Zdraví-AZ https://www.zdravi-az.com/Forum/ |
|
Nebezpečná fruktóza https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=950 |
Stránka 4 z 4 |
Autor: | Petr 2 [ čtv črc 28, 2011 11:47 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
sakul píše: Přestože rád čtu tohle fórum, nejsem úplně v pohodě s tím jak jsou tu občas přijímány jiné názory. Maličko mi to zavání fanatismem a s trochou nadsázky tvořením jakési sekty. Osobně přivítám, pokud si budu moci přečíst diskuze jaké vede například Vševěd a jaké na to bude mít druhá strana argumenty. Myslím, že doposud vedl věcnou debatu a lidé s dalšími pohledy na věc do dobré diskuze patří. Jinak se tu můžeme stále ti stejní lidé dokolečka plácat po ramenou jak je patlanice zázračná a jak jsou šťávy neskonale úžasné a každého kdo přijde s něčím jiným rychle pakovat ven ať se tu už neukazuje. Zkusme se však podívat do naší minulosti, kolik podobných názorů jsme v životě i desetiletí zastávali a kolik z nich jsme poté museli opustit jako nesmysly. Alespoň já musím říci, že valnou většinu ... Není to však mé fórum a nemusím ho číst že ? S timto se ztotoznuji. |
Autor: | Alex [ čtv kvě 31, 2012 1:49 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
Fruktóza - a jed? http://www.ceskatelevize.cz/porady/1012 ... ruk/video/ Tu je to dobre cele vysvetlene ... |
Autor: | Dagmara [ čtv kvě 31, 2012 3:22 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
Alex píše: Fruktóza - a jed? http://www.ceskatelevize.cz/porady/1012 ... ruk/video/ Tu je to dobre cele vysvetlene ... Xylitol je také z kukuřice, platí to i pro něj? |
Autor: | Jarda [ čtv čer 07, 2012 11:52 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
Dagmara píše: Xylitol je také z kukuřice, platí to i pro něj? Xylitol ale s tím nemá nic společného, ten krevní cukr nezvyšuje. |
Autor: | NoxArt [ čtv čer 13, 2013 4:53 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
Sybilla píše: (...) Možno sa ti v hlave rozjasní, keď zvládneš pochopiť toto: http://www.celostnimedicina.cz/mytus-je ... -cukru.htm (...) Dobrý den, smím se zeptat - v článku vidím zmínku o složitosti sacharidů jen velice okrajově a z hlediska zpracování tam nevidím vůbec. Měl jsem zato, že jde o významnou vlastnost. Očividně neplatí že GI ~ složitost, když ovesné vločky nebo těstoviny jsou velmi komplexní sacharidy a mají GI 40-55, zatímco jablko třeba 30 [1]. A druhý dotaz k fruktóze - ve [2] (asi v 1/4) se uvádí, že tělo nemá moc tendenci přetvářet fruktózu na glukózu a spíše ji používá pro uložení do zásob. V návaznosti na to také adresuje zmíněné pouze mírné zvýšení inzulinu, což původní článek naopak používá k obhajobě výhodnosti ovoce. Většinou vídám rady, že upřednostňovat zeleninu, ovoce ano ale s mírou, např. banán, jelikož má větší zastoupení ostatních typů cukrů. Jaký je Váš názor? Děkuji [1] http://www.bajk.cz/data/clanek.asp?id_clanek=507 [2] http://web.archive.org/web/201112291924 ... vni-vyzive (web se přepracovává, proto z archivu) P.S.: zajímalo by mě, jestli dnes ten výpis výhod ovoce v článku ještě platí, dle http://www.dobreoci.cz/common/image/hod ... lenine.jpg (pokud je tedy to srovnání korektně provedeno) |
Autor: | martina72 [ čtv čer 13, 2013 5:11 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
Také mi to s tou fruktosou není jasné. |
Autor: | Vševěd [ čtv čer 13, 2013 8:28 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
Martino, tys to napsala tak, že je zjevné, že jsi nás sem přišla rozsoudit, zachránit a spasit:-) Předvedla jsi takový laskavý nadhled, no krása |
Autor: | Jantar [ čtv čer 13, 2013 9:35 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
já to vidím tak že štáva z ovoce je velmi zdravá a maximálně prospěšná. Zatímco různé džusy v obchodech jsou spíše škodlivé. Kromě toho syntetický vítamín C nemá se skutečným vítamín C moc společného. |
Autor: | Elkimek [ čtv čer 13, 2013 10:18 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
Jantar píše: já to vidím tak že štáva z ovoce je velmi zdravá a maximálně prospěšná. Zatímco různé džusy v obchodech jsou spíše škodlivé. Kromě toho syntetický vítamín C nemá se skutečným vítamín C moc společného. Tím syntetickým myslíte co? Askorbovou kyselinu? |
Autor: | Jantar [ čtv čer 13, 2013 10:56 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
ačkoliv má stejný chemický vzorec tak funguje v organismu úplně jinak než přírodní vítamín C. |
Autor: | OndraN [ pát čer 14, 2013 11:22 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
Jantar píše: ačkoliv má stejný chemický vzorec tak funguje v organismu úplně jinak než přírodní vítamín C. To jsou mi ale věci Nějaký jiný argument, než pouhé tvrzení, by nebyl?? |
Autor: | Jantar [ pát čer 14, 2013 11:30 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
Přírodní vitamín C je obalen i do dalších látek, které umožnují jeho vstřebání (nějaký flavoidy nebo jak se to jmenuje). Zatímco syntetický vitamín tyto látky nemá. |
Autor: | Elkimek [ pát čer 14, 2013 1:20 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
Tak jesti je tohle jediný problém, tak to řešej liposomy. Ústní podání askorbátu, pravda, je málo efektivní. |
Autor: | Jarda [ sob čer 29, 2013 9:52 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
NoxArt píše: Dobrý den, smím se zeptat - v článku vidím zmínku o složitosti sacharidů jen velice okrajově a z hlediska zpracování tam nevidím vůbec. Měl jsem zato, že jde o významnou vlastnost. Očividně neplatí že GI ~ složitost, když ovesné vločky nebo těstoviny jsou velmi komplexní sacharidy a mají GI 40-55, zatímco jablko třeba 30 [1]. A druhý dotaz k fruktóze - ve [2] (asi v 1/4) se uvádí, že tělo nemá moc tendenci přetvářet fruktózu na glukózu a spíše ji používá pro uložení do zásob. V návaznosti na to také adresuje zmíněné pouze mírné zvýšení inzulinu, což původní článek naopak používá k obhajobě výhodnosti ovoce. Většinou vídám rady, že upřednostňovat zeleninu, ovoce ano ale s mírou, např. banán, jelikož má větší zastoupení ostatních typů cukrů. Jaký je Váš názor? Děkuji [1] http://www.bajk.cz/data/clanek.asp?id_clanek=507 [2] http://web.archive.org/web/201112291924 ... vni-vyzive (web se přepracovává, proto z archivu) P.S.: zajímalo by mě, jestli dnes ten výpis výhod ovoce v článku ještě platí, dle http://www.dobreoci.cz/common/image/hod ... lenine.jpg (pokud je tedy to srovnání korektně provedeno) GI je důležitý pro cukrovkáře a i tak jde o docela problematické řešení tohoto onemocnění, ale u lidí s kandidou je to skoro jedno, tam nehraje zase tak zásadní roli. Navíc obilí komplikuje zdravotní stav skoro vždy, na něm nevidím jedinou dobrou vlastnost. O nebezpečnosti fruktózy je toho zde již napsáno docela dost, stačí tedy projít příspěvky. |
Autor: | Alopat [ pon dub 28, 2014 5:14 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Nebezpečná fruktóza |
Máme vyhodit odšťavovače a přestat pít neředěný mošt ? Dr. Mercola: Mým doporučením je, udržet celkový příjem fruktózy pod 25 gramy na den, pokud jste v dobrém zdravotním stavu. Většina lidí bude mít rovněž prospěch z omezení fruktózy z ovoce na 15 g denně, a pokud potřebujete zhubnout, pravděpodobně budete muset omezit celkovou spotřebu fruktózy až na 15 gramů za den celkem, včetně toho z ovoce. http://articles.mercola.com/sites/artic ... nness.aspx Potraviny bohaté na fruktózu: http://nutritiondata.self.com/foods-000 ... 000-w.html 15g fruktózy = 1 sklenice jablečného moštu (236ml) Fruktóza – nadějné sladidlo, nebo hazard se zdravím ? http://www.biomed.cas.cz/fgu/cz/dokumen ... 1-2012.pdf Fruktóza - a jed? http://www.ceskatelevize.cz/porady/1012 ... ruk/video/ 6 pravidel štíhlosti http://www.annajermarova.cz/6-pravidel-stihlosti/ |
Stránka 4 z 4 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |