ctihodnymuz píše:
Není to candidou nebo něčím jiným, vnějším. Je to vámi. Musíte přijít na to, jak fungujete. Po té, co na to přijdete, musíte zjistit, proč tak fungujete. Vy máte ku svému konání velmi dobrý důvod. Pro vás důležitý. Jaký?
Přesně tak. Už nezjistíte co bylo na počátku, jaký spouštěč, ale mohl to být stres. A dlouhodobý stres je šikmá plocha.
Adrenální únava přes cortizol ovládá v těle kde co, oslabené tělo umožní candidě expandovat a candida se stará abyste se z adrenální únavy nedostala. Vy můžete zaútočit na adrenální únavu i candidu současně.
Já zkusil na Candidu zaútočit (jód, borax, niacin), to zatím moc nezabralo, ale z pokusů na sobě jsem zjistil, že mám slabý výkon jater, tedy problém s produkcí dost kvalitní žluči, aby candidu ze střeva vymlátila. Takže musím v první řadě rozhýbat
játra a střeva a jsme u toho, co tu tvrdí Jarda - dobré trávení je základ všeho.
Prakticky všichni máme nedostatek jódu, selenu a bóru.
Snad všichni lidé s psychickými problémy mají nedostatek zinku, vitamínu B6 a hořčíku - shoda z deficitem typickým pro migrény nebude náhodná, já se zatím propracoval teprve k těm migrénám.
Na produkci žaludeční kyseliny je potřeba jód, zinek, vitamín B1.
Únava (nedostatek energie) může souviset se štítnou žlázou (jód, selen, zinek), nebo s oslabenými játry, případně oboje současně.
Atd.
Zinek je společný jmenovatel, kdo má málo zinku, má problém s mědí, kdo má problém s mědí, má rozhašené elektrolyty a nakonec celé tělo.
Člověk musí zjistit co mu nefunguje a zkusit to vzít na více frontách. Co nefunguje napoví:
- testy z krve, ale člověk se nesmí nechat zblbnout tvrzením lékařů "je to v normě", ale musí si najít jaké rozsahy hodnot jsou optimální a zkusit se na ně dostat a přijít na to co je špatně, že hladiny nejsou poblíž optima. Homeostáza je prevít a tělo se pokouší ze všech sil udržet hladiny v normě, takže poznat deficity z krve není snadné, pokud nejsou ty deficity zcela zásadní. Takže laboratorní výsledky si člověk musí vyhodnotit sám.
- vlasová analýza
- zda se stav zlepší nebo zhorší v reakci na jednotlivé B vitamíny a minerály
- jak funguje vylučování - kolikrát denně vylučujete a zda je produkt zdravý. U psa jsem věděl, že psovi je dobře, když hromádka je přiměřeně tvrdá a jde sebrat a to nikoliv proto, že má pes zácpu. Zkoumat tímto pohledem mou vlastní produkci mě nenapadlo. Ovšem souvislost s tím jak se cítí moje střeva a nástupem migrény je značná.
Pokud nevíte co zkusit, zkuste vlasovku. Tipuji vaše výsledky (a moje nebudou o moc jiné):
Zn/Cu -špatný poměr
elektrolyty - rozházené poměry, odhadují Ca/Mg :nízký hořčík, vysoký vápník; málo hořčíku absolutně i relativně a málo draslíku.
Deficitní molybden a bór
Možná problém s manganem