Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon úno 27, 2017 10:45 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob úno 27, 2016 5:01 pm 
Zdravím Jardu i všechny čtenáře.
Je dobře, že se lidé jako vy zamýšlí nad dopady současného stavu civilizace na lidské zdraví. Máte pravdu, že člověk byl uzpůsoben pro jiný způsob života a překotným změnám se tělo nestačilo přizpůsobit. Lidé jsou nemocní, protože jim chybí pohyb a živiny, protože jsou zahlceni toxiny, konzervanty, cukrem a masem, protože nerespektují režim daný přírodou (nespí v noci) atd. Tedy - jsou nemocní proto, že žijí nepřirozeně, v rozporu s přirozenými instinkty a zdravým rozumem. Mnozí lidé ostatně své přirozené instinkty a zdravý rozum zcela ztrácí, což se projevuje mimo jiné i tím, že pouze na základě pár článků z internetu praktikují neustálé klystýry a drastické očisty, přestupují na jednostrannou stravu nebo si amatérsky dávkují různé chemikálie. Takové agresivní zásahy do organismu jsou přece zrovna tak nepřirozené, jako život v současné civilizaci, před jehož dopady se těmito postupy chcete spasit! Váhala jsem, jestli sem vůbec psát, vždyť mi není nic do toho, že se tu skupina nadšenců navzájem chlubí (údajnými) vyloučenými jaterními kameny. Ale když jsem se v diskuzi dočetla, že nějaká matka zřejmě hodlá na základě Jardovy rady léčit svému 5letému synovi zánět nosních dutin projímadlem, tak jsem se rozhodla, že sem aspoň trochu něco napíšu, aby se třeba pár čtenářů vzpamatovalo z naivity a aby si svůj špatný zdravotní stav, který je sem nejspíš přivedl, ještě víc nezhoršili.
Musím říci, že některé články jsem si přečetla se zájmem, např. ohledně acidobazické rovnováhy, dělené stravy nebo kumulace škodlivin v potravním řetězci, ale uvedené informace bych brala spíš jako námět k dalšímu uvažování a zkoumání, a ne jako doktrínu, kterou je třeba fanaticky vyznávat.
Co mě dráždí, jsou nesmyslné rady, jak "zdravě žít", které nabádají k návykům, které si ve škodlivosti moc nezadají se současným obvyklým životním stylem.
Věřte prosím svému tělu, když se vám snaží něco sdělit! Ani průjem (provázející zde doporučovanou "očistu jater"), ani zvracení (neboli Vamanadhautí - to zní líp) jistě pro nikoho není příjemné. A nepříjemné pocity svědčí o tom, že něco není v pořádku. Čili bychom se takovým stavům měli vyhybat a ne je vyvolávat! Nechci na nikoho útočit, vím, že to všichni děláte s dobrým úmyslem prospět svému zdraví, ale tyto metody tělo minimálně oslabují a při častém opakování mohou hodně uškodit! Nemusíte věřit ani mně, ani lékařům, ale věřte svým vlastním instinktům, které vám jasně signalizují, že se svým tělem děláte něco velmi nepřirozeného a tudíž škodlivého! A když už to děláte, neraďte to nemocným lidem, kteří z čirého zoufalství zkoušejí kdeco a mohou si ještě víc ublížit!
Jaké následky mají výplachy žaludku, jaterní kúry a klystýry, zvláště při opakovaném, dlouhodovém a naprosto amatérském praktikování? Nejsem medicínsky vzdělaná, ale to tu není nikdo, takže si dovolím tvrdit toto:
1) Např. při tzv. výplachu žaludku se velice agresivní žaludeční kyseliny dostávají do jícnu, jehož sliznice, na rozdíl od té žaludeční, na ně není uzpůsobena, takže ji kyseliny naleptávají, což je rizikovým faktorem pro vznik rakoviny hltanu stejně jako pití tvrdého alkoholu a kouření. Zvracení občas každému uleví, když sní / vypije něco nevhodného, ale schválně ho vyvolávat je nesmysl.
2) Obdobný problém, tedy že se trávicí šťávy dostanou, kam nemají, nastává při průjmu, který provází "očistu jater": žluč a trávicí enzymy mají své působiště v tenkém střevě, vaše kúra je předčasně prožene tlustým střevem - výsledkem je přinejmenším poleptaný konečník (riziko hemoroidů). Jinak nic proti očistě jater, ale pokud nemáte s játry vážný problém (to pak ale neřešte tady, jděte k doktorovi!), tak bohatě stačí lehká dieta a např. popíjení šťáv y z řepy. Játra mají úžasnou regenerační schopnost (pokud nemáte cirhózu), potřebují pouze úlevu od zatěžujících faktorů a nějaký ten čas - žádnou jednorázovou kúrou to podle mě neurychlíte. A žádné kameny v játrech nikdo mít nemůže, jaterní kanálky jsou tenké, žádné kamínky by se tam nevešly; a ostatně i žlučníkové kameny také vypadají úplně jinak, než ta vaše nadílka na fotkách, viděla jsem jeden vyoperovaný na vlastní oči.
3) Neustálé čištění střeva klystýry či epsomskou solí likviduje zdravé bakterie ve střevě. Na to nestačí si pak dát jogurt, mikroflóra je určitý složitý vyrovnaný ekosystém, ten se neobnoví hned tak snadno, a pokud ho narušujete soustavně, zaděláváte si na problémy s trávením (někdo v diskusi psal, že už se bez klystýru nevyprázdní).
4) Nechápu, k čemu má být dobré nějaké usilovné "odhleňování" (pokud nemáme rýmu), docílené mj. úplným vysazením mléčných produktů. Hleny se prostě v těle tvoří a v přiměřeném množství jsou potřebné (chrání sliznici nosohltanu před pronikáním virů atd, ale např. i tenké střevo před agresivními trávicími šťávami).
5) Kde se u přispěvatelů na tomto fóru bere ta panika z parazitů? Přečtěte si prosím vyjádření vědců z České parazitologické společnosti k těmto poplašným zprávám! Opravdu myslíte, že autoři takových teorií, většinou v oboru nevzdělaní, vědí o parazitech nějaké zásadní informace, které unikly těm, co se tomu věnují celý život? A nevíte, proč by nám vědci/lékaři schválně tajili, že jsme plní parazitů? Co by z toho jako kdo měl? Když jde podle vás celému zdravotnictví jen o to, aby se polykalo co nejvíce léků, tak proč by se vzdávalo příležitosti hromadně předepisovat léky proti parazitům? Jediný opravdu rozšířený parazit u nás je toxoplasma, tu má přý asi 1/3 Čechů. Chce-li se někdo zbavit tohoto konkrétního parazita, tak musí vycházet z vědeckých poznatků o něm, a nespoléhat se na nějaké univerzální "odčervení", které paušálně likviduje všechny "breberky".
Čtenáři těchto stránek se pročišťují tak důkladně a nadměrně, že prostě "s vaničkou vylejou i dítě" a naruší rovnováhu v organismu.
