Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte říj 22, 2019 10:02 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte říj 22, 2019 3:09 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 312
Ajurvéda odporúča ráno jedávať čerstvo podusený jablkový kompót s hrejivým korením (klinčeky, škorica).

Olúpte zrelé sladké jablko (neviem, či je lúpanie nutné, keby šlo o domáce nestriekané/nevoskované jablko), pokrájajte na kúsky, pridajte 5 klinčekov/hřebíčku, zalejte trochou čistej vody, a na nízkom plameni nechajte asi 30 minút dusiť, kým sa jablko nerozvarí. Toto je dávka pre jednu osobu.
Okrem toho, že je dusené jablko jedným z najlepších prostriedkov na naštartovanie tráviaceho ohňa, je vďaka obsahu špecifických flavonoidov jedným z najlepších prírodných prostriedkov na absorpciu kyslíkových radikálov (čiže je antioxidantom).....(....).... Trik je v tom, že jablko je treba podusiť.

..........

Je podľa vás vhodné začleniť to do denného jedálnička (alebo ak nie každý deň, tak 5-6x v týždni ?) ? Keď niektorí ľudia jedia každý deň 1 či viac banánov, nevidím problém v dennej konzumácii jedného kvalitného jablka poduseného s klinčekmi...

Viem, že jablko obsahuje veľa fruktózy (asi 10g na 100g), ale treba sa v prípade dospelého človeka báť konzumovať jedno dusené jablko (o váhe možno 200g) denne ? ...
Či je lepšie ho konzumovať 4-5x týždenne ?

Budem rád za vaše názory, ľudkovia...

_________________
ZEM JE PLOCHÁ https://uloz.to/file/d4BNbzcq8nMg/nebe-a-zeme-2-pdf
.....
http://www.6000kroku.cz (nenaharditeľná chôdza)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte říj 22, 2019 8:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26701
Bydliště: Poděbrady
Jednorazovy_Nick píše:
Ajurvéda odporúča ráno jedávať čerstvo podusený jablkový kompót s hrejivým korením (klinčeky, škorica).

Olúpte zrelé sladké jablko (neviem, či je lúpanie nutné, keby šlo o domáce nestriekané/nevoskované jablko), pokrájajte na kúsky, pridajte 5 klinčekov/hřebíčku, zalejte trochou čistej vody, a na nízkom plameni nechajte asi 30 minút dusiť, kým sa jablko nerozvarí. Toto je dávka pre jednu osobu.
Okrem toho, že je dusené jablko jedným z najlepších prostriedkov na naštartovanie tráviaceho ohňa, je vďaka obsahu špecifických flavonoidov jedným z najlepších prírodných prostriedkov na absorpciu kyslíkových radikálov (čiže je antioxidantom).....(....).... Trik je v tom, že jablko je treba podusiť.

..........

Je podľa vás vhodné začleniť to do denného jedálnička (alebo ak nie každý deň, tak 5-6x v týždni ?) ? Keď niektorí ľudia jedia každý deň 1 či viac banánov, nevidím problém v dennej konzumácii jedného kvalitného jablka poduseného s klinčekmi...

Viem, že jablko obsahuje veľa fruktózy (asi 10g na 100g), ale treba sa v prípade dospelého človeka báť konzumovať jedno dusené jablko (o váhe možno 200g) denne ? ...
Či je lepšie ho konzumovať 4-5x týždenne ?

Budem rád za vaše názory, ľudkovia...

Kompotované jablko s hřebíčkem a skořicí bylo skoro denně na našem stole v mém mládí protože šlo o levné chutné a zdravé mlsání a nic nás pak nenutilo se cpát nějakým cukerným šmejdem. Podle mě se tím nic pokazit nedá po té úpravě se již chová jablko naprosto jinak než čerstvé. Pokud jde o zlepšení trávení předpokládám že to bude fungovat, alespoň já jsem v mládí jedl za tři a byl jsem stále jako tyč.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz