Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob dub 27, 2024 5:21 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Fermentace při rakovině
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 9:31 am 
Offline

Registrován: úte lis 23, 2010 12:48 pm
Příspěvky: 56
Pane Jardo, mám takový dotaz: nedávno jsem prostudovala knihu "Výživou proti rakovině - jak zastavit rakovinový gen" Dr.Johannes F.Coy, kde se uvádí toto:důležitou současti protirakovinové výživy jsou vedle potravin s nízkým obsahem sacharidů výrobky konzervované mléčným kvašením, jako podmáslí, tvaroh, jogurt, sýr, kyselé zelí a nakládaná zelenina. Mají zvlášť nízký obsah cukru, protože ten se už přeměnil na kyselinu mléčnou. Rakovinové buňky nemohou kysel.ml. použít k fermentaci(rak.buňky cukr fermentuji oproti zdravým buňkám, které cukr spalují), protože už jednou zkvasila, na rozdíl od zdravých buněk, které tyto potraviny využijí k produkci energie. Vzhledem k tomu, že rakovinové buňky zaplavují tělo kys.ml, která zatěžuje látkovou výměnu,je na první pohled nepochopitelné, proč dodávat další kys.ml.Vysvětlení:odbourávání kys.ml.z potravin-přesněji soli kys.ml(laktáty)v játrech má odkyselující účinek,který napomáhá k neutralizaci kys.ml.vytvořené rak.buňkami.A to je velmi důležité:tělo onkologických pacientů má vinou kys.ml.větší sklon k překyselení.Pouhé dodání zásad,které by přebytek kys.neutralizovaly,by byla chyba,protoře by se tím neodstranila příčina překyselení.Navíc by rak.buňky mohly snadněji vylučovat kyselinu,protože dodané zásady by snížily hodnotu PH.Mnohem rozumnější je odstranit příčinu zvýš.produkce kys.ml-tedy snížit množství glukozy přiváděné do těla a podpořit odkyselení organismu solemi org.kyselin, jako kys.ml. nebo kyseliny citronové(citráty).

Takže teď řeším dilema, jestli si tím dodávaním sody spíše neškodím.(řeším onkologické pacienty, ne zdravé) Děkuji za Váš názor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentace při rakovině
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 8:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Zorca píše:
Pane Jardo, mám takový dotaz: nedávno jsem prostudovala knihu "Výživou proti rakovině - jak zastavit rakovinový gen" Dr.Johannes F.Coy, kde se uvádí toto:důležitou současti protirakovinové výživy jsou vedle potravin s nízkým obsahem sacharidů výrobky konzervované mléčným kvašením, jako podmáslí, tvaroh, jogurt, sýr, kyselé zelí a nakládaná zelenina. Mají zvlášť nízký obsah cukru, protože ten se už přeměnil na kyselinu mléčnou. Rakovinové buňky nemohou kysel.ml. použít k fermentaci(rak.buňky cukr fermentuji oproti zdravým buňkám, které cukr spalují), protože už jednou zkvasila, na rozdíl od zdravých buněk, které tyto potraviny využijí k produkci energie. Vzhledem k tomu, že rakovinové buňky zaplavují tělo kys.ml, která zatěžuje látkovou výměnu,je na první pohled nepochopitelné, proč dodávat další kys.ml.Vysvětlení:odbourávání kys.ml.z potravin-přesněji soli kys.ml(laktáty)v játrech má odkyselující účinek,který napomáhá k neutralizaci kys.ml.vytvořené rak.buňkami.A to je velmi důležité:tělo onkologických pacientů má vinou kys.ml.větší sklon k překyselení.Pouhé dodání zásad,které by přebytek kys.neutralizovaly,by byla chyba,protoře by se tím neodstranila příčina překyselení.Navíc by rak.buňky mohly snadněji vylučovat kyselinu,protože dodané zásady by snížily hodnotu PH.Mnohem rozumnější je odstranit příčinu zvýš.produkce kys.ml-tedy snížit množství glukozy přiváděné do těla a podpořit odkyselení organismu solemi org.kyselin, jako kys.ml. nebo kyseliny citronové(citráty).

Takže teď řeším dilema, jestli si tím dodávaním sody spíše neškodím.(řeším onkologické pacienty, ne zdravé) Děkuji za Váš názor.

Tam ani tak nejde o to co do těla dodáváte, ale jak to spalujete. Pokud dochází k fermentaci, tedy kvasnému procesu v těle, tak jde o jasný důkaz množení kvasinek a to je vlastně příčina většiny rakovin. Nicméně se nedá tvrdit, že by vždy kvašené produkty měly pouze ten správný vliv na tento proces i když většinou opravdu pomáhají. Dále u té sody je to dost diskutabilní, protože jen málo se jí dodává bez vazby na další látky a je tedy otázka zda i to svede rakovinná buňka. Pokud ji budete dodávat ve formě C askorbátu, tak pochybuji, že to může rakovinu nějak podporovat a ve směsi s javorovým sirupem, nebo melasou to také rakovinu spíše likviduje, čili dle mého názoru zde zásadní riziko nenastává.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentace při rakovině
PříspěvekNapsal: ned kvě 01, 2011 10:49 am 
Offline

Registrován: úte lis 23, 2010 12:48 pm
Příspěvky: 56
Ta kniha je hodně zajímavá. Pojednává o objevení TKTL1-označení genu,popř.proteinu, příbuzného s transketolázou, což jsou enzymy, kt.se vyskytují v každém živém organismu včetně bakterií a kvasinek a umožňují přeměnu cukru.Díky nim může tělo vyrábět třeba z glukozy cukr,kt.je součásti DNA.Aktivace fermentace TKTL1 byla zjištěna u všech testovaných druhu rakoviny a přímoúměrně souvisí s invazivitou tumoru a úmrtnosti.V lidském těle probíhá dosud neznámá forma kvašení neboli fermentace, kt.má rozhodující vliv na vznik agres.nádorů.Dr.Coy udává 5 kroků směrem ke zdraví aby se aktivovaly mitochondrie. Rak.buňky sice neodumřou, ale ztratí svůj ochranný štít z kyseliny mléčné. Imunitní systém je může znovu napadat. Buňky nejsou pak invazivní, netvoří metastázy a dají se porazit chemoterapii a ozářováním, které v případě nedodržování bezsach. a bezškrob.diety nemají účinek.Takže za1. nekonzumovat sacharidy. Snížit podíl sacharidů na minimum, max.denně 1g sacharidů na 1kg tělesné hmotnosti. Nejíst celé množství najednou, rozdělit do celého dne, jinak stoupne hladina kr.cukru a rak.buňky získají novou potravu. 2.Stejně důležité jako snížení cukrů je dostatečné zásobování těla tuky a oleji. na 1kg hmotnosti 0.5ml olejové směsi denně.To zabrání kolísání kr.cukru a aktivuje se spalování v mitochondriích. Současně se zabrzdí zánětlivé reakce. Doporučuje nenasyc.tuky-lněný a konop.olej,olivový olej,zelené listové saláty,zelenina,klíčky,ořechy,semínka,ryby,maso-z eko farem)3.bílkoviny,vláknina a sekund.rostl.látky-kvalitní bílkoviny dodají důležité amonokyseliny aniž zvýší nárust hl.cukru.To samé vláknina.3.šetrné odkyselení-potraviny vyrobené ml.kvašením.Odkyselenéí provádět citrátem, např.citrátem hořečnatým.4.pohyb.5.relaxace.Takže doporučuje i kvalitní maso,ryby,šunku,ml.výrobky. Takže zvažuji, že během dne přidám bio jogurt, podmáslí, tvaroh (sirnou patlanici), případně rybu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentace při rakovině
PříspěvekNapsal: ned kvě 01, 2011 11:37 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Zorca píše:
Ta kniha je hodně zajímavá. Pojednává o objevení TKTL1-označení genu,popř.proteinu, příbuzného s transketolázou, což jsou enzymy, kt.se vyskytují v každém živém organismu včetně bakterií a kvasinek a umožňují přeměnu cukru.Díky nim může tělo vyrábět třeba z glukozy cukr,kt.je součásti DNA.Aktivace fermentace TKTL1 byla zjištěna u všech testovaných druhu rakoviny a přímoúměrně souvisí s invazivitou tumoru a úmrtnosti.V lidském těle probíhá dosud neznámá forma kvašení neboli fermentace, kt.má rozhodující vliv na vznik agres.nádorů.Dr.Coy udává 5 kroků směrem ke zdraví aby se aktivovaly mitochondrie. Rak.buňky sice neodumřou, ale ztratí svůj ochranný štít z kyseliny mléčné. Imunitní systém je může znovu napadat. Buňky nejsou pak invazivní, netvoří metastázy a dají se porazit chemoterapii a ozářováním, které v případě nedodržování bezsach. a bezškrob.diety nemají účinek.Takže za1. nekonzumovat sacharidy. Snížit podíl sacharidů na minimum, max.denně 1g sacharidů na 1kg tělesné hmotnosti. Nejíst celé množství najednou, rozdělit do celého dne, jinak stoupne hladina kr.cukru a rak.buňky získají novou potravu. 2.Stejně důležité jako snížení cukrů je dostatečné zásobování těla tuky a oleji. na 1kg hmotnosti 0.5ml olejové směsi denně.To zabrání kolísání kr.cukru a aktivuje se spalování v mitochondriích. Současně se zabrzdí zánětlivé reakce. Doporučuje nenasyc.tuky-lněný a konop.olej,olivový olej,zelené listové saláty,zelenina,klíčky,ořechy,semínka,ryby,maso-z eko farem)3.bílkoviny,vláknina a sekund.rostl.látky-kvalitní bílkoviny dodají důležité amonokyseliny aniž zvýší nárust hl.cukru.To samé vláknina.3.šetrné odkyselení-potraviny vyrobené ml.kvašením.Odkyselenéí provádět citrátem, např.citrátem hořečnatým.4.pohyb.5.relaxace.Takže doporučuje i kvalitní maso,ryby,šunku,ml.výrobky. Takže zvažuji, že během dne přidám bio jogurt, podmáslí, tvaroh (sirnou patlanici), případně rybu.

Tak, logiku ten postup celkem má a i když jsem knihu nečetl, tak se mě zdá na první pohled dobrý. Maso a ryby mě v tom nesedí, ale sirnou patlanici bych asi viděl použitelnou. Také ty citráty nevidím jako ideální, ale to bych si musel více nastudovat, je to pouze můj okamžitý názor a bez znalosti celé problematiky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentace při rakovině
PříspěvekNapsal: úte kvě 03, 2011 7:49 pm 
Offline

Registrován: úte lis 23, 2010 12:48 pm
Příspěvky: 56
Ještě mám dotaz ohledně PH. Poslední dva dny jsem zkusila nedodávat sodu a sledovat , jak mi během dne reaguje PH. Včera: 6.00 hod.PH 7, 8.30 šťáva z grepu a v 9.30 PH 6.8,. 10.30 šťáva z řepy,mrkve a okurky a v 11.00 PH 6.8. V 12.30 polévka z lilku, v 13.00 PH 6.2. V 16.00 polévka z lilku a v 16.30 PH 6.4. V 17.00 zeleninový salát a 17.30 PH 7.6. V 19.30 ředkvičky, kedluben PH 7.6. V 21.30 stále PH 7.6. Průměr PH za celý den 6.9. Dnes 6.30 PH 6.8, 10.00 šťáva z mrkve,řepy,okurky a v 10.30 PH 6.8. Ve 12.00 šťáva ze špenátu a mrkve a v 12.30 PH 6.4. 13.00 polévka z brokolice a v 13.30 PH 6.4. 14.30 salátová okurka a v 15.00 PH 6.8. V 17.00 zeleninový salát PH v 17.30 6.8. V 19.30 PH 7.6. Průměr dne 6.8. Chtěla jsem se zeptat? Nemám to ráno nějak vysoké? Jak by se PH mělo během dne pohybovat? A mám nadále brát sodu? Dnes mi došel Betaine HCl, tak ho od zítřka chci zkusit. Děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentace při rakovině
PříspěvekNapsal: úte kvě 03, 2011 9:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Zorca píše:
Ještě mám dotaz ohledně PH. Poslední dva dny jsem zkusila nedodávat sodu a sledovat , jak mi během dne reaguje PH. Včera: 6.00 hod.PH 7, 8.30 šťáva z grepu a v 9.30 PH 6.8,. 10.30 šťáva z řepy,mrkve a okurky a v 11.00 PH 6.8. V 12.30 polévka z lilku, v 13.00 PH 6.2. V 16.00 polévka z lilku a v 16.30 PH 6.4. V 17.00 zeleninový salát a 17.30 PH 7.6. V 19.30 ředkvičky, kedluben PH 7.6. V 21.30 stále PH 7.6. Průměr PH za celý den 6.9. Dnes 6.30 PH 6.8, 10.00 šťáva z mrkve,řepy,okurky a v 10.30 PH 6.8. Ve 12.00 šťáva ze špenátu a mrkve a v 12.30 PH 6.4. 13.00 polévka z brokolice a v 13.30 PH 6.4. 14.30 salátová okurka a v 15.00 PH 6.8. V 17.00 zeleninový salát PH v 17.30 6.8. V 19.30 PH 7.6. Průměr dne 6.8. Chtěla jsem se zeptat? Nemám to ráno nějak vysoké? Jak by se PH mělo během dne pohybovat? A mám nadále brát sodu? Dnes mi došel Betaine HCl, tak ho od zítřka chci zkusit. Děkuji za odpověď.

Máte to trochu vyšší, ale jinak dobré, ovšem celé otočené, ale to by zase tak vadit také nemělo, záleží zda jste skřivan, nebo sova. Správný průběh pH zdravého člověka je zde http://www.zdravi-az.cz/doc/R11%2058-59 ... s_jedl.pdf , ale to se vás netýká, vy musíte jít výše.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentace při rakovině
PříspěvekNapsal: stř kvě 04, 2011 9:29 am 
Offline

Registrován: úte lis 23, 2010 12:48 pm
Příspěvky: 56
Děkuji za odpověď. Já jsem spíše skřivan (jak to souvisí?). Když musím neustále držet vysoké PH, tak jediné tou sodou, ale jak dlouho? Sodu beru 2x denně už cca 4 měsíce. Dnes jsem si dělala zkoušku tím Betainem HCl - 1 tbl. - nic. Takže zítra zkusím ty 2 tabl., ale stejně skončím asi až na těch 3 tbl., protože podle krkacího testu mi vyšlo, že nemám absolutně žádnou HCl. Takže budu brát nadále sodu s melasou a citronem (proč se vůbec bere melasa. Je to stejné jako javorový sirup kvůli lepšímu vstřebání?)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentace při rakovině
PříspěvekNapsal: stř kvě 04, 2011 6:53 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Zorca píše:
Děkuji za odpověď. Já jsem spíše skřivan (jak to souvisí?). Když musím neustále držet vysoké PH, tak jediné tou sodou, ale jak dlouho? Sodu beru 2x denně už cca 4 měsíce. Dnes jsem si dělala zkoušku tím Betainem HCl - 1 tbl. - nic. Takže zítra zkusím ty 2 tabl., ale stejně skončím asi až na těch 3 tbl., protože podle krkacího testu mi vyšlo, že nemám absolutně žádnou HCl. Takže budu brát nadále sodu s melasou a citronem (proč se vůbec bere melasa. Je to stejné jako javorový sirup kvůli lepšímu vstřebání?)

Že ta křivka pH je posunuta dopředu, nebo dozadu, ale to je nepodstatné, prostě se musíte jednou za den dostat pod 7 pH a nad 7 pH, což se vám celkem daří. To pH se zlepší i srovnáním kyseliny v žaludku, čili je vhodné ji nějak dodávat. Melasa obsahuje kvanta minerálů, především zásadotvorný draslík, který v té směsi tvoří silný prvek a do určité míry eliminuje škodlivé vlastnosti sodíku z jedlé sody.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentace při rakovině
PříspěvekNapsal: pát kvě 06, 2011 10:32 am 
Offline

Registrován: úte lis 23, 2010 12:48 pm
Příspěvky: 56
A ještě se chci zeptat: dnes jsem vzala 3 tbl. betainu HCL a nic. Takže budu pkračocat denně 3 tbl. Můžu zároven s HCL brát sodu? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentace při rakovině
PříspěvekNapsal: pát kvě 06, 2011 6:45 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Zorca píše:
A ještě se chci zeptat: dnes jsem vzala 3 tbl. betainu HCL a nic. Takže budu pkračocat denně 3 tbl. Můžu zároven s HCL brát sodu? Děkuji

Tak to už tu kyselinu neprodukujete prakticky vůbec a je nutné ji doplňovat. Sodu na odkyselení brát můžete, ale ne součastně, vždy je nutný odstup tak minimálně hodinu, optimálně dvě hodiny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentace při rakovině
PříspěvekNapsal: sob kvě 07, 2011 11:26 am 
Offline

Registrován: úte lis 23, 2010 12:48 pm
Příspěvky: 56
A ještě jeden dotaz: ten betaine HCL se má brát půl hodiny před snídani, ale já vlastně nesnídám, protože dopoledne piji jenom šťávy. Mám ji tedy posunout až na odpoledne, to mám aspoň polévku? Nebo je to jedno, že si dám po betainu jen šťávu? Vím, že už jste mi odpovídal ohledně HCL jednou, ale já mám jídlo jen 1x denně (polévku nebo zel.salát), takže bych aplikovala HCL je jedenkrát denně? Není to málo? Nebo stačí si vzít třeba ořechy? Děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentace při rakovině
PříspěvekNapsal: sob kvě 07, 2011 11:44 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Zorca píše:
A ještě jeden dotaz: ten betaine HCL se má brát půl hodiny před snídani, ale já vlastně nesnídám, protože dopoledne piji jenom šťávy. Mám ji tedy posunout až na odpoledne, to mám aspoň polévku? Nebo je to jedno, že si dám po betainu jen šťávu? Vím, že už jste mi odpovídal ohledně HCL jednou, ale já mám jídlo jen 1x denně (polévku nebo zel.salát), takže bych aplikovala HCL je jedenkrát denně? Není to málo? Nebo stačí si vzít třeba ořechy? Děkuji za odpověď.

Ne, ty tablety můžete brát klidně i když nejíte, tím více fungují. Také kyselina funguje nejvíce pokud se bere mimo jídlo, ideálně nalačno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fermentace při rakovině
PříspěvekNapsal: sob kvě 07, 2011 7:02 pm 
Offline

Registrován: úte lis 23, 2010 12:48 pm
Příspěvky: 56
Fajn. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz