Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv říj 24, 2019 1:35 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte říj 22, 2019 3:09 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 315
Ajurvéda odporúča ráno jedávať čerstvo podusený jablkový kompót s hrejivým korením (klinčeky, škorica).

Olúpte zrelé sladké jablko (neviem, či je lúpanie nutné, keby šlo o domáce nestriekané/nevoskované jablko), pokrájajte na kúsky, pridajte 5 klinčekov/hřebíčku, zalejte trochou čistej vody, a na nízkom plameni nechajte asi 30 minút dusiť, kým sa jablko nerozvarí. Toto je dávka pre jednu osobu.
Okrem toho, že je dusené jablko jedným z najlepších prostriedkov na naštartovanie tráviaceho ohňa, je vďaka obsahu špecifických flavonoidov jedným z najlepších prírodných prostriedkov na absorpciu kyslíkových radikálov (čiže je antioxidantom).....(....).... Trik je v tom, že jablko je treba podusiť.

..........

Je podľa vás vhodné začleniť to do denného jedálnička (alebo ak nie každý deň, tak 5-6x v týždni ?) ? Keď niektorí ľudia jedia každý deň 1 či viac banánov, nevidím problém v dennej konzumácii jedného kvalitného jablka poduseného s klinčekmi...

Viem, že jablko obsahuje veľa fruktózy (asi 10g na 100g), ale treba sa v prípade dospelého človeka báť konzumovať jedno dusené jablko (o váhe možno 200g) denne ? ...
Či je lepšie ho konzumovať 4-5x týždenne ?

Budem rád za vaše názory, ľudkovia...

_________________
ZEM JE PLOCHÁ https://uloz.to/file/d4BNbzcq8nMg/nebe-a-zeme-2-pdf
.....
http://www.6000kroku.cz (nenaharditeľná chôdza)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte říj 22, 2019 8:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26702
Bydliště: Poděbrady
Jednorazovy_Nick píše:
Ajurvéda odporúča ráno jedávať čerstvo podusený jablkový kompót s hrejivým korením (klinčeky, škorica).

Olúpte zrelé sladké jablko (neviem, či je lúpanie nutné, keby šlo o domáce nestriekané/nevoskované jablko), pokrájajte na kúsky, pridajte 5 klinčekov/hřebíčku, zalejte trochou čistej vody, a na nízkom plameni nechajte asi 30 minút dusiť, kým sa jablko nerozvarí. Toto je dávka pre jednu osobu.
Okrem toho, že je dusené jablko jedným z najlepších prostriedkov na naštartovanie tráviaceho ohňa, je vďaka obsahu špecifických flavonoidov jedným z najlepších prírodných prostriedkov na absorpciu kyslíkových radikálov (čiže je antioxidantom).....(....).... Trik je v tom, že jablko je treba podusiť.

..........

Je podľa vás vhodné začleniť to do denného jedálnička (alebo ak nie každý deň, tak 5-6x v týždni ?) ? Keď niektorí ľudia jedia každý deň 1 či viac banánov, nevidím problém v dennej konzumácii jedného kvalitného jablka poduseného s klinčekmi...

Viem, že jablko obsahuje veľa fruktózy (asi 10g na 100g), ale treba sa v prípade dospelého človeka báť konzumovať jedno dusené jablko (o váhe možno 200g) denne ? ...
Či je lepšie ho konzumovať 4-5x týždenne ?

Budem rád za vaše názory, ľudkovia...

Kompotované jablko s hřebíčkem a skořicí bylo skoro denně na našem stole v mém mládí protože šlo o levné chutné a zdravé mlsání a nic nás pak nenutilo se cpát nějakým cukerným šmejdem. Podle mě se tím nic pokazit nedá po té úpravě se již chová jablko naprosto jinak než čerstvé. Pokud jde o zlepšení trávení předpokládám že to bude fungovat, alespoň já jsem v mládí jedl za tři a byl jsem stále jako tyč.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř říj 23, 2019 2:03 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1666
Ja jedavam obcas nieco podobne, ale s tym rozdielom, ze si dam surove jablko, respektive nastruhane na pyre.
Klinceky pomeliem tiez surove. Neviem, ci tam musi byt to varenie, si to surove nebude zdravsie. Ale celkovo, velmi casto si minimalne dam skoricu k surovemu ovociu.
Inak verim, ze ta vec dost zahrieva. Osobne by som nad tym rozmyslal v zime. Kazdy den to jest nebude vadit. Islo by skor o to, ze sa to moze objest. Ja budem urcite pokracovat v surovom ovoci so skoricou. Ale v zimnych tyzdnoch porozmyslam aj nad tymto, diky za recept. Takisto ako "kompot" k jedlu by to nemuselo byt zle.

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz