Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Klíčené strukoviny VS. Klíčené obilniny
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=5223
Stránka 22

Autor:  Xrazovy_nick [ ned říj 17, 2021 2:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Klíčené strukoviny VS. Klíčené obilniny

Ahojte.
Po rokoch nám novú otázku na danú tému.
Čítal som už dávnejšie, že klíčené obilniny/strukoviny sú vyslovene JINOVÉ (nepíšem že extrémne, ale značne).... Dá sa to nejak "vyladiť" tým, že by sa dlho varili, do toho sa pridalo chilli alebo zázvor, a jedlo by sa to s dostatkom tuku (napr. maslo) + s vajíčkami/sardinkami?
VEĽMI mi chutí naklíčená mungo fazuľa v spomínaných jedlách, ale nechcem sa "ochladzovať" na zimu.... Naklíčené varené mungo mi chutí oveľa viac než nenaklíčené...A aj obsahom prospešných látok bude niekde inde \":-)\"

Autor:  Jarda [ pon říj 18, 2021 5:54 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Klíčené strukoviny VS. Klíčené obilniny

Xrazovy_nick píše:
Ahojte.
Po rokoch nám novú otázku na danú tému.
Čítal som už dávnejšie, že klíčené obilniny/strukoviny sú vyslovene JINOVÉ (nepíšem že extrémne, ale značne).... Dá sa to nejak "vyladiť" tým, že by sa dlho varili, do toho sa pridalo chilli alebo zázvor, a jedlo by sa to s dostatkom tuku (napr. maslo) + s vajíčkami/sardinkami?
VEĽMI mi chutí naklíčená mungo fazuľa v spomínaných jedlách, ale nechcem sa "ochladzovať" na zimu.... Naklíčené varené mungo mi chutí oveľa viac než nenaklíčené...A aj obsahom prospešných látok bude niekde inde \":-)\"

Tak určitě se dá jak vařením tak kořením zcela zásadně měnit a formovat působení potravin z pohledu JIN a JANG tedy pokud vám uvedené kombinace trávení vezme neměl by v tom být problém. Osobně bych živočišné a rostlinné zdroje bílkovin raději nekombinoval protože tím se u většiny lidí dost brzdí trávení. Chuťově jde sice o dobrá jídla například čočka, vejce, kyselá okurka nicméně bez toho vejce je daleko snadněji stravitelná.

Autor:  Xrazovy_nick [ sob lis 06, 2021 2:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Klíčené strukoviny VS. Klíčené obilniny

Mám otázku ohľadom klíčenej guľatorznej ryže natural...
Klíčim si ju pár týždňov (jej jinovú energiu potom "upravím" vhodnými kombináciami s koreninami)....Samozrejme potom varím. Ale má divný pach.... Každá strukovina ktorú klíčeim (mungo, šošovica) má inú vôňu vyklíčená, a inú nevyklíčená. Rovnako pri varení to cítiť najviac - klíčená šošovica a klíčené mungo voňajú pri varení úplne inak, než keď sú neklíčené. Ale klíčená ryža (3x denne preplachovaná, nič tam nehnije ani nekvasí, vodu vždy dobre odlejem) mi proste páchne.... Otázka znie.... JE TO JEJ PRIRODZENÝ PACH? ... Už nie je leto, v kuchyni nemám horúco...takže to naisto nebude ani hnitie, ani kvasenie (a hlavne - tvrdá ryža ťažko hnije, to nie je klíčený ovos mľandravej štruktúry)...

Autor:  Jarda [ ned lis 07, 2021 5:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Klíčené strukoviny VS. Klíčené obilniny

Xrazovy_nick píše:
Mám otázku ohľadom klíčenej guľatorznej ryže natural...
Klíčim si ju pár týždňov (jej jinovú energiu potom "upravím" vhodnými kombináciami s koreninami)....Samozrejme potom varím. Ale má divný pach.... Každá strukovina ktorú klíčeim (mungo, šošovica) má inú vôňu vyklíčená, a inú nevyklíčená. Rovnako pri varení to cítiť najviac - klíčená šošovica a klíčené mungo voňajú pri varení úplne inak, než keď sú neklíčené. Ale klíčená ryža (3x denne preplachovaná, nič tam nehnije ani nekvasí, vodu vždy dobre odlejem) mi proste páchne.... Otázka znie.... JE TO JEJ PRIRODZENÝ PACH? ... Už nie je leto, v kuchyni nemám horúco...takže to naisto nebude ani hnitie, ani kvasenie (a hlavne - tvrdá ryža ťažko hnije, to nie je klíčený ovos mľandravej štruktúry)...

Tak to netuším s tím zkušenosti nemám.

Stránka 22 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/