Další výhrada: zde doporučovaný způsob stravování je naprosto nepřirozený. Zdravý organismus si sám řekne, co potřebuje a co naopak ne, naše chutě jsou v tomto směru mnohem přesnější, než vědecky propočítaný přísun vitaminů atd. Samozřejmě, že pokud po určitou dobu své tělo ignorujeme, ono se přizpůsobí a dané signály (chutě) přestane vysílat a naučí se nějak živořit s tím, co mu dáváme. Když své stravování takto rozhodíme, chutě přestanou být těmi správnými rádci a mohou si žádat i něco, co tělu škodí - takže např. zatímco zdravý člověk po alkoholu zvrací, alkoholik se cítí špatně bez jeho přísunu. Jídelníček doporučovaný na těchto stránkách se přirozeným chutím příčí. Přechod na takovou stravu musí být náročný, ale jistě i na něj si tělo po nějaké době zvykne - ale to, že se tělo přizpůsobí (co mu zbývá), neznamená, že mu to svědčí! Samozřejmě, že čerstvá zelenina, ovoce a ořechy jsou nesmírně zdravé, ale neustále konzumovat jen syrovou stravu, to musí dost zatěžovat trávení - taková syrová brokolice, brambory a hlíva ustřičná se moc dobře trávit nebudou! Asi ne náhodou má ruština pro "trávení" výraz "piščevarenie" - "vaření potravy" - jíme-li syrovou stravu, žaludek a střeva s ní mají víc práce, protože musí de facto zvládnout to, co se u vařené stravy zvládne už v hrnci - syrová strava se v organismu musí ohřát (pro organismus to znamená úbytek tepla=energie) a "podusit" či zkřehnout. Navíc některé užitečné látky ze zeleniny se vstřebávají lépe po podušení na oleji/másle, to platí např. o mrkvi. Zajímavá je teorie, že mléko, vejce a maso jsou po 4 hodinách mrtvé hnijící hmoty, a o zelenině a ovoci to zřejmě neplatí? Sklizené plodiny jsou také "mrtvé", ne? A nějaké hnilobné procesy tam nejspíš už také probíhají (spíše než v tom mase, které se dnes pečlivě skladuje a hlídá) - a také nám syrová "mrtvá" zelenina neuškodí, tak proč by to platilo o vejcích apod.? Jistě, že by se zeleniny mělo jíst více než masa, ale v určitém množství je maso potřebné. Co se týká bílých jedů, souhlasím se škodlivostí přemíry cukru a soli, ale úplně se jim vyhybat, to je zbytečná hysterie, taky si snad musíme udělat trochu radost nějakou dobrotou, ne? Mouka patří již odedávna mezi základní suroviny a takový kvalitní chleba nemůže být v rozumném množství nijak na škodu, je v něm navíc např. zdravé droždí. Co se týká mléčných výrobků, tak musím říct, že mě zaujalo, když jsem někde četla, že jedna britská vědkyně se vyléčila z rakoviny prsu jen tím, že je vyřadila z jídelníčku - napadlo ji to tak, že přemýšlela, proč touto nemocí prakticky netrpí Číňané a Japonci, a došla k závěru, že nekonzumují mléko a spol. Tak to je asi téma k zamyšlení, ale přece jen - je to jen pár článků na internetu, tak to pro mě není hned důvod vyřadit mléko, sýr a kefír, když si je tělo vyloženě žádá.
Loučím se se všemi čtenáři, přeji vám hodně zdraví a radím vám jedno: dnes se na nás valí takové nepřeberné množství nejrůznějších (dez)informací, že nikdo není tak vzdělaný, aby tomu všemu rozuměl, a tak jediná reálná možnost, jak tyto informace vyhodnotit, je filtrovat je svými přirozenými instinkty a elementárním rozumem (pokud ještě máte). Když si například přečtu, že v těle existuje nějaká acidobazická rovnováha a jaké důsledky má její narušení, tak se mi to zdá logické a budu o tom dále uvažovat, neboť doopravdy z vlastní zkušenosti, kdykoli jsem rozhozená, a to třeba i jen psychicky, mám kyselé pH. Ale když si přečtu, že nemám jíst ryby, tak takovou radu prostě nepřijmu, protože tělo mi jasně říká, že ryby jsou pro mě velmi potřebné - mám na ně stále chuť a není to náhoda, protože potřebuji jód kvůli menšímu problému se štítnou žlázou.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát bře 04, 2016 10:24 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 23360
Bydliště: Poděbrady
Martina z Prahy píše:
Zdravím Jardu i všechny čtenáře.
Je dobře, že se lidé jako vy zamýšlí nad dopady současného stavu civilizace na lidské zdraví. Máte pravdu, že člověk byl uzpůsoben pro jiný způsob života a překotným změnám se tělo nestačilo přizpůsobit. Lidé jsou nemocní, protože jim chybí pohyb a živiny, protože jsou zahlceni toxiny, konzervanty, cukrem a masem, protože nerespektují režim daný přírodou (nespí v noci) atd. Tedy - jsou nemocní proto, že žijí nepřirozeně, v rozporu s přirozenými instinkty a zdravým rozumem. Mnozí lidé ostatně své přirozené instinkty a zdravý rozum zcela ztrácí, což se projevuje mimo jiné i tím, že pouze na základě pár článků z internetu praktikují neustálé klystýry a drastické očisty, přestupují na jednostrannou stravu nebo si amatérsky dávkují různé chemikálie. Takové agresivní zásahy do organismu jsou přece zrovna tak nepřirozené, jako život v současné civilizaci, před jehož dopady se těmito postupy chcete spasit! Váhala jsem, jestli sem vůbec psát, vždyť mi není nic do toho, že se tu skupina nadšenců navzájem chlubí (údajnými) vyloučenými jaterními kameny. Ale když jsem se v diskuzi dočetla, že nějaká matka zřejmě hodlá na základě Jardovy rady léčit svému 5letému synovi zánět nosních dutin projímadlem, tak jsem se rozhodla, že sem aspoň trochu něco napíšu, aby se třeba pár čtenářů vzpamatovalo z naivity a aby si svůj špatný zdravotní stav, který je sem nejspíš přivedl, ještě víc nezhoršili.
Musím říci, že některé články jsem si přečetla se zájmem, např. ohledně acidobazické rovnováhy, dělené stravy nebo kumulace škodlivin v potravním řetězci, ale uvedené informace bych brala spíš jako námět k dalšímu uvažování a zkoumání, a ne jako doktrínu, kterou je třeba fanaticky vyznávat.
Co mě dráždí, jsou nesmyslné rady, jak "zdravě žít", které nabádají k návykům, které si ve škodlivosti moc nezadají se současným obvyklým životním stylem.
Věřte prosím svému tělu, když se vám snaží něco sdělit! Ani průjem (provázející zde doporučovanou "očistu jater"), ani zvracení (neboli Vamanadhautí - to zní líp) jistě pro nikoho není příjemné. A nepříjemné pocity svědčí o tom, že něco není v pořádku. Čili bychom se takovým stavům měli vyhybat a ne je vyvolávat! Nechci na nikoho útočit, vím, že to všichni děláte s dobrým úmyslem prospět svému zdraví, ale tyto metody tělo minimálně oslabují a při častém opakování mohou hodně uškodit! Nemusíte věřit ani mně, ani lékařům, ale věřte svým vlastním instinktům, které vám jasně signalizují, že se svým tělem děláte něco velmi nepřirozeného a tudíž škodlivého! A když už to děláte, neraďte to nemocným lidem, kteří z čirého zoufalství zkoušejí kdeco a mohou si ještě víc ublížit!
Jaké následky mají výplachy žaludku, jaterní kúry a klystýry, zvláště při opakovaném, dlouhodovém a naprosto amatérském praktikování? Nejsem medicínsky vzdělaná, ale to tu není nikdo, takže si dovolím tvrdit toto:
1) Např. při tzv. výplachu žaludku se velice agresivní žaludeční kyseliny dostávají do jícnu, jehož sliznice, na rozdíl od té žaludeční, na ně není uzpůsobena, takže ji kyseliny naleptávají, což je rizikovým faktorem pro vznik rakoviny hltanu stejně jako pití tvrdého alkoholu a kouření. Zvracení občas každému uleví, když sní / vypije něco nevhodného, ale schválně ho vyvolávat je nesmysl.
2) Obdobný problém, tedy že se trávicí šťávy dostanou, kam nemají, nastává při průjmu, který provází "očistu jater": žluč a trávicí enzymy mají své působiště v tenkém střevě, vaše kúra je předčasně prožene tlustým střevem - výsledkem je přinejmenším poleptaný konečník (riziko hemoroidů). Jinak nic proti očistě jater, ale pokud nemáte s játry vážný problém (to pak ale neřešte tady, jděte k doktorovi!), tak bohatě stačí lehká dieta a např. popíjení šťáv y z řepy. Játra mají úžasnou regenerační schopnost (pokud nemáte cirhózu), potřebují pouze úlevu od zatěžujících faktorů a nějaký ten čas - žádnou jednorázovou kúrou to podle mě neurychlíte. A žádné kameny v játrech nikdo mít nemůže, jaterní kanálky jsou tenké, žádné kamínky by se tam nevešly; a ostatně i žlučníkové kameny také vypadají úplně jinak, než ta vaše nadílka na fotkách, viděla jsem jeden vyoperovaný na vlastní oči.
3) Neustálé čištění střeva klystýry či epsomskou solí likviduje zdravé bakterie ve střevě. Na to nestačí si pak dát jogurt, mikroflóra je určitý složitý vyrovnaný ekosystém, ten se neobnoví hned tak snadno, a pokud ho narušujete soustavně, zaděláváte si na problémy s trávením (někdo v diskusi psal, že už se bez klystýru nevyprázdní).
4) Nechápu, k čemu má být dobré nějaké usilovné "odhleňování" (pokud nemáme rýmu), docílené mj. úplným vysazením mléčných produktů. Hleny se prostě v těle tvoří a v přiměřeném množství jsou potřebné (chrání sliznici nosohltanu před pronikáním virů atd, ale např. i tenké střevo před agresivními trávicími šťávami).
5) Kde se u přispěvatelů na tomto fóru bere ta panika z parazitů? Přečtěte si prosím vyjádření vědců z České parazitologické společnosti k těmto poplašným zprávám! Opravdu myslíte, že autoři takových teorií, většinou v oboru nevzdělaní, vědí o parazitech nějaké zásadní informace, které unikly těm, co se tomu věnují celý život? A nevíte, proč by nám vědci/lékaři schválně tajili, že jsme plní parazitů? Co by z toho jako kdo měl? Když jde podle vás celému zdravotnictví jen o to, aby se polykalo co nejvíce léků, tak proč by se vzdávalo příležitosti hromadně předepisovat léky proti parazitům? Jediný opravdu rozšířený parazit u nás je toxoplasma, tu má přý asi 1/3 Čechů. Chce-li se někdo zbavit tohoto konkrétního parazita, tak musí vycházet z vědeckých poznatků o něm, a nespoléhat se na nějaké univerzální "odčervení", které paušálně likviduje všechny "breberky".
Čtenáři těchto stránek se pročišťují tak důkladně a nadměrně, že prostě "s vaničkou vylejou i dítě" a naruší rovnováhu v organismu.
Další výhrada: zde doporučovaný způsob stravování je naprosto nepřirozený. Zdravý organismus si sám řekne, co potřebuje a co naopak ne, naše chutě jsou v tomto směru mnohem přesnější, než vědecky propočítaný přísun vitaminů atd. Samozřejmě, že pokud po určitou dobu své tělo ignorujeme, ono se přizpůsobí a dané signály (chutě) přestane vysílat a naučí se nějak živořit s tím, co mu dáváme. Když své stravování takto rozhodíme, chutě přestanou být těmi správnými rádci a mohou si žádat i něco, co tělu škodí - takže např. zatímco zdravý člověk po alkoholu zvrací, alkoholik se cítí špatně bez jeho přísunu. Jídelníček doporučovaný na těchto stránkách se přirozeným chutím příčí. Přechod na takovou stravu musí být náročný, ale jistě i na něj si tělo po nějaké době zvykne - ale to, že se tělo přizpůsobí (co mu zbývá), neznamená, že mu to svědčí! Samozřejmě, že čerstvá zelenina, ovoce a ořechy jsou nesmírně zdravé, ale neustále konzumovat jen syrovou stravu, to musí dost zatěžovat trávení - taková syrová brokolice, brambory a hlíva ustřičná se moc dobře trávit nebudou! Asi ne náhodou má ruština pro "trávení" výraz "piščevarenie" - "vaření potravy" - jíme-li syrovou stravu, žaludek a střeva s ní mají víc práce, protože musí de facto zvládnout to, co se u vařené stravy zvládne už v hrnci - syrová strava se v organismu musí ohřát (pro organismus to znamená úbytek tepla=energie) a "podusit" či zkřehnout. Navíc některé užitečné látky ze zeleniny se vstřebávají lépe po podušení na oleji/másle, to platí např. o mrkvi. Zajímavá je teorie, že mléko, vejce a maso jsou po 4 hodinách mrtvé hnijící hmoty, a o zelenině a ovoci to zřejmě neplatí? Sklizené plodiny jsou také "mrtvé", ne? A nějaké hnilobné procesy tam nejspíš už také probíhají (spíše než v tom mase, které se dnes pečlivě skladuje a hlídá) - a také nám syrová "mrtvá" zelenina neuškodí, tak proč by to platilo o vejcích apod.? Jistě, že by se zeleniny mělo jíst více než masa, ale v určitém množství je maso potřebné. Co se týká bílých jedů, souhlasím se škodlivostí přemíry cukru a soli, ale úplně se jim vyhybat, to je zbytečná hysterie, taky si snad musíme udělat trochu radost nějakou dobrotou, ne? Mouka patří již odedávna mezi základní suroviny a takový kvalitní chleba nemůže být v rozumném množství nijak na škodu, je v něm navíc např. zdravé droždí. Co se týká mléčných výrobků, tak musím říct, že mě zaujalo, když jsem někde četla, že jedna britská vědkyně se vyléčila z rakoviny prsu jen tím, že je vyřadila z jídelníčku - napadlo ji to tak, že přemýšlela, proč touto nemocí prakticky netrpí Číňané a Japonci, a došla k závěru, že nekonzumují mléko a spol. Tak to je asi téma k zamyšlení, ale přece jen - je to jen pár článků na internetu, tak to pro mě není hned důvod vyřadit mléko, sýr a kefír, když si je tělo vyloženě žádá.
Loučím se se všemi čtenáři, přeji vám hodně zdraví a radím vám jedno: dnes se na nás valí takové nepřeberné množství nejrůznějších (dez)informací, že nikdo není tak vzdělaný, aby tomu všemu rozuměl, a tak jediná reálná možnost, jak tyto informace vyhodnotit, je filtrovat je svými přirozenými instinkty a elementárním rozumem (pokud ještě máte). Když si například přečtu, že v těle existuje nějaká acidobazická rovnováha a jaké důsledky má její narušení, tak se mi to zdá logické a budu o tom dále uvažovat, neboť doopravdy z vlastní zkušenosti, kdykoli jsem rozhozená, a to třeba i jen psychicky, mám kyselé pH. Ale když si přečtu, že nemám jíst ryby, tak takovou radu prostě nepřijmu, protože tělo mi jasně říká, že ryby jsou pro mě velmi potřebné - mám na ně stále chuť a není to náhoda, protože potřebuji jód kvůli menšímu problému se štítnou žlázou.

Bohužel nemám tolik času abych se zabýval každou větou, což by u tohoto příspěvku docela bylo potřeba, ale vzhledem k jeho rozsahu to opravdu nedám. Proto velice zjednoduším svou odpověď a zaměřím se hlavně na nejmarkantnější blud o škodlivosti očist. Jde o postupy vymyšlené před stovkami a možná i tisícovkami let, které byly dříve střeženým kastovním tajemstvím. Vycházejí ze zkušeností dávných předků a jsou praktikovány ajurvédou a jogíny k dosažení vyšší kvality života a zlepšení a uchování zdraví. Z jednoduché logiky tak lze snadno usoudit proč někdo tak pečlivě střežil stovkami let ověřené a dokonale funkční postupy a snažil se je předávat dalším generacím. Pokud by totiž na nich bylo cokoliv špatně, za ty stovky let by to již někdo dávno odhalil a nechal je upadnout do zapomnění a najednou se objevíte vy a víte s jistotou, že jde o nebezpečné zdraví poškozující postupy. To vám nedochází, že tím plivete na moudro našich předků, které bylo podle mého názoru mnohem dál než je současné moudro naše a zcela jistě ještě mnohem dál než uvedené moudro vaše.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob bře 05, 2016 11:21 am 
Offline

Registrován: sob úno 06, 2016 6:58 pm
Příspěvky: 24
reaguji na "Martina z Prahy":
Nejdřív jsem se rozepsala,pak to smazala..., na co dlouhé psaní. Věnovala jste tolik času to napsat,tak dlouhý vývod :-) vašich myšlenek, jistě ráda poradíte,jak postupovat. Lidi co sem chodí,přispívají,čtou si,už u lékařů(Mudr, různá vyšetření i opakovaně, i poležení v nemocnici,i dlouhodobé braní léků,...)byli (ale to máte možnost si v diskuzi přečíst),nic nepomohlo....,zbylo jim jen čekat,co to bude dělat dál,trpět bolestmi a různými velmi vysilujícími stavy,chodit na další dost nepříjemná vyšetření ,čekat,co se bude dít... (odříznutí části co v těle zlobí,pojídání léčiv, vývod ze střev,ležákem až do posledního vydechnutí(ono by to netrvalo dlouho do konce). PORADTE TEDY VY CO DĚLAT,PROSÍM,když je člověku zle ?
Přeji vám vše to nej,vše to pro vás normální..., příjemné pocity při kolonoskopii,a dalších gastro vyšetřeních prováděných co nejčastěji!!!, sílu při a i po! zavedení vývodu ze střev, zvracení jen po alkoholu(protože to jak píšete,je přípustné) atd.atd. a dlouhý život.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned bře 13, 2016 5:27 pm 
Pro Srnu:
Dobrý den, těžko Vám mohu něco převratného poradit, nejsem ani lékař, ani léčitel ordinující od počítače. Narazila jsem v jiném tématu na Vaše příspěvky a nemám pocit, že by Vám ty metody nějak pomohly - zimnice, bolest hlavy, ano, jsou to příznaky očisty, ale je ta očista vůbec nutná? Od čeho jste se očistila? Mně se zdá, že tady nikdo, ani Jarda, neví, od čeho se to vlastně pořád tak pečlivě očišťují. Když se střevo pročistí a vypláchne, tak z něj pak už jdou jen hleny, případně zelené od žluči. Není to žádný hnis, ani "stará nepotřebná žluč", jak někdo psal jinde. Snažit se dokonale vyčistit střevo i od hlenu a žluči je nesmyslné a nemožné, hlen se pořád tvoří ve velkém množství, protože je ve střevě nezbytně nutný, chrání střevo před trávicími šťávami a umožňuje snadné posouvání stolice. Žluč také není žádný nežádoucí odpad, tělo s ní docela šetří, protože poté, co je použíta ve střevech na trávení tuků se jí asi 95% zase vstřebá zpátky, aby mohla být znovu použita - takže asi není moc dobré si ji pořád vyplachovat. K tomu parazitovi - no, taky bych byla na rozpacích, co to je, ale našla jsem článek, kde jsou taky hodně "zajímavé" fotky parazitů (až na konci článku), a podle odborníků to parazité nejsou - http://www.zdravotnickydenik.cz/2015/08 ... t-belidlo/ . Rozhodně to není "přerostlá kvasinka" jak tvrdí Jarda, to je opravdu neuvěřitělný nesmysl, kvasinka vypadá úplně jinak. Snad je to jen nějaké nabobtnalé vlákno obalené slizem. Podle mě nemáte ve střevu nic špatného, prostě hlen a žluč, to tam má být. Spíš bych se lekla té krve po klystýru, střevo asi dostalo zabrat po 4 klystýrech... docela bych se bála takových radikálních zásahů do střeva, když jste s ním měla nějaký vážnější problém. Já Vás asi štvu, že zpochybňuju tyhle metody, aniž bych navrhla něco jiného, ale ono asi těžko najdete na internetu nějakou lepší radu než u doktora, i když ani doktoři často nepomůžou.
Jistě má smysl zkoušet nějaké diety, docela na trávení pomáhá jóga a také se mi osvědčil jogurt s otrubami, ale to asi nemůžete. Je dobré zkoušet nové metody, ale je také důležité si neublížit.
Přeji Vám zlepšení stavu, ať už Vám pomůže cokoli.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned bře 13, 2016 6:07 pm 
Reakce na Jardu:

Dobrý den, když tak věříte staleté moudrosti starých lékařů, tak to se asi Vaši příznivci mohou brzy těšit na nový návod pro utužení zdraví: "Jak si pustit žilou v pohodlí domova" Pouštění žilou se taky praktikovalo po staletí, taky to lékaři dělali v dobré víře, ale prostě se to překonalo, ve světle novýc h objevů a poznatků prostě něco obstojí a něco ne... z ajurvédy a jógy je spousta postupů a myšlenek dodnes velice hodnotná, já sama velmi oceňuji např. dechová cvičení, ale autorita starých myslitelů není sama o sobě argument, proč propagovat nějakou metodu... dnešní věda ví o fungování střeva věci, které autoři těchto posvátných metod vůbec neznali. Je zvláštní, že oni jsou pro Vás neomylní, zatímco dnešní lékaři jsou podle Vás z 99% neschopná a ziskuchtivá banda. Trochu černobílý pohled na svět. Já věřím primárně "normálním" doktorům, sice nedokážou úplně všechno, ale jsou za nimi úžasné výsledky, nebýt jich (od interny přes chirurgii po psychiatrii), bylo by moje příbuzenstvo možná o polovinu menší. Přírodní a alternativní medicína se podle mě s tou klasickou nemusí vylučovat, jen se člověk vždy musí rozhodnout, čemu bude primárně věřit, a ostatní léčebné postupy aplikovat jen pokud jsou s tím v souladu. Alternativní medicína je spíš doplňková a preventivní, působí spíš psychicky. Ráda třeba sbírám byliny a piju z nich čaje, ale že by mi na cokoli pomohly, to se mi nezdá, možná jen preventivně, nicméně ten proces sběru na procházkách s pejskem, sušení a tak, to působí příjemně na psychiku, člověk se sblíží s přírodou. Čili alternativní medicína má smysl, i když jsou zdravotní účinky diskutabilní, protože působí příznivě na psychiku. Ale různé výplachy a hladovky nejsou ani žádný "relax", ani přínos pro zdraví (kdybyby byl, tak by to odborníci doporučovali, zvlášt v dnešní době posedlé přehnanou hygienou), takže v nich nevidím smysl.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob kvě 07, 2016 9:58 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 23360
Bydliště: Poděbrady
Martina z Prahy píše:
Reakce na Jardu:

Dobrý den, když tak věříte staleté moudrosti starých lékařů, tak to se asi Vaši příznivci mohou brzy těšit na nový návod pro utužení zdraví: "Jak si pustit žilou v pohodlí domova" Pouštění žilou se taky praktikovalo po staletí, taky to lékaři dělali v dobré víře, ale prostě se to překonalo, ve světle novýc h objevů a poznatků prostě něco obstojí a něco ne... z ajurvédy a jógy je spousta postupů a myšlenek dodnes velice hodnotná, já sama velmi oceňuji např. dechová cvičení, ale autorita starých myslitelů není sama o sobě argument, proč propagovat nějakou metodu... dnešní věda ví o fungování střeva věci, které autoři těchto posvátných metod vůbec neznali. Je zvláštní, že oni jsou pro Vás neomylní, zatímco dnešní lékaři jsou podle Vás z 99% neschopná a ziskuchtivá banda. Trochu černobílý pohled na svět. Já věřím primárně "normálním" doktorům, sice nedokážou úplně všechno, ale jsou za nimi úžasné výsledky, nebýt jich (od interny přes chirurgii po psychiatrii), bylo by moje příbuzenstvo možná o polovinu menší. Přírodní a alternativní medicína se podle mě s tou klasickou nemusí vylučovat, jen se člověk vždy musí rozhodnout, čemu bude primárně věřit, a ostatní léčebné postupy aplikovat jen pokud jsou s tím v souladu. Alternativní medicína je spíš doplňková a preventivní, působí spíš psychicky. Ráda třeba sbírám byliny a piju z nich čaje, ale že by mi na cokoli pomohly, to se mi nezdá, možná jen preventivně, nicméně ten proces sběru na procházkách s pejskem, sušení a tak, to působí příjemně na psychiku, člověk se sblíží s přírodou. Čili alternativní medicína má smysl, i když jsou zdravotní účinky diskutabilní, protože působí příznivě na psychiku. Ale různé výplachy a hladovky nejsou ani žádný "relax", ani přínos pro zdraví (kdybyby byl, tak by to odborníci doporučovali, zvlášt v dnešní době posedlé přehnanou hygienou), takže v nich nevidím smysl.

Nechci vám brát víru, že se něco z těchto po staletí osvědčených postupů překonalo. Tak pouze ke dvěma bodům a to bakteriím ve střevě a pouštění žilou. U bakterií se kupodivu po mnoha desítkách let odmítání moderní medicína konečně vrací k logice výplachů střeva a úpravy střevní mikroflóry, což asi nebude špatně a tento krok vítám a pak návod na domácí pouštění žilou není potřeba. Možná se budete divit, ale mnoho lidí chodí darovat krev nikoliv pro blaho obdarovaných, nebo z důvodu zisku, či dobré vůle někomu pomáhat, ale pomáhají především sobě od nadbytečného železa, které stojí za obrovským množstvím zdravotních problému a hlavně rakovin. Není nakonec tak složité si vysledovat že skoro každý člověk s rakovinou má vysoký ferritin a železo a po úpravě těchto hodnot se zpravidla stav velice slušně stabilizuje i když nebudu tvrdit, že jde o jediný faktor. Rakovina je stav metabolického selhání a rozvratu, tedy musí se řešit komplexně a třeba to pouštění žilou je jeden ze stěžejních bodů v případě vysokých hodnot železa. Předpokládám tedy že časem dojde k vzkříšení tohoto špičkového a jednoduchého způsobu jak se přebytku železa zbavit a pokud ne, tak zase dojde na samoobslužný postup, třeba i doma. Jen tak pro zajímavost, jeden odběr krve sníží vysoký ferritin o cca 20, což není zrovna málo. Ostatní postupy používané pro snižování železa jsou rozhodně mnohem méně efektivní, tedy mohu tvrdit že pouštění žilou se určitě nepřekonalo a nikdy asi ani nepřekoná. Zda jsou, nebo nejsou lékaři z 99% neschopná a ziskuchtivá banda jak píšete jsem já nikdy nikde netvrdil, ale stojím si za tím že dnes je zdravotnictví v rukou akcionářů a praktikuje se výhradně pro zisk a určitě ne pro charitu. Většina lékařů za to v podstatě ani nemůže, to jsou pouze dělnické profese medicíny a vlastníky kteří inkasují zisk prakticky nikdo nevidí, proto tam vzniká ten problém.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte kvě 10, 2016 10:08 pm 
Jardo, děkuji za reakci. Tak to s tím železem je zajímavé, to slyším poprvé! Dosud jsem slyšela jen o nedostatku železa, nikoli že může být problém i s jeho přebytkem a že může pomoci pouštění žilou... Zajímavá informace.
Hezký den


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř kvě 11, 2016 9:46 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 23360
Bydliště: Poděbrady
Martina z Prahy píše:
Jardo, děkuji za reakci. Tak to s tím železem je zajímavé, to slyším poprvé! Dosud jsem slyšela jen o nedostatku železa, nikoli že může být problém i s jeho přebytkem a že může pomoci pouštění žilou... Zajímavá informace.
Hezký den

Nikdo není vševědoucí, alespoň nyní nebudete dále tvrdit že se něco z dávných postupů překonalo když ani netušíte proč se to dříve používalo. Pochopitelně tehdy nikdo nezjišťoval nějaké hodnoty železa, nebo něčeho jiného, prostě se dalo vypozorovat že to pomáhá a tak se s tím pracovalo. Dnes by to fungovalo pochopitelně mnohem lépe, protože by šlo rozlišit komu se tak dá prospět a komu ne.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte srp 09, 2016 2:19 pm 
Jarda píše:
.. každý člověk s rakovinou má vysoký ferritin a železo ..

Pane Jaroslave, mam hemato-onkologicke onemocneni a i pres vysoky ferritin uzivam denne zelezo (Sorbifer Durules) na pretrvavajici anemii.
Vyrazne mi pomuze cas od casu (kdyz uz je nejhur) pytlik az dva krve od darce, cize presny opak Vaseho pousteni zilou, (pozor! nejsem proti jakymkoli alternativam).
Jak si tyto (mozna jenom pro me a jen zdanlive) protichudne informace ma clovek srovnat v hlave ?

Neberte to prosím jako odborny dotaz do fóra, jen mě zaujalo tohle Vase mimochodem hezke (a slusne) klani s Martinou z Prahy a nejde mi nejak do hlavy jak se ted mam s timto jakoby protimluvem srovnat, uvital bych ciste jen reakci v ramci jakesi objektivity.
Cize mam moc zeleza a proto uzivam zelezo ?? To nejak smysl nedava, vidte ?
Dekuji predem za vysvetleni.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob zář 17, 2016 7:53 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 23360
Bydliště: Poděbrady
anemicky ocelar píše:
Pane Jaroslave, mam hemato-onkologicke onemocneni a i pres vysoky ferritin uzivam denne zelezo (Sorbifer Durules) na pretrvavajici anemii.
Vyrazne mi pomuze cas od casu (kdyz uz je nejhur) pytlik az dva krve od darce, cize presny opak Vaseho pousteni zilou, (pozor! nejsem proti jakymkoli alternativam).
Jak si tyto (mozna jenom pro me a jen zdanlive) protichudne informace ma clovek srovnat v hlave ?

Neberte to prosím jako odborny dotaz do fóra, jen mě zaujalo tohle Vase mimochodem hezke (a slusne) klani s Martinou z Prahy a nejde mi nejak do hlavy jak se ted mam s timto jakoby protimluvem srovnat, uvital bych ciste jen reakci v ramci jakesi objektivity.
Cize mam moc zeleza a proto uzivam zelezo ?? To nejak smysl nedava, vidte ?
Dekuji predem za vysvetleni.

Ten rozpor je pouze zdánlivý a záleží na hladině hodnoty CRP. Pokud je v těle evidentní, nebo skrytý zánět, je potřeba ideálně v první řadě vyřešit ten zánět a pak teprve číst ty výsledky železa, nicméně v naprosté většině případů to funguje jak jsem popisoval. Hladina feritinu při zánětu automaticky výrazně vzroste, tedy ten výsledek pak není možno interpretovat jako vysoké železo. Navíc nejde o jediný ovlivňující faktor, ve vašem případě bych si určitě nechal vyšetřit hladinu vitamínu A-retinolu, což dělá bohužel jediné pracoviště v republice konkrétně VFN Praha. Pokud bude nízká, tak začít u zánětu a tohoto vitamínu a teprve následně řešit to železo. Pokud to bude chtít vysvětlit nějak podrobněji, klidně zavolejte a doladíme.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob zář 17, 2016 3:56 pm 
Pane Jardo, moc děkuji za uvodni nasmerovani, jiz si neco o tom studuji a chci se zeptat jeste na jednu drobnost.
Stacilo by mi pro zacatek vysetreni u oftalmologa jako neprima indikace nedostatku A podle tohoto clanku z duvodu snazsi pro me dostupnosti ?
http://daryodprirody.cz/vitamin-a-retinol/

"Diagnostika nedostatku vitaminu A
- Vyšetření oftalmologem – šeroslepost.
- Laboratorní vyšetření krve."


Jeste jednou dekuji za Vas cas:).


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned říj 02, 2016 11:28 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 23360
Bydliště: Poděbrady
anemicky ocelar píše:
Pane Jardo, moc děkuji za uvodni nasmerovani, jiz si neco o tom studuji a chci se zeptat jeste na jednu drobnost.
Stacilo by mi pro zacatek vysetreni u oftalmologa jako neprima indikace nedostatku A podle tohoto clanku z duvodu snazsi pro me dostupnosti ?
http://daryodprirody.cz/vitamin-a-retinol/

"Diagnostika nedostatku vitaminu A
- Vyšetření oftalmologem – šeroslepost.
- Laboratorní vyšetření krve."


Jeste jednou dekuji za Vas cas:).

Tak nedovedu si představit jak by jste od šerosleposti odvodil hladinu retinolu v krvi, ale jako vodítko nedostatku snad ano. Každopádně pro jeho doplnění je to informace k ničemu, pokud ho budete dodávat, musíte si jeho hladinu hlídat a to bez laboratoře není možné.


Ohlásit tento příspěvek
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Yahoo [Bot] a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz