Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Podmáslí, kefír, jogurt
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=583
Stránka 379

Autor:  Jarda [ pát bře 05, 2010 11:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Xion píše:
Co tak pridat do kefiru trochu pomletych lanovych semienok, mohlo by to prospiet, alebo by to mohlo zhorsit travenie?

To určitě bude dobré na defekaci, běžně se to dává do jogurtu a funguje to dobře.

Autor:  Veverka [ sob bře 06, 2010 2:36 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

TIBETSKÁ HOUBA
Množí se mi doma mejliky s nebeskou chválou na tibetskou houbu. Občas mne ale polívá zklamání.
Houbička je velice šikovná-opravdu ano, ale trvale je schopna uzdravovat jak se zde v mnoha přízpěvcích píše v souladu s jinými stravovacími návyky, než jsou zlozvyky staročeské kuchyně.
Ovšem spousta lidí toto pojala jako že se nacpe vepřovým, svíčkovou, vošťouchy a vůbec vším a pak tu mastnotu zapije kefírem vyrobeným ze škatulovaného kravského mléka v kombinaci s pivem.
Pak si krknou, prdnou a za hodinku je jim zle, někdy i dříve. Mě pak píší, že jsem podvodník a houba jim vůbec nepomáhá, naopak škodí.
Bohužel takovýmto stylem padá špatné světlo na všechny příznivce zdravé výživy a mne to mrzí.
Nenechte se prosím odradit od zdravého životního stylu a ,,jeďte" si svou kolej ke zdraví.
Nedbejte názorů druhých, pokud jste přesvědčeni sami o sobě a chcete si své zdraví trvale vylepčit.

Autor:  Xion [ sob bře 06, 2010 8:45 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Nie, ze by mi cisty kefir nechutil, ale tak nejak som si zvykol uz na ovocnu a zeleninovu chut ku kazdemu jedlu, tak ma napadlo, ako ho vylepsit. Taka pomarancova stava by mu mohla pridat prichut a snad ani nenarusi privelmi travenie. Ake ovocie by sa donho hodilo, aby co najmenej narusilo travenie (pripadaju mi vhodne citrusove plody). Este ma napadla taka kombinacia, ze kefir+ovocie+namlete lanove semienka. Ta vlaknina by mohla v crevach rovno sluzit tym laktobacilom z kefiru ako prebiotikum.

Autor:  mohy [ sob bře 06, 2010 9:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Xion píše:
Nie, ze by mi cisty kefir nechutil, ale tak nejak som si zvykol uz na ovocnu a zeleninovu chut ku kazdemu jedlu, tak ma napadlo, ako ho vylepsit. Taka pomarancova stava by mu mohla pridat prichut a snad ani nenarusi privelmi travenie. Ake ovocie by sa donho hodilo, aby co najmenej narusilo travenie (pripadaju mi vhodne citrusove plody). Este ma napadla taka kombinacia, ze kefir+ovocie+namlete lanove semienka. Ta vlaknina by mohla v crevach rovno sluzit tym laktobacilom z kefiru ako prebiotikum.

Ono si to treba asi len odskúšať. Niekomu to problém môže robiť, inému nie. Ako sa hovorí, že ani ovocie netreba zapíjať veľkým množstvom vody napr. čerešne a slivky, že sa z toho človek pototo. Vôkoľ mňa to skúsili asi všetci a vraj sa riadne pokadili. Nedalo mi to nevyskúšať. Vyliezol som na čerešňu a asi po hodine konzumácie som to zapil pol litrom vody. Smiali sa mi, že nech sa zdržujem blízko záchodu, ale žiadné záchodové ródeo sa nekonalo. Raz som dokonca skúšal zavárané slivky zapiť nápojom 0,25 litra mlieka+0,25 litra mineralky. Tiež pohoda.
Zrejmä záleží kto je na čo citlivý.

Autor:  Mat [ sob bře 06, 2010 9:14 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

mohy píše:
Ono si to treba asi len odskúšať. Niekomu to problém môže robiť, inému nie. Ako sa hovorí, že ani ovocie netreba zapíjať veľkým množstvom vody napr. čerešne a slivky, že sa z toho človek pototo. Vôkoľ mňa to skúsili asi všetci a vraj sa riadne pokadili. Nedalo mi to nevyskúšať. Vyliezol som na čerešňu a asi po hodine konzumácie som to zapil pol litrom vody. Smiali sa mi, že nech sa zdržujem blízko záchodu, ale žiadné záchodové ródeo sa nekonalo. Raz som dokonca skúšal zavárané slivky zapiť nápojom 0,25 litra mlieka+0,25 litra mineralky. Tiež pohoda.
Zrejmä záleží kto je na čo citlivý.

Zapíjat ovocie vodou?!?
To pekne "zkvásne".....

Autor:  Jarda [ sob bře 06, 2010 11:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Veverka píše:
TIBETSKÁ HOUBA
Množí se mi doma mejliky s nebeskou chválou na tibetskou houbu. Občas mne ale polívá zklamání.
Houbička je velice šikovná-opravdu ano, ale trvale je schopna uzdravovat jak se zde v mnoha přízpěvcích píše v souladu s jinými stravovacími návyky, než jsou zlozvyky staročeské kuchyně.
Ovšem spousta lidí toto pojala jako že se nacpe vepřovým, svíčkovou, vošťouchy a vůbec vším a pak tu mastnotu zapije kefírem vyrobeným ze škatulovaného kravského mléka v kombinaci s pivem.
Pak si krknou, prdnou a za hodinku je jim zle, někdy i dříve. Mě pak píší, že jsem podvodník a houba jim vůbec nepomáhá, naopak škodí.
Bohužel takovýmto stylem padá špatné světlo na všechny příznivce zdravé výživy a mne to mrzí.
Nenechte se prosím odradit od zdravého životního stylu a ,,jeďte" si svou kolej ke zdraví.
Nedbejte názorů druhých, pokud jste přesvědčeni sami o sobě a chcete si své zdraví trvale vylepčit.

To máte dobré postřehy celkem srovnatelné se zkušenostmi, které mám já. Je to obyčejný kretenizmus a je relativně snadno léčitelný. Z mozku kdekterého blba ho vytáhne hlína těsně po tom, co ho do ní zakopou a je to opravdu spolehlivé.

Autor:  Jarda [ sob bře 06, 2010 11:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Xion píše:
Nie, ze by mi cisty kefir nechutil, ale tak nejak som si zvykol uz na ovocnu a zeleninovu chut ku kazdemu jedlu, tak ma napadlo, ako ho vylepsit. Taka pomarancova stava by mu mohla pridat prichut a snad ani nenarusi privelmi travenie. Ake ovocie by sa donho hodilo, aby co najmenej narusilo travenie (pripadaju mi vhodne citrusove plody). Este ma napadla taka kombinacia, ze kefir+ovocie+namlete lanove semienka. Ta vlaknina by mohla v crevach rovno sluzit tym laktobacilom z kefiru ako prebiotikum.

Já si dávám skoro každý den k snídani do ovoce sirnou patlanici a někdy to i zapiji kefírem. Je to sice zvláštní kombinace, ale celkem žádné potíže s trávením to nevyvolává.

Autor:  gonzales01 [ pon bře 08, 2010 2:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Nevíte někdo kolik dní max. vydrží kozí nepasterizované mléko v lednici? Dělám kefír z čerstvě nadojeného nepasterizovaného (chovatel mi kladl na srdce ať ho radši pasterizuju na 72st) kozího mléka a teď odebírám zásobu mléka tak na tři dny a mléko "kefíruju" postupně, mléko se mi zdá i ten třetí den v lednici chuťově stejně dobré, nechci ho zbytečně zamrazovat.
Dětem víc chutná hustější kefír, funguje na zvýšení hustoty kozího kefíru delší dozrávání v lednici?

Autor:  Emidlo [ pon bře 08, 2010 2:54 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Dobrý den, jsem tu nová a koukám, že všichni chválíte kozí mlíčko. Tady ale bohužel čerstvé nikde neseženu. Leda v megaobchodech a to už asi nebude idál pro zdraví.
V podstatě se tu ani kravské nesežene čerstvé. Jen všechno v krabicích a dlouhotrvanlivé. \":(\"
Musím se podívat , kam bych si pro něj mohla zajet.

Autor:  Veverka [ pon bře 08, 2010 3:24 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

gonzales01 píše:
Nevíte někdo kolik dní max. vydrží kozí nepasterizované mléko v lednici? Dělám kefír z čerstvě nadojeného nepasterizovaného (chovatel mi kladl na srdce ať ho radši kefíruju alespoň na 72st) kozího mléka a teď odebírám zásobu mléka tak na tři dny a mléko "kefíruju" postupně, mléko se mi zdá i ten třetí den v lednici chuťově stejně dobré, nechci ho zbytečně zamrazovat.
Dětem víc chutná hustější kefír, funguje na zvýšení hustoty kozího kefíru delší dozrávání v lednici?

Jak je mlíčko čerstvé a z dobrého zdroje, vydrží mi klidně týden / déle jen jako kefírek a úmyslně schovaný jako ,,tvaroh" / déle tedy u nás nee. Mizí docela rychle. Máme ho všici rádi i vychlazené. Je nás tu celkem dost a koziček pořád málo. \":D\"

Autor:  Veverka [ pon bře 08, 2010 3:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Emidlo píše:
Dobrý den, jsem tu nová a koukám, že všichni chválíte kozí mlíčko. Tady ale bohužel čerstvé nikde neseženu. Leda v megaobchodech a to už asi nebude idál pro zdraví.
V podstatě se tu ani kravské nesežene čerstvé. Jen všechno v krabicích a dlouhotrvanlivé. \":(\"
Musím se podívat , kam bych si pro něj mohla zajet.

