Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Kyselé zelí
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=1637
Stránka 24

Autor:  Jarda [ úte úno 14, 2012 10:36 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

Xion píše:
Nepoznate nejaku ocistu zo stavy z kyslej kapusty? Je prospesne, ked ju pijem na lacno? Vyvolam si tym hnacku, ale to beriem ako prospesnu hnacku (ako pri piti Epsomskej soli, alebo sankapraksalany). Moze napriklad jednodnove pitie stavy z kyslej kapusty (povedzme 1,5l), nalacno, a pomedzito pit vodu, byt dobra ocista? (asi bude hnacka vacsinu dna, aj kvoli tomu mnozstvu soli). Alebo je lepsie vyexovat 1,5l naraz, a tu hnacku potom doriesit podobne ako pri piti Epsomskej soli?
Ako by ste Vy navrhli ocistu zo stavy z kyslej kapusty? Pripada mi to, ze taka ocista moze byt na neporiadok v crevach velmi dobra ocista (sanka neporiesi kandidu, atd, ale stava by mohla pomerne rychlo)

Sice jsem nic podobného nikdy nezkoušel, ale fungovat by to mohlo a patrně to dobře i nahodí laktíky ve střevě, nicméně zelná šťáva je docela dost agresivní a teoreticky u některých jedinců může střevo příliš dráždit. Nezbude vám nic jiného, než to vyzkoušet a o případné zážitky se podělit.

Autor:  opice [ ned dub 22, 2012 7:24 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

zdravím.Chci se zeptat.špatně snáším kyselou chuť,ale zelí bych ráda jedla.kdybych si to zelí propláchla pod studenou vodou,jak hodně se tím zničí vše to cenné co to obsahuje?Díky za odpověď.

Autor:  pv33 [ ned dub 22, 2012 7:36 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

opice píše:
zdravím.Chci se zeptat.špatně snáším kyselou chuť,ale zelí bych ráda jedla.kdybych si to zelí propláchla pod studenou vodou,jak hodně se tím zničí vše to cenné co to obsahuje?Díky za odpověď.

Stavu z kyseleho zeli doporucuje dr budwigova jako prvni jidlo
ZAČÁTEK DNE - Asi hodinu před snídaní vypít sklenici šťávy z kyselého zelí (já: obsahuje mimo jiné „hodné“ acidofilní bakterie, o které nás připravily antibiotika). Má protirakovinné vlastnosti a zlepšuje trávení. Domácí je pro získání trávicích enzymů nejlepší.
viz http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=415&start=990
Pokud tu stavu vyplachnes, tak je to hlavni pryc \":(\"

Autor:  opice [ ned dub 22, 2012 8:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

[quote="pv33":dwv8a2k4]Stavu z kyseleho zeli doporucuje dr budwigova jako prvni jidlo
ZAČÁTEK DNE - Asi hodinu před snídaní vypít sklenici šťávy z kyselého zelí (já: obsahuje mimo jiné „hodné“ acidofilní bakterie, o které nás připravily antibiotika). Má protirakovinné vlastnosti a zlepšuje trávení. Domácí je pro získání trávicích enzymů nejlepší.
viz

Autor:  Jarda [ ned dub 29, 2012 8:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

[quote="opice":3fk8gkzi][quote="pv33":3fk8gkzi]Stavu z kyseleho zeli doporucuje dr budwigova jako prvni jidlo
ZAČÁTEK DNE - Asi hodinu před snídaní vypít sklenici šťávy z kyselého zelí (já: obsahuje mimo jiné „hodné“ acidofilní bakterie, o které nás připravily antibiotika). Má protirakovinné vlastnosti a zlepšuje trávení. Domácí je pro získání trávicích enzymů nejlepší.
viz

Autor:  laco [ ned kvě 13, 2012 8:41 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

nejako neviem najst vlakno venovane kvasenej kapuste :> tak sa spytam tu,

nalozil som asi pred mesiac, a teraz ale uz aj skor ( ked bolo trosku teplejsie v izbe ) tak bola trosku taka mazlava,,,,je to v pohode ? alebo je to znak ze ju nemam jeste a vyhodit?

diky

Autor:  Jarda [ sob kvě 19, 2012 7:20 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Probiotika

laco píše:
nejako neviem najst vlakno venovane kvasenej kapuste :> tak sa spytam tu,

nalozil som asi pred mesiac, a teraz ale uz aj skor ( ked bolo trosku teplejsie v izbe ) tak bola trosku taka mazlava,,,,je to v pohode ? alebo je to znak ze ju nemam jeste a vyhodit?

diky

Tak jsem vám příspěvek přemístil a ono to je otázkou, mazlavá je většinou zkažená, ale dost záleží na druhu zelí, čili řídil bych se spíše chutí.

Autor:  Jantar [ stř kvě 29, 2013 4:51 pm ]
Předmět příspěvku:  zelí

jaký je rozdíl mezi zelím a kysaným zelím? Ty laktobacili jsou už v tom zelí nebo tam vznikají až při tom kvašení?

Autor:  Vševěd [ čtv kvě 30, 2013 5:24 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: zelí

Vznikají kvašením.
Kvašené mám rád, ale z neznámého důvodu mně zahleňuje, proto ho tepelně zpracovávám a užívám jako zdroj vlákniny.
Laktobacily používám z ledničky:-)

Autor:  catcher [ čtv kvě 30, 2013 6:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: zelí

Vševěd píše:
Laktobacily používám z ledničky:-)

Máš na mysli chlazenou dvanáctku ? \":lol:\"

Autor:  Vševěd [ čtv kvě 30, 2013 6:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: zelí

Známý má firmu na výrobu doplňků výživy, objednal jsem si od něj laktobacillus acidophillus, prášek,
v gramu je 150 mld baktérií, vzal jsem si sto gramů... vyjde to o dost líp než všechny komerční výrobky.
Pivo mi nikdy nejelo, radši vodku/slivovici/wizoura...

Autor:  Jantar [ čtv kvě 30, 2013 6:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: zelí

Já bych komerčním tabletám nevěřil. A je jedno jestli je tam vitamin C, hořčík nebo lactobacilus.

Autor:  Kachně [ čtv kvě 30, 2013 10:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: zelí

Člověk je pak spočítá a zjistí že tam 200 bakterií chybí.

Autor:  Jarda [ ned čer 09, 2013 12:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: zelí

Jantar píše:
jaký je rozdíl mezi zelím a kysaným zelím? Ty laktobacili jsou už v tom zelí nebo tam vznikají až při tom kvašení?

Pochopitelně vznikají při kvašení.

Autor:  Jantar [ čtv črc 11, 2013 12:37 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kyselé zelí

vznik života to je zvláštní.

mimochodem jste si jist, že nějaký ten lactobacil přežije koupel v žaludku?

Stránka 24 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/