Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Kyselé zelí
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=1637
Stránka 34

Autor:  Vševěd [ čtv črc 11, 2013 8:06 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

Ano. Stačí vypít větší množství vody před jeho užitím, nebo vodu se sodou/jablečným octem/citrónovou šťávou.
Čímkoliv, co zneutralizuje žaludeční šťávy.

Autor:  martina72 [ pát črc 12, 2013 5:38 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

Kysané zelí (a šťáva z něj) je jednou z nejlepších potravin a průběžně si ho tvořit může doslova každý. To z krámu samozřejmě nemá vůbec žádnou cenu, je skoro vždy sterilované (pasterované) a často i konservované chemikáliemi.

Autor:  Willis [ pon črc 15, 2013 6:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

martina72 píše:
Kysané zelí (a šťáva z něj) je jednou z nejlepších potravin a průběžně si ho tvořit může doslova každý. To z krámu samozřejmě nemá vůbec žádnou cenu, je skoro vždy sterilované (pasterované) a často i konservované chemikáliemi.

To je fakt, kysané zelí z obchodu je vždy sterilované nebo konzervované chemií, takže v něm žádné bakterie mléčného kvašení nejsou. Je potřeba vrátit se k domácí výrobě zelí tak, jak je dělávaly naše babičky, šlapané bosýma nohama. Hlavně žádnou nepřidávat žádnou chemii, jen trochu soli a kmínu, nic víc!!!

Autor:  Noel [ pon črc 15, 2013 7:17 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

jak to řešíte teďka přes léto, když je zelí mimo sezónu? zkoušel jsem si dělat několikrát pickles z mrkve a cibule a vyšel mi z toho akorát kentus ...

Autor:  Kachně [ pon črc 15, 2013 8:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

V Lídlu maj kvalitní v sáčku, chlazený.

Autor:  jiddu [ pon črc 15, 2013 9:17 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

Willis píše:
To je fakt, kysané zelí z obchodu je vždy sterilované nebo konzervované chemií, takže v něm žádné bakterie mléčného kvašení nejsou. Je potřeba vrátit se k domácí výrobě zelí tak, jak je dělávaly naše babičky, šlapané bosýma nohama. Hlavně žádnou nepřidávat žádnou chemii, jen trochu soli a kmínu, nic víc!!!

nie vzdy. u nas na slovensku v Tescu sa predava v edicii "tradicna poctiva receptura" kysla kapusta bez konzervacnych latok a pasterizacie...neviem, ci aj u vas Tesco nieco take ponuka, ale ak ano, tak nie dovod si ho z tadial nekupovat, ak ine moznosti nie su...

Autor:  Martt [ pon črc 15, 2013 11:19 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

jiddu píše:
nie vzdy. u nas na slovensku v Tescu sa predava v edicii "tradicna poctiva receptura" kysla kapusta bez konzervacnych latok a pasterizacie...neviem, ci aj u vas Tesco nieco take ponuka, ale ak ano, tak nie dovod si ho z tadial nekupovat, ak ine moznosti nie su...

No jestli to je to samé tesco zelí bez konzervačních látek (vyrobeno v Polsku) jako u nás v Tescu v Čechách, tak vám to v ničem nepomůže, protože to zelí je mrtvé. Jediné kupované zelí, co na mě má kladné účinky (resp. kladné účinky na candidu) je zelí H+H Kvasiareň Komárno ze Slovenska, které se občas vyskytne v u nás v Tescu nebo Globusu. Prý neobsahuje vitamín C kvůli špatnému zpracování (což mě netrápí), ale na mé trávení a má výborné účinky (chvilku mi to trvalo než jsem přišel, co mi to dělá). Jinak ještě solidní kysané zelí prodává Interspar, taky živé (ale není to tak živé jak to ze Slovenska), ale to mi vůbec nechutná.

Autor:  ravima [ pon črc 15, 2013 11:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

jiddu píše:
nie vzdy. u nas na slovensku v Tescu sa predava v edicii "tradicna poctiva receptura" kysla kapusta bez konzervacnych latok a pasterizacie...neviem, ci aj u vas Tesco nieco take ponuka, ale ak ano, tak nie dovod si ho z tadial nekupovat, ak ine moznosti nie su...

Občas se něco takového objeví i u nás, někdy je to super, ale jindy třeba plesnivé. Ono v supermarketech se prodává bez nějaké konzervace hodně těžko...

Autor:  jiddu [ úte črc 16, 2013 4:30 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

Martt píše:
No jestli to je to samé tesco zelí bez konzervačních látek (vyrobeno v Polsku) jako u nás v Tescu v Čechách, tak vám to v ničem nepomůže, protože to zelí je mrtvé. Jediné kupované zelí, co na mě má kladné účinky (resp. kladné účinky na candidu) je zelí H+H Kvasiareň Komárno ze Slovenska, které se občas vyskytne v u nás v Tescu nebo Globusu. Prý neobsahuje vitamín C kvůli špatnému zpracování (což mě netrápí), ale na mé trávení a má výborné účinky (chvilku mi to trvalo než jsem přišel, co mi to dělá). Jinak ještě solidní kysané zelí prodává Interspar, taky živé (ale není to tak živé jak to ze Slovenska), ale to mi vůbec nechutná.

praveze u nas v Tescu v tej edicii "tradicna poctiva receptura" predavaju tu kvasenu kyslu kapustu z H+H Kvasiarni Komarno...neviem, ci je to preto, lebo Komarno je pomerne blizko k nasmu mestu alebo je to tak na celom Slovensku...

Autor:  Kachně [ úte črc 16, 2013 10:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

Už jsem psal že maj v lídlu, ale tady se mi asi nevěří.

http://ekonom.tesininfo.cz/clanek/475754-test-kysaneho-a-sterilovaneho-zeli-2013-exkluzivne-pro-tesininfo/

Autor:  martina72 [ stř črc 17, 2013 12:59 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

Bylo již psáno, ale kvůlivá nesmyslné debatě o marketech, zopakujme. Kysané zelí a zeleninu si každý z nás může bez problémů dělat průběžně doma. V marketech se žádné živé a čerstvé věci tohoto druhu nevyskytují. Ani v jednom. To si manažeři prostě nedovolí. Zákon to sice nezakazuje, ale oni se raději sichrují tím, že živé a zdravé věci vůbec na skladě nemají a neprodávají je. Dělejte si jogurty a kysané zelí sami. Jsou to ty nejjednodušší věci na světě. A neplkejte o tom, zda je lepší Lídl nebo Tesco.

Autor:  Jarda [ sob srp 31, 2013 6:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

Jantar píše:
vznik života to je zvláštní.

mimochodem jste si jist, že nějaký ten lactobacil přežije koupel v žaludku?

Tak zvláštní ani ne, bakterie jsou všude, čili to opravme na pomnožení za ideálních podmínek a zda projdou trávením, toho se bát nemusíte, ono ne vždy je tam tak kyselo, aby jim to znemožnilo průchod do dalších částí trávicího traktu.

Autor:  Jarda [ sob srp 31, 2013 6:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

martina72 píše:
Bylo již psáno, ale kvůlivá nesmyslné debatě o marketech, zopakujme. Kysané zelí a zeleninu si každý z nás může bez problémů dělat průběžně doma. V marketech se žádné živé a čerstvé věci tohoto druhu nevyskytují. Ani v jednom. To si manažeři prostě nedovolí. Zákon to sice nezakazuje, ale oni se raději sichrují tím, že živé a zdravé věci vůbec na skladě nemají a neprodávají je. Dělejte si jogurty a kysané zelí sami. Jsou to ty nejjednodušší věci na světě. A neplkejte o tom, zda je lepší Lídl nebo Tesco.

S tou samoprodukcí bych to viděl stejně u produktů ze superhypermarketů není jistota nikdy, viz. Polsko a kvalita dovážených potravin.

Autor:  Honza82 [ pát srp 17, 2018 11:45 am ]
Předmět příspěvku:  Štáva z kysaného zelí

Dobrý den Jaroslave,
jsem tu nový, dnes jsem se zaregistroval a v první řadě velký DÍK vám za tyto stránky a práci na nich. Docela pilně jsem pročítal forum a odpověď na následující otázku jsem neobjevil proto se ptám:

1) Chtěl jsem se zeptat co si myslíte o pití šťávy z kysaného zelí na lačno coby očisty tlustého střeva? Souhlasil byste s jejím pravidelným pitím? Pokud ano, tak jak často?
Narazil jsem nedávno na šťávu bez sterilizace a pasterizace s deklarovaným obsahem živých bakterií mléčného kvašení, prodavají ji na eshopu Košík. V minulosti jsem párkrát na lačno vypil a protáhla řádně.

2) Lze pití této šťávy na lačno nahradit klystýry?

PS: Je mi 35 let, doposud jsem se stravoval konvenčně (tedy prasácky), mám lupénku na pokožce pod vlasy a částečně nehtů (objevila se před 3 lety), víceméně celý život trpím plynatostí a poslední léta často bolí klouby zdánlivě bez příčiny. V plivacím testu se provazce a sedající vločky ze slin objevily už asi za 3 minuty, takže předopkládám asi silně přemnožené kvasinky.

Předem děkuji za odpověď i radu.

Autor:  Jarda [ pát srp 17, 2018 12:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Štáva z kysaného zelí

Honza82 píše:
Dobrý den Jaroslave,
jsem tu nový, dnes jsem se zaregistroval a v první řadě velký DÍK vám za tyto stránky a práci na nich. Docela pilně jsem pročítal forum a odpověď na následující otázku jsem neobjevil proto se ptám:

1) Chtěl jsem se zeptat co si myslíte o pití šťávy z kysaného zelí na lačno coby očisty tlustého střeva? Souhlasil byste s jejím pravidelným pitím? Pokud ano, tak jak často?
Narazil jsem nedávno na šťávu bez sterilizace a pasterizace s deklarovaným obsahem živých bakterií mléčného kvašení, prodavají ji na eshopu Košík. V minulosti jsem párkrát na lačno vypil a protáhla řádně.

2) Lze pití této šťávy na lačno nahradit klystýry?

PS: Je mi 35 let, doposud jsem se stravoval konvenčně (tedy prasácky), mám lupénku na pokožce pod vlasy a částečně nehtů (objevila se před 3 lety), víceméně celý život trpím plynatostí a poslední léta často bolí klouby zdánlivě bez příčiny. V plivacím testu se provazce a sedající vločky ze slin objevily už asi za 3 minuty, takže předopkládám asi silně přemnožené kvasinky.

Předem děkuji za odpověď i radu.

Obecně se doporučuje spíše malé množství naprosto pravidelně před každým jídlem, ale jako náhradu klystýrů to vidím jako nesmyl, to lze aplikovat spíše jednorázově, ale určitě ne pravidelně, šťáva je dost agresivní a myslím že si tím lze střeva dost podráždit.

Stránka 34 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/