Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Nezralé ovoce
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=1701
Stránka 11

Autor:  Kometa [ pon zář 12, 2011 10:33 am ]
Předmět příspěvku:  Nezralé ovoce

Protože se snažím kvůli kvasince ovoce spíš nejíst, ale zároveň je mi líto ho zcela vyřadit ze svého života, napadlo mě, zdali by nebylo lepší natrhat si teď nezralé hrušky a jablka a uskladnit je. Zatím si z nich dělám džusy, s přidáním zázvoru, a docela to jde \":-)\" Má nezralé ovoce nějaký negativní vliv na zdraví? Nevíte, jak se bude chovat při uskladnění? Asi časem dozraje, že? Ale možná by se mohlo méně kazit než natrhané zralé, ne?

Autor:  Jarda [ pon zář 12, 2011 8:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nezralé ovoce

Kometa píše:
Protože se snažím kvůli kvasince ovoce spíš nejíst, ale zároveň je mi líto ho zcela vyřadit ze svého života, napadlo mě, zdali by nebylo lepší natrhat si teď nezralé hrušky a jablka a uskladnit je. Zatím si z nich dělám džusy, s přidáním zázvoru, a docela to jde \":-)\" Má nezralé ovoce nějaký negativní vliv na zdraví? Nevíte, jak se bude chovat při uskladnění? Asi časem dozraje, že? Ale možná by se mohlo méně kazit než natrhané zralé, ne?

Nezralé ovoce je silně kyselinotvorné a v těle slušně kvasí, čili to se mě nezdá být dobrý nápad. Také z něho prakticky nic nezískáte, většina látek se uvolní a tvoří až plnou zralostí, to je také důvod, proč mají tyto produkty ze superhypermarketů výživnou hodnotu saharského písku.

Autor:  Kometa [ pon zář 12, 2011 8:59 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nezralé ovoce

Nevím, no... dnes ráno jsem vypila půl litru džusu z nedozrálých jablek a hrušek a bylo mi po tom ok. A teď odpoledne jsem zchroustala 2 hrušky a taky dobrý. Přitom mám jinak trávení extrémně přecitlivělé, takže bych se asi dost nepříjemným způsobem dozvěděla, kdyby to nebylo ok.
Samozřejmě jde taky o to, čemu říkáme nezralé ovoce. Mám na mysli fázi, kdy už je po chuti poznat, o jaké ovoce se jedná, je v něm už trošku cukru, ale chuť je stále výrazně méně sladká než u dozrálého ovoce a plod je tvrdší.

Zkusím do sebe někdy v příštích dnech nalít ještě více džusu a měřit pH, co to udělá.

Autor:  Xion [ úte zář 20, 2011 10:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nezralé ovoce

Ja osobne si myslim, ze aj nezrele ovocie je casto lepsie, nez niektore kyselinotvorne jedla. Hlavne v odstavenom stave som si tiez na sebe vsimol, ze vacsinou nesposobi problemy. Mozno prave kvoli tomu, ze tam nema co kvasit... proste kyseliny sa vstrebaju do krvi, a pokial niesi dehydrovana, vylucis ich. Spolu s nimi sa vsak vstrebe aj ta horda vitaminov, a kvalitna voda obsiahnuta v ovoci. Co je podstatne lepsi stav, ako dat si napriklad chlieb z bielej muky. Ten kvasi tiez, prekyseli organizmus tiez, lenze neobsahuje ziadnu vodu, a prakticky ziadne hodnotne latky. Myslim, ze tu na plnej ciare vyhrava stava z nezreleho ovocia.

Autor:  Jarda [ stř zář 21, 2011 9:49 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Nezralé ovoce

Xion píše:
Ja osobne si myslim, ze aj nezrele ovocie je casto lepsie, nez niektore kyselinotvorne jedla. Hlavne v odstavenom stave som si tiez na sebe vsimol, ze vacsinou nesposobi problemy. Mozno prave kvoli tomu, ze tam nema co kvasit... proste kyseliny sa vstrebaju do krvi, a pokial niesi dehydrovana, vylucis ich. Spolu s nimi sa vsak vstrebe aj ta horda vitaminov, a kvalitna voda obsiahnuta v ovoci. Co je podstatne lepsi stav, ako dat si napriklad chlieb z bielej muky. Ten kvasi tiez, prekyseli organizmus tiez, lenze neobsahuje ziadnu vodu, a prakticky ziadne hodnotne latky. Myslim, ze tu na plnej ciare vyhrava stava z nezreleho ovocia.

Tak, že to bude zdravější než buchty, tak o tom není třeba polemizovat.

Autor:  krasnagadgetka [ sob kvě 06, 2017 10:19 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nezralé ovoce

Pane Jardo, píšete, že nezdralé ovoce se nemá konzumovat, ale u papáyi zase píšete, že se má konzumovat zelená nezralá. Tak kdo se v tom má pak vyznat? \":roll:\"

Děkuji.

Autor:  Jarda [ sob čer 10, 2017 10:10 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Nezralé ovoce

krasnagadgetka píše:
Pane Jardo, píšete, že nezdralé ovoce se nemá konzumovat, ale u papáyi zase píšete, že se má konzumovat zelená nezralá. Tak kdo se v tom má pak vyznat? \":roll:\"

Děkuji.

Co na tom hledáte stále za složitosti, prostě papain je více obsažen v nezralém plodu, ale jinak je nezralé ovoce plné kyselin, což člověku dobře nedělá.

Autor:  Xion [ sob čer 10, 2017 1:11 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nezralé ovoce

U ananasu je to tiez tak, ze nezrely obsahuje viac bromelainu, ako zrely. Ale i tak, si myslim, ze by sa malo jest ovocie zrele. Lepsie potom ten bromelin/papain doplnit tabletkami.
Robi sa to tak, ze sa ziskava aj zo supky, aj z toho stredu ananasu a urobi sa vytazok. Tymto sposobom sa nemusi jest nezrele ovocie, hoci ten bromelin sa ziskava z nezreleho plodu, lebo je to tak vyhodnejsie.

Druha moznost je odstavit nezrely ananas, aj s tym stredom samozrejme.

Autor:  Jarda [ sob čer 10, 2017 9:10 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nezralé ovoce

Xion píše:
U ananasu je to tiez tak, ze nezrely obsahuje viac bromelainu, ako zrely. Ale i tak, si myslim, ze by sa malo jest ovocie zrele. Lepsie potom ten bromelin/papain doplnit tabletkami.
Robi sa to tak, ze sa ziskava aj zo supky, aj z toho stredu ananasu a urobi sa vytazok. Tymto sposobom sa nemusi jest nezrele ovocie, hoci ten bromelin sa ziskava z nezreleho plodu, lebo je to tak vyhodnejsie.

Druha moznost je odstavit nezrely ananas, aj s tym stredom samozrejme.

To je pravda, navíc ananas je tak silný že některým jedincům může i poleptat sliznice a nejde o nic příjemného. Rozumné množství celkem nevadí, ale ve velkém množství dokáže likvidovat i parazity, zvláště ve spojení s dýňovým semínkem.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/