Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Fermentace při rakovině
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=13&t=1464
Stránka 11

Autor:  Zorca [ sob dub 30, 2011 9:31 am ]
Předmět příspěvku:  Fermentace při rakovině

Pane Jardo, mám takový dotaz: nedávno jsem prostudovala knihu "Výživou proti rakovině - jak zastavit rakovinový gen" Dr.Johannes F.Coy, kde se uvádí toto:důležitou současti protirakovinové výživy jsou vedle potravin s nízkým obsahem sacharidů výrobky konzervované mléčným kvašením, jako podmáslí, tvaroh, jogurt, sýr, kyselé zelí a nakládaná zelenina. Mají zvlášť nízký obsah cukru, protože ten se už přeměnil na kyselinu mléčnou. Rakovinové buňky nemohou kysel.ml. použít k fermentaci(rak.buňky cukr fermentuji oproti zdravým buňkám, které cukr spalují), protože už jednou zkvasila, na rozdíl od zdravých buněk, které tyto potraviny využijí k produkci energie. Vzhledem k tomu, že rakovinové buňky zaplavují tělo kys.ml, která zatěžuje látkovou výměnu,je na první pohled nepochopitelné, proč dodávat další kys.ml.Vysvětlení:odbourávání kys.ml.z potravin-přesněji soli kys.ml(laktáty)v játrech má odkyselující účinek,který napomáhá k neutralizaci kys.ml.vytvořené rak.buňkami.A to je velmi důležité:tělo onkologických pacientů má vinou kys.ml.větší sklon k překyselení.Pouhé dodání zásad,které by přebytek kys.neutralizovaly,by byla chyba,protoře by se tím neodstranila příčina překyselení.Navíc by rak.buňky mohly snadněji vylučovat kyselinu,protože dodané zásady by snížily hodnotu PH.Mnohem rozumnější je odstranit příčinu zvýš.produkce kys.ml-tedy snížit množství glukozy přiváděné do těla a podpořit odkyselení organismu solemi org.kyselin, jako kys.ml. nebo kyseliny citronové(citráty).

Takže teď řeším dilema, jestli si tím dodávaním sody spíše neškodím.(řeším onkologické pacienty, ne zdravé) Děkuji za Váš názor.

Autor:  Jarda [ sob dub 30, 2011 8:11 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentace při rakovině

Zorca píše:
Pane Jardo, mám takový dotaz: nedávno jsem prostudovala knihu "Výživou proti rakovině - jak zastavit rakovinový gen" Dr.Johannes F.Coy, kde se uvádí toto:důležitou současti protirakovinové výživy jsou vedle potravin s nízkým obsahem sacharidů výrobky konzervované mléčným kvašením, jako podmáslí, tvaroh, jogurt, sýr, kyselé zelí a nakládaná zelenina. Mají zvlášť nízký obsah cukru, protože ten se už přeměnil na kyselinu mléčnou. Rakovinové buňky nemohou kysel.ml. použít k fermentaci(rak.buňky cukr fermentuji oproti zdravým buňkám, které cukr spalují), protože už jednou zkvasila, na rozdíl od zdravých buněk, které tyto potraviny využijí k produkci energie. Vzhledem k tomu, že rakovinové buňky zaplavují tělo kys.ml, která zatěžuje látkovou výměnu,je na první pohled nepochopitelné, proč dodávat další kys.ml.Vysvětlení:odbourávání kys.ml.z potravin-přesněji soli kys.ml(laktáty)v játrech má odkyselující účinek,který napomáhá k neutralizaci kys.ml.vytvořené rak.buňkami.A to je velmi důležité:tělo onkologických pacientů má vinou kys.ml.větší sklon k překyselení.Pouhé dodání zásad,které by přebytek kys.neutralizovaly,by byla chyba,protoře by se tím neodstranila příčina překyselení.Navíc by rak.buňky mohly snadněji vylučovat kyselinu,protože dodané zásady by snížily hodnotu PH.Mnohem rozumnější je odstranit příčinu zvýš.produkce kys.ml-tedy snížit množství glukozy přiváděné do těla a podpořit odkyselení organismu solemi org.kyselin, jako kys.ml. nebo kyseliny citronové(citráty).

Takže teď řeším dilema, jestli si tím dodávaním sody spíše neškodím.(řeším onkologické pacienty, ne zdravé) Děkuji za Váš názor.

Tam ani tak nejde o to co do těla dodáváte, ale jak to spalujete. Pokud dochází k fermentaci, tedy kvasnému procesu v těle, tak jde o jasný důkaz množení kvasinek a to je vlastně příčina většiny rakovin. Nicméně se nedá tvrdit, že by vždy kvašené produkty měly pouze ten správný vliv na tento proces i když většinou opravdu pomáhají. Dále u té sody je to dost diskutabilní, protože jen málo se jí dodává bez vazby na další látky a je tedy otázka zda i to svede rakovinná buňka. Pokud ji budete dodávat ve formě C askorbátu, tak pochybuji, že to může rakovinu nějak podporovat a ve směsi s javorovým sirupem, nebo melasou to také rakovinu spíše likviduje, čili dle mého názoru zde zásadní riziko nenastává.

Autor:  Zorca [ ned kvě 01, 2011 10:49 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentace při rakovině

Ta kniha je hodně zajímavá. Pojednává o objevení TKTL1-označení genu,popř.proteinu, příbuzného s transketolázou, což jsou enzymy, kt.se vyskytují v každém živém organismu včetně bakterií a kvasinek a umožňují přeměnu cukru.Díky nim může tělo vyrábět třeba z glukozy cukr,kt.je součásti DNA.Aktivace fermentace TKTL1 byla zjištěna u všech testovaných druhu rakoviny a přímoúměrně souvisí s invazivitou tumoru a úmrtnosti.V lidském těle probíhá dosud neznámá forma kvašení neboli fermentace, kt.má rozhodující vliv na vznik agres.nádorů.Dr.Coy udává 5 kroků směrem ke zdraví aby se aktivovaly mitochondrie. Rak.buňky sice neodumřou, ale ztratí svůj ochranný štít z kyseliny mléčné. Imunitní systém je může znovu napadat. Buňky nejsou pak invazivní, netvoří metastázy a dají se porazit chemoterapii a ozářováním, které v případě nedodržování bezsach. a bezškrob.diety nemají účinek.Takže za1. nekonzumovat sacharidy. Snížit podíl sacharidů na minimum, max.denně 1g sacharidů na 1kg tělesné hmotnosti. Nejíst celé množství najednou, rozdělit do celého dne, jinak stoupne hladina kr.cukru a rak.buňky získají novou potravu. 2.Stejně důležité jako snížení cukrů je dostatečné zásobování těla tuky a oleji. na 1kg hmotnosti 0.5ml olejové směsi denně.To zabrání kolísání kr.cukru a aktivuje se spalování v mitochondriích. Současně se zabrzdí zánětlivé reakce. Doporučuje nenasyc.tuky-lněný a konop.olej,olivový olej,zelené listové saláty,zelenina,klíčky,ořechy,semínka,ryby,maso-z eko farem)3.bílkoviny,vláknina a sekund.rostl.látky-kvalitní bílkoviny dodají důležité amonokyseliny aniž zvýší nárust hl.cukru.To samé vláknina.3.šetrné odkyselení-potraviny vyrobené ml.kvašením.Odkyselenéí provádět citrátem, např.citrátem hořečnatým.4.pohyb.5.relaxace.Takže doporučuje i kvalitní maso,ryby,šunku,ml.výrobky. Takže zvažuji, že během dne přidám bio jogurt, podmáslí, tvaroh (sirnou patlanici), případně rybu.

Autor:  Jarda [ ned kvě 01, 2011 11:37 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentace při rakovině

Zorca píše:
Ta kniha je hodně zajímavá. Pojednává o objevení TKTL1-označení genu,popř.proteinu, příbuzného s transketolázou, což jsou enzymy, kt.se vyskytují v každém živém organismu včetně bakterií a kvasinek a umožňují přeměnu cukru.Díky nim může tělo vyrábět třeba z glukozy cukr,kt.je součásti DNA.Aktivace fermentace TKTL1 byla zjištěna u všech testovaných druhu rakoviny a přímoúměrně souvisí s invazivitou tumoru a úmrtnosti.V lidském těle probíhá dosud neznámá forma kvašení neboli fermentace, kt.má rozhodující vliv na vznik agres.nádorů.Dr.Coy udává 5 kroků směrem ke zdraví aby se aktivovaly mitochondrie. Rak.buňky sice neodumřou, ale ztratí svůj ochranný štít z kyseliny mléčné. Imunitní systém je může znovu napadat. Buňky nejsou pak invazivní, netvoří metastázy a dají se porazit chemoterapii a ozářováním, které v případě nedodržování bezsach. a bezškrob.diety nemají účinek.Takže za1. nekonzumovat sacharidy. Snížit podíl sacharidů na minimum, max.denně 1g sacharidů na 1kg tělesné hmotnosti. Nejíst celé množství najednou, rozdělit do celého dne, jinak stoupne hladina kr.cukru a rak.buňky získají novou potravu. 2.Stejně důležité jako snížení cukrů je dostatečné zásobování těla tuky a oleji. na 1kg hmotnosti 0.5ml olejové směsi denně.To zabrání kolísání kr.cukru a aktivuje se spalování v mitochondriích. Současně se zabrzdí zánětlivé reakce. Doporučuje nenasyc.tuky-lněný a konop.olej,olivový olej,zelené listové saláty,zelenina,klíčky,ořechy,semínka,ryby,maso-z eko farem)3.bílkoviny,vláknina a sekund.rostl.látky-kvalitní bílkoviny dodají důležité amonokyseliny aniž zvýší nárust hl.cukru.To samé vláknina.3.šetrné odkyselení-potraviny vyrobené ml.kvašením.Odkyselenéí provádět citrátem, např.citrátem hořečnatým.4.pohyb.5.relaxace.Takže doporučuje i kvalitní maso,ryby,šunku,ml.výrobky. Takže zvažuji, že během dne přidám bio jogurt, podmáslí, tvaroh (sirnou patlanici), případně rybu.

Tak, logiku ten postup celkem má a i když jsem knihu nečetl, tak se mě zdá na první pohled dobrý. Maso a ryby mě v tom nesedí, ale sirnou patlanici bych asi viděl použitelnou. Také ty citráty nevidím jako ideální, ale to bych si musel více nastudovat, je to pouze můj okamžitý názor a bez znalosti celé problematiky.

Autor:  Zorca [ úte kvě 03, 2011 7:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentace při rakovině

Ještě mám dotaz ohledně PH. Poslední dva dny jsem zkusila nedodávat sodu a sledovat , jak mi během dne reaguje PH. Včera: 6.00 hod.PH 7, 8.30 šťáva z grepu a v 9.30 PH 6.8,. 10.30 šťáva z řepy,mrkve a okurky a v 11.00 PH 6.8. V 12.30 polévka z lilku, v 13.00 PH 6.2. V 16.00 polévka z lilku a v 16.30 PH 6.4. V 17.00 zeleninový salát a 17.30 PH 7.6. V 19.30 ředkvičky, kedluben PH 7.6. V 21.30 stále PH 7.6. Průměr PH za celý den 6.9. Dnes 6.30 PH 6.8, 10.00 šťáva z mrkve,řepy,okurky a v 10.30 PH 6.8. Ve 12.00 šťáva ze špenátu a mrkve a v 12.30 PH 6.4. 13.00 polévka z brokolice a v 13.30 PH 6.4. 14.30 salátová okurka a v 15.00 PH 6.8. V 17.00 zeleninový salát PH v 17.30 6.8. V 19.30 PH 7.6. Průměr dne 6.8. Chtěla jsem se zeptat? Nemám to ráno nějak vysoké? Jak by se PH mělo během dne pohybovat? A mám nadále brát sodu? Dnes mi došel Betaine HCl, tak ho od zítřka chci zkusit. Děkuji za odpověď.

Autor:  Jarda [ úte kvě 03, 2011 9:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentace při rakovině

Zorca píše:
Ještě mám dotaz ohledně PH. Poslední dva dny jsem zkusila nedodávat sodu a sledovat , jak mi během dne reaguje PH. Včera: 6.00 hod.PH 7, 8.30 šťáva z grepu a v 9.30 PH 6.8,. 10.30 šťáva z řepy,mrkve a okurky a v 11.00 PH 6.8. V 12.30 polévka z lilku, v 13.00 PH 6.2. V 16.00 polévka z lilku a v 16.30 PH 6.4. V 17.00 zeleninový salát a 17.30 PH 7.6. V 19.30 ředkvičky, kedluben PH 7.6. V 21.30 stále PH 7.6. Průměr PH za celý den 6.9. Dnes 6.30 PH 6.8, 10.00 šťáva z mrkve,řepy,okurky a v 10.30 PH 6.8. Ve 12.00 šťáva ze špenátu a mrkve a v 12.30 PH 6.4. 13.00 polévka z brokolice a v 13.30 PH 6.4. 14.30 salátová okurka a v 15.00 PH 6.8. V 17.00 zeleninový salát PH v 17.30 6.8. V 19.30 PH 7.6. Průměr dne 6.8. Chtěla jsem se zeptat? Nemám to ráno nějak vysoké? Jak by se PH mělo během dne pohybovat? A mám nadále brát sodu? Dnes mi došel Betaine HCl, tak ho od zítřka chci zkusit. Děkuji za odpověď.

Máte to trochu vyšší, ale jinak dobré, ovšem celé otočené, ale to by zase tak vadit také nemělo, záleží zda jste skřivan, nebo sova. Správný průběh pH zdravého člověka je zde http://www.zdravi-az.cz/doc/R11%2058-59 ... s_jedl.pdf , ale to se vás netýká, vy musíte jít výše.

Autor:  Zorca [ stř kvě 04, 2011 9:29 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentace při rakovině

Děkuji za odpověď. Já jsem spíše skřivan (jak to souvisí?). Když musím neustále držet vysoké PH, tak jediné tou sodou, ale jak dlouho? Sodu beru 2x denně už cca 4 měsíce. Dnes jsem si dělala zkoušku tím Betainem HCl - 1 tbl. - nic. Takže zítra zkusím ty 2 tabl., ale stejně skončím asi až na těch 3 tbl., protože podle krkacího testu mi vyšlo, že nemám absolutně žádnou HCl. Takže budu brát nadále sodu s melasou a citronem (proč se vůbec bere melasa. Je to stejné jako javorový sirup kvůli lepšímu vstřebání?)

Autor:  Jarda [ stř kvě 04, 2011 6:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentace při rakovině

Zorca píše:
Děkuji za odpověď. Já jsem spíše skřivan (jak to souvisí?). Když musím neustále držet vysoké PH, tak jediné tou sodou, ale jak dlouho? Sodu beru 2x denně už cca 4 měsíce. Dnes jsem si dělala zkoušku tím Betainem HCl - 1 tbl. - nic. Takže zítra zkusím ty 2 tabl., ale stejně skončím asi až na těch 3 tbl., protože podle krkacího testu mi vyšlo, že nemám absolutně žádnou HCl. Takže budu brát nadále sodu s melasou a citronem (proč se vůbec bere melasa. Je to stejné jako javorový sirup kvůli lepšímu vstřebání?)

Že ta křivka pH je posunuta dopředu, nebo dozadu, ale to je nepodstatné, prostě se musíte jednou za den dostat pod 7 pH a nad 7 pH, což se vám celkem daří. To pH se zlepší i srovnáním kyseliny v žaludku, čili je vhodné ji nějak dodávat. Melasa obsahuje kvanta minerálů, především zásadotvorný draslík, který v té směsi tvoří silný prvek a do určité míry eliminuje škodlivé vlastnosti sodíku z jedlé sody.

Autor:  Zorca [ pát kvě 06, 2011 10:32 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentace při rakovině

A ještě se chci zeptat: dnes jsem vzala 3 tbl. betainu HCL a nic. Takže budu pkračocat denně 3 tbl. Můžu zároven s HCL brát sodu? Děkuji

Autor:  Jarda [ pát kvě 06, 2011 6:45 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentace při rakovině

Zorca píše:
A ještě se chci zeptat: dnes jsem vzala 3 tbl. betainu HCL a nic. Takže budu pkračocat denně 3 tbl. Můžu zároven s HCL brát sodu? Děkuji

Tak to už tu kyselinu neprodukujete prakticky vůbec a je nutné ji doplňovat. Sodu na odkyselení brát můžete, ale ne součastně, vždy je nutný odstup tak minimálně hodinu, optimálně dvě hodiny.

Autor:  Zorca [ sob kvě 07, 2011 11:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentace při rakovině

A ještě jeden dotaz: ten betaine HCL se má brát půl hodiny před snídani, ale já vlastně nesnídám, protože dopoledne piji jenom šťávy. Mám ji tedy posunout až na odpoledne, to mám aspoň polévku? Nebo je to jedno, že si dám po betainu jen šťávu? Vím, že už jste mi odpovídal ohledně HCL jednou, ale já mám jídlo jen 1x denně (polévku nebo zel.salát), takže bych aplikovala HCL je jedenkrát denně? Není to málo? Nebo stačí si vzít třeba ořechy? Děkuji za odpověď.

Autor:  Jarda [ sob kvě 07, 2011 11:44 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentace při rakovině

Zorca píše:
A ještě jeden dotaz: ten betaine HCL se má brát půl hodiny před snídani, ale já vlastně nesnídám, protože dopoledne piji jenom šťávy. Mám ji tedy posunout až na odpoledne, to mám aspoň polévku? Nebo je to jedno, že si dám po betainu jen šťávu? Vím, že už jste mi odpovídal ohledně HCL jednou, ale já mám jídlo jen 1x denně (polévku nebo zel.salát), takže bych aplikovala HCL je jedenkrát denně? Není to málo? Nebo stačí si vzít třeba ořechy? Děkuji za odpověď.

Ne, ty tablety můžete brát klidně i když nejíte, tím více fungují. Také kyselina funguje nejvíce pokud se bere mimo jídlo, ideálně nalačno.

Autor:  Zorca [ sob kvě 07, 2011 7:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentace při rakovině

Fajn. Děkuji.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/