Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned říj 13, 2019 10:02 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 149 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pohanka
PříspěvekNapsal: pon čer 29, 2009 11:18 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1659
Vcera som si ju isiel pripravit, chcel som ju uvarit, ale bola namocena 12 hodin, ochutnal som ju a nielen ze bola makka, ale chutila, mam pocit, este lepsie nez po uvareni. Preto sa chcem opytat, ci je podla Vas prospesne konzumovat ju namocenu priblizne 12 hodin, cize v surovom stave. Samozrejme, nechat ju naklicit by bolo asi este lepsie, ale s tymto nemam skusenost, celkom by mi ju vyhovovalo jest len namocenu, ako nahradu varenych obilovin. Inak islo o lupanu pohanku, ta by asi aj tak nevyklicila.

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: úte čer 30, 2009 8:51 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26688
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Vcera som si ju isiel pripravit, chcel som ju uvarit, ale bola namocena 12 hodin, ochutnal som ju a nielen ze bola makka, ale chutila, mam pocit, este lepsie nez po uvareni. Preto sa chcem opytat, ci je podla Vas prospesne konzumovat ju namocenu priblizne 12 hodin, cize v surovom stave. Samozrejme, nechat ju naklicit by bolo asi este lepsie, ale s tymto nemam skusenost, celkom by mi ju vyhovovalo jest len namocenu, ako nahradu varenych obilovin. Inak islo o lupanu pohanku, ta by asi aj tak nevyklicila.

Já pohanku používám nejméně 20 let pouze máčenou, je to téměř instantní potravina a pokud se Vám povede koupit skutečně zralou, tak stačí namočit ji v teplé vodě na cca 20 - 60 minut. Nepíšete, jakou barvu měla ta co jste použil, ale zaměřte se na zelenou variantu, ta hnědá je loupaná tepelně a tím pádem je znehodnocena, zelená je loupaná mechanicky a veškeré nutriční hodnoty jsou zachovány. Většinou je na sáčku napsáno “pohanka kroupy“, naklíčit se rozhodně nedá, to by musela být neloupaná a ta se zase nedá jíst.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: úte čer 30, 2009 11:54 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1659
Jarda píše:
Já pohanku používám nejméně 20 let pouze máčenou, je to téměř instantní potravina a pokud se Vám povede koupit skutečně zralou, tak stačí namočit ji v teplé vodě na cca 20 - 60 minut. Nepíšete, jakou barvu měla ta co jste použil, ale zaměřte se na zelenou variantu, ta hnědá je loupaná tepelně a tím pádem je znehodnocena, zelená je loupaná mechanicky a veškeré nutriční hodnoty jsou zachovány. Většinou je na sáčku napsáno “pohanka kroupy“, naklíčit se rozhodně nedá, to by musela být neloupaná a ta se zase nedá jíst.

Je slabohnedej farby. Zistim u vyrobcu, akym sposobom je lupana.
Je to presne tato http://www.marianna.sk/index.php?go=19
Teda, nechapem, preco maju ludia taky obrovsky zvyk vsetko tepelne upravovat, aj pohanku vsade na internete varia, pecu, a potom vsetci placu, ze im nechuti a ze ju jedia nasilu len preto, ze je zdrava (a pritom po uvareni uz tak zdrava nebude).

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: úte čer 30, 2009 3:44 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26688
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Je slabohnedej farby. Zistim u vyrobcu, akym sposobom je lupana.
Je to presne tato http://www.marianna.sk/index.php?go=19
Teda, nechapem, preco maju ludia taky obrovsky zvyk vsetko tepelne upravovat, aj pohanku vsade na internete varia, pecu, a potom vsetci placu, ze im nechuti a ze ju jedia nasilu len preto, ze je zdrava (a pritom po uvareni uz tak zdrava nebude).

Z toho, co jste mi k pohance poslal, není zřejmé opravdu nic a vyjádřit se k tomu nemohu.
Tepelná úprava potravin je čistá závislost a pokud uvažujeme, že je nějaká nejrozšířenější běžně dostupná a ještě halasně doporučovaná droga, tak je to chleba. Jeho neskutečná škodlivost způsobuje od střevních potíží, přes játra, krevní komplikace a mnoho dalších zajímavostí, skutečně v organizmu naprostou pohromu a nad 40 let by se člověk neměl chleba ani dotknout.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: úte čer 30, 2009 8:41 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát úno 20, 2009 11:11 am
Příspěvky: 28
Bydliště: Praha
Jarda píše:
...nejrozšířenější běžně dostupná a ještě halasně doporučovaná droga, tak je to chleba. Jeho neskutečná škodlivost způsobuje od střevních potíží, přes játra, krevní komplikace a mnoho dalších zajímavostí, skutečně v organizmu naprostou pohromu a nad 40 let by se člověk neměl chleba ani dotknout.

Tak to považují za dokonalý nesmysl. Chleba mně nikdy nedělal sebemenší problémy. Lépe řečeno, bez chleba bych nemohl ani existovat. Raději použijí chleba,než brambory, knedlíky či těstoviny. Nedovedu si představit bramborový salát bez chleba a čilli, jako hrách a kysané zelí a zase k tomu chleba. Postrádat je může ten, do se celý den jen válí, nezná co je to máknou rukama. Tomu kalorie přebývají i když pije jenom vodu.

_________________
Voda neni lék ale má léčivé účinky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: úte čer 30, 2009 8:50 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1659
V tomto suhlasim s Jardou, chleba za zdravy nepovazujem, a prilis vela ludi prehlasilo chleba ako potravinu, ktoru bolo z jedalnicka vylucit najvacsi problem, ovela vacsi nez napriklad maso. Za druhu najvacsiu drogu povazujem syry a jogurty. :-)
Ja si myslim, ze zdrava potravina nemoze sposobovat taku zavislost. Napriklad, jeden druh ovocia alebo zeleniny nieje problem kedykolvek vylucit, takisto ani orechy, semena, ci klicky - to su podla mna zdrave potraviny.

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: úte čer 30, 2009 10:12 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26688
Bydliště: Poděbrady
viliro píše:
Tak to považují za dokonalý nesmysl. Chleba mně nikdy nedělal sebemenší problémy. Lépe řečeno, bez chleba bych nemohl ani existovat. Raději použijí chleba,než brambory, knedlíky či těstoviny. Nedovedu si představit bramborový salát bez chleba a čilli, jako hrách a kysané zelí a zase k tomu chleba. Postrádat je může ten, do se celý den jen válí, nezná co je to máknou rukama. Tomu kalorie přebývají i když pije jenom vodu.

To, že je to pravda, jste vlastně potvrdil tím, co jste napsal, je to tak silná droga, že naprostá většina lidí si bez ní neumí život představit a je nesmírně těžké ho škrtnout z jídelníčku. Pokud Vám zdánlivě žádné problémy nedělá, tak to ještě neznamená, že to tak vnímá i Váš organizmus. Naprosto dokonale škodlivá je kombinace více škrobových jídel, například chleba-brambory, která v organizmu kysá a produkuje množství plynů. O účinnosti tohoto jídla na zdraví se můžete snadno poohlédnout v Rusku, kde jde o velice časté jídlo a zdravotní stav obyvatelstva je opravdu žalostný. Tento názor nemám pouze já, ale i významní dietologové jako dr.Walker, nebo dr.Mac Ferrin. Já chleba nejím minimálně 20 let a jenom díky tomu může mít organizmus celkem mimořádné schopnosti. Například na konci července v pravé poledne, kdy je na slunci 50 stupňů, jsem schopen pouze v kraťasech, bez kapky vody, ujít 20 km za méně jak 3 hodiny. Za těchto podmínek by většina lidí kteří běžně chleba jedí zkolabovala, fyzicky jde nepochybně o celkem slušný výkon a dokazuje, že chleba pro fyzickou výdrž není potřebný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: stř črc 01, 2009 9:15 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát úno 20, 2009 11:11 am
Příspěvky: 28
Bydliště: Praha
Jarda píše:
…neznamená, že to tak vnímá i Váš organizmus… škodlivá je kombinace více škrobových jídel, například chleba-brambory, která v organizmu kysá a produkuje množství plynů…na zdraví se můžete snadno poohlédnout v Rusku, kde jde o velice časté jídlo a zdravotní stav obyvatelstva je opravdu žalostný. Tento názor nemám pouze já, ale i významní dietologové jako dr.Walker, nebo dr.Mac Ferrin. Já chleba nejím minimálně 20 let a jenom díky tomu může mít organizmus celkem mimořádné schopnosti. Například na konci července v pravé poledne, kdy je na slunci 50 stupňů, jsem schopen pouze v kraťasech, bez kapky vody, ujít 20 km za méně jak 3 hodiny. Za těchto podmínek by většina lidí kteří běžně chleba jedí zkolabovala, fyzicky jde nepochybně o celkem slušný výkon a dokazuje, že chleba pro fyzickou výdrž není potřebný.

Organizmus se tomu zřejmě přizpůsobuje, že ani kombinace chleba-brambory, se neprojevuje u mě produkcí plynů. Kdo má tento problém, dá se jednoduše řešit, kořenit bazalkou,meduňkou či mátou.
Poohlížet se co konzumují v Rusku, není nutné, stačí se zde přítomných poptat, jakou stravu převážně konzumují. Názor vědců není ale žádné praktické otestování, i dosud někteří považují mrtvou a živou vodu za naprostý nesmysl.
Těch 20 km, považují za zdravotní procházku, za fyzický výkon by se dalo uznat pouze se zátěží minimálně 25 kg a více.

_________________
Voda neni lék ale má léčivé účinky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: stř črc 01, 2009 10:59 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26688
Bydliště: Poděbrady
viliro píše:
Organizmus se tomu zřejmě přizpůsobuje, že ani kombinace chleba-brambory, se neprojevuje u mě produkcí plynů. Kdo má tento problém, dá se jednoduše řešit, kořenit bazalkou,meduňkou či mátou.
Poohlížet se co konzumují v Rusku, není nutné, stačí se zde přítomných poptat, jakou stravu převážně konzumují. Názor vědců není ale žádné praktické otestování, i dosud někteří považují mrtvou a živou vodu za naprostý nesmysl.
Těch 20 km, považují za zdravotní procházku, za fyzický výkon by se dalo uznat pouze se zátěží minimálně 25 kg a více.

Nijak nebudu vyvracet, že z každé zákonitosti existuje výjimka potvrzující pravidlo, třeba zrovna Vy máte to štěstí a obecně platná zákonitost se Vás opravdu netýká. Je to také klidně možné, protože pokud vypijete tolik živé vody co tvrdíte, tak se může Váš organizmus chovat prostě jinak, než organizmus ostatních lidí, kteří živou vodu nepijí. Dále máte pravdu, že určitá koření metabolizmus velice dobře ovlivňují a škodlivost potravin jsou do určité míry schopna eliminovat. Živou a mrtvou vodu za nesmysl rozhodně nepovažuji, sám si ji vyrábím, ale to bohužel naprostá většina lidí nedělá, takže se s jejími účinky nedá obecně uvažovat.
Ujít 20 km není opravdu žádný větší problém i pro čilého důchodce, ale já tam popisuji i podmínky, které jste zřejmě přehlédl. Doporučuji si to v popsaných podmínkách vyzkoušet a pak mi napište jak to dopadlo. Tutově k tomu nebudete potřebovat těch 25 kg zátěže, ono jít rychlostí skoro 7 km za hodinu není zrovna procházka, nemluvě o extrémní teplotě a nedostatku tekutin.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: sob črc 04, 2009 12:59 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 572
Xion píše:
V tomto suhlasim s Jardou, chleba za zdravy nepovazujem, a prilis vela ludi prehlasilo chleba ako potravinu, ktoru bolo z jedalnicka vylucit najvacsi problem, ovela vacsi nez napriklad maso. Za druhu najvacsiu drogu povazujem syry a jogurty. :-)
Ja si myslim, ze zdrava potravina nemoze sposobovat taku zavislost. Napriklad, jeden druh ovocia alebo zeleniny nieje problem kedykolvek vylucit, takisto ani orechy, semena, ci klicky - to su podla mna zdrave potraviny.

Archaicky poviem, že chlieb, je boží dar. A pánbožko, nech je ním ktokoľvek, by nedal ľuďom niečo, čo škodí. Škodia si iba ľudia sami. Stačí sa pozrieť v obchode do regálov s tým, čo sa dnes volá chlieb.
Pravý kváskový chlieb, predstavujúci kuchyňu našich predkov, je ručne zpracovaný chlieb podľa starej tradičnej receptúry, ktorá patrí k starým koreňom zdravej kuchyne našich predkov.
Kváskový chlieb neobsahuje drožie, žiadne chemické prísady, rôzne aditíva ako sú stabilizátory, regulátory chuti a pod., ale býhradne chlebový kvások a to zaručuje zachovanie veľkého množstva minerálov a vysokého obsahu vlákniny. Použitie pravého kvásku zabraňuje nadmernému škodlivému množení kvasiniek v organizmu a nevytvára tak podmienky k vzniku kožných chorob a mykóz a prispieva k zlepšeniu kondície. Kváskový chlieb čistí krv a je zvlášť vhodný pre osoby trpiacich akné, je prospešný nervovému systému, upravuje trávenie a po jeho konzumácii nevzniká zápcha a nadúvanie. Tak isto sa netvorí hlien, ktorý je častou príčinou ochorení ako je nádcha, kašel, alergie, zápaly priedušiek a bronchitída. Prírodnou fermentáciou (kvasením) pri stabilnej teplote a za určitý čas, získava tento chlieb výbornú a nezameniteľnú chuť. Pomery potravín v štandardnom režime boli odvodené z tradičných diétnych modelov, ktoré po tisícročia chránily našich predkov od mnohých degeneratívnych chorôb, ktorými dnes ľudstvo trpí. A na ktoré predčasne umiera. Po veky preverovaná obilná strava dáva človeku schopnosť prakticky realizovať harmóniu s meniacimi sa podmienkami okolia. Do nedávnych dôb boli napríklad celé obilné zrná, pripravované varením, pokrmom na celom svete.V západných krajinách bol chlieb tradičnou „životnou oporou“, ktorá sa až do nášho storočia jedla vo svojej prirodzenej, celozrnnej forme. Preto pravý chlieb netreba zatracovať, ale konzumovať ho tak, ako sa on má jesť. S úctou a pokorou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: sob črc 04, 2009 3:55 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26688
Bydliště: Poděbrady
Sybilla píše:
Archaicky poviem, že chlieb, je boží dar. A pánbožko, nech je ním ktokoľvek, by nedal ľuďom niečo, čo škodí. Škodia si iba ľudia sami. Stačí sa pozrieť v obchode do regálov s tým, čo sa dnes volá chlieb.
Pravý kváskový chlieb, predstavujúci kuchyňu našich predkov, je ručne zpracovaný chlieb podľa starej tradičnej receptúry, ktorá patrí k starým koreňom zdravej kuchyne našich predkov.
Kváskový chlieb neobsahuje drožie, žiadne chemické prísady, rôzne aditíva ako sú stabilizátory, regulátory chuti a pod., ale býhradne chlebový kvások a to zaručuje zachovanie veľkého množstva minerálov a vysokého obsahu vlákniny. Použitie pravého kvásku zabraňuje nadmernému škodlivému množení kvasiniek v organizmu a nevytvára tak podmienky k vzniku kožných chorob a mykóz a prispieva k zlepšeniu kondície. Kváskový chlieb čistí krv a je zvlášť vhodný pre osoby trpiacich akné, je prospešný nervovému systému, upravuje trávenie a po jeho konzumácii nevzniká zápcha a nadúvanie. Tak isto sa netvorí hlien, ktorý je častou príčinou ochorení ako je nádcha, kašel, alergie, zápaly priedušiek a bronchitída. Prírodnou fermentáciou (kvasením) pri stabilnej teplote a za určitý čas, získava tento chlieb výbornú a nezameniteľnú chuť. Pomery potravín v štandardnom režime boli odvodené z tradičných diétnych modelov, ktoré po tisícročia chránily našich predkov od mnohých degeneratívnych chorôb, ktorými dnes ľudstvo trpí. A na ktoré predčasne umiera. Po veky preverovaná obilná strava dáva človeku schopnosť prakticky realizovať harmóniu s meniacimi sa podmienkami okolia. Do nedávnych dôb boli napríklad celé obilné zrná, pripravované varením, pokrmom na celom svete.V západných krajinách bol chlieb tradičnou „životnou oporou“, ktorá sa až do nášho storočia jedla vo svojej prirodzenej, celozrnnej forme. Preto pravý chlieb netreba zatracovať, ale konzumovať ho tak, ako sa on má jesť. S úctou a pokorou.

To co píšete je sice celé pravda, ale funguje to pouze ze surovin s nimiž pracovali naši předci a které se již ve střední Evropě nevyskytují, čili vyrobit takovýto opravdový chléb, který se nezkazí ani za mnoho dní, chutná božsky, je velmi dlouho dobrý a vláčný je bohužel již prakticky nemožné. Dokonce i pokud si dám tu převelikou starost a z velice dobrých surovin, pomocí staré receptury připravím těsto a neupeču ho po vykynutí v peci vytopené dřevem, jako naši předkové, tak získám zase něco jiného, než naši předkové. Je třeba si uvědomit, že právě ta super kombinace, tvoří tu super potravinu a znamená to špičkové suroviny, práci s láskou a pečení sálavým teplem dřevem vytopené pece, které trvá mnoho hodin a kterou dnes už nikdo doma nemá, není možné to upéct pomalu v mikrovlnce a mít upečeno za dvacet minut. To pak není třeba shánět ty super suroviny, konečný produkt bude stejně celkem špatný. Právě to, že takový chléb, který tělu neškodí se prakticky vyrobit, ani sehnat nedá, je mnohem jednodušší se chlebu vyhýbat, než si zbytečně škodit. Pokud chci přesto chleba jíst, je vhodné se vždy dívat zpět do doby našich předků, kdy chléb byl základní potravinou, jedl se téměř vždy samostatně a to umožňovalo jeho dokonalé strávení. Dnes by nikdo suchý chléb do huby nevzal, jak jsme již rozcicmaní a s flákotou masa se nedá dobře strávit ani ten opravdový chléb, který jde opravdu nazývat „Božím darem“.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: sob črc 04, 2009 5:45 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1659
Iba pripomeniem, ze tu riesime pohanku a nie chlieb, lepsie bude zalozit nove vlakno pre chlieb. Vyroba chleba, ktory ste popisali Sybilla, je najzdravsia zo vsetkych sposobov, ale nic to nemeni na fakte, ze ide len o najmensie zlo. Ludia si chlieb robili nie preto, ze je to najzdravsia strava, ale v extremnych podmienkach to je casto zachranca zivota od hladu. A ako skoro vsetko, da sa urobit aj tak, ze obsahuje vela zivin a skodi menej, alebo tak, ze skodi viac a je skoro vsetkych zivin zbaveny (nieco ako ho dnes predavaju supermarkety). V dnesnej dobe ale nemame extremne podmienky, naopak, su extremne v tom, ze je jedla az privela. Preto nieje dovod jest chleba, teda okrem ulahodenia chutovym bunkam.

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: ned črc 05, 2009 9:40 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát úno 20, 2009 11:11 am
Příspěvky: 28
Bydliště: Praha
Jarda píše:
Nijak nebudu vyvracet, že z každé zákonitosti existuje výjimka…

Asi platná zákonitost se mně netýká.
Jarda píše:
…Je to také klidně možné, protože pokud vypijete tolik živé vody co tvrdíte, tak se může Váš organizmus chovat prostě jinak, než organizmus ostatních lidí, kteří živou vodu nepijí….

Zřejmě pitím živé vody, nahrazují konzumaci mrkve. Že ostatní lidé vodu nepijí, je to pouze to tím, že jsou málo informováni o účinku, které má živá voda, získána pomoci elektrolyzéru.
Jarda píše:
…Dále máte pravdu, že určitá koření metabolizmus velice dobře ovlivňují a škodlivost potravin jsou do určité míry schopna eliminovat…

Koření a léčivé rostliny jsme pěstovali ve velkém, od anděliky až po zlatobýl, i mandragoru stále na zahradě máme. Místo cukru, je možno sladit Stévii.
Jarda píše:
… Živou a mrtvou vodu za nesmysl rozhodně nepovažuji, sám si ji vyrábím, ale to bohužel naprostá většina lidí nedělá, takže se s jejími účinky nedá obecně uvažovat….

Pokud si jí vyrábíte, zda také pijete. Ta není jenom na pití, slouží i k úpravě a přípravě potravin.
Jarda píše:
…já tam popisuji i podmínky, které jste zřejmě přehlédl…

To nikoliv, protože letní denní teploty na Sahaře se pohybují okolo 40 °C. Těch 50 °C, by každého uvařily za živa.
Jarda píše:
…Doporučuji si to v popsaných podmínkách vyzkoušet a pak mi napište jak to dopadlo…

Považují to za naprostou neúčelovou a neefektivní zkoušku a času, který je k tomu potřeba.
Jarda píše:
…jít rychlostí skoro 7 km za hodinu není zrovna procházka, nemluvě o extrémní teplotě a nedostatku tekutin.

Při pohybu, dochází k ochlazování. Zde nejsou teploty vyšší, než které jsou na Sahaře. Opatrně s těmi 50 °C na slunci. Tam někdo skutečně nedostatek tekutin prožije.

_________________
Voda neni lék ale má léčivé účinky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: ned črc 05, 2009 10:46 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26688
Bydliště: Poděbrady
viliro píše:
Asi platná zákonitost se mně netýká.
Zřejmě pitím živé vody, nahrazují konzumaci mrkve. Že ostatní lidé vodu nepijí, je to pouze to tím, že jsou málo informováni o účinku, které má živá voda, získána pomoci elektrolyzéru.
Koření a léčivé rostliny jsme pěstovali ve velkém, od anděliky až po zlatobýl, i mandragoru stále na zahradě máme. Místo cukru, je možno sladit Stévii.
Pokud si jí vyrábíte, zda také pijete. Ta není jenom na pití, slouží i k úpravě a přípravě potravin.
To nikoliv, protože letní denní teploty na Sahaře se pohybují okolo 40 °C. Těch 50 °C, by každého uvařily za živa.
Považují to za naprostou neúčelovou a neefektivní zkoušku a času, který je k tomu potřeba.
Při pohybu, dochází k ochlazování. Zde nejsou teploty vyšší, než které jsou na Sahaře. Opatrně s těmi 50 °C na slunci. Tam někdo skutečně nedostatek tekutin prožije.

Ono skutečně vypití většího množství živé vody velice dobře porovná některé procesy v těle, ale z tohoto pohledu má mrkev opravdu podstatně širší rozsah působení, než živá voda a nahradit ji živou vodou opravdu nejde.
Já mám zahrádku 3000 m2 a na té si pěstuji opravdu široký rozsah plodin i bylin Stévii zrovna ne, ale zase mám Lipii sladkou, která má dokonce sladivost, než Stévie. Lipie je téměř tisíckrát sladší, než klasický cukr.
Živou vodu používám celkem běžně dokonce bych řekl i denně, ne sice v nějakém velkém objemu, ale tak od 0,2 do 0,5 litru na osobu ji používáme na ředění některých ovocných šťáv. Mrtvou vodou si pravidelně kloktám, hlavně před spaním, je to dobré pro stav ústní dutiny.
Chodím podle Labe, po asfaltovém chodníku, který je na plném poledním slunci rozpálený tak, že můj pes po něm jít odmítá, protože by si popálil packy a jde raději vysokou trávou. Z tohoto pohledu se domnívám, že teplota, nad takto rozpálenou plochou, bude zhruba taková jak uvádím.
Do zkoušky Vás nenutím, jsem přesvědčen, že to zvládne opravdu málo kdo a nepochybně by to pro běžného člověka mohlo skončit špatně.
Předpokládám, že za uvedených podmínek bude dehydrovaný každý člověk, jde jen o to jak moc a na to se snažím poukázat, že čistý organizmus prostě snese mnohem více, než organizmus zaneřáděný.
.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: stř črc 08, 2009 1:41 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 677
Mohli by ste mi prosím napísat ako tú pohanku mixujete?
Mám ju rozmixovat a vypit a potom zjest ten šalát zo zelenolistej zeleniny aby sa uvolnil ten rutín.
Je to správne?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 149 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz