Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 10:32 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob kvě 20, 2017 8:17 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 407
Pane Jardo prosím Vás, někdo tu psal:

Vápník dokáže s mastnými kyselinami vytvořit nerozpustné vápenaté mýdlo. S potravinami, ktoré sú zdrojom vápnika, nekonzumujeme tuky, pretože ich metabolické produkty (kyseliny) vytvárajú s vápnikom nerozpustné a nevyužiteľné vápenaté mydlá.

To znamená, že např. olivový olej nekonzumovat s brokolicí, čočkou, fazolemi, hlávkovým salátem, kapustou, rajčatama, vejcem, zelím? Myslela jsem, že olivový olej je vhodný s každou zeleninou, dokonce do zeleninových šťáv?

Moc děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř kvě 31, 2017 10:14 pm 
Offline

Registrován: stř kvě 31, 2017 10:08 pm
Příspěvky: 3
Dobry den,je tu prosim nekdo kdo se diky Budwig uspesne zbavil rakoviny? Uz to tu par dni procitam,ale nez proctu vsech 110 stran,tak to chvili potrva \":-(\" moc dekuju..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 06, 2017 10:07 am 
Offline

Registrován: úte bře 18, 2014 11:54 am
Příspěvky: 325
deniskas píše:
Dobry den,je tu prosim nekdo kdo se diky Budwig uspesne zbavil rakoviny? Uz to tu par dni procitam,ale nez proctu vsech 110 stran,tak to chvili potrva \":-(\" moc dekuju..

Co za rakovinu řešíte? http://www.budwigcenter.com/testimonials/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 07, 2017 9:42 am 
Offline

Registrován: stř kvě 31, 2017 10:08 pm
Příspěvky: 3
Děkuji. .Jedna se o rakovinu delozniho cipku..Díky za odkaz,ale přijde mi,že ve Spanelsku to není jen o Budwig,ale michaji vice diet dohromady..což by mohlo byt spis na skodu..nebo ne?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 07, 2017 2:18 pm 
Offline

Registrován: úte bře 18, 2014 11:54 am
Příspěvky: 325
Tak mrkněte na tento rozhovor o dietě Budwigové. https://www.youtube.com/watch?v=Xd3MvzvH-Dc


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 07, 2017 2:22 pm 
Offline

Registrován: úte bře 18, 2014 11:54 am
Příspěvky: 325
Nebo taky mrkněte do skupiny uživáme CDS. Tam se taky rakovina dost často řeší. https://www.facebook.com/groups/3828869 ... 375245644/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 07, 2017 4:50 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
deniskas píše:
Dobry den,je tu prosim nekdo kdo se diky Budwig uspesne zbavil rakoviny? Uz to tu par dni procitam,ale nez proctu vsech 110 stran,tak to chvili potrva \":-(\" moc dekuju..

Sleduji nekolik zdravotnich diskuzi u nas, ale nikdy jsem nevidel, ze by u nas nekdo seriozne dietu Budwigove delal. Tim myslim nejen 2x denne smes lneneho oleje a tvarohu, ale i sklenici stavy z kyseleho zeli, zeleninove stavy, salaty a take vynechat to, co Budwigova nedoporucuje nebo zakazuje. Takze pokud jsem videl, ze nekdo dietu B delal, tak to bylo vzdy zuzene jen na smes oleje a tvarohu 1x denne. Nicmene byl tady na diskuzi napriklad uzivatel 30miro, ktery si smesi Budwigove udrzoval v norme PSA marker na rakovinu prostaty. A jeste jsem mluvil s pani, ktera mela nejakou bouli na krku a diky smesi Budwigove ji ta boule zmizela. Nedelali ji biopsii, ale rikala, ze obdobnou mela jeji mama a u ni byla rakovina potvrzena.

Jak by mela kompletni dieta B, ktera funguje i dneska, vypadat muzes najit napriklad tady https://budwig-videos.com/budwig-diet-p ... in-detail/ nebo muj preklad je zde http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=68983#p68983 .

A co se tyka lidi, kteri se vylecili z rakoviny predevsim dietou Budwigove, tak doporucuji https://budwig-videos.com/testimonials/ ... s-cancers/. S nekolika z tech lidi jsem kdysi mluvil a pusobili na mne naprosto seriozne, takze jim verim.

A jeste si myslim, ze zde pisici uzivatel Kov nekde psal, ze zna nekoho, kdo se dietou B vylecil z rakoviny. Doufam, ze to potvrdi \":D\" .

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 08, 2017 9:42 pm 
Offline

Registrován: stř bře 18, 2015 8:34 pm
Příspěvky: 5
Dobrý večer
Pane Jardo, nevím zdali je to tu na vlákně postupně pročítám těch 110 stránek, ale zatím bez úspěchu. Rád bych Vás požádal, zdali byste mohl uvést vitariánskou recepturu SP i s poměrem surovin?

PS: V Ajurvédě je lék, zdali to tak mohu nazvat Šakti. Soudím, že by se mohlo jednat v podstatě o totéž jako je právě SP. Je tomu tak?

Předem Vám mockrát děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 08, 2017 11:16 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
Fcrean píše:
Dobrý večer
Pane Jardo, nevím zdali je to tu na vlákně postupně pročítám těch 110 stránek, ale zatím bez úspěchu. Rád bych Vás požádal, zdali byste mohl uvést vitariánskou recepturu SP i s poměrem surovin?

PS: V Ajurvédě je lék, zdali to tak mohu nazvat Šakti. Soudím, že by se mohlo jednat v podstatě o totéž jako je právě SP. Je tomu tak?

Předem Vám mockrát děkuji

V príspevku nad vašim pv33 ( ktorý vie čo píše, zaujíma sa o túto tematiku už dlhšie) uvádza link aj na popis denného plánu, preštudujte to, nejde tam len o recept na zmes ale celý komplex aký pacientom Budwigová odporúčala

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 10, 2017 8:29 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
krasnagadgetka píše:
Dobrý den,
prosím o rady:

1)Jaké mléčné výrobky, sýry neobsahují casein? Na internetu nemohu nic najít.
2)Je možné a lepší nahradit tvaroh kozím mlékem, kefírem, jogurtem?
3)Je nutno použít měkký tvaroh? Co myslíte tím živým tvarohem? Nikde jsem to tu nedohledala.
4) Není lepší nahradit tvaroh např. čočkou, slunečnicovými semínky, myslím kvůli caseinu?
5) Je lepší použít kozí tvaroh nebo tvaroh od kefírových koubiček než kravský?
6)Jestli použiji zlaté nebo hnědé lněné semínko, je prakticky jedno?
7)Sirná patlanina by neměla vadit ani při candidě?
\"8)\" Lze patlaninu konzumovat každý den kvůli caseinu?
9) Kozí mléko má méně kaisenu, než kravské a ovčí mléko?

Moc děkuji pane Jardo.

Pokud kasein a mléčné produkty bez komplikací snášíte a trávíte je zbytečné to řešit a pokud s tím máte problém neměla by jste to jíst vůbec a ne zde zkoumat nějaké pofidérní detaily, které vám stejně dobré trávení nevyřeší. Zdravý člověk to řešit nemusí a může tento produkt jíst každý den a nemocný by měl dosti přesně dodržovat kompletní dietu tak jak byla nastavena, což vůbec není o sirné patlanině a detailech které pitváte.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 10, 2017 8:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
krasnagadgetka píše:
Pane Jardo prosím Vás, někdo tu psal:

Vápník dokáže s mastnými kyselinami vytvořit nerozpustné vápenaté mýdlo. S potravinami, ktoré sú zdrojom vápnika, nekonzumujeme tuky, pretože ich metabolické produkty (kyseliny) vytvárajú s vápnikom nerozpustné a nevyužiteľné vápenaté mydlá.

To znamená, že např. olivový olej nekonzumovat s brokolicí, čočkou, fazolemi, hlávkovým salátem, kapustou, rajčatama, vejcem, zelím? Myslela jsem, že olivový olej je vhodný s každou zeleninou, dokonce do zeleninových šťáv?

Moc děkuji.

To je pochopitelně blbost, vápník je ve všem to by jste nemohla jíst nic s tukem, myslí se zásadní zdroje vápníku.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 10, 2017 8:50 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Fcrean píše:
Dobrý večer
Pane Jardo, nevím zdali je to tu na vlákně postupně pročítám těch 110 stránek, ale zatím bez úspěchu. Rád bych Vás požádal, zdali byste mohl uvést vitariánskou recepturu SP i s poměrem surovin?

PS: V Ajurvédě je lék, zdali to tak mohu nazvat Šakti. Soudím, že by se mohlo jednat v podstatě o totéž jako je právě SP. Je tomu tak?

Předem Vám mockrát děkuji

To vás asi zklamu, konkrétní recept neznám a asi ani neexistuje. Kdysi dávno se zde řešilo z čeho by šla tato směs teoreticky dělat bez tvarohu a vypsal jsem zde několik variant z potravin obsahujících hodně síry, která je nutná pro navázání lněného oleje, nicméně zda výsledná směs pak funguje alespoň trochu podobně jako původní recept to již nemám jak zjistit. Každopádně pokud se bavíme o tom že by se tím člověk měl léčit, tak to bych určitě nedoporučoval, tam bych se držel původní diety přesně.
Slovo Šakti má obrovské množství významů tedy neumím odpovědět, musel bych znát přesně co pod tím pojmem myslíte. Popište postup, nebo složení, ať se bavíme o konkrétních věcech.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 10, 2017 9:23 pm 
Offline

Registrován: stř bře 18, 2015 8:34 pm
Příspěvky: 5
Jarda píše:
Slovo Šakti má obrovské množství významů tedy neumím odpovědět, musel bych znát přesně co pod tím pojmem myslíte. Popište postup, nebo složení, ať se bavíme o konkrétních věcech.

GHÍ + Ajurvéda = ŠAKTI
Ajurvedská medicína věří, že ghí posiluje ojas – zdravé tělo, je zdrojem životní energie, je základem imunity, tělesné i duševní pohody. Dále se považuje za výborný posilující prostředek nervové soustavy. Podporuje vstřebávání výživných látek a zvyšuje tak nutriční hodnotu potravin, a to proto, že vitamíny A, D, E, K jsou rozpustné pouze v tucích.
ŠAKTI

Jedná se o ojedinělou ajurvédskou recepturu, která byla od nepaměti součástí jídelníčku severoindických zápasníků. Jejím složením je přesný poměr ghí, mandlí a medu.

I když se ghí připravuje z másla, má zcela jiné vlastnosti než obyčejné máslo. V Ayurvédě platí za elixír života, protože má omlazující a regenerační účinky. Zároveň napomáhá detoxikaci organismu, neboť váže jedy v těle, které jsou rozpustné v tuku a odvádí je z těla ven. Dále podle Ayurvédy pomáhá tělu všeobecně vyvinout fyzickou sílu a vitalitu a vyživuje nervovou soustavu, mozek atd... Pokud je ghí smícháno s bylinami nebo jinými surovinami, má schopnost zvyšovat jejich léčebné účinky.

Mandle vyvracejí mýtus, že vegetariánské jídlo neobsahuje protein. Mandle obsahují dvacet procent proteinu, což je množství, které těžko budeme hledat u jiných rostlin. Mandlím Ayurvéda přisuzuje moc dávat celkovou výživu tělu, plícím, sílu mysli, paměť a zápasníkům rychlost. Podle této tradice má také pozitivní vliv na reprodukční orgány.

Z Ayurvédského hlediska je med léčivě výživný pro tělo a přisuzuje se mu pozitivní vliv na oči, detoxikační účinky pro tělo a schopnost léčit astma. Pomáhá také při léčení zranění.

Kombinací těchto surovin je šakti tradičně používáno pro osoby s těžkou fyzickou i mentální zátěží, pro ty kteří si chtějí udržet dobrou kondici anebo čistě jenom jako „dobrůtka“ s vyváženým vlivem na naši mysl.

Doporučené množství nemá hranic.
Konzumační teplota je ideální mezi 25 až 30 st., tj. teplota kdy ghí začíná kapalnět.


Více zde: http://www.zdravejistazit.cz/abeceda-po ... aviny/ghi/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned čer 11, 2017 9:38 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Fcrean píše:
GHÍ + Ajurvéda = ŠAKTI
Ajurvedská medicína věří, že ghí posiluje ojas – zdravé tělo, je zdrojem životní energie, je základem imunity, tělesné i duševní pohody. Dále se považuje za výborný posilující prostředek nervové soustavy. Podporuje vstřebávání výživných látek a zvyšuje tak nutriční hodnotu potravin, a to proto, že vitamíny A, D, E, K jsou rozpustné pouze v tucích.
ŠAKTI

Jedná se o ojedinělou ajurvédskou recepturu, která byla od nepaměti součástí jídelníčku severoindických zápasníků. Jejím složením je přesný poměr ghí, mandlí a medu.

I když se ghí připravuje z másla, má zcela jiné vlastnosti než obyčejné máslo. V Ayurvédě platí za elixír života, protože má omlazující a regenerační účinky. Zároveň napomáhá detoxikaci organismu, neboť váže jedy v těle, které jsou rozpustné v tuku a odvádí je z těla ven. Dále podle Ayurvédy pomáhá tělu všeobecně vyvinout fyzickou sílu a vitalitu a vyživuje nervovou soustavu, mozek atd... Pokud je ghí smícháno s bylinami nebo jinými surovinami, má schopnost zvyšovat jejich léčebné účinky.

Mandle vyvracejí mýtus, že vegetariánské jídlo neobsahuje protein. Mandle obsahují dvacet procent proteinu, což je množství, které těžko budeme hledat u jiných rostlin. Mandlím Ayurvéda přisuzuje moc dávat celkovou výživu tělu, plícím, sílu mysli, paměť a zápasníkům rychlost. Podle této tradice má také pozitivní vliv na reprodukční orgány.

Z Ayurvédského hlediska je med léčivě výživný pro tělo a přisuzuje se mu pozitivní vliv na oči, detoxikační účinky pro tělo a schopnost léčit astma. Pomáhá také při léčení zranění.

Kombinací těchto surovin je šakti tradičně používáno pro osoby s těžkou fyzickou i mentální zátěží, pro ty kteří si chtějí udržet dobrou kondici anebo čistě jenom jako „dobrůtka“ s vyváženým vlivem na naši mysl.

Doporučené množství nemá hranic.
Konzumační teplota je ideální mezi 25 až 30 st., tj. teplota kdy ghí začíná kapalnět.


Více zde: http://www.zdravejistazit.cz/abeceda-po ... aviny/ghi/

Ok, nyní to je jasné, tedy jen tak pro zajímavost uvedu jiný výklad stejného slova https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0akti a je jich pochopitelně více a významově se liší naprosto zásadně. Jinak uvedený pokrm, nebo spíše kombinace surovin je vysoce výživná a určitě umí srovnat mnoho, nicméně se sirnou patlanicí nemá nic společného. Ten nejpodstatnější rozdíl je v obsahu omega 3 mastných kyselin, které tato varianta jídla neobsahuje prakticky vůbec. Škoda že není uveden správný poměr složek, docela bych to vyzkoušel, musím se na složení někde podívat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon čer 12, 2017 11:32 am 
Offline

Registrován: stř kvě 31, 2017 10:08 pm
Příspěvky: 3
Dekuji moc, dodrzujeme vse do puntiku, prece jen clovek s rakovinou ma velkou motivaci,kdyz se chce uzdravit.. mam o tom dost nastudovano,mame kucharku i ucebnici.. jen je mi zahadou,ze nelze v CR nikdo timto zbusobem vyleceny dohledat. Jak dlouho podle vas muze trvat,nez se clovek vyleci?Nekde jsem cetla 8-12tydnu,opravdu to muze fungovat tak rychle?Je mi jasne,ze dieta se musi dodrzovat i po uzdravni,nelze se vratit k puvodnimu jidelnicku,ale jak jsem psala,kdyz ma clovek motivaci,tak to neni az takovy problem \":-)\" dekuji


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz