Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=415
Stránka 110122

Autor:  krasnagadgetka [ sob kvě 20, 2017 8:17 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Pane Jardo prosím Vás, někdo tu psal:

Vápník dokáže s mastnými kyselinami vytvořit nerozpustné vápenaté mýdlo. S potravinami, ktoré sú zdrojom vápnika, nekonzumujeme tuky, pretože ich metabolické produkty (kyseliny) vytvárajú s vápnikom nerozpustné a nevyužiteľné vápenaté mydlá.

To znamená, že např. olivový olej nekonzumovat s brokolicí, čočkou, fazolemi, hlávkovým salátem, kapustou, rajčatama, vejcem, zelím? Myslela jsem, že olivový olej je vhodný s každou zeleninou, dokonce do zeleninových šťáv?

Moc děkuji.

Autor:  deniskas [ stř kvě 31, 2017 10:14 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Dobry den,je tu prosim nekdo kdo se diky Budwig uspesne zbavil rakoviny? Uz to tu par dni procitam,ale nez proctu vsech 110 stran,tak to chvili potrva \":-(\" moc dekuju..

Autor:  kov [ úte čer 06, 2017 10:07 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

deniskas píše:
Dobry den,je tu prosim nekdo kdo se diky Budwig uspesne zbavil rakoviny? Uz to tu par dni procitam,ale nez proctu vsech 110 stran,tak to chvili potrva \":-(\" moc dekuju..

Co za rakovinu řešíte? http://www.budwigcenter.com/testimonials/

Autor:  deniskas [ stř čer 07, 2017 9:42 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Děkuji. .Jedna se o rakovinu delozniho cipku..Díky za odkaz,ale přijde mi,že ve Spanelsku to není jen o Budwig,ale michaji vice diet dohromady..což by mohlo byt spis na skodu..nebo ne?

Autor:  kov [ stř čer 07, 2017 2:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Tak mrkněte na tento rozhovor o dietě Budwigové. https://www.youtube.com/watch?v=Xd3MvzvH-Dc

Autor:  kov [ stř čer 07, 2017 2:22 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Nebo taky mrkněte do skupiny uživáme CDS. Tam se taky rakovina dost často řeší. https://www.facebook.com/groups/3828869 ... 375245644/

Autor:  pv33 [ stř čer 07, 2017 4:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

deniskas píše:
Dobry den,je tu prosim nekdo kdo se diky Budwig uspesne zbavil rakoviny? Uz to tu par dni procitam,ale nez proctu vsech 110 stran,tak to chvili potrva \":-(\" moc dekuju..

Sleduji nekolik zdravotnich diskuzi u nas, ale nikdy jsem nevidel, ze by u nas nekdo seriozne dietu Budwigove delal. Tim myslim nejen 2x denne smes lneneho oleje a tvarohu, ale i sklenici stavy z kyseleho zeli, zeleninove stavy, salaty a take vynechat to, co Budwigova nedoporucuje nebo zakazuje. Takze pokud jsem videl, ze nekdo dietu B delal, tak to bylo vzdy zuzene jen na smes oleje a tvarohu 1x denne. Nicmene byl tady na diskuzi napriklad uzivatel 30miro, ktery si smesi Budwigove udrzoval v norme PSA marker na rakovinu prostaty. A jeste jsem mluvil s pani, ktera mela nejakou bouli na krku a diky smesi Budwigove ji ta boule zmizela. Nedelali ji biopsii, ale rikala, ze obdobnou mela jeji mama a u ni byla rakovina potvrzena.

Jak by mela kompletni dieta B, ktera funguje i dneska, vypadat muzes najit napriklad tady https://budwig-videos.com/budwig-diet-p ... in-detail/ nebo muj preklad je zde http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=68983#p68983 .

A co se tyka lidi, kteri se vylecili z rakoviny predevsim dietou Budwigove, tak doporucuji https://budwig-videos.com/testimonials/ ... s-cancers/. S nekolika z tech lidi jsem kdysi mluvil a pusobili na mne naprosto seriozne, takze jim verim.

A jeste si myslim, ze zde pisici uzivatel Kov nekde psal, ze zna nekoho, kdo se dietou B vylecil z rakoviny. Doufam, ze to potvrdi \":D\" .

Autor:  Fcrean [ čtv čer 08, 2017 9:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Dobrý večer
Pane Jardo, nevím zdali je to tu na vlákně postupně pročítám těch 110 stránek, ale zatím bez úspěchu. Rád bych Vás požádal, zdali byste mohl uvést vitariánskou recepturu SP i s poměrem surovin?

PS: V Ajurvédě je lék, zdali to tak mohu nazvat Šakti. Soudím, že by se mohlo jednat v podstatě o totéž jako je právě SP. Je tomu tak?

Předem Vám mockrát děkuji

Autor:  Moonika [ čtv čer 08, 2017 11:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Fcrean píše:
Dobrý večer
Pane Jardo, nevím zdali je to tu na vlákně postupně pročítám těch 110 stránek, ale zatím bez úspěchu. Rád bych Vás požádal, zdali byste mohl uvést vitariánskou recepturu SP i s poměrem surovin?

PS: V Ajurvédě je lék, zdali to tak mohu nazvat Šakti. Soudím, že by se mohlo jednat v podstatě o totéž jako je právě SP. Je tomu tak?

Předem Vám mockrát děkuji

V príspevku nad vašim pv33 ( ktorý vie čo píše, zaujíma sa o túto tematiku už dlhšie) uvádza link aj na popis denného plánu, preštudujte to, nejde tam len o recept na zmes ale celý komplex aký pacientom Budwigová odporúčala

Autor:  Jarda [ sob čer 10, 2017 8:29 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

krasnagadgetka píše:
Dobrý den,
prosím o rady:

1)Jaké mléčné výrobky, sýry neobsahují casein? Na internetu nemohu nic najít.
2)Je možné a lepší nahradit tvaroh kozím mlékem, kefírem, jogurtem?
3)Je nutno použít měkký tvaroh? Co myslíte tím živým tvarohem? Nikde jsem to tu nedohledala.
4) Není lepší nahradit tvaroh např. čočkou, slunečnicovými semínky, myslím kvůli caseinu?
5) Je lepší použít kozí tvaroh nebo tvaroh od kefírových koubiček než kravský?
6)Jestli použiji zlaté nebo hnědé lněné semínko, je prakticky jedno?
7)Sirná patlanina by neměla vadit ani při candidě?
\"8)\" Lze patlaninu konzumovat každý den kvůli caseinu?
9) Kozí mléko má méně kaisenu, než kravské a ovčí mléko?

Moc děkuji pane Jardo.

Pokud kasein a mléčné produkty bez komplikací snášíte a trávíte je zbytečné to řešit a pokud s tím máte problém neměla by jste to jíst vůbec a ne zde zkoumat nějaké pofidérní detaily, které vám stejně dobré trávení nevyřeší. Zdravý člověk to řešit nemusí a může tento produkt jíst každý den a nemocný by měl dosti přesně dodržovat kompletní dietu tak jak byla nastavena, což vůbec není o sirné patlanině a detailech které pitváte.

Autor:  Jarda [ sob čer 10, 2017 8:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

krasnagadgetka píše:
Pane Jardo prosím Vás, někdo tu psal:

Vápník dokáže s mastnými kyselinami vytvořit nerozpustné vápenaté mýdlo. S potravinami, ktoré sú zdrojom vápnika, nekonzumujeme tuky, pretože ich metabolické produkty (kyseliny) vytvárajú s vápnikom nerozpustné a nevyužiteľné vápenaté mydlá.

To znamená, že např. olivový olej nekonzumovat s brokolicí, čočkou, fazolemi, hlávkovým salátem, kapustou, rajčatama, vejcem, zelím? Myslela jsem, že olivový olej je vhodný s každou zeleninou, dokonce do zeleninových šťáv?

Moc děkuji.

To je pochopitelně blbost, vápník je ve všem to by jste nemohla jíst nic s tukem, myslí se zásadní zdroje vápníku.

Autor:  Jarda [ sob čer 10, 2017 8:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Fcrean píše:
Dobrý večer
Pane Jardo, nevím zdali je to tu na vlákně postupně pročítám těch 110 stránek, ale zatím bez úspěchu. Rád bych Vás požádal, zdali byste mohl uvést vitariánskou recepturu SP i s poměrem surovin?

PS: V Ajurvédě je lék, zdali to tak mohu nazvat Šakti. Soudím, že by se mohlo jednat v podstatě o totéž jako je právě SP. Je tomu tak?

Předem Vám mockrát děkuji

To vás asi zklamu, konkrétní recept neznám a asi ani neexistuje. Kdysi dávno se zde řešilo z čeho by šla tato směs teoreticky dělat bez tvarohu a vypsal jsem zde několik variant z potravin obsahujících hodně síry, která je nutná pro navázání lněného oleje, nicméně zda výsledná směs pak funguje alespoň trochu podobně jako původní recept to již nemám jak zjistit. Každopádně pokud se bavíme o tom že by se tím člověk měl léčit, tak to bych určitě nedoporučoval, tam bych se držel původní diety přesně.
Slovo Šakti má obrovské množství významů tedy neumím odpovědět, musel bych znát přesně co pod tím pojmem myslíte. Popište postup, nebo složení, ať se bavíme o konkrétních věcech.

Autor:  Fcrean [ sob čer 10, 2017 9:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Jarda píše:
Slovo Šakti má obrovské množství významů tedy neumím odpovědět, musel bych znát přesně co pod tím pojmem myslíte. Popište postup, nebo složení, ať se bavíme o konkrétních věcech.

GHÍ + Ajurvéda = ŠAKTI
Ajurvedská medicína věří, že ghí posiluje ojas – zdravé tělo, je zdrojem životní energie, je základem imunity, tělesné i duševní pohody. Dále se považuje za výborný posilující prostředek nervové soustavy. Podporuje vstřebávání výživných látek a zvyšuje tak nutriční hodnotu potravin, a to proto, že vitamíny A, D, E, K jsou rozpustné pouze v tucích.
ŠAKTI

Jedná se o ojedinělou ajurvédskou recepturu, která byla od nepaměti součástí jídelníčku severoindických zápasníků. Jejím složením je přesný poměr ghí, mandlí a medu.

I když se ghí připravuje z másla, má zcela jiné vlastnosti než obyčejné máslo. V Ayurvédě platí za elixír života, protože má omlazující a regenerační účinky. Zároveň napomáhá detoxikaci organismu, neboť váže jedy v těle, které jsou rozpustné v tuku a odvádí je z těla ven. Dále podle Ayurvédy pomáhá tělu všeobecně vyvinout fyzickou sílu a vitalitu a vyživuje nervovou soustavu, mozek atd... Pokud je ghí smícháno s bylinami nebo jinými surovinami, má schopnost zvyšovat jejich léčebné účinky.

Mandle vyvracejí mýtus, že vegetariánské jídlo neobsahuje protein. Mandle obsahují dvacet procent proteinu, což je množství, které těžko budeme hledat u jiných rostlin. Mandlím Ayurvéda přisuzuje moc dávat celkovou výživu tělu, plícím, sílu mysli, paměť a zápasníkům rychlost. Podle této tradice má také pozitivní vliv na reprodukční orgány.

Z Ayurvédského hlediska je med léčivě výživný pro tělo a přisuzuje se mu pozitivní vliv na oči, detoxikační účinky pro tělo a schopnost léčit astma. Pomáhá také při léčení zranění.

Kombinací těchto surovin je šakti tradičně používáno pro osoby s těžkou fyzickou i mentální zátěží, pro ty kteří si chtějí udržet dobrou kondici anebo čistě jenom jako „dobrůtka“ s vyváženým vlivem na naši mysl.

Doporučené množství nemá hranic.
Konzumační teplota je ideální mezi 25 až 30 st., tj. teplota kdy ghí začíná kapalnět.


Více zde: http://www.zdravejistazit.cz/abeceda-po ... aviny/ghi/

Autor:  Jarda [ ned čer 11, 2017 9:38 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Fcrean píše:
GHÍ + Ajurvéda = ŠAKTI
Ajurvedská medicína věří, že ghí posiluje ojas – zdravé tělo, je zdrojem životní energie, je základem imunity, tělesné i duševní pohody. Dále se považuje za výborný posilující prostředek nervové soustavy. Podporuje vstřebávání výživných látek a zvyšuje tak nutriční hodnotu potravin, a to proto, že vitamíny A, D, E, K jsou rozpustné pouze v tucích.
ŠAKTI

Jedná se o ojedinělou ajurvédskou recepturu, která byla od nepaměti součástí jídelníčku severoindických zápasníků. Jejím složením je přesný poměr ghí, mandlí a medu.

I když se ghí připravuje z másla, má zcela jiné vlastnosti než obyčejné máslo. V Ayurvédě platí za elixír života, protože má omlazující a regenerační účinky. Zároveň napomáhá detoxikaci organismu, neboť váže jedy v těle, které jsou rozpustné v tuku a odvádí je z těla ven. Dále podle Ayurvédy pomáhá tělu všeobecně vyvinout fyzickou sílu a vitalitu a vyživuje nervovou soustavu, mozek atd... Pokud je ghí smícháno s bylinami nebo jinými surovinami, má schopnost zvyšovat jejich léčebné účinky.

Mandle vyvracejí mýtus, že vegetariánské jídlo neobsahuje protein. Mandle obsahují dvacet procent proteinu, což je množství, které těžko budeme hledat u jiných rostlin. Mandlím Ayurvéda přisuzuje moc dávat celkovou výživu tělu, plícím, sílu mysli, paměť a zápasníkům rychlost. Podle této tradice má také pozitivní vliv na reprodukční orgány.

Z Ayurvédského hlediska je med léčivě výživný pro tělo a přisuzuje se mu pozitivní vliv na oči, detoxikační účinky pro tělo a schopnost léčit astma. Pomáhá také při léčení zranění.

Kombinací těchto surovin je šakti tradičně používáno pro osoby s těžkou fyzickou i mentální zátěží, pro ty kteří si chtějí udržet dobrou kondici anebo čistě jenom jako „dobrůtka“ s vyváženým vlivem na naši mysl.

Doporučené množství nemá hranic.
Konzumační teplota je ideální mezi 25 až 30 st., tj. teplota kdy ghí začíná kapalnět.


Více zde: http://www.zdravejistazit.cz/abeceda-po ... aviny/ghi/

Ok, nyní to je jasné, tedy jen tak pro zajímavost uvedu jiný výklad stejného slova https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0akti a je jich pochopitelně více a významově se liší naprosto zásadně. Jinak uvedený pokrm, nebo spíše kombinace surovin je vysoce výživná a určitě umí srovnat mnoho, nicméně se sirnou patlanicí nemá nic společného. Ten nejpodstatnější rozdíl je v obsahu omega 3 mastných kyselin, které tato varianta jídla neobsahuje prakticky vůbec. Škoda že není uveden správný poměr složek, docela bych to vyzkoušel, musím se na složení někde podívat.

Autor:  deniskas [ pon čer 12, 2017 11:32 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Dekuji moc, dodrzujeme vse do puntiku, prece jen clovek s rakovinou ma velkou motivaci,kdyz se chce uzdravit.. mam o tom dost nastudovano,mame kucharku i ucebnici.. jen je mi zahadou,ze nelze v CR nikdo timto zbusobem vyleceny dohledat. Jak dlouho podle vas muze trvat,nez se clovek vyleci?Nekde jsem cetla 8-12tydnu,opravdu to muze fungovat tak rychle?Je mi jasne,ze dieta se musi dodrzovat i po uzdravni,nelze se vratit k puvodnimu jidelnicku,ale jak jsem psala,kdyz ma clovek motivaci,tak to neni az takovy problem \":-)\" dekuji

Stránka 110122 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/