Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte dub 16, 2024 1:01 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 123 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ghí - přepuštěné máslo
PříspěvekNapsal: pon kvě 01, 2017 8:11 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Aj Liptov byva zlte, niekedy viac, niekedy menej. Ale napriklad Rajo je vzdy blede, asi najbledsie z tych komercnych. Talianske masla su tiez vzdy biele, lebo ich robia inym sposobom. Videl som aj lacne maslo z kauflandu, tiez bolo zlte. A dal by som aj krk za to, ze bolo nejak riedene rastlinnymi tukmi lebo sa s nim zle robilo, pri rozpusteni malo taku inu konzistenciu. To maslo Rajo, ked bolo starsie, tiez zltlo. Tou farbou by som sa zas tak neriadil.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ghí - přepuštěné máslo
PříspěvekNapsal: pon kvě 01, 2017 8:35 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1958
Máte to marné, betakaroteny jsou známkou krmení travou a máslo při dlouhodobém skladování bledne - dříve to bylo dobře vidět na krájeném stolním másle vyjmutém ze strategických zásob, které je po rozmrazení takzvaně přešlehané. Dneska tam mohou dát přírodně identické aroma a chuť je přetažená jako u margarínu s máslovou příchutí, o jak staré máslo zjistí pouze mikroologický rozbor a peroxidové číslo.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ghí - přepuštěné máslo
PříspěvekNapsal: sob čer 10, 2017 9:53 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28264
Bydliště: Poděbrady
Alopat píše:
Bio máslo by se vyplatilo, pokud bude deklarováno množství Omega-3, CLA, Vitamínu A, D a K2 (Activator X a Wulzenův protizánětlivý factor), aby byla jistota, že se jedná o kravičky pasené na louce a přes zimu správně krmené. Při běžném zkrmování kukuřičné řezanky (siláže) a obilí setého po kukuřici je takřka jistota aflatoxinů v mléce stejně jako u pangasia.

Citace:
Jak poznáme při koupi například máslo s obsahem K2?
Takové máslo je žluté. Čím žlutější, tím lépe. Žlutá barva znamená, že zvíře jedlo zelenou trávu. Karoten z této stravy způsobí žlutou barvu tuku. Veškerá dnešní velkoprodukce však staví na dokrmování zvířat náhražkami, žluté máslo tedy v běžných obchodech (a často ani u farmářů) neseženete.
http://www.najimseazhubnu.cz/s-mudr-elekovou-o-dulezitych-vitaminech-a-doplncich-stravy/

Tak jistě, kvalitní "normální" potraviny je opravdu obtížné sehnat i z toho důvodu, že hovada z nadnárodních komisí vymýšlejí všechno možné aby se docílilo nekonečné životnosti těch prodávaných pseudopotravin, což docilují naprosto úchylným mechanizmem šlechtění, hnojení, postřiků a následných úprav ve zpracovatelských postupech a normální jídlo lidem zakazují jako nebezpečné. Osobně zastávám názor že člověk by měl cíleně kupovat potraviny s co nejnižší životností tedy ty do kterých se pokud možno nic nepřidává, nebo to daná potravina prostě neumožňuje. Jako příklad uvedu veliký rozdíl v mase kuřete a králíka. První lze chemizovat téměř neomezeně zcela bez obav a u králíka je to téměř nemožné, naštěstí.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 123 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz