[quote="jani":1csnqgeq]Ne ne, kávu nepít, zcela určitě bylo myšleno kafe ve formě klystýru:
Udělej si tzv. předklystýr, což je čístící, neboli vyprazdnovací klystýr, je jedno, jak dlouho ho v sobě udržíš, jde o navození reflexu vypuzení stolice. Běžně dělávám tak 1200ml.
Kávový klystýr dle Gersonovy terapie:
Na litr vody dáš 3 polévkové lžíce kávy, vaříš 3 minuty bez pokličky a následně 15minut s pokličkou - klidně v menším množství vody jak litr. Poté přecedíš, schladíš nebo doleješ potřebné množství do litru a dáš do klystýrovačky a udržíš v sobě minimálně 20 minut, čím déle tím lépe. Já si ho dělávám z poloviční dávky, půl litru nemám problém udržet klidně 30 minut. Kafe kupuju celý 1 kg.
Kávové klystýry poprvé zpopularizoval Max Gerson, autor knihy A Cancer Therapy - Results of 50 Cases. Dr. Gerson při léčbe rakoviny a dalších nemocí s úspěchem používal kombinaci kávových klystýrů se speciální dietou a s dalšími potravními doplňky. Řekl bych, že největším přínosem kávových klystýrů je podněcování vylučování toxinů žlučí z jater. Toto bylo potvrzeno i endoskopicky - pacient dostal kávové klyzma, zatímco endoskop sledoval ústí žlučovodu. Za několik minut po provedení klystýru se tok žluči zvýšil. Žluč alkalizuje tenké střevo a podporuje trávení. Káva také působí jako svíravý (adstringentní) prostředek v tlustém střevě, kde pomáhá při čištění stěny tračníku.
Tvorba a vstřebávání toxinů ve střevech často vede k nemocem. Pokud není potrava řádně strávena, cukry kvasí a proteiny hnijí. Oba procesy vytvářejí toxické chemikálie, které zatěžují zejména