Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 5:50 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1182 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát dub 12, 2019 5:22 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
ZDENINA píše:
Za předpokladu,že ty kultury jsou sušený,tak to si myslíš,že ti obživnou v žaludku či ve střevech?
Musí se nejdříve probudit ,nažrat ,namnožit a hlavně to mléko zpracovat.Takhle z toho asi nic mít nebudeš.
Antibiotika budou asi velký problém.Proto převařit.

A susene kultury v probiotickych tobolkach, ktore sa predavaju na zapitie vodou... To nie je to iste ? To ani tie potom nefunguju bez toho, aby boli nejaky cas nalozdnd v mlieku ci nejakej stave obsahujucej cukor a mineraly ? ...

Tak to potom vidim na striedanie kazdych 5-10 dni.... Bulharsky jogurt striedat so skysnutym mliekom.

A co sa tyka prevarenia mlieka, nevidim dovod... Vo vysokopasterizovanom (85 stupnov) sa mi jogurt podaril. Je vsak pravda, ze bolo zaroven aj homogenizovane (vysoky tlak pri teplote okolo 65 stupnov)... Lebo pri vysokopasterizovanom nehomogenizovanom sa mi jogurt urobit nepodarilo...
Otazne je, ci je menej znehodnotene vysokopasterizovane a zaroven homogenizovane mlieko, alebo nehomogenizovane mlieko, ktore vsak preslo teplotou 100 stupnov celzia...

Dalej pises, ze antibiotika budu asi velky problem, a preto mlieko prevarit.... Chces povedat, ze prevarenie mlieka znici mozne antibiotika v nom obsiahnute ? To nemyslis vazne... Tak to co si napisala totiz znie. Keby to tak bolo, ludia neriesis ci sa zvieratam na mäso ci vajcia davaju antibiotika, kedze mäso a "nedomace antibioticke" vajcia pri priprave prejdu minimalne 100 stupnami celzia...

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát dub 12, 2019 5:43 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Vsade sa pise ako je pasterizovane mlieko skodlive (na rozdiel od suroveho), a tu si ludia ZAUJIMAJUCI SA O ZDRAVY ZIVOTNY STYL bez obav robia jogurty z prevareneho mlieka ? Hmmm... Ci mi nieco uniklo, ze sa tomu divim ?

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát dub 12, 2019 6:10 pm 
Offline

Registrován: ned úno 25, 2018 9:53 pm
Příspěvky: 324
Jednorazovy_Nick píše:
A susene kultury v probiotickych tobolkach, ktore sa predavaju na zapitie vodou... To nie je to iste ? To ani tie potom nefunguju bez toho, aby boli nejaky cas nalozdnd v mlieku ci nejakej stave obsahujucej cukor a mineraly ? ...

Tak to potom vidim na striedanie kazdych 5-10 dni.... Bulharsky jogurt striedat so skysnutym mliekom.

A co sa tyka prevarenia mlieka, nevidim dovod... Vo vysokopasterizovanom (85 stupnov) sa mi jogurt podaril. Je vsak pravda, ze bolo zaroven aj homogenizovane (vysoky tlak pri teplote okolo 65 stupnov)... Lebo pri vysokopasterizovanom nehomogenizovanom sa mi jogurt urobit nepodarilo...
Otazne je, ci je menej znehodnotene vysokopasterizovane a zaroven homogenizovane mlieko, alebo nehomogenizovane mlieko, ktore vsak preslo teplotou 100 stupnov celzia...

Dalej pises, ze antibiotika budu asi velky problem, a preto mlieko prevarit.... Chces povedat, ze prevarenie mlieka znici mozne antibiotika v nom obsiahnute ? To nemyslis vazne... Tak to co si napisala totiz znie. Keby to tak bolo, ludia neriesis ci sa zvieratam na mäso ci vajcia davaju antibiotika, kedze mäso a "nedomace antibioticke" vajcia pri priprave prejdu minimalne 100 stupnami celzia...

Asi budeš mít pravdu,jako vždy, mléko bez ATB na jogurty, s ATB telátkům nebo lidem.
U toho pojídání těch sušených bakterií asi taky záleží na druhové skladbě,odolnosti vůči žaludečním kyselinám.Tak si o tom něco naštuduj.Je vidět,že jsi velmi přemýšlivý a svůj boj za dokonalé zdraví bereš vážně. \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát dub 12, 2019 6:13 pm 
Offline

Registrován: ned úno 25, 2018 9:53 pm
Příspěvky: 324
Jednorazovy_Nick píše:
Vsade sa pise ako je pasterizovane mlieko skodlive (na rozdiel od suroveho), a tu si ludia ZAUJIMAJUCI SA O ZDRAVY ZIVOTNY STYL bez obav robia jogurty z prevareneho mlieka ? Hmmm... Ci mi nieco uniklo, ze sa tomu divim ?

Právě to kysání činí lehce stravitelným.Některým bakteriím jde zejména o mléčný cukr.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob dub 13, 2019 10:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Jednorazovy_Nick píše:
K tomu by sa mohol vyjadrit pan Jarda.... Pan Jarda tvrdi, ze nakolko vapnik z mliecnych produktov "hasi" zaludocnu kyselinu, tak by sa mliecne produkty (patri tu aj mlieko, jogurt...) mali pit/jest samotne, pretoze ked ich skombinujeme s cimkolvek inym, tak travenie toho ineho (hlavne ked je to ina nez mliecna bielkovina, alebo ked je to skrob) bude zhorsene.
Rozni autori odporucaju mlieko a mliecne vyrobky jest bez skrobov a jednoznacne aj bez kombinacie s inymi bielkovinovymi potravinami (mäso, vajcia).
Par kusov bobuloviteho ovocia ci jahod v jogurte by traveniu uskodit nemalo......

Nejde ani tak o moje tvrzení jako o prověřené zkušenosti ajurvédských lékařů a je s otazníkem zda se jim za velice dlouhou dobu povedlo vysledovat co je opravdu nejlepší. Každopádně nedoporučují ke kysaným mléčným produktům jíst nic jiného. Jinak vlastnost snížení kyselosti žaludku vápníkem obsaženým v mléce není zase tak neznámá a z hlediska usmrcení obsažených laktobacilů v mléčném produktu bude dost rozdílné o jaký půjde kmen, jak moc daný člověk produkuje HCl a dokonce bude i záležet na množství naráz přijatého produktu kdy se naplno projeví pufrovací schopnost mléčného produktu. Vzhledem k tomu že většina lidí hlavně těch nemocných produkuje málo HCl předpokládám že bakterie projdou celkem v pohodě což nemusí platit u zdravého jedince s plnou tvorbou HCl, ovšem ten zase ty bakterie na nic asi nepotřebuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte dub 16, 2019 5:14 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Aj mne to dava takto logiku... Ze prezitie dostatocneho mnozstva probiotik bude skor otazka mnozstva toho jogurtu/zkysnuteho mlieka....
Uvaril som si zemiaky, ale...nemal som najmensiu ich rozmiesst s jogurtom .... Ja chcrm ten jogurt/zkysnute mlieko zjest, a o hodinu na to si dst normalne jedlo...Mix jogurtu/zkysnuteho mlieka so zemiakmi ci kvalitnym chldbom len predlzi cas kym to odide zo zaludku....
Vidim to tak, ze denne nalacno budem davat 5dcl bez akejkolvek prisady (idealne zkysnuteho mlieka, lebo na to funguje aj surove mlieko, nie ako na jogirt len pasterizovane a homogenizovane...), pockam hodinu a dam si syte jedlo....
Aj ked som si varil zemiaky a mamka ze "..Coze si varis zemiaky ? Ty ? Nejedol si ich roky...", tak som jej povedal z akeho dovodu. A ona na to presne to co som si myslel....Ze preto sa jedavalo zkysnute mlieko zo zemiakmi, lebo poriadne nebolo s cim inym.... A chceli sa nasytit...Postne zemiaky su onicom, nemali k nim mäso, chceli k tomu tuk a bielkovinu aby ich to viac zasytilo, tak zmiesali zkysnute mlieko ci smotanu so zemiakmi..... Nic nemali vypozorovane, zeby zkysnute mlieko lepsie prenieslo probiotika vdaka skombinovaniu so skrobom... Ja som hned vedel, ze je to somarina. Je fakt, ze rezistentny skrob z vychladnutych zemiakov je fajn pre hrube crevo, ale tam vobec nejde o to, aby sa zemiaky skombinovali s probiotikami zo zkysnuteho mlieka....
Netvrdim, ze taka kombinacia nebude fungovat, a mozno funguje lepsie kombinacia 2dcl jog./zkys.ml. so zemiakmi, nez bez zemiakov....Ale pol litra je uz nieco ine. Tam ta pufrovacia schopnost mliecneho lroduktu (ako pise pan Jarda) bude intenzivnejsia.

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2019 8:42 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Jednorazovy_Nick píše:
Aj mne to dava takto logiku... Ze prezitie dostatocneho mnozstva probiotik bude skor otazka mnozstva toho jogurtu/zkysnuteho mlieka....
Uvaril som si zemiaky, ale...nemal som najmensiu ich rozmiesst s jogurtom .... Ja chcrm ten jogurt/zkysnute mlieko zjest, a o hodinu na to si dst normalne jedlo...Mix jogurtu/zkysnuteho mlieka so zemiakmi ci kvalitnym chldbom len predlzi cas kym to odide zo zaludku....
Vidim to tak, ze denne nalacno budem davat 5dcl bez akejkolvek prisady (idealne zkysnuteho mlieka, lebo na to funguje aj surove mlieko, nie ako na jogirt len pasterizovane a homogenizovane...), pockam hodinu a dam si syte jedlo....
Aj ked som si varil zemiaky a mamka ze "..Coze si varis zemiaky ? Ty ? Nejedol si ich roky...", tak som jej povedal z akeho dovodu. A ona na to presne to co som si myslel....Ze preto sa jedavalo zkysnute mlieko zo zemiakmi, lebo poriadne nebolo s cim inym.... A chceli sa nasytit...Postne zemiaky su onicom, nemali k nim mäso, chceli k tomu tuk a bielkovinu aby ich to viac zasytilo, tak zmiesali zkysnute mlieko ci smotanu so zemiakmi..... Nic nemali vypozorovane, zeby zkysnute mlieko lepsie prenieslo probiotika vdaka skombinovaniu so skrobom... Ja som hned vedel, ze je to somarina. Je fakt, ze rezistentny skrob z vychladnutych zemiakov je fajn pre hrube crevo, ale tam vobec nejde o to, aby sa zemiaky skombinovali s probiotikami zo zkysnuteho mlieka....
Netvrdim, ze taka kombinacia nebude fungovat, a mozno funguje lepsie kombinacia 2dcl jog./zkys.ml. so zemiakmi, nez bez zemiakov....Ale pol litra je uz nieco ine. Tam ta pufrovacia schopnost mliecneho lroduktu (ako pise pan Jarda) bude intenzivnejsia.

Tak jistě, dříve šlo o tradiční jídlo chudých brambora na loupačku k tomu tvaroh a kousek másla nebo se ta brambora zapíjela kyselým mlékem. Silně pochybuji že by tím byla primárně řešena bakteriální skladba střeva, to tehdy nikdo neřešil, ale určitě ji toto jídlo neovlivňovalo negativně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2019 1:31 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
K tomu by se měl vyjádřit i Xion, ono je totiž možné, že nepřežití bakterií mléčného kvašení vlivem trávení bylo způsobeno tím, že spolu s namnoženou kulturou testovaným jedincům nepodali vhodné jídlo, které by zředilo žaludeční kyselinu a možná i urychlilo průchod žaludkem (vliv HCl) a dvanáctníkem (vliv enzymů) , tak jako v mnou doloženém odkazu, kde naopak živá kultura přežila. Vzhledem k tomu, že se jednalo o hlodavce, tak předpokládám obiloviny, ale samozřejmě by to chtělo vidět celou studii, z čeho tu práškovou stravu vlastně připravili, nicméně jako motivaci tam výslovně zmiňují prozkoumání vlivu konvenčního jídla. A ještě lepší než prolézání nějakých studií by bylo zeptat se několika stoletých vesnických Bulharů, s čím tamní kysané mléko alias bulharský jogurt konzumují. V přírodě se vyskytující bakterie jsou evidentně životaschopnější a zdravotně přínosnější, než ty dosud používané komerční. Do nalezení tohoto odkazu se to zde vysvětlovalo pouze odolností jistých kmenů, což je sice také pravda, ale jak vidno, tak do hry zásadním způsobem vstoupil další faktor. Studie je přelomová také zjištěním, že umělé navyšování koncentrace vede při porovnání k menšímu procentu přežití v jednotlivých částech trávicích traktu, takže si dalšími řády navíc zas tolik nepomůžete.


_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2019 9:28 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
[quote="Alopat":3eqoo2mb]K tomu by se měl vyjádřit i Xion, ono je totiž možné, že nepřežití bakterií mléčného kvašení vlivem trávení bylo způsobeno tím, že spolu s namnoženou kulturou testovaným jedincům nepodali vhodné jídlo, které by zředilo žaludeční kyselinu a možná i urychlilo průchod žaludkem (vliv HCl) a dvanáctníkem (vliv enzymů) , tak jako v mnou doloženém odkazu, kde naopak živá kultura přežila. Vzhledem k tomu, že se jednalo o hlodavce, tak předpokládám obiloviny, ale samozřejmě by to chtělo vidět celou studii, z čeho tu práškovou stravu vlastně připravili, nicméně jako motivaci tam výslovně zmiňují prozkoumání vlivu konvenčního jídla. A ještě lepší než prolézání nějakých studií by bylo zeptat se několika stoletých vesnických Bulharů, s čím tamní kysané mléko alias bulharský jogurt konzumují. V přírodě se vyskytující bakterie jsou evidentně životaschopnější a zdravotně přínosnější, než ty dosud používané komerční. Do nalezení tohoto odkazu se to zde vysvětlovalo pouze odolností jistých kmenů, což je sice také pravda, ale jak vidno, tak do hry zásadním způsobem vstoupil další faktor. Studie je přelomová také zjištěním, že umělé navyšování koncentrace vede při porovnání k menšímu procentu přežití v jednotlivých částech trávicích traktu, takže si dalšími řády navíc zas tolik nepomůžete.



Naposledy upravil Jarda dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř dub 17, 2019 10:35 pm 
Offline

Registrován: pát čer 08, 2018 10:44 am
Příspěvky: 586
Mleko na jogurt prevaruji, protoze jogurt je pak hustsi. Pry se prevarenim rozpadne cast slozek, ktere jsou pro bakterie nestravitelne, na slozky jednodussi. Take jsem do prevareneho mleka pridaval proteinovy prasek, coz take vedlo na hustsi a jeste trochu chutnejsi jogurt.
Snaha jogur zahustit byla vedena reklamaci jednoho z konzumentu, je je muj jogurt slizke konzistence, na rozdil od jogurtu komercni. Slizovitost je dana jednak jogurtovou kulturou a take tim, ze z jogurtu nezdimam syrovatku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 18, 2019 7:33 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
pefi píše:
Mleko na jogurt prevaruji, protoze jogurt je pak hustsi. Pry se prevarenim rozpadne cast slozek, ktere jsou pro bakterie nestravitelne, na slozky jednodussi. Take jsem do prevareneho mleka pridaval proteinovy prasek, coz take vedlo na hustsi a jeste trochu chutnejsi jogurt.
Snaha jogur zahustit byla vedena reklamaci jednoho z konzumentu, je je muj jogurt slizke konzistence, na rozdil od jogurtu komercni. Slizovitost je dana jednak jogurtovou kulturou a take tim, ze z jogurtu nezdimam syrovatku.

Mnoho lidí vůbec netuší že laktobacily velice dobře prosperují na živných půdách z bílkovinných složek a mají představu že se krmí jenom mlékem což zdaleka není pravda, některé dokonce mléko moc nemusejí a naopak se jim v mléce zase tak dobře nedaří. Například nejvíce frekventovaný laktobacil Lactobacillus reuteri vůbec v mléce neprosperuje ten vyžaduje vyloženě bílkovinný substrát. Záleží ovšem na tom jaké proteiny přidáváte, což by bylo dobré uvádět protože ne všechny laktíkům chutnají a zlepšují kvalitu produktu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 18, 2019 8:25 pm 
Offline

Registrován: pát čer 08, 2018 10:44 am
Příspěvky: 586
Že se Lactobacilus reuteri v mléce nemnoží mi uniklo. \":oops:\" Přidával jsem proteinový prášek, který je směsí syrovátkového proteinu, micelárního kaseinu (oboje z kravského mléka) a izolátu vaječné bílkoviny. Také jsem přidával prebiotická vlákninu Valosun (nyní Walmark), která obsahuje inulin a blíže neurčené fruktooligosacharidy.
Výsledný jogurt byl hustší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 18, 2019 9:35 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Tak, dnes som pil tretí deň nalačno (po vypití pauza 75 minút, až potom pevné jedlo) 500ml skysnutého surového mlieka.
POHODKA \":)\"
Akurát v jogurtovači sa vytvorí akoby jednoliaty "syr" v dolnej časti nádoby po tých 15 hodinách, čo je čas, ktorý mlieko v jogurtovači kysne (sám som si ten čas zvolil)... Oddelí sa "tuhé" od kvapalného... Ale mne to nevadí, lebo to rozmixujem pár sekúnd v mixéry (liter skysnutého mlieka), a potom je to skoro ako čerstvé mlieko svojou konzistenciou....
Chutí to V POHODKE, niečo ako podstatne menej výrazný kefír, a bez bubliniek. Chuť je jemne kyslá, kefír je podstatne kyslejší, a hlavne kefír mi TYPOM svojej kyslosti (a asi aj trpkosti ?) chuťovo vôbec nevyhovoval...

Takže mám postarané.... Každý deň 500ml skysnutého surového mlieka nalačno, bez prílohy. No a budem dúfať, že nenarazím na várku, z ktorej ma (prinajlepšom) preženie... \":D\"

SKÚSTE AJ VY... nie sú nutné jogurtové kultúry, ani kefírové zrná.... Neviem koľko druhov bifidobaktérií a laktobacilov sa v skysnutom mlieku nachádza... Ale myslím, že ich množstvo bude dostačujúce...
Takže som rád, niečo nové pre zdravie..... A možno niečo dosť dôležité, pretože to bude priamo ovplyvňovať mikrobióm v čreve, a asi tým najprirodzenejším spôsobom...

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 18, 2019 10:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
pefi píše:
Že se Lactobacilus reuteri v mléce nemnoží mi uniklo. \":oops:\" Přidával jsem proteinový prášek, který je směsí syrovátkového proteinu, micelárního kaseinu (oboje z kravského mléka) a izolátu vaječné bílkoviny. Také jsem přidával prebiotická vlákninu Valosun (nyní Walmark), která obsahuje inulin a blíže neurčené fruktooligosacharidy.
Výsledný jogurt byl hustší.

Lactobacilus reuteri je zvláštní brouk obsažený v trávicím traktu prakticky všech živočichů na zemi, tedy asi dost důležitý, nicméně má své mouchy a hlavně se bavíme o druhu ne přímo o kmenech kterým zase mohou vyhovovat i trochu jiné podmínky. Z čisté formy v tobolkách jsem ho v mléce nenamnožil ani náhodou a když jsem celou záležitost zkoumal a řešil s velice erudovanou pracovnicí firmy která se živí právě pěstováním a prodejem laktobacilů tak jsem dostal toto info. Hlavně proto že ten substrát na němž se pěstuje je hnusný tak jsem od jeho množení upustil. Tu výživnou směs pro laktíky máte zajímavou a asi by jim chutnal i samotný kolagen, ale pak se výsledný produkt táhne jako smrkance z nosu a chuťově také nic moc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 18, 2019 10:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Jednorazovy_Nick píše:
Tak, dnes som pil tretí deň nalačno (po vypití pauza 75 minút, až potom pevné jedlo) 500ml skysnutého surového mlieka.
POHODKA \":)\"
Akurát v jogurtovači sa vytvorí akoby jednoliaty "syr" v dolnej časti nádoby po tých 15 hodinách, čo je čas, ktorý mlieko v jogurtovači kysne (sám som si ten čas zvolil)... Oddelí sa "tuhé" od kvapalného... Ale mne to nevadí, lebo to rozmixujem pár sekúnd v mixéry (liter skysnutého mlieka), a potom je to skoro ako čerstvé mlieko svojou konzistenciou....
Chutí to V POHODKE, niečo ako podstatne menej výrazný kefír, a bez bubliniek. Chuť je jemne kyslá, kefír je podstatne kyslejší, a hlavne kefír mi TYPOM svojej kyslosti (a asi aj trpkosti ?) chuťovo vôbec nevyhovoval...

Takže mám postarané.... Každý deň 500ml skysnutého surového mlieka nalačno, bez prílohy. No a budem dúfať, že nenarazím na várku, z ktorej ma (prinajlepšom) preženie... \":D\"

SKÚSTE AJ VY... nie sú nutné jogurtové kultúry, ani kefírové zrná.... Neviem koľko druhov bifidobaktérií a laktobacilov sa v skysnutom mlieku nachádza... Ale myslím, že ich množstvo bude dostačujúce...
Takže som rád, niečo nové pre zdravie..... A možno niečo dosť dôležité, pretože to bude priamo ovplyvňovať mikrobióm v čreve, a asi tým najprirodzenejším spôsobom...

Tam se vám již odděluje syrovátka tedy proces probíhá moc dlouho musíte buď snížit teplotu nebo zkrátit čas.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1182 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 28 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz