vyrabam z druhej varky hubiciek od inej pani. Preto som ho este nepil, len kazdy den vymienam mlieko. Mlieko pouzivam nepasterizovane z automatu, pri izbovej teplote v izbe kde nie je zima.
Mozem pomoct lepsej praci tych hubiek z prvej varky tak, ze ich zmiesam s tymi co prosperuju viac ?
Alebo to nemam robit, a staci, ked tej prvej varke hubiek pridam kvalitne "vykefirovane" mlieko od hubiek od inej pani, ktorym sa lepsie dari ?

Osobně bych houbičky nemíchal, vyzkoušejte jim přidat ten hotový kvalitní kefír a patrně se nastartují.

Autor:  Tomass [ ned bře 01, 2015 1:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dolbrý den, kefír pro konzumaci vyrábím většinou 2 - 3 dny a chutná mi.
Nechám-li houbičky pracovat déle, např. 5 dní, je kefír chuťově výrazně kyselejší.
Ale je v něm asi větší množství probiotik, je to pravda?
Je tedy tento déle vyráběný kefír zdravější? A je jeho jediným negativem příliš kyselá chuť?

Pro konzumaci se budu i nadále držet doby výroby 2 - 3 dny.
Zajímá mě to hlavně kvůli tomu, že kefír přidávám do poslední várky klystýru a pro toto použití mi jeho přílišná kyselost nevadí.
Zkoušel jsem např. 0,3 litru týdeního kefíru přidat do 1 litru uriny jako poslední nálev (druhý nebo třetí) a zdá se to být v pohodě.
Hlavně mě tedy zajímá, jestli to opravdu obsahuje větší množství probiotik.

Stránka 2933 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/