To škatulované s dlouhou trvanlivostí opravdu nejni ideál. Zkuste zalovit po netu, kde poblíž Vás kozenky chovají a domluvit se i na větším jednorázovém odběru. Kvalitní mléko vydrží vychlazené dost dlouho. Ale to čerstvě nadojené ??????? Hmmmmmmmm to je ňamka.

Autor:  Xion [ pon bře 08, 2010 5:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Tak som vyskusal kefir ochutit.
1. s pomarancovou stavou - vyyborneee
ale zlaty klinec:
2. hroznova stava s cerveneho hrozna - mnaaaam. to som vyskusal az v troch kombinaciach - (kefir:stava) - 3:1, 1:1, a 1:3. Ako chutovo najlepsia sa mi zdala 1:3, teda 3x viac stavy, ako kefiru. Avsak, travit sa to asi nebude prave najlepsie, i prislo mi na pol hodinku trochu tazko. Na travenie bude asi najlepsie, ked sa ten kefir len velmi jemne stavou prichuti, ist na koncentraciu 1:1 a vyssie sa mi zda nevhodne. (ked je stava skoro cista, lepsie by ju bolo vypit cistu, ako donej pridat trochu kefiru, ktory narusi travenie a vela toho neprida, kedze je ho malo)

Autor:  Sybilla [ pon bře 08, 2010 5:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Xion píše:
Tak som vyskusal kefir ochutit.
1. s pomarancovou stavou - vyyborneee
ale zlaty klinec:
2. hroznova stava s cerveneho hrozna - mnaaaam. to som vyskusal az v troch kombinaciach - (kefir:stava) - 3:1, 1:1, a 1:3. Ako chutovo najlepsia sa mi zdala 1:3, teda 3x viac stavy, ako kefiru. Avsak, travit sa to asi nebude prave najlepsie, i prislo mi na pol hodinku trochu tazko. Na travenie bude asi najlepsie, ked sa ten kefir len velmi jemne stavou prichuti, ist na koncentraciu 1:1 a vyssie sa mi zda nevhodne. (ked je stava skoro cista, lepsie by ju bolo vypit cistu, ako donej pridat trochu kefiru, ktory narusi travenie a vela toho neprida, kedze je ho malo)

Jarda tu niekde povyše píše, že kefír pije medzi jedlami. Prečo takú dobrotu ako je kefír vylepšovať a miešať? Kefír a čerstvé šťavy pijeme oddelene z rôznych dôvodov, o ktorých sa tu popísalo dosť. Ja by som do kefíru pridala nanajvýš pomleté semeno ľanu, aby neoxidovalo. Skúsila som, je to bašta, skoro ako kyselkavé orechové mliečko.

Autor:  Sybilla [ pon bře 08, 2010 5:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

gonzales01 píše:
Nevíte někdo kolik dní max. vydrží kozí nepasterizované mléko v lednici? Dělám kefír z čerstvě nadojeného nepasterizovaného (chovatel mi kladl na srdce ať ho radši pasterizuju na 72st) kozího mléka a teď odebírám zásobu mléka tak na tři dny a mléko "kefíruju" postupně, mléko se mi zdá i ten třetí den v lednici chuťově stejně dobré, nechci ho zbytečně zamrazovat.
Dětem víc chutná hustější kefír, funguje na zvýšení hustoty kozího kefíru delší dozrávání v lednici?

Neskúšala som koľko vydrží kozie mliečko v ľadničke, ja ho hneď ako ho doveziem, dám kefírovať. Ak chceš mať hustý kefír, nechaj ho 2-3 dni v ľadničke a potom vylož cca na 5-6 hodín na linku do tepla. Bude hustý a výborný.
Tie dni v ľadničke musíš vyskúšať, závisí to od toho koľko kefíriek máš. Keď je ich namnožených viac, spravia kefír skôr, keď menej doba v ľadničke sa predĺži na tak dlho, až začne mať jemne kyselkavú chuť. Ale nikdy nedosiahneš väčšiu hustotu kefíru, ako je kozie mlieko schopné dosiahnuť tým, že by si ho nechal spraviť iba v ľadničke. Nebude hustejší keď necháš kefírky dlhšie pracovať, iba kyslejší.

Autor:  Xion [ pon bře 08, 2010 7:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Sybilla píše:
Jarda tu niekde povyše píše, že kefír pije medzi jedlami. Prečo takú dobrotu ako je kefír vylepšovať a miešať? Kefír a čerstvé šťavy pijeme oddelene z rôznych dôvodov, o ktorých sa tu popísalo dosť. Ja by som do kefíru pridala nanajvýš pomleté semeno ľanu, aby neoxidovalo. Skúsila som, je to bašta, skoro ako kyselkavé orechové mliečko.

Mozno si raz otvorim mliecny bar, tak musim poznat chutovo dobre kombinacie. \":-)\"

Stránka 379 